واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
برگزاري همایش بررسی قانون جدید علمی در رویت هلال در تونس
همایش بین المللی بررسی قانون جدید علمی در رویت هلال با همکاری سه نهاد سازمان علمی و پژوهشی فلکی شاهد و وزارتخانه های امور دینی وآموزش 26 خرداد در تونس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این همایش با همکاری سه نهاد سازمان علمی وپژوهشی فلکی شاهد و وزارتخانه های امور دینی وآموزش عالی تونس و با حضور"صادق رمضانی گل افزانی"، رایزن فرهنگی کشورمان در تونس، ائمه جمعه و جماعات و اساتید و دانشجویان برگزار شد. قائم مقام وزیر امور دینی تونس نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان وضرورت وحدت رویه در رویت هلال بر مبنای پیشرفتهای علمی از جمله دلایل برگزاری این همایش دانست و از محمد الاوسط العیاری از دانشمندان نجوم تونسی و عضو ناسا به دلیل پژوهش بسیار ارزشمندشان در رویت هلال تقدیر کرد و آنرا فرصتی بسیار مهم برای تحولی در تعیین شروع و پایان ماههای قمری دانست. العیاری که چهره ای آشنا برای متخصصان علوم فلکی است، قبل از ارائه مقاله علمی خود خطاب به حاضران که در میان آنان دکتر حمده سعید مفتی تونس نیز حضور داشت، با قرائت آیه 5 سوره یونس ؛ رویت هلال را از رحمت های الهی که موجب بحث وگفتگو وجدال احسن میان علما ودانشمندان می گردد ذکر کرد و گفت: رویت هلال گامی مهم برای تحقق وحدت اسلامی است ونباید برای رسیدن به این مهم از دستاوردهای جدید علمی غافل بود.
وي با بیان مطالعات فلکی در کشورهای مختلف مانند روسیه و آمریکا؛ از ایران بعنوان قدرتی علمی تمجید و بر ضرورت استفاده از این دستاوردها و توانمندیها كشورمان تاکید نمود و اظهار داشت: عصر جاهلیت به پایان رسیده است و باید امت اسلامی با پرهیز از توطئه های تفرقه افکنانه با تمسک به علم و معرفت در پرتو دین نقشه وحدت اسلامی را ترسیم کنند و از ظرفیتهای علمی یکدیگر به خوبی بهره برند. العیاری با تاکید بر نقش مهم علما در طول ادوار تاریخی بویژه بعد از اسلام به دستاوردهای ابن هیثم اشاره کرد وگفت: متاسفانه در سایه غفلت ما دیگران ازجمله روسیه از ظرفیتهای این بزرگان استفاده کردند و به قله علوم دست یافتند. وي از کشف جدید خود برمبنای(هلال نوری قابل مشاهده) پرده برداشت وگفت:خدای متعال اراده اش بر این تعلق گرفته است که هلال ماه با چشم غیر مسلح و با کمی دقت ورصد کردن نیز قابل رویت باشد که البته این منافاتی با تجهیزات پیشرفته امروزی ندارد ولی بر همین اساس است که ما تابع رای فقها و مراجع دین و مفتیان در اعلام رویت هلال هستیم تا به این وسیله ارادت تام خود را به علمای اسلام ابراز داریم و شاید خداوند متعال خواسته است از این گذرگاه رویت هلال میان دانشمندان دانشگاهی و حوزوی زمینه گفتگو برای نزدیک شدن افکار را فراهم وبه این وسیله فهم دین را در سایه تفاهم و همدلی امکان پذیر نماید چون مهمتر از همه چیز طی کردن مسیر عبودیت با یکدیگر است. وی سپس با تقسیم مباحث همایش به سه بخش بعد شرعی (نظری)، بعد قانونی ترتیبی و بعد مستحدث؛ نظریه علمی خود را بر پایه بعد سوم مورد تفسیر و توضیح قرار داد وبر مبنای یافته های علمی خود که بموجب آن وبا تغییراتی در فرمولهای فلکی و محاسبات دقیق علمی از طریق کامپیوتر ودستگاهی که خود طراحی و آنرا در اماکن مختلف در دنیا نصب کرده است تا بواسطه آن نور هلال را در اول ماه ببیند؛ رویت هلال در مورخ 6 تیرماه را امکان پذیر دانست.
۱۳۹۳/۳/۲۷ - ۲۰:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]