تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833749152




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عقل اگر با فطرت همسو باشد ما را به کمال می رساند/ با ترساندن و یا تهدید نمی توان کسی را وادار به تربیت کرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه حجت‌الاسلام والمسلمین آقایی:
عقل اگر با فطرت همسو باشد ما را به کمال می رساند/ با ترساندن و یا تهدید نمی توان کسی را وادار به تربیت کرد
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مشهدی آقایی شب گذشته در جلسه شرح و تفسیر روایات کلیدی تربیتی با بیان اینکه امام علی(ع) می فرمایند: عقل پیشوا و راهبر فکر، فکر راهبر قلب، قلب راهبر و پیشوای حس ما هستند. تفاوت بین عقل و فکر در این است که با فکر می اندیشیم و با عقل می سنجیم. عقل اگر با فطرت همسو باشد ما را به کمال خواهد رساند.



به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه ای دیگر از سلسله جلسات شرح و تفسیر روایات کلیدی تربیتی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مشهدی آقایی شب گذشته (یک‌شنبه 31 فروردین) در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه) برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مشهدی آقایی در ابتدا با بیان خلاصه ای از مباحث مطرح شده در جلسه قبل گفت: هفته گذشته اشاره کردیم روایت "کل مولود يولد علي الفطره حتي يکون ابواه يهوادنه او نصرانیه او يمجسانه". این روایت یکی از اصلی ترین و کلیدی ترین روایات در زمینه مسائل تربیتی است که هم در منابع شیعی به آن اشاره شده و هم در منابع اهل سنت. وی افزود: این روایت معروف از دو جهت اهمت دارد: جنبه تربیتی و جنبه کلامی که نگاه ما بیشتر به جنبه تربیتی این روایت است. در جلسه گذشته همچنین به ریشه و مفهوم فطرت اشاره شد و گفته شد کل بشر با فطرت خدایی پای به جهان می گذارند. گفتیم فطرت فقط مختص انسان است و در موجودات دیگر نیست وبا دقت به این روایت نگرش ما در فطرت تغییر خواهد کرد. در این جلسه به بیان نسبت فطرت و تربیت از نظر علم تربیت خواهیم پرداخت.
آقایی در ادامه افزود : طبیعت با فطرت همراه است و ارتباط تربیت و فطرت در علوم تربیتی مسلمانان با کتابهای تربیتی غربی تفاوتهای بسیاری دارد. غربی ها اعتقاد دارند انسان در زمان تولد مانند یک ماده خام است و می توانی به آن هر شکل و فرمی که خواستی بدهی. آنها فطرت الهی را در انسان باور ندارند و این تفاوت اصلی دیدگاه  تربیت دینی اسلامی با غرب است. جهان هدفمند و با اصول آفریده شده است. خداوند همه چیز را برای بشر آفریده و سپس آن را هدایت کرده است. هدایت برای همه انسان ها به شکلی که ما به آن هدایت عام می گوئیم قرار داده شده است. هدایت به شکلی طبیعی، غریزی و فطری در جهان وجود دارد. هدایت غریزی بیشتر در حیوانات دیده می شود مانند زنبور عسل که به دستور و هدایت خداوند خانه از کلوخ می سازد و از شیره وجود خود عسل را می سازد این عمل با هدایت غریزی صورت می گیرد. وی تصریح کرد: در هدایت فطری دنیا به عنوان یک  پیکره واحد آفریده شده و توسط خود او هدایت می شود. در این مورد به انسان ابزارهایی هم برای شناخت و هدایت صحیح داده شده است. ابزارهای شناخت انسان شامل حس، عقل و، وحی است و فطرت ابزار و شمع شناخت انسان. حضرت علی (ع) به لایه های تربیت پذیر انسان اشاره می کند و می فرماید عقل پیشوا و راهبر فکر، فکر راهبر قلب، قلب راهبر و پیشوای حس ما هستند. تفاوت بین عقل و فکر در این است که با فکر می اندیشیم و با عقل می سنجیم. عقل اگر با فطرت همسو باشد ما را به کمال خواهد رساند. معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در خصوص نسبت فطرت و معرفت گفت: عده ای از دانشمندان علوم تربیتی می گویند انسان فاقد فطرت است. اینان سرشت و خرد را جدا از هم می دانند، چه در حیطه عقل و فکر و چه در حیطه عمل. فطرت در انسان جاری و در هر مبانی که بررسی شود فطرت پایه ثابت آن است. فطرت پایه ای ترین اصل درعلوم دینی ما است. با یک نگاه جامع و دقیق به کتاب "فطرت" و "تعلیم و تربیت" نوشته شهید مطهری در خواهیم یافت که در این دو کتاب هر آنچه لازم است در خصوص مسائل تربیتی از نگاه اسلام بدانیم کاملا وجود دارد. خواندن این دو کتاب برای علاقه مندان و فعالان در عرصه تربیتی لازم است. در این کتاب در خصوص مفهوم فطرت و تربیت به این شکل اشاره شده که اگر انسان را دارای یک سری خصوصیات فطری بدانیم تربیت باید بر همان اصول فطری حاکم باشد.اگر ازاصطلاح تربیت یاد می شود حال چه آگاهانه و یا نا آگاهانه باید بر همین اساس باشد نه بر اساس تعریف غربی آن. این کارشناس مذهبی در پایان سخنان خود به نسبت تربیت و فطرت اشاره کرد و گفت: تربیت به معنای پرورش دادن و درمورد جانداران است.  پرورش  دادن به معنای شکوفا کردن استعداد های درونی انسان است و باید پیرو فطرت باشد. تربیت همراه با ترس، ارعاب و تهدید در فطرت انسان جای ندارد. هیچ گاه نمی شود با ترساندن و یا تهدید کسی را وادار به تربیت کرد. همان طور که نمی توان گیاه را به زور وادار به رشد کرد. تربیت باید با حوصله دقت و همراه با نوازش صورت بگیرد تا با فطرت انسان همسو باشد. ما فرندانمان را یا آموزش می دهیم و یا آموزش می بینند، یا نماز خوان بار می آوریم یا نماز خوان می شوند بین این روشها تفاوت بسیاری وجود دارد. انسان ذاتاً آماده ربانی شدن و ذاتا تربیت پذیر است. جلسات آموزشی «تربیت اسلامی در آیینه روایات (شرح و تفسیر روایات کلیدی تربیتی) ، یک‌شنبه هر هفته قبل از نماز مغرب و عشاء در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار می شود و شرکت در آن برای عموم علاقه مندان آزاد است.


۱۳۹۳/۲/۱ - ۱۱:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن