واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
مرحوم نجفی اصفهانی زودتر از میرزای شیرازی حکم تحریم تنباکو را داد/ ماجرای عنایت امام حسین(ع) به نجفی اصفهانی
موسی نجفی نبیره موحوم نجفی اصفهانی گفت: در بین علما مرحوم نجفی اصفهانی زودتر از میرزای شیرازی جریان را مطلع میشود و حکم تحریم نیز میدهد البته این حکم تنها در اصفهان قابل اجرا بوده چون ایشان مرجعیت عام نداشتهاند بعد از آن نیز خودشان فردی را به سامرا میفرستند و به میرزای شیرازی اطلاع میدهند و حکم میرزای شیرازی نیز توسط همین فرد به ایران میآید.
به گزارش خبرگزاری مهر، موسی نجفی از بازماندگان و نوادگان مرحوم نجفی اصفهانی در برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما بیان داشت: شخصیتهایی مانند آقای نجفی اصفهانی و دیگر بزرگانی که در برنامه ضیافت معرفی میشوند در حقیقت برای ما نشانه هستند مثلا فردی مانند آقای بهجت در مقابل این همه عرفانهای کاذب، عرفان اصیل را معرفی میکند.
وی ادامه داد: آقای نجفی اصفهانی در سه جبهه فعالیت داشتند؛ یک جبهه، در مبارزه با استعمار که در آن زمان هم استعمار روس بود و هم انگلستان، یک جبهه، جبهه مبارزه با استبداد پادشاهان قاجار. یک فعالیت دیگر ایشان که به نظر من از فعالیتهای دیگر مهمتر هم هست جبهه فرهنگی بود. وی در این سه جبهه فعال بود و به مبارزه میپرداخت.
موسی نجفی اظهار داشت: یکی از جریانات و اتفاقات مهم در زمان مرحوم نجفی اصفهانی بحث مربوط به تحریم تنباکو بوده که در این جریان ایشان از علمایی بودهاند که بیشترین تأثیر را در این اتفاق تاریخی داشتهاند، از بین علما آقای نجفی اصفهانی در اصفهان و شیخ فضل الله نوری در تهران دو تن از شاگردان میرزای شیرازی بودند که در قیام تنباکو شرکت داشتند.
وی تصریح کرد: علمای دیگری که در این قیام شرکت داشتند کسانی مانند آقای آشتیانی و میرزاجواد آقای مجتهد تبریزی در تبریز بودند که اینها هم سن میرزای شیرازی بوده و از شاگردان وی نبودند.
وی تأکید کرد: در بین علما مرحوم نجفی اصفهانی زودتر از میرزای شیرازی جریان را مطلع میشود و حکم تحریم نیز میدهد البته این حکم تنها در اصفهان قابل اجرا بوده چون ایشان مرجعیت عام نداشتهاند بعد از آن نیز خودشان فردی را به سامرا میفرستند و به میرزای شیرازی اطلاع میدهند و حکم میرزای شیرازی نیز توسط همین فرد به ایران میآید برای همین است که حکم از تلگرافخانه اصفهان به تهران مخابره شده است.
نجفی افزود: بعد از جریان قیام تنباکو پسر مرحوم نجفی اصفهانی از پدرش درباره این قیام سؤال میکند و ایشان میگوید اگر ما این کار را نمیکردیم امروز مسلمانان دست به سینه در مقابل کفار ایستاده بودند.
وی اظهار داشت: بعد از قیام نیز با حمایت مرحوم نجفی اصفهانی توسط مرحوم حاج محمد حسین کازرونی یک شرکت تجاری در اصفهان تأسیس شد که هدفش این بود که تجارت خارجی باید موقوف شود و باید محصولات و اجناس داخلی تولید شود این شرکت اجناس خود را نیز نه تنها در ایران بلکه به خارج از کشور نیز صادر میکردند و در کشورهای اروپایی و آسیایی نیز شعبه داشتند.
وی با بیان این مطلب که در این شرکت سوددهی مطرح نبود بیان داشت: هدف از تأسیس این شرکت این بود که لباس ملی و ایرانی تولید شود، روزنامه حبل المتین نیز در آن زمان گزارش کرد که علمای نجف نیز از لباس این شرکت استفاده میکنند و اعلام کرده بودند که ما به لباس ایرانیت و اسلامیت درآمدهایم و این کار، از جمله کارهای فرهنگی مرحوم نجفی اصفهانی برای گسترش سبک زندگی اسلامی ایرانی بود.
وی تصریح کرد: مرحوم نجفی اصفهانی ظرفیت و نتایج ظرفیت ارتباط مرجع با مردم را میدانستند. بنابراین همیشه در خدمت مردم بودند و در خانهشان به روی مردم باز بود به گونهای که میگفتند آقای نجفی اصفهانی در تمام شبانه روز جوابگوی مردم هستند.
نجفی گفت: مرحوم پدربزرگ من نقل میکردند که در شهر طلبهای بوده بنام ه مایی وی شنیده بوده که آقای نجفی اصفهانی در طول شبانه روز هر موقع که مردم به ایشان مراجعه کنند پاسخگوست او برای صحت این مطلب نصف شب به در خانه نجفی اصفهانی میرود و آقا با کاغذ و مقداری پول درب را باز میکنند و به این طلبه میگویند مشکلت چیست؟ اگر به پول نیازداری مبلغی به تو بدهم و اگر شکایتی از کسی داری بگو تا بنویسم.
وی اظهار داشت: مرحوم نجفی اصفهانی در رابطه با روزهای نجف بیان داشتهاند که من در نجف پیشرفت علمی نداشتم و پدرم این موضوع را که متوجه شد بسیار ناراحت شد و گفت برگرد تا برایت مغازهای بگیرم تا به شغل مغازهداری مشغول شوی. من این مطلب را که از پدر شنیدم بسیار ناراحت شدم و در شب عرفه تا وقت سحر در حرم سیدالشهدا(ع) استغاثه کردم و جناب حبیب بن مظاهر را نزد امام حسین(ع) شفیع کردم.
وی گفت: مرحوم نجفی اصفهانی میگویند که بعد از استغاثه و تهجد به خواب رفتم و در خواب دیدم که جناب حبیب بن مظاهر از حرم بیرون آمد و بعضی از مصایبی که بر امام حسین(ع) رسیده بود را ذکر میکرد و گریه میکرد و وارد حرم شد و بعد از آن دیدم که درب ضریح گشوده شد و امام حسین(ع) وارد شدند در آن زمان حبیب زیارت وارث میخواند و من نیز همراه او این زیارت را میخواندم.
نجفی اضافه کرد: مرحوم نجفی اصفهانی بیان میدارد که امام حسین(ع) وقتی وارد میشوند ابتدا جواب سلام حبیب بن مظاهر را می دهند و سپس نظر به جانب من فرمودند و بعد نظر به آسمان کردند و این دعا را خواندند که اللهم یا مسبب الاسباب و یا مفتح الابواب و یا قاضی الحاجات و یا سامع المناجات و یا کافی المهمات اسئلک بحق من حقه علیک عظیم ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تقضی حاجته.
وی در پایان سخنانش تصریح کرد: از آن زمان به بعد حافظه مرحوم نجفی اصفهانی بسیار بالا رفته بود و بسیار قدرت تفکرشان قوی شده بود به طوری که نقل شده 300 هزار بیت کتابت داشتهاند و کتابهای بسیاری نوشتند.
۱۳۹۳/۴/۲۱ - ۱۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]