واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پرسمان؛
دلیل ظهور اسلام در عربستان
هر دینی برای اثبات حقانیت خود به معجزه ای نیاز دارد.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، یکی از سوالات مطرح در خصوص دین مبین اسلام اینکه چرا اسلام در عربستان ظهورکرده است؟
پاسخ:
دلایلی متعددی را می توان برای این موضوع برشمرد:
1.ازجمله علت های اصلی و شاید اصلی ترین علت در این باره ویژگی وجودی پیامبر (ص)وظرفیت بالای ایشان در درک و اخذ معارف وحیانی است چراکه وحی از امور اعتباری نیست که به هر فردی اعطا شود بلکه از امور حقیقی ای محسوب می شود که دریافت کننده آن باید از تمامی جهات دارای درجه عالیه باشد.از همین رو در آن برهه تاریخی پیامبر اکرم تنها شخصی بود که چنین خصلتی را داشتند.
2. هر دین برای اثبات حقانیت خود به معجزه ای نیاز دارد. در زمان ظهور اسلام ادبیات عرب به رشد و پیشرفت قابل توجهی رسیده بود و همین امر موجب شد تا اسلام معجزه اصلی خود را قرآن و به زبان عربی قرار دهد. و از آنجا که مهد زبان عربی جزیرة العرب بوده باید این دین و معجزه اش در آنجا ظهور کند تا معجزه بودن آن به خوبی بر همگان آشکار گردد.
3. هر دینی در ابتداء ظهور از نظر توانائی دفاع از خود و پیروانش در وضعیت بالائی نیست و ممکن است در مقابل طوفان حملات و لشکرشی های دشمنان توان مقابله و دفاع از خود را نداشته باشد. بنا بر این لازم است تا رسیدن به توانائی مطلوب در شرایطی رشد کند که کمتر دچار آسیب ها شود. و از آنجا که منطقه حجاز به دلیل نامساعد بودن شرایط آب و هوائی و جغرافیائی، منطقه ای بکر و دست نخورده بوده و مردم آنجا مردمی جنگ جو بودند، هیچ یک از قدرتهای موجود آن زمان، (امپراطوریهای غربی و شرقی) طمع و تمایلی برای لشکرکشی به آن جا را نداشتند.به همین جهت محیط بسیار مناسبی برای این منظور بود.[1] زیرا تا زمانی که این نهال نوپا بتواند ریشه های خود رامحکم کرده و بتواند شاخسار خود را به سوی دور دست ها بگستراند، د ر این منطقه از هر گونه گزندی در امان بود. نبودن حکومت مرکزی قوی در منطقه حجاز، و وجود نظام قبیله ای و طایفه ای در آن منطقه موجب می شد تا از نظر سیاسی و نظامی، مانعی بر سر راه این دین نوپا وجود نداشته و امکان پیشرفت دعوت و تبلیغ در آن جا بیشتر فراهم باشد.
[1] ر.ک : تاریخ تمدن اسلام نوشته جرجی زیدان
۱۷/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]