تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833066815
چرا خداوند برخى از انسان ها را نابینا یا کر و لال آفرید است؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چرا خداوند برخى از انسان ها را نابینا یا کر و لال آفرید است؟
ما معتقدیم که چون خداوند عالم، قادر و خیرخواه مطلق است، نظام جهان هستى را به بهترین وجه خلق کرده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز ،این پرسش را مى توان به بیان دیگرى نیز مطرح کرد و آن اینکه چگونه شرور ـ و از جمله شرور طبیعى ـ به قلمرو قضاى الهى وارد مى شوند؟ براى پاسخ به این پرسش، توجّه دقیق به نکات ذیل ضرورى است:
یکم. ما معتقدیم که چون خداوند عالم، قادر و خیرخواه مطلق است، نظام جهان هستى را به بهترین وجه خلق کرده است. به بیان دیگر، تمام جهان هایى که خداوند آفریده، شریف ترین و کامل ترین هستند؛ به صورتى که بهتر از آن قابل تصور نیست و نخواهد بود؛ یعنى، هر جزئى از اجزاى جهان آفرینش ، به بهترین وجهى که امکان داشته، خلق شده است و به همین جهت، خداوند را احسن الخالقین مى دانیم.1
دوم. همچنین معتقدیم، خداوند جهان هستى را با یک سلسله نظام ها و قوانین ثابت و پایدار ـ که ذاتىِ جهان هست ـ اداره مى کند. به بیان دیگر، پدیده هاى جهان، محکوم به یک سلسله قوانین ثابت و سنت هاى تغییرناپذیر الهى اند؛ یعنى، خدا در جهان شیوه هاى معینى دارد که گردش کارها را هرگز بیرون از آن شیوه ها انجام نمى دهد.
این قوانین، مانند قوانین موضوعه و از قبیل تعهدات و قراردادهاى اجتماعى و الزامات ذهنى مرسوم در میان انسان ها نیست؛ بلکه یک حقیقت تکوینى است که بر اساس چگونگى جهان و موجودات آن انتزاع شده و به همین دلیل، تبدیل و تغییر براى آن محال است.
سوم. در یک دیدگاه، خداوند متعال سه عالَم (تجرد، مثال و ماده) آفریده که بر اساس سنخیت این عوالم و مرتبه وجودى شان در نظام هستى، هر یک قوانین و سنن مخصوص به خود دارند؛ یعنى، در عالم ماده، احکام و آثارى هست که در عالم مثال نیست و برعکس در عالم مثال، سننى حاکم است که در عالم ماده نیست و همین طور عالم تجرد نسبت به عالم مثال و عالم ماده. آفرینش این سه عالم و حاکمیت آثار و احکام خاص آنها، ناشى از همان نکته دوم است؛ یعنى، قضا و قدر الهى چنین حکم کرده که عالم مجرد و موجودات مجرد، در مجراى خاصى باشند و عالم مثال و موجودات مثالى در طریقى ویژه و عالم ماده و موجودات آن نیز در مسیرى مخصوص به خود.2
چهارم. عالم ماده به دلیل سنخ و ماهیت مخصوص به خود و با توجه به مرتبه وجودى اش در نظام هستى، داراى احکام ویژه خود است که اگر این احکام، قوانین و سنن نباشد، عالم ماده دیگر عالم ماده نخواهد بود. در این عالم تزاحم، تضاد، محدودیت و زوال و بطلان هست. جهان طبیعت آکنده از قطع ها و وصل ها و بریدن ها و پیوند زدن ها است؛ آمیخته با نشاط و غم، شادى و رنج و امید و شکست. تمامى این آثار، لازمه ساختمان مخصوص این عالم است. به هر روى، عالم ماده به دلیل این احکام و سنن، منشأ بلاها، رنج ها، محنت ها، بیمارى ها و... است که ما از آن به «شُرور» یاد مى کنیم و همچنین منشأ خوشوقتى ها، موفقیت ها، شادى ها، پیروزى ها و مانند اینها است که ما آن را «خیرات» مى نامیم.
با توجه به نکات پیش گفته، معلوم مى شود که آنچه شما درباره انسان هاى نابینا، ناشنوا و ... مثال زدید. لازمه و از آثار و احکام جهان طبیعت است و از آن گریزى نیست. عالم ماده، به دلیل وجود تزاحم ها و تضادها، برخى از مسائل و امور را از مجراى صحیح خود خارج مى سازد و فرزندى را نابینا، کودکى را ناشنوا، خردسالى را فلج و ... به جهان مادى عرضه مى دارد. این تفاوت ها که شخصى سالم، شخصى مثلاً فلج باشد، به دلیل قوانین تغییرناپذیر حاکم بر عالم مادى است و ذات عالم مادى به دلیل مرتبه وجودى اش، چنین سننى را اقتضا مى کند. این تفاوت ها ـ نظیر خواص اشکال هندسى ـ ذاتىِ موجودات است. مثلاً وقتى شما مى گویید خاصیت مثلث این است که مجموع زاویه هایش برابر با دو قائمه است و خاصیت مربع این است که مجموع زوایایش برابر با چهار قائمه است؛ معنایش این نیست که به آن، خاصیت دو قائمه داشتن، به این، خاصیت چهار قائمه داشتن را اعطا کرده اند تا این پرسش پیش آید که چرا به این مثلث مثلاً ستم شده و خاصیت چهار قائمه را نداده اند. مثلث جز همان خاصیت معین را نمى تواند داشته باشد. مثلث را کسى مثلث نکرده است؛ یعنى، چنین نیست که مثلث قبلاً در وضع دیگرى بوده و خواصى دیگر داشته است و کسى آمده او را تبدیل به مثلث کرده است؛ و یا مثلث و مربع و غیر اینها در یک مرحله از مراحل هستى و واقعیت خود، فاقد همه خواص بوده اند و بعد، یک قدرت قاهره اى آمده است و این خواص را میان آنها تقسیم کرده است؛ و دلش خواسته که به مجموع زوایاى مثلث خاصیت تساوى با دو قائمه را بدهد و به مجموع زوایاى مربع خاصیت تساوى با چهار قائمه را! بر این اساس، اینکه مثلاً جمادات، رشد و درک ندارند و گیاهان رشد دارند و درک ندارند و حیوانات هم رشد دارند و هم درک، ذاتى مرتبه وجودى جماد و نبات و حیوان است؛ نه آنکه همه نخست یکسان بوده اند و بعد خداوند به یکى خاصیت درک و رشد داده و به دیگرى هیچ کدام را نداده و به سومى یکى را داده و یکى را نداده است. همچنین اینکه انسانى نابینا و دیگرى بینا، یکى ناشنوا و آن دیگرى شنوا است؛ ذاتى مرتبه وجودى جهان مادى است که بر اثر یک سلسله قوانین تغییرناپذیر چنین رقم زده است که برخى دچار مصایب و آلام فیزیکى و جسمى باشند و برخى دیگر چنین نباشند.
به هرحال، این حقیقتى است که هر موجودى از موجودات و هر جزئى از اجزاى جهان، حظّ و حق خود را ـ که امکان داشته دریافت دارد ـ دریافت کرده است.3
با این توضیح، مشخص مى گردد که خداوند خالق و منشأ این مصیبت ها و «شرور» نیست؛ بلکه خاصیت نظام مادى، چنین اقتضایى دارد که نمى تواند خیر محض را قبول کند؛ بر خلاف عالم تجرّد که چنین است و تنها خیر محض را مى پذیرد. با توجه به مثالى که مطرح مى کنیم، این مطلب بیشتر روشن مى شود. شما نور خورشید را در نظر بگیرید. این نور وقتى به اشیاى گوناگون مى تابد، با توجه به سنخیت متفاوت اشیاء، به صورت مختلف در مى آید. براى مثال نور وقتى به فضا و جسم تیره برخورد مى کند، مبدّل به تیرگى شده و رو به تاریکى مى گذارد؛ به خصوص که در محل برخورد تابش نور با آن محل یا شى ء، حرارتى نیز پدید مى آید. حال اگر همین نور به مکانى روشن بتابد، اندازه زیادى از روشنایى خود را از دست نمى دهد و حرارت چندانى نیز بر اثر این برخورد، پدید نمى آید. نور، نور است؛ هم بر شى ء تیره تابیده و هم بر شى ء روشن. تابیدنِ خود را از هیچ یک از آنها دریغ نکرده و تابش خود را یکسان به آنها ارزانى داشته؛ پس چرا نور بر اثر برخورد با اشیاء گوناگون گشته است؟ آیا این به دلیل درونى خود نور است؟ آیا منشأ این گوناگونى نور است یا اشیائى که نور با آنها برخورد کرده است؟ کاملاً روشن است که نور به جهت ظلمت شى ء تیره، مبدل به تیرگى شد، و یا به جهت روشنى شى ء، روشنایى خود را حفظ کرده است.
عوالم وجود نیز نسبت به خداوند متعال چنین است. او فیض و عنایت خود را یکسان به جهان هستى عرضه داشته است؛ ولى تفاوت و اختلاف مرتبه وجودى و جنبه قابلى عوالم، باعث مى گردد که این فیض و عنایت گوناگون جلوه نماید. این فیض، در عالم مجرد به دلیل سنخیت وجودى این عالم و احکام و قوانین خاص آن به صورت خیر یا خیرات محض جلوه مى کند و در عالم مادى به دلیل سنخیت وجودى این عالم و سنن و آثار مخصوص آن، به صورت اختلاط خیر و شر و امتزاج آن دو ظهور مى کند.4
به هر روى، از آنجا که ما معتقدیم خداوند متعال جهان را به بهترین وجه آفریده و عالم را بر اساس سنن و قوانین تغییرناپذیر قرار داده است، بر این باوریم که وجود «شرور» همراه «خیرات» در جهان طبیعت، لازمه سنت و قانون تغییرناپذیر جهان مادى است؛ از این رو منشأ شرور را عالم ماده و قوانین ضرورى حاکم بر آن مى دانیم. البته براى تکمیل پاسخ توجه به دو نکته ضرورى است:
نخست آنکه شرور طبیعى از جمله ـ که از اراده و اختیار انسان نشأت نمى گیرد؛ بلکه اقتضاى جهان طبیعت است ـ نسبت به خیرات جهان بسیار کم و ناچیز است. اگر آمارى گرفته شود و افراد نابینا، ناشنوا، فلج و ... شمارش گردند، نسبت به افرادى که از سلامت کامل جسمى برخوردارند، بسیار اندک اند و این نیز از لطف خداوند است که در جهان مادى که اقتضاء امتزاج خیر و شر دارد، شرور طبیعى کمتر از خیرات طبیعى باشد.
دوّم آنکه، بر اساس آیات قرآن و روایات، شرور طبیعى براى امتحان و آزمایش انسان است؛ همچنان که مى فرماید: «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الَّثمَراتِ وَ بَشِّرِ الصّابِرِینَ»5؛ «و قطعا شما را به چیزى از [قبیل] ترس و گرسنگى، و کاهش در اموال و جان ها و محصولات مى آزماییم؛ و مژده ده شکیبایان را». چرا که گوهر اصلى انسان در امتحانات هویدا مى شود.
گر چه خود را بس شکسته بیند او
آب صافى دان و سرگین زیر جو
چون بشوراند تو را در امتحان
آب، سرگین رنگ گردد در زمان
در تک جو هست سرگین اى فتى
گر چه جو صافى نماید مر تو را6
و در آیه اى دیگر مى فرماید: «وَ لَقَدْ أَخَذْنا آلَ فِرْعَوْنَ بِالسِّنِینَ وَ نَقْصٍ مِنَ الَّثمَراتِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ»7؛ «و در حقیقت ما فرعونیان را به خشکسالى و کمبود محصولات دچار کردیم، باشد که عبرت گیرند».
همچنین شرور طبیعى وسیله اى است براى کیفر اعمال انسان ها و انتقام و قهر الهى؛ مانند نزول عذاب الهى بر قوم عاد، لوط، فرعون، اصحاب ایکه و حجر و...8.
از دیدگاه احادیث نیز، خداوند در مقابل رنج ها، دردها و مصایبى ـ که برخى از انسان ها ناخواسته دچار آنند و ما از آن به شرور طبیعى یاد مى کنیم ـ در سرا و عالم دیگر (قیامت)، جزاى برترى اعطا مى فرماید. به دلیل مجال کم تنها به ذکر دو روایت بسنده مى شود:
1. امام صادق علیه السلام (در توجیه نقص هاى بدنى مانند نابینایى و ناشنوایى) تأکید مى فرماید که خداوند در آخرت به چنین اشخاصى در صورت بردبارى و صبر، چنان پاداشى اعطا مى کند که اگر میان بازگشت به دنیا و تحمل دوباره همین مصایب و باقى ماندن در آخرت مخیّر باشند، بازگشت به بلایا را انتخاب مى کنند، تا اجرشان افزوده گردد.9
2. امام رضا علیه السلام مى فرمایند: «بیمارى مؤمن موجب پاک شدن او از گناهان و لغزش ها و رحمت الهى در حق مؤمن است و براى کافر عذاب و لعن است. بیمارى در حالت مؤمن پایدار است تا اینکه گناهان او پاک گردد».10
دان که نَبْوَد فعل هم رنگ جزا
هیچ خدمت نیست هم رنگ عطا
مزد مزدوران نمى ماند به کار
کان عرض وین جوهر است و پایدار
آن همه سختى و زور است و عرق
وین همه سیم است و زرّ است و طبق11
پی نوشت:
1. مؤمنون 23، آیه 14 ؛ تین (95)، آیه 4.
2. نگا: محمد شجاعى، معاد یا بازگشت به سوى خدا، ج 1، ص 212 ـ 241.
3. نگا: مرتضى مطهرى، عدل الهى، صص 172 ـ 169.
4. نگا: محمد صدرالدین شیرازى، تفسیر القرآن الکریم، ص 399.
5. بقره 2، آیه 155.
6. مثنوى، دفتر اول، ابیات 3219 - 3217.
7. نگا: المیزان، ج 14، ص 287.
8. نگا: اعراف 7، آیه 136 ؛ هود (11)، آیه 82 ؛ فیل (105)، آیه 4 و... .
9. بحارالانوار، ج 3، ص 71.
10. محمدبن على صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ترجمه و تصحیح على اکبر غفارى، ص 429.
11. مثنوى، دفتر سوم، ابیات 3445 ـ 3447.
۱۶/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
انسان در هيچ کار خيري موفق نميشود مگر اينکه خداوند او را ياري نمايد
دین و اندیشه آیین ها و تشکل های مذهبی دعای روز بیست و نهم ماه رمضان انسان در هيچ کار خيري موفق نميشود مگر اينکه خداوند او را ياري نمايد خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه در دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان می خوانیم اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعاگر قرآن در دسترس ماست، چرا خداوند با اسم اشاره دور از آن یاد می کند؟
اگر قرآن در دسترس ماست چرا خداوند با اسم اشاره دور از آن یاد می کند گاهی از اسم اشارۀ بعید برای بیان عظمت چیز یا شخصی استفاده می شود یعنی آنقدر مقام آن بالاست که گویی در نقطه دوردستی در اوج آسمان ها قرار گرفته است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز دبالاترین درجه و فوز عظيم رستگاري، رضايت خداوند است/ بزرگترین دشمن انسان کیست
دین و اندیشه دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان بالاترین درجه و فوز عظيم رستگاري رضايت خداوند است بزرگترین دشمن انسان کیست خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه در دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان می خوانیم اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِكَ ومُعادیاً لأعْدائِكَ مُسْتَنّاًچرا پشه ها بدن انسان را نیش می زنند؟
چرا پشه ها بدن انسان را نیش می زنند تورم قرمزی خارش و علائم گزیدگی پشه ها هستند که در تابستان لذت تفریح و مسافرت را تلخ می کنند گرچه در غالب موارد بی خطر هستند اما گاه ممکن است مرگ آور باشند به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران پشه های ماده نیز مانند زنبورهای مادهپانزده شاخص مبانی و نیازمندیهای حقوق بشر در قرآن/ تضعیف حقوق انسان از نظر قرآن گناه نابخشودنی است
دین و اندیشه به مناسبت روز حقوق بشر اسلامی پانزده شاخص مبانی و نیازمندیهای حقوق بشر در قرآن تضعیف حقوق انسان از نظر قرآن گناه نابخشودنی است خبرگاری مهر ـ گروه دین و اندیشه حقوق انسانها از نظر قرآن آنقدر مهم است و آدمی آنقدر در پیشگاه خداوند متعال عزیز و محترم است که از او بهمیراث یونانی میهمان خوش قدمی در تمدن اسلامی بوده است/ چرا فیلسوفان اسلامی به فضیلتگرایی رو آوردند
دین و اندیشه اندیشمندان استاد دانشگاه تهران در گفتگو با مهر میراث یونانی میهمان خوش قدمی در تمدن اسلامی بوده است چرا فیلسوفان اسلامی به فضیلتگرایی رو آوردند دکتر احد فرامرزقراملکی استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه نظریه های اخلاقی فیلسوفان مسلمان به دیدگاه های فضیلت گرایی دراستهلال ماه شوال از فراز برج میلاد
استهلال ماه شوال از فراز برج میلاد استهلال ماه شوال از فراز برج میلاد عکس سحر قریب کد خبر ۴۲۰۵۶۸ تاریخ انتشار ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۳ ۴۱ - 28 July 2014سرآغاز دین، خداشناسی است/ عقل بشری حتی از شناخت و درک گوشه ای از صفات خداوند عاجز است
دین و اندیشه قرآن و متون دینی هر هفته با نهج البلاغه سرآغاز دین خداشناسی است عقل بشری حتی از شناخت و درک گوشه ای از صفات خداوند عاجز است خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه امام علی ع درباره مراتب خداشناسی می فرماید سرآغاز دین خداشناسی است و کمال شناخت خدا باور داشتن او ونگاهی فقهی به مساله اثبات آغاز و پایان ماه قمری ۱۰ نکته درباره رؤیت هلال
نگاهی فقهی به مساله اثبات آغاز و پایان ماه قمری۱۰ نکته درباره رؤیت هلالرؤیت هلال یک فعل خارجی است و از قبیل تشخیص موضوع احکام است که هر فرد مکلفی میتواند شخصاً به تشخیص آن اقدام کند و به علم خود عمل نماید و نیازی به تقلید در این مسئله نیست اما چون غالب مردم خود موفق به رؤیت هلاویژهنامه «علوم انسانی و سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی» منتشر شد
دین و اندیشه اندیشکده ها ویژهنامه علوم انسانی و سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی منتشر شد بیست و هشتمین شماره دوماهنامه جشنواره بینالمللی فارابی با عنوان علوم انسانی و سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی منتشر شد به گزارش خبرگزاری مهر این ویژهنامه در ادامه مباحث دوماهنامه جشنظر مراجع تقليد در خصوص رويت هلال ماه
نظر مراجع تقليد در خصوص رويت هلال ماه مراجع تقلید اعلام کردند تا ساعت 22 امشب هنوز ماه رویت نشده و فردا عید فطر نیست کد خبر ۴۲۰۲۸۱ تاریخ انتشار ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۸ - 27 July 2014 مراجع تقلید اعلام کردند تا ساعت 22 امشب هنوز ماه رویت نشده و فردا عید فطر نیست در تماس خبرنگار ودومین جشنواره غذای حلال در کالیفرنیا برگزار می شود
دین و اندیشه دومین جشنواره غذای حلال در کالیفرنیا برگزار می شود اقلیت مسلمان آمریکا با هدف گردهم آوردن مسلمانان و عرضه غذاهای مختلف جهانی به صورت حالا هفته آینده میزبان دومین جشنواره حلال در کالیفرنیا خواهند بود به گزارش خبرگزاری مهر برگزار کنندگان جشنواره حلال کالیفرنیا اعلامرئیس جمعیت هلال احمر دامغان: حادثهدیدگان در سد شهید شاهچراغی دامغان نجات یافتند
رئیس جمعیت هلال احمر دامغان حادثهدیدگان در سد شهید شاهچراغی دامغان نجات یافتندرئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دامغان از نجاتیافتن حادثهدیدگان در سد شهید شاهچراغی دامغان خبر داد حمیدرضا داوودیان دقایقی پیش در گفتوگو با خبرگزاری فارس در دامغان اظهار کرد بر اساس گزارش تلفنی پلیسمشاهده هلال ماه شوال در حجاز
مشاهده هلال ماه شوال در حجاز مقامات سعودی تا ساعتی دیگر به طور رسمی فردا را عید اعلام میکنند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز بر پایه گزارش های رسیده هلال ماه شوال در سرزمین عربستان مشاهده شده است شبکه «العربیه» Alarabiya از مشاویژگی های انسان پس از عید فطر/ ایام تمام می شوند، حرکت انسان هرگز/ عیدانه خبرآنلاین برای عید بازگشت
ویژگی های انسان پس از عید فطر ایام تمام می شوند حرکت انسان هرگز عیدانه خبرآنلاین برای عید بازگشت فرهنگ > دین و اندیشه - عید فطر عید برآمدن انسانی نو از خاکسترهای خویشتن خویش است چونان ققنوس که از خاکستر خویش دوباره متولد می شود آدمی نو که هستی اش در کوره رمضانافزایش تعداد گردشگران مسلمان ژاپن/ ارتقا شرایط سفر حلال
دین و اندیشه افزایش تعداد گردشگران مسلمان ژاپن ارتقا شرایط سفر حلال تلاش ژاپن در راستای ارائه خدماتی منطبق بر نیازهای مسلمانان در فرودگاه ها هتلها و رستورانها موجب شده است که صنعت گردشگری این کشور در سال 2020 انتظار سفر یک میلیون مسلمان به این کشور در خاور دور را داشته باشد بهچرا شیعیان هنگام نماز دستباز می ایستند؟ آیا دستبسته نماز خواندن جایز است؟
چرا شیعیان هنگام نماز دستباز می ایستند آیا دستبسته نماز خواندن جایز است از آنجا که تبین احکام و دستورات دین بر عهده پیامبر و اهل بیت ایشان سلام الله علیهم اجمعین بوده لذا یکی از منابع برای استخراج احکام قول فعل و تقریر ایشان یا همان سنت است به این مطلب امتیاز دهید-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها