تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805538427




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بدون شناخت فرهنگ ما امکان شناخت هیچ چیز جامعه را نداریم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها  استاد جامعه شناسی دانشگاه لنکستر:
بدون شناخت فرهنگ ما امکان شناخت هیچ چیز جامعه را نداریم
پرفسور باب جسوب استاد ممتاز جامعه شناسی دانشگاه لنکستر درباره مفهوم چرخش هستی شناسانه گفت: سومین چرخش چرخش هستی شناسانه است یعنی بدون فرهنگ ما امکان شناخت هیچ چیز جامعه را نداریم. چیزی که معنا بخشی می کند فرهنگ است. هیچ فعالیت اقتصادی بدون درجه ای از ادراک نمی تواند بوجود بیاید.



به گزارش مهر، نشست تخصصی اقتصاد سیاسی فرهنگ که به همت پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات و انجمن جامعه شناسی ایران در محل پژوهشگاه فرهنگ و هنر برگزار شد. پرفسور باب جسوب استاد ممتاز جامعه شناسی دانشگاه لنکستر دراین باب به سخنرانی پرداخت و گفت: این بحث خلاصه ای از مطالعات و تحقیقات 40 ساله ای است که در این مورد انجام داده ام. وی بیان کرد : ما وقتی از اقتصاد سیاسی فرهنگ صحبت می کنیم یک تفاوت بین اینها در نظر می گیریم یعنی فاصله ای بین زیربنا و روبنا در نظر می گیریم که مورد نقد است. جامعه چیز پیچیده ای است که شما از هرطرفی که وارد شوید باید سراغ بقیه مولفه ها بروید. برای ورود به این حوزه ها فرهنگ نقطه ورود خوبی است، اما نمی توانید در آن بمانید و باید از آن گذر کرد. باب جسوب در ادامه سخنانش با اشاره به روش و مدل های موجود بیان کرد ما این بحران را داریم که ممکن است به یک طرف بغلطیم، ما چگونه به طرفی مانند اقتصاد سیاسی یا فرهنگ نغلطیم. وی گفت مشکلات و مسائل جامعه هیچ وقت خودشان را به صورت تک رشته ای نشان نمی دهند. بلکه ما باید مسائل را به صورت بین رشته ای ببینیم. به فرض مثال فقر فقط یک مسئله یک رشته ای نیست. بنابراین ما به یک رویکرد بینا رشته ای نیاز داریم. دانشمندانی مانند وبر، مارکس و... هیچ کدام را نمی توان تک رشته ای تلقی کرد. آنها صرفا جامعه شناس یا اقتصاد دان نیستند. ما یک دوره ای پیشارشته ای داشته ایم و الان تخصصی شده ایم و به عبارتی علوم تخصصی شده اند. وی با بیان اقتصاد سیاسی فرهنگی (c.p.e )  گفت: این رشته یک رویکرد میان رشته ای یا فرا رشته ای است. به معنای اینکه محدودیت های رشته ها را در نظر می گیرد. به عنوان مثال برای فقر می توانیم با اقتصاد وارد شویم و ببینیم چه تبعات فرهنگی دارد و بعد ببینیم که چه پیامد های اجتماعی، اقتصادی دارد. این استاد دانشگاه  با اشاره به اینکه معناهای متفاوتی از اقتصاد سیاسی موجود است و فهمیده می شود گفت؛ در هم تنیدگی همه این حوزه ها را باید در نظر گرفت به همین دلیل ما از چرخش فرهنگی سخن می گوییم. وی بابیان چهار نوع چرخش فرهنگی گفت این چهار نوع عبارتند از: چرخش فرهنگی به معنای اینکه همه راجع به فرهنگ می گویند. دومین چرخش فرهنگی روش شناسی است، همه می گویند فرهنگ چیز خوبی است اما نقطه شروع و عزیمت مناسبی برای فهم مسائل اجتماعی بیان می شود. سومین چرخش، چرخش هستی شناسانه است یعنی بدون فرهنگ، ما امکان شناخت هیچ چیز جامعه را نداریم. چیزی که معنا بخشی می کند فرهنگ است. چهارمین چرخش چرخش بازگشتی است، یعنی به خود این چرخش های فرهنگی باز گردیم، و سوال کنیم چرا فرهنگ مهم شد؟ چرا فرهنگ نقطه ورود مناسبی است؟ جسوب با اظهار اینکه ما در عصری زندگی می کنیم که به عصر اقتصادبنیان معروف است گفت: در اروپا و آمریکا به این معنی در اقتصاد دانش بنیان دوره کارخانه ها گذشته است و دانشگاه جای آنها را گرفته است. و عمده کار حوزه قبلی را انجام می دهد و تولید علم می کنند. این مسئله خیلی جالبی برای فکر کردن است. وی در پایان گفت چگونه شد که این فرهنگ کالایی تا این اندازه رشد کرد؟ این ها نشانه های چیزی است که در چرخش فرهنگی با آن مواجه ایم. ما به میان رشته ای نیازمندیم و نمی شود فقط به اقتصاد، یا فرهنگ اکتفا کرد. در نهایت اینکه فرهنگ در همه چیز وجود دارد.  


۱۳۹۳/۷/۳ - ۱۲:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن