واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه نخستين گفتوگوهاي بيناديني منطقهي آفريقا؛
همايش منطقهاي «گفتوگوي اديان، توسعه و همزيستي مسالمتآميز»در زيمبابوه برگزار شد
نخستين دور گفتوگوي ديني منطقهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با حضور انديشمندان مسلمان و مسيحي با عنوان «گفتوگوي اديان، توسعه و همزيستي مسالمتآميز» در زيمبابوه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، «گفتوگوي اديان، توسعه و همزيستي مسالمتآميز» عنوان نشستي است كه در قالب اولين دور گفتوگوي ديني منطقهاي مركز گفتوگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با همكاري و تلاش رايزني فرهنگي و سفارت كشورمان در زيمبابوه، با حضور انديشمندان مسلمان و مسيحي از ايران، زيمبابوه، ناميبيا، آفريقاي جنوبي و كنيا در دانشکدهي کاتولیک شهر حراره، پايتخت زيمبابوه برگزار شد.
اعضاي هيأت ايراني در اين دور از گفتوگو را محمدحسين مختاريپور، مدير مؤسسه پژوهشگاه عروةالوثقي، محمدباقر طالبيدارابي، عضو هيأت علمي دانشگاه اديان و مذاهب قم، غلامرضا رئيسيان، رئيس دانشكدهي الهيات دانشگاه فردوسي مشهد، اميننژاد، سفير و شجاعخاني، سرپرست رايزني فرهنگي ايران در زيمبابوه تشكيل داند.
از ديگر كشورهاي حاضر در اين نشست نيز سرافیم کیخوتیس، اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس یونان زیمبابوه و آنگولا، اندانگا، اسقف اعظم کلیسای آپستولیک زیمبابوه، ستیسر، رییس دانشکدهي کاتولیک حراره و جمعي از رهبران و انديشمندان اين كشورها حاضر بودند.
كشيش سينه، نمایندهي ویژهي رییس شورای کلیساهای مسیحی زیمبایوه به نمايندگي از كميتهي گفتوگوي ميان اديان و سنتهاي زيمبابوه، گفت: اين كنفرانس منطقهاي گفتوگوي اديان، منشاء دستاوردهاي خوبي خواهد بود.
در ادامه اميننژاد، سفير جمهوري اسلامي ايران در زيمبابوه، ضمن خوشامدگويي به ميهمانان خارجي و حضار در جلسه، در سخناني اظهار كرد: برگزاري اين كنفرانس در زيمبابوه از اين جهت حائز اهميت است كه در اين كشور همزيستي مسالمتآميز بين پيروان اديان و مذاهب گوناگونی از جمله مسيحي، مسلمان، بودايي و ... وجود دارد و سطح بالاي بردباري ديني را ميتوان به وضوح مشاهده كرد.
وي همچنين به اهميت گفتوگوي بين انديشمندان و رهبران اديان و مذاهب مختلف در شرايط فعلي اشاره كرد و گفت: اوج غلبهي ماديگرايي بر زندگی انسان مدرن به خصوص طي قرن گذشته، علاقهي انسانها به معنويت و تعاليم آسماني همچنان زنده و بلكه در يك سير صعودي است.
وي افزود: غفلت از معنويت و دوري از تعاليم و ارزشهاي اصيل الهي و آسماني صحنهها و وقايعي كمسابقه از نابردباري و خشونت را در جهان به وجود آورده و به نگرانيهاي جدي در مورد ادامهي همزيستي مسالمتآميز بين فرهنگها و جوامع مختلف دامن زده است.
سفير كشورمان در پايان سخنان خود اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران، مبتكر ايدهها و پيشنهادات و آغاز كنندهي گفتوگوها و نشستهاي متعدد بين انديشندان و رهبران ديني مسلمان، مسيحي و يهودي بوده است. نامگذاري سال 2000 به عنوان «سال گفتوگوي فرهنگها و تمدنها» با تصويب قطعنامهاي در سازمان ملل متحد براساس پيشنهاد رئيس جمهور وقت و تصويب قطعنامه «جهان عاري از خشونت و تروريسم» در اجلاس 68 مجمع عمومي ملل متحد در سال 2013 براساس پيشنهاد جناب آقاي دكتر روحاني رئيس جمهوری اسلامي ايران از جمله اين ابتكارات هستند.
سخنران بعدی جلسه، اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس یونان، زیمبابوه و آنگولا، سرافیم کیخوتیس بود که ضمن تقدیر از برگزاری این کنفرانس، پیامی از پاتریارک اعظم کلیسای مذکور را ابلاغ كرد.
در بخشهایي از این پیام آمده بود: «در جهانی که دچار نابردباری دینی شده است و متأسفانه عدهای کجاندیش به نام دین و با تفسیر غلط از آموزههای الهی دست به جنایت میزنند، تنها راه نجات از این بنبست موجود، گفتوگوی بينادینی است و برگزاری این کنفرانس منطقهای در آفریقا، به یقین نویدبخش خواهد بود.»
دکتر اندانگا، اسقف اعظم کلیسای آپستولیک زیمبابوه نيز با اشاره به اين که بیش از 65 درصد مسیحیان این کشور پیرو کلیسای آپستولیک هستند، گفت: زمانی که برخی گروههای افراطی به نام دین مرتکب جنایت میشوند، برگزاری چنین کنفرانسی آن هم در آفریقا که بعضی از مناطق آن متأسفانه طعمهي درگیریهای فرقهای شده است، بسیار حائز اهمیت و مبارک است و معتقدم برگزاری این چنین گفتوگوهای بينادینی که حتماً تأثیرگذار بوده و دستاوردهای مثبتی دارند را در آینده دنبال کنیم.
سپس ستیسر، رئیس دانشکدهي کاتولیک حراره ضمن ابراز خرسندي نسبت به برگزاری چنین کنفرانسی گفت: بعد از سالها که این دانشکده با هدف ایجاد آشنایی و تعامل میان ادیان مختلف تأسیس شد، برگزاری چنین نشستی در این مکان برای من که ریاست این دانشکده را به عهده دارم و برای بنیانگذار آن که در میان ما نیست، بسیار خرسندکننده است.
مركز گفتوگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اجراي سياستهاي 5 سالهي خود براي توسعهي گفتوگوي بيناديني در قارهي آفريقا، اين برنامه را از سال گذشته با همكاري رايزني فرهنگي و سفارت جمهوري اسلامي ايران در زيمبابوه و رهبران و انديشمندان مسيحي پيگيري كرده به عنوان اولين گفتوگوهاي بيناديني منطقهي آفريقا انجام داده است.
۱۳۹۳/۴/۵ - ۱۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]