واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله جوادی؛
بدون فرهنگ دقيق عقلي علمي اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد
آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق خود گفت: تا نقشه جامع کشورمان را نداشته باشيم هرگز نميتوانيم درباره کشورمان تصميم هوشمندانه بگيريم اين اصل کلي است.
به گزارش خبرگزاری مهر، درس اخلاق هفتگی آیت الله جوادی آملی این هفته با حضور اعضای شورای عالی استانهاو دیگر علاقمندان به معارف اسلامی در محل نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد.
آیت الله جوادی آملی در این جلسه با بیان این مطلب که "خدا گوهر ذات وجودی انسان را پاک و کريمانه آفريد" فرمودند: همانگونه که خدا گوهر ذات وجودی انسان را پاک و کريمانه آفريد ما نیز هنگام مرگ بايد اين جان را پاک و کريمانه تحويل خداوند بدهيم لذا خداوند فرموده است من شما را بزرگوار خلق کردم شما کاري نکنيد که از عظمت شما کاسته شود.
ایشان ادامه دادند: اين موحدانه زندگي کردن، روح را طيب و طاهر نگه ميدارد.اگر کسي کريم نبود و کرامتش را از دست داد تحت امارت زبان خود قرار ميگيرد، هر چه زبانش خواست ميگويد، هر چه قلمش خواست مينويسد، هر جايي که پاي او خواست ميرود. مبادا کسي زبان او، قلم او، قدم او بر او امارت کند.
وی با اشاره به آیات نورانی سوره مبارکه علق تاکید داشتند:خداي سبحان نه تنها ما را در آفرينش کريم و بزرگوار قرار داد بلکه ما را در مدرسه کرامت هم تربيت کرد چرا که اوّلين بخش از آيات قرآن کريم که بر پیامبر (ص)نازل شد همان شش آيه اول سوره علق است که خداوند در آن می فرماید بياييد در مدرسه کرامت ثبتنام کنيد، اينجا يک معلم کريم درس ميدهد؛ ﴿اقْرَأْ وَ رَبُّکَ الْأَکْرَمُ ٭ الَّذي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ﴾ اين گواه آن است که ما را به کلاس کرامت دعوت کردند.
آیت الله جوادی آملی در بیان ویژگیهای انسان کریم اظهار داشتند: اگر کسي کريم بود همه اعضا و جوارح او تحت امر او هستند، هرگز تحت امر هيچ عضوي قرار نميگيرند، قهراً در درون او نه آمر به منکر و ناهي از معروف وجود دارد و نه دلالبازي در درون او هست.
ایشان با قیاس قوای سه گانه درونی انسان با قوای سه گانه اداره یک کشور اذعان داشتند: اگر در کشوري ميگويند ما سه قوه داريم و اين قوا از هم جدا هستند و وظيفه هر قوّه مشخص است، اين الگو را از درون فطرت انسان گرفتند؛ يعني ما در درون وجود خود يک قوه مقننه، يک قوه مجريه و يک قوه قضائيه داريم و يک واحد هماهنگکننده این سه قوا را داريم که آن جان آدمي است.
وی در ادامه خطر نفس مسوله را متذکر شدند و خاطرنشان کردند: در درون وجود انسان گاهي دلاّلبازي پيش ميآيد و اين قوا مشکلات فراواني براي يکديگر ايجاد ميکنند ، يک نيروي دلاّلي در وجود انسان وجود دارد به نام نفس مسوّله، اين نفس مسوّله که در چند بخش قرآن کريم خطر آن روشن شده است کارش دلاّلبازي است، اين نفس باخبر است که ما به چه چيزي علاقهمنديم و به چه چيزي علاقه نداريم، هر چيزي مورد علاقه ماست را به عنوان زرورق در جلوي چشم ما نگه ميدارد و همه آن زبالهها را پشت اين زرورق پنهان ميکند، و آنها را به صورت يک تابلوي زرّين به ما نشان ميدهد.
آیت الله جوادی آملی با بیان خطرات ناشی از فریب شیطان توصیه کردند: اينکه به ما گفتند در شبانهروز حتماً يک مقدار زمان را بگذاريد براي محاسبه و هر کاري که ميکنيد اول بگوييد «بسم الله الرحمن الرحيم» بعد وارد کار بشويد همين است اين به نام خدا، قرنطينه است، چيزي را که انسان ميخواهد بگويد، بخواهد بنويسد بگويد، خدايا به نام تو اين قرنطينه باعث ميشود که انسان کار حرام و مکروه نکند.
ایشان در فراز دیگری از فرمایشات خود با اشاره به نامگذاری این سال بنام سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" فرمودند: ما تا نقشه جامع کشورمان را نداشته باشيم هرگز نميتوانيم درباره کشورمان تصميم هوشمندانه بگيريم اين اصل کلي است.
وی با اشاره به سه اصل جهان دانی، جهان داری و جهان آرایی بیان داشتند: ما تا ندانيم در کجا زندگي ميکنيم و آنرا چطور بايد حفظ کنيم و چطور بايد بياراييم هرگز مسئول و مدیر خوبی نخواهيم بود، ما وقتي نتوانيم خودمان را و معرفتشناسي خودمان را اداره کنيم هرگز از ما برنميآيد که شهرمان را، استانمان را، کشورمان را حفظ کنيم و آنرا بياراييم.
ایشان اهمیت اقتصاد مقاومتی و ملزومات آن را بیان داشتند و فرمودند: اقتصاد مقاومتي به اين است که خزانه ملت خالي نباشد، ملتي که خزانه او خالي است مقاوم نيست، دين به ما توصیه کرده است که از دنيا اعراض بکن و طرزي زندگي کن که زير بار ديگري نروی.
ایشان ادامه دادند: ثروت ملي باعث مقاومت و قيام و ايستادگي ملت است؛ منظور ايستادنِ فيزيکي نيست، فرمود اين مال، عامل قيام است اگر ملتي بخواهد قائم باشد و ايستادگي داشته باشد بايد جيبش خالي نباشد لذا فرمود اين مال را به دست سفها نسپريد، کسي که نتواند خوب اداره کند به او مال ندهيد.
ایشان با اشاره به ثروتهای عظیم و قابلیت های گسترده کشور در زمینه های مختلف اظهار داشتند:تا يک فرهنگ دقيق عقلي علمي نداشته باشيم اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد. وقتي بدانيم اقتصاد مقاومتي يعني چه و از آنجا که اين کشور به لطف الهي همه چيز دارد اصلاً تحريمها هيچ اثري نميتواند داشته باشد. اگر ما مديريت صحيح داشته باشيم و عزم ملّي و مديريت درست داشته باشيم وجود مبارک حضرت امير و دیگر ائمه تأييد ميکنند اين کشور ميشود کشوري که با اقتصاد مقاومتي روبهروست.
۱۳۹۳/۱/۲۴ - ۰۹:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]