واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه محمدی خبر داد:
60 درصد نذورات امامزادگان صرف فعالیتهای عمرانی و فرهنگی می شود/ تربیت یک میلیون حافظ در 4 سال آینده
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: 40 درصد نذورات امامزادگان صرف فعالیتهای عمرانی همان امامزاده، 30 درصد صرف فعالیتهای جاری اعم از هزینه آب و برق، 20 درصد نیز صرف فعالیتهای فرهنگی و 10 درصد هم صرف امور تصدی گری می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین محمدی در چهارمین نشست شورای مدیران کل دفاتر حوزه های وزارتی، حوزه ریاست سازمانها و نهادها در هتل ارم تهران با بیان اینکه ماه رجب ، ماه خیر و برکت و رحمت واسعه خداوند است، اظهار داشت: ماه رجب، اولین ماه حرام سال است و قبل از اسلام نیز برای این ماه، احترام خاصی قائل بودند و انتظار فرارسیدن این ماه برای اخذ حاجات و خواسته های خود را می کشیدند.
وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) می فرماید؛ خداوند از ابتدای ماه رجب تا پایان این ماه، فرشته ای را مامور می کند تا بندگان را با عباراتی چون خوش بحال کسانی که به اطاعت و یاد خداوند می پردازند؛ دعوت کتد و طبق این کلام پیامبر اکرم(ص) این دعوت در طول ماه ادامه دارد و ماه رجب، ماهی استثنایی برای همه بندگان است و منزلت و فرصتی ویژه برای سیر الی الله است.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه در سه حوزه؛ موقوفات، بقاع متبرکه و فعالیت های قرآنی مسئولیت دارد، تصریح کرد: در زمینه فعالیتهای قرآنی سازمان، مسابقات قرآن را در سطوح استانی، کشوری و بین المللی هرساله برگزار می کند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به آسیبهایی که به موقوفات ایران وارد شده است، تصریح کرد: موقوفات ایران در دو برهه زمانی نادرشاه و دوران رضاخان و اصلاحات ارضی آسیبهایی فراوانی دید اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) فرمودند؛ موقوفات باید به وقفیت بازگردند و سنت وقف حفظ شود که در این راستا برخی از مردم که زمینهای وقفی را در اختیار داشتند، رابطه استیجاری با اوقاف برقرار کردند اما بسیاری از املاک وقفی هم اکنون بدون هیچ رابطه استیجاری در اختیار مردم قرار دارد.
وی با اعلام اینکه وقف پیش از اسلام نیز در دین مسیحیت و یهودیت به وقف توجه شده است ، گفت: پیامبر اکرم (ص) بر روی سنت وقف تائید و تاکید کرده اند و در کشورهای غربی نیز این سنت وجود دارد.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه دو نوع موقوفه در کشور وجود دارد ، افزود: هم اکنون بیش از 8 هزار موقوفه دارای متولی در سراسر کشور وجود دارد که سازمان اوقاف در خصوص این موقوفات تنها وظیفه نظارت را برعهده دارد و نوع دیگر، موقوفاتی هستند که به هر دلیل فاقد متولی هستند که در این زمینه اداره موقوفات براساس اجازه ولی فقیه برعهده سازمان اوقاف است.
وی با اشاره به اینکه تنها یک سوم امامزادگان کشور دارای نذور هستند، گفت: برنامه های عمرانی و فرهنگی بسیاری در ایام مختلف در امامزادگان پیش بینی شده است و در طول سال برنامه های ملی بسیاری همچون؛ سوگواره بصیرت عاشورایی، سوگواره یاس نبوی، جشن ولایت علوی اکمال دین نبوی، نشاط معنوی، آرامش بهاری و ... برگزار می شود.
حجت الاسلام محمدی اضافه کرد: 40 درصد نذورات امامزادگان صرف فعالیتهای عمرانی همان امامزاده، 30 درصد صرف فعالیتهای جاری اعم از هزینه آب و برق و ...، 20 درصد نیز صرف فعالیتهای فرهنگی و 10 درصد صرف امور تصدی گری می شود.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با شاره به برنامه های قرآنی این سازمان افزود: سازمان اوقاف مسابقات قرآن را در سطوح مختلف برگزار می کند که بیش از آغاز مسابقات کشوری ، بیش از1600 رقابت قرآنی در سراسر کشور برگزار می شود و در نهایت در مسابقات کشوری، دو نماینده کشوربرای مسابقات بین المللی جمهوری اسلامی ایران در دو رشته حفظ و قرائت انتخاب می شوند.
وی با بیان اینکه سال 88، 36 هزار نفر، سال 89، 50 هزار نفر، سال 91، 450 هزار نفر، سال 91، 700 هزار نفر و در سال 92، بیش از یک میلیون و 380 هزار نفر در مسابقات قرآنی اوقاف شرکت کردند، گفت: برنامه ریزی و هدفگذاری سازمان شرکت پنج الی شش میلیون نفر در مسابقات قرآنی است که این از برکات انقلاب اسلامی و توجهات مقام معظم رهبری است. سازمان اوقاف تربیت یک میلیون حافظ را براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در 4 سال هدف گذاری کرده است.
۱۳۹۳/۲/۱۲ - ۱۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]