تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826898423




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حقوق و سیاست در جهان اسلام از اوایل تا اواخر دوره قرون میانه بررسی شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
حقوق و سیاست در جهان اسلام از اوایل تا اواخر دوره قرون میانه بررسی شد
اومیر انجم در کتاب «سیاست، حقوق، و جامعه در اندیشه اسلامی» به مطالعه حقوق و سیاست در جهان اسلام از اوایل تا اواخر دوره قرون میانه می پردازد.



به گزارش خبرگزاری مهر، «سیاست، حقوق، و جامعه در اندیشه اسلامی: زمان تیمیه Politics, Law, and Community in Islamic Thought: The Taymiyyan Moment» به قلم اومیر انجم به بررسی حقوق اسلامی در اندیشه ابن تیمیه، به عنوان یکی از نمایندگان کلام اسلامی، می پردازد. این کتاب در بردارنده مطالعه حقوق و سیاست در جهان اسلام از اوایل تا اواخر دوره قرون میانه است.

 نویسنده به طور ویژه اقدام به بازخوانی آرای ابن تیمیه نموده است به گفته وی ابن تیمیه از طریق تفسیری نوآورانه مفهوم قرآنی فطرت (طبیعت انسان الهی وقف) را به مثابه موضوع مشترک جامعه مورد مطالعه قرار می دهد. وی در کنار مفهوم فطرت «عقل سلیم» را نیز وجه مشترک دیگری برای جامعه انسانی مورد شناسایی قرار می دهد. ابن تیمیه در سطحی بالاتر از وحی به عنوان بالاترین مقام معرفتی یاد می کند و برای معرفت وحیانی مرتبه ای بالاتر از سایر راه های کسب معرفت قائل است.

کتاب دارای شش بخش، مقدمه و بخش نتیجه گیری است. نام و گزیده ای از بخش ها از این قرار است: بخش نخست با نام «داستان دو چشم انداز: شریعت و سیاست در صدر اسلام» به ارائه مباحثی در خصوص تفاسیر موجود از قایل بودن نقش سیاسی برای اسلام می پردازد. توجه ویژه نویسنده به شکل گیری دولت اسلامی در اوایل تاریخ اسلام در این بخش در راستای تبیین ارتباط سیاست و شریعت در اسلام اولیه قابل توضیح است. نویسنده در بخش دوم با نام «اندیشه سیاسی از دوره کلاسیک» مطالعه کلام سیاسی و فقه سیاسی آغازین را در دستور کار این بخش قرار داده است.

بخش سوم به مطالعه مفهوم عقل در میراث اسلامی می پردازد. اقبال نویسنده به بررسی این مفهوم با عنوان «عقل و جامعه در دوره کلاسیک» در بخش سوم خود نمایی می کند. وی ردپای عقل را در آموزه های وحیانی و نقلی نبی به مثابه پایه های اساس فقه اسلامی پی می گیرد و در گام پایانی به مطالعه ارتباط عقل و عرف اقبال می نماید.

«جهان ابن تیمیه» مطالب بخش چهارم رابه خود اختصاص می دهد. بی شک مطالعه اندیشه ها و آرای هر متفکری نیازمند شناخت زمینه و زمانه برآمدن آن اندیشه ها است و هم از این روی نویسنده از مطالعه جهان ابن تیمیه فروگذار ننموده است. نام بخش پنجم «دفاع از وحی و عقل رهایی بخش» است. مباحث اصلی این بخش شامل مطالعه روش تفسیری نوین ابن تیمیه و استفاده از رهیافت عقلانی از سوی وی در این روش است. «فطرت، جامعه و سیاست اسلامی» در بخش ششم مطرح می شود. مطالب این بخش برآیند مباحث ابن تیمیه در ارتباط با اهمیت فطرت به مثابه عامل مشترک میان همه اعضای جامعه اسلامی است.

کتاب «سیاست، حقوق و جامعه در اندیشه اسلامی: زمان تیمیه» در ارزیابی خود از کار ابن تیمیه رویکرد وی را نشان دهنده حرکتی بزرگ در عبور از تفسیرهای سنتی معرفی می کند که به نوبه خود نقشی موثر در جریان اندیشه ی سده های میانی اسلام داشته است. علاوه بر آن باید افزود که نویسنده در لابلای مباحث اثر خود می کوشد درکی تازه از روابط پیچیده دولت و حقوق در جهان اسلام پیش از مدرن به نمایش بگذارد.


۱۳۹۳/۱/۳۰ - ۱۰:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن