واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه دعای روز بیست و هفتم ماه رمضان؛
گذر از سختي به آسايش وعده خداوند است/ گنهکاران باید زود توبه کنند
خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه: در دعای روز بیست و هفتم ماه رمضان می خوانیم: اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ وصَیّرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الى الیُسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین.
خدايا در اين روز فضيلت شبهاي قدر را نصيب من گردان و تمام امور و کارهايم را از سختي به سوي آساني و آسايش روان گردان و عذرهايم را بپذير و گناهانم را محو و نابود ساز اي رئوف و مهربان در حق صالحان. خداوند متعال در قرآن مي فرمايد: ليله القدر خير من الف شهر يعني شب قدر از هزار ماه بهتر و والاتر است چرا که در شب قدر قرآن نازل گرديد. انا انزلناه في ليله القدر يعني ما قرآن را در شب قدر نازل کرديم و در اين شب سرنوشت انسانها رقم مي خورد و فرشتگان در اين شب به زمين تنزل مي کنند. تنزل الملائکه والروح فيها باذن ربهم من کل امر يعني ملائکه و روح به اذن ذات اقدس پروردگار از براي هر امر و فرماني در اين شب نازل مي گردند و اين شب تا صبحگاه سلامت و رحمت است. سلام هي حتي مطلع الفجر يعني اين شب تا صبحگاه رحمت و تهيت و سلامت است که ما نيز در اين روز از خداوند خواستاريم آن فضيلتي را که شب قدر دارد و با توجه به آيات بالا بيان گرديد نصيب ما گرداند. منظور از من العسر الي اليسر، از سختي به سوي آسايش و راحتي مي تواند همان وعده خداوند باشد که دو بار در يک سوره مکرر مي فرمايد: ان مع العسر يسرا يعني به درستي که همراه هر سختي آساني مي باشد، يعني انسان هنگامي که سختي بر کار او باشد به حتم در کنار آن آسايش و راحتي خواهد داشت و منظور از راحت بودن عسر و سختي کار شايد صبري باشد که خداوند در تحمل آن کار به انسان مي دهد تا به آن راحتي و آسايش دست يابد، چرا که خداوند نيز براي بندگانش سختي نمي خواهد بلکه آسايش و راحتي را براي آنان مي خواهد. چنانچه در قرآن مي فرمايد: يريد الله بکم يسرو لا يريدبکم العسر يعني خداوند براي شما آساني و آسايش مي خواهد و براي شما سختي و مشقت نمي خواهد چرا که خداوند به انسانها به خاطر ضعيف بودنشان در خلقت تخفيف دهد، چنانچه مي فرمايد: يريدالله ان يخفف عنکم و خلق الانسان ضعيفا يعني خداوند مي خواهد بر شما آسان گيرد.
خداوند براي انسانها آسايش و راحتي مي خواهد و سختي و مشقت نمي خواهد پس بايد يقين داشته باشيم که اولا خداوند عذرهاي ما را مي پذيرد، اما بايد اين نکته را رعايت کرد و آن اين است که هنگامي که از روي جهالت و ناداني گناهي را انجام داديم سريعا به سوي خداوند بازگشته و به درگاهش توبه کنيم ثم يتوبون من قريب يعني سپس به زودي توبه کنند که اگر اين عمل را انجام دهيم خداوند نيز توبه ما را پذيرفته و گناهان ما را مي آمرزد. فاولئک يتوب الله عليهم يعني پس خداوند توبه آنان را مي پذيرد و بايد اينرا بدانيم که هيچ کس جز خداوند نمي تواند گناهان ما را بيامرزد و من يغفر الذنوب الا الله يعني و چه کسي غير از خداوند گناهان ما را مي آمرزد و ثانيا هنگامي که خداوند عذر بنده خويش را بپذيرد به يقين گناه او را مي آمرزد چرا که وقتي بنده به درگاه خداوند تضرع نموده و بگويد رب اني ظلمت نفسي فاغفرلي يعني خدايا من به خودم ظلم کردم پس مرا ببخش، خداوند نيز در جواب او مي فرمايد: تو را آمرزيدم که ما نيز در اين روز از خداوند خواستاريم که به حق آن نظر رحمتي که بر بندگان صالح خود دارد عذر ما را پذيرفته و گناهانمان را بيامرزد.
۱۳۹۳/۵/۳ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]