تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منافق به آنچه مؤمنان بواسطه آن خوشبخت مى‏شوند، ميلى ندارد، ولى خوشبخت سفارش به تق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826851873




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیریت جهادی در حوزه فعالیتهای قرآنی می تواند تحول ایجاد کند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه مدیر اتحادیه تشکل‌های قرآنی- مردمی:
مدیریت جهادی در حوزه فعالیتهای قرآنی می تواند تحول ایجاد کند
مدیر اتحادیه تشکل‌های قرآنی- مردمی گفت بعد از اینکه‌ مقام معظم رهبری بحث فرهنگ را مطرح کردند، جلسات مختلفی را برای اجرای سریع برنامه‌ها برگزار کردیم، و امیدوارم با نگاه مدیریت جهادی آن کاری که شایسته قرآن است، تحقق یابد و خروجی خوبی را در بحث قرآن به ویژه در حوزه سبک زندگی اسلامی شاهد باشیم.



به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه رادیویی افق روز گذشته، 23 فروردین‌ماه با حضور سه نفر از مدیران قرآنی کشور به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت. مهدی عزیززاده، دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان مهمان حضوری و لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی- مردمی به عنوان مهمانان تلفنی حضور داشتند تا به بحث در مورد بودجه فعالیت‌های قرآنی کشور بپردازند. افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تلاشهای زیادی صورت گرفت تا بودجه‌های فعالیت‌های قرآنی افزایش پیدا کند، گفت: برای تحقق هر بودجه‌ای یک سری محدودیت‌ها و الزامات وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت. بودجه‌ها در دو قسمت دیده می‌شود، بخش اول مربوط به نهادهایی است که در بخش قرآنی دارای رسالت هستند که در این زمینه مکاتبه‌ای صورت گرفت و قرار شد جلسه‌ای با نوبخت، معاون رئیس جمهور برگزار شود. وی در ادامه با بیان اینکه هر جا که مباحث دینی و فرهنگی مطرح است حتماً بحث قرآنی در آنجا دیده می‌شود، افزود: بخش دیگر بودجه نیز بودجه‌هایی است که در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد که این دستگاه‌ها پراکنده هستند، البته نباید این را در نظر گرفت که بخش دیگری از بودجه برای تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی است که رقم 200 میلیارد تومانی که به تصویب رسیده است، در همین راستاست. پیگیری مطالبات قرآنی سال گذشته رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بودجه فعالیت‌های قرآنی بر اساس برنامه‌ها و اولویت‌ها برنامه‌ریزی می‌شود، سال گذشته 600 میلیارد تومان برای فعالیت‌های قرآنی مصوب شد که به هر دلیلی تخصیص نیافت و امیدواریم بتوانیم مطالبات بودجه‌ای مربوط به سال گذشته را پیگیری و وصول کنیم. افتخاری در پاسخ به این پرسش که آیا امکان احصاء بودجه‌های وصول نشده سال قبل وجود دارد یا خیر، گفت: ما تلاش می‌کنیم تا جایی که قانون اجازه بدهد، این بودجه را احصاء کنیم و احتمال احصاء شدن آن وجود دارد که امیدواریم تا اردیبهشت‌ماه یا اوایل خردادماه این طلب‌ها را وصول کنیم؛ البته این کار وظیفه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید پرچم‌دار بودجه قرآنی باشد وی همچنین اظهار کرد: همه بودجه‌ها باید به شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیاید و این شورا پرچم‌دار شود. انتظار ما این است که شورا برای تمام اعضا که بسیار زیاد هم هستند، جلسات حضور و غیاب بگذارند، مانند همان کاری که در مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد تا روسای دستگاه‌های حضور مستمرتری داشته باشند و بتوانند بودجه‌ها را جدی‌تر پیگیری کنند؛ همچنین باید فعالیت برای بودجه سال آینده را از همین امروز شروع کرد. در این راه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاش خود را برای گنجاندن بودجه‌ها در لایحه انجام دهند؛ البته این‌ها دلیلی بر انکار زحمات صورت گرفته در گذشته نیست، بلکه باید تلاش‌ها بیشتر شود و دولت باید از همان ابتدا بحث را محکم بگیرد تا مجلس حداقل جابه‌جایی را به وجود آورد، ضمن اینکه باید از بخش‌های مختلفی هم‌چون خیرین و سایر جاها بهره‌گیری‌های بسیار بیشتری به عمل آورد.

لزوم حرکت‌های نهضت‌گونه برای جذب بودجه‌های قرآنی پورمعین با بیان اینکه به نظر می‌رسد که این بودجه‌ای که برای قرآن در نظر گرفته شده است، نوعی «یتیم‌نوازی» است، به طرح این پرسش که تصویب 200 میلیارد اعتبار قرآنی بر اساس چه شاخصی است، پرداخت. افتخاری در پاسخ به این پرسش گفت: شاخص این کار بر اساس نظر خود دولت بوده است و البته جای گلایه‌ای از همکارن نیز در این زمینه وجود دارد. این سؤالی است که خود ما نیز داریم، اولاً بودجه قرآنی را باید به صورت سرانه حساب کرد، اگر برای هر دانش‌آموز سالانه 10 هزار تومان در نظر بگیریم تا فرد اثرگذاری در جامعه شود و آن را در تعداد دانش‌آموزان ضرب کنیم، رقم بسیار زیادی خواهد بود که این بودجه، رقم مورد نظر را نیز پوشش نمی‌دهد.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مسئولان باید حساب کنند که آیا این چنین رقم‌هایی نیازها را برطرف خواهد کرد یا نه؟ ما نیاز بیشتری به بودجه‌های قرآنی  داریم، باید در این زمینه حرکت‌هایی نهضت‌‌گونه شکل بگیرد و در این راه رسانه‌ها، تشکل‌ها، ائمه جماعات و عموم مردم از رهبر معظم انقلاب مطالبه‌گری قرآنی را بیاموزند.

مهدی عزیززاده، دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی به بیان کلیاتی در مورد بودجه فعالیت‌های قرآنی در کشور پرداخت و گفت: اعتبارات اجرایی منشور از ابتدای سال 1389 در لایجه سنواتی ذکر شد و سازوکار اجرایی آن نیز خود دستگاه‌ها بودند، اما در سال 90 با پیگیری‌های انجام شده به طور مستقل بندی در ردیف 115 قانون بودجه تصویب و این اعتبارات در قانون ذکر و توزیع آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی سپرده شد.

وی اظهار کرد: بلافاصله در جلسات اردیبهشست‌ماه کارگروهی برای اولویت‌ها تشکیل شد و جلسه‌ای در 31 اردیبهشت تشکیل شد و شورای توسعه فرهنگ قرآنی، دبیرخانه را مجبور به عملیاتی کردن بودجه کرد. بر اساس مکاتباتی که با دستگاه‌های مختلف شد، مقرر شد که این دستگاه‌ها در خرداد و تیرماه برنامه‌های خود را اعلام کنند که این کار صورت گرفت، چون رقم دقیق بودجه مشخص نبود، ما رقم 1000 میلیارد را بنا قرار دادیم و در کمیسیون‌ها برنامه‌هایی که باید اجرا شود، اعلام شد. در جلسه یازدهم بهمن‌ماه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، جدول برنامه‌های مصوب دستگاه‌ها تصویب و رقم و بودجه دستگاه‌ها نیز مشخص شد. عزیزاده افزود: در اینجا شاید این اشتباه به وجود بیاید که این اعتبارات مربوط به تمام فعالیت‌های قرآنی در کشور است، در صورتی که این گونه نیست و این اعتبارات مربوط به بودجه‌های است که برای تحقق اهداف شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شده است. در واقع این جدای از اعتباراتی است که دستگاه‌های مختلف از اعتبارات خود برای فعالیت‌های قرآنی در نظر می‌گیرند.  

حوزه آموزش عمومی دارای بیشترین سهم تخصیص بودجه دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: بر همین اساس 200 میلیاردی که مصوب شده است، برای اجرای برنامه‌های منشور توسعه فرهنگ قرآنی است که بر اساس توانایی‌های دستگاه‌ها و برنامه‌هایی که در نظر گرفته‌اند، تعریف می‌شود. ساده‌ترین کار برای اختصاص بودجه این بود که تمام بودجه‌ها را در مرحله اول در اختیار دستگا‌ه‌ها قرار می‌دادیم.

وی بیان کرد: در مجموع از 200 میلیاردی که در نظر گرفته شده بود، 196 میلیارد تخصیص یافت و بین 21 دستگاه تقسیم شد. ما برای این تخصیص سه حوزه را در نظر گرفتیم که بیشترین سهم به حوزه آموزش عمومی قرآن که 49 درصد بود، اختصاص یافت و سهم آموزش و پرورش در این بین که فعالیت‌های عمده‌ای را در زمینه آموزش عمومی قرآن بر عهده دارد، 42 میلیارد تومان بوده است، البته نسبت به عملکرد سایر دستگاه‌ها بودجه اختصاص یافت. عزیززاده تصریح کرد: امسال بلافاصله از دستگاه‌ها خواستیم برنامه‌های جزیی خود را برای این جداول اعلام کنند، مثلاً آموزش و پرورش متعهد شده یک میلیون دانش‌آموز را حافظ قرآن کند که به مرور تخصیص بودجه‌های مربوط به این طرح در اختیارش قرار خواهد گرفت؛ همچنین از بودجه سال گذشته نیز رقم بسیار ناچیزی باقی مانده است که مربوط به برنامه‌های دستگاه‌هایی است که برنامه‌های خود را کامل انجام نداده‌اند.

تشکیل کمیته نظارت بر تخصیص بودجه در بخش دیگری پورمعین در مورد حسن اجرای تخصیص بودجه‌ها و بحث نظارتی آن سؤال کرد؛ عزیززاده در این بخش گفت: در مورد نظارت بر حسن اجرای این بودجه‌ها کمیته‌ای متشکل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تشکل‌های قرآنی و نمایندگانی از شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شد که عملیات حسابرسی و بازرسی را در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی انجام می‌دهند. دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه در حال حاضر برای پیگیری تمام مطالبات قرآنی کشور بودجه‌ای بیش از سه تا چهار هزار میلیارد تومان لازم است، بیان کرد: این رقمی که در بودجه نوشته شده است، ملاک برنامه‌ای نداشته است، بر اساس برنامه 3600 میلیارد تومان بودجه برای برنامه‌ها لازم است. در بخش دیگری از این برنامه بخش‌هایی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد بودجه بخش فرهنگی و نگرانی‌های ایشان در این زمینه پخش شد و پس از آن حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور به صورت تلفنی روی خط برنامه آمد و به سؤالاتپاسخ داد و گفت: انتظارات از بحث بودجه قرآنی ورای آن چیزی است که در حال حاضر شاهد هستیم، زیرا تمام دستگاه‌های اجرایی، مردم و انقلاب ما ماهیت فرهنگی دارد که فرهنگ ما نیز بر مبنای قرآنی شکل گرفته است‌؛ توقع این است که در این امر هم مردم مشارکت کنند و هم دستگاه‌های قرآنی نسبت به این مهم توجه ویژه داشته باشند، البته باید تشکر کرد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر تخصیص بودجه 200 میلیاردی که امیدورایم این مبلغ با سرعت تخصیص یابد. حجت‌الاسلام کوششی در پاسخ به این پرسش که شما در اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور چه برنامه‌ای برای امسال دارید، گفت: بعد از اینکه‌ مقام معظم رهبری بحث فرهنگ را مطرح کردند، جلسات مختلفی را برای اجرای سریع برنامه‌ها برگزار کردیم؛ برنامه‌هایی پیش‌بینی شده که امیدواریم با توجه به گستره وسیع نهادهای مردمی در کشور، متناسب با آن بتوانیم از طریق حمایت شورا در کنار حمایت مردمی موفق به تحقق آن شویم. امیدوارم با نگاه مدیریت جهادی آن کاری که شایسته قرآن است، تحقق یابد و خروجی خوبی را در بحث قرآن به ویژه در حوزه سبک زندگی اسلامی شاهد باشیم.

نیاز 10 میلیاردی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی برای انجام برنامه‌ها مدیر اتحادیه مؤسسات قرآنی- مردمی کشور در پایان سخنان خود اظهار کرد: برای اتحادیه مؤسسات قرآنی که بیش از 6000 مؤسسه و خانه قرآنی را زیر پوشش خود دارد، رقمی تقریباً 10 میلیاردی را در نظر گرفته‌ایم که امیدواریم محقق شود.

دریافتی دستگاه‌ها از بودجه‌های قرآنی پورمعین از عزیززاده، در مورد بیشترین و کمترین بودجه‌هایی که به دستگاه‌های مختلف اختصاص یافته است، سؤال کرد و وی عنوان کرد: در اعتبارات سال 90 بیشترین سهم به آموزش و پرورش اختصاص یافته بود که چیزی معادل 27 درصد بود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز 20 درصد، وزارت علوم 14 درصد، صدا و سمیا، سازمان تبلیغات اسلامی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگا‌ه‌ها هر کدام با هفت درصد، حوزه‌های علمیه و سازمان اوقاف و امور خیریه پنج درصد و بقیه نیز به همین میزان و کمتر بوده است. وی با اشاره به اینکه در سال 1393 شاهد شکل‌گیری یک اتفاق در این زمینه خواهیم بود، گفت: در سال‌های گذشته چون بانک‌های اطلاعاتی دقیقی برای گزارش‌گیری از دستگاه‌ها وجود نداشت و امکان تفکیک دقیق آمار نبوده است، برخی هم‌پوشانی‌ها ایجاد می‌شد؛ اما امسال سامانه‌ای طراحی شده است که امکان هم‌پوشانی برخی نهادها را از بین می‌برد. به عنوان مثال در زمینه حفظ قرآن اگر نهادی اقدام به ثبت فعالیت‌های یک شخص را کرده باشد، دستگاه دیگر نمی‌تواند آن اطلاعات را وارد سامانه کند. وی در پاسخ به پرسشی در مورد بحث ملزم و مجاز بودن در بودجه فعالیت‌های قرآنی نیز اظهار کرد: بحث مجاز و ملزم دیگر وجود ندارد، زیرا بودجه دارای ردیف مستقل شده است. بر اساس بودجه سال 93 دستگا‌ها مجاز هستند تا سقف 200 میلیارد تومان را تخصیص دهند، در بحث تخصیص اعتبارات قرآنی رقم تخصیص یافته مهم است و ممکن است رقم بالایی تصویب شود، اما در نهایت رقم ناچیزی تخصیص یابد که شاهد این اتفاق بود‌ه‌ایم. عزیززاده در بخش پایانی سخنان خود در مورد اینکه اگر دستگاهی در حین دریافت بودجه با تغییرات برنامه‌ای مواجه شود، چه برخوردی با آن خواهد شد، گفت: دستگا‌ه‌ها می‌توانند تا سقف 20 درصد برنامه‌های خود را تغییر دهند، اما اگر بیشتر از آن باشد، باید درخواست رسمی خود را ارائه دهند و در کمیسیون و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی مورد بررسی قرار گیرد. اگر دستگاهی تخلف کند و بودجه قرآنی خود را در جایی دیگر مصرف کند؛ اولین اتفاق این است که اعتبارات مرحله بعد اختصاص نخواهد یافت و گزارش این کار ارائه خواهد شد که این اتفاق نیز افتاده است.


۱۳۹۳/۱/۲۴ - ۱۰:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن