پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850412907
نقد عرفان متناقض «اشو»/ شناخت مقدم بر عشق به خداست
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
نقد عرفان متناقض «اشو»/ شناخت مقدم بر عشق به خداست
حجت الاسلام عابدی در نقد عرفان نوظهور«اشو» گفت: در عرفان اوشو می گویند درباره خدا حرف نزنید، درحالی که اصل و پایه عرفان بر شناخت خداست. درست است که کسی نمی تواند خدا را بشناسد، ولی همین که بشناسیم که نمی شناسیم، این می شود عرفان.
به گزارش خبرگزاری مهر، متن ذیل سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی از اساتید خارج فقه حوزه علمیه و رئیس دانشکده علوم و معارف قرآن درباره نقد و بررسی عرفان نوظهور «اشو» است که در سایت «ویکی فقه» نیز قرار گرفته است: یکی از عرفانهایی که در این چند سال اخیر و در این چند دهه اخیر درست شده است اوشو است که اصل این عرفان برای هندوستان است ولی رشد و نمو آن در آمریکاست. متاسفانه در ایران یک زمانی کتابهای اوشو چاپ شد و یک ناشر 18 کتاب درباره اوشو چاپ کرد. بعد از اینکه 18 کتابش چاپ شد و پخش گردید، جلویش را گرفتند، کتاب پخش شد و الان در دست افراد است. یکی از حرفهای اوشو این است که اوشو درباره خدا گاهی می گوید خدا یعنی شادی و شادمانی، بنابراین هرکسی بداند که شادی خودش در چیست، همان شادی او می شود خدای او. جای دیگری اوشو گفته است خدا یعنی زندگی. جای دیگر گفته خدا یعنی عشق. جای دیگر اینطوری است که طرفداران این آقا آمدند نزدش و گفتند خدا چیست؟ گفت: اصلاً درباره خدا حرف نزنید، هر چه می خواهید بپرسید ولی درباره خدا حرف نزنید، خدا یک لفظ نامفهوم است و معنای درست ندارد. (نعوذ بالله) یک جای دیگری در کتابش گفته تنها راه شناخت خدا عقل است. یک جا گفته است عقل نمی تواند خدا را بشناسد و با عشق باید خدا را شناخت. یک جا گفته خدا یعنی عشق. یکجا گفته راه شناخت خدا عشق است و از اینجور حرفها درباره خدا خیلی زیاد در عرفان اوشو است. فعلاً همین بحث خدا را عرض کنم و حرفهای دیگر را بعداً.
متناقض گویی در عرفان اولاً متناقض حرف زدن در عرفان اشکالی ندارد و این متعارف است، در عرفان خودمان نیز متناقض حرف زدن وجود دارد و این اشکالی ندارد، فراوان داریم مثلاً در کلمات مولوی کسی نگاه کند، خیلی زیاد است.
ولی می خواهم بگویم تناقضی که ما در عرفان می گوییم با این تناقضاتی که اشو می گوید زمین تا آسمان فرق می کند. یک مثال ساده اش را در نظر بگیرید، یک وقت غرر الحکم را باز کنید، مثلاً یکی از ماده هایی که افضل و تفضیل باشد، مثلاً کلمه افضل الاعمال را در غرر الحکم بیاورید، یک حدیث می گوید افضل الاعمال الصبر و یک حدیث می گوید افضل الاعمال الصلاة، یک حدیث می گوید افضل الاعمال البر ، شاید نوزده حدیث مختلف دارد، افضل الاعمال این است و.... افضل الاعمال هم افضل و تفضیل است، این هیچ اشکالی ندارد و لازم نیست حتماً توجیه عقلی کنید و اینها مطالب عرفانی است و همینجوری درست است.
عرفان یک چیزی است که خارج از زمان و مکان است و خارج از الفاظ و واژه هایی است که حرف می زنیم، چون خارج از اینهاست و مطلبی است که اصلاً در قالب این کلمات نمی گنجد ولذا مجبوریم اینطوری حرف بزنیم و متعارف است و همه جای دنیا قبول دارند، «آلستون» یک عارف آمریکایی است و همین الان هم زنده است، چند کتاب نوشته درباره همین، که این تناقض ها در عرفان اشکالی ندارد، یک مرتبه من در عرفان می گویم عقل خوب است و یک مرتبه می گویم عقل بد است، طوری نیست، علت نیز این است چون عرفان چیزی است فوق زمان و مکان و فوق عالم ماده و کلماتی که من حرف می زنم مادی است و با کلمات مادی چیز غیرمادی را نمی شود بیان کرد، مجبورم اینطور حرف بزنم، در ادبیات خودمان هم زیاد است.
ای برون از وهم و قال و قیل من
خاک بر فرق من و تمثیل من از اینطور چیزها در عرفان خودمان زیاد داریم. اما بیائیم در اوشو که این تناقض ها را گفته است: یک مرتبه می گوید خدا عشق است، یک مرتبه می گوید با عشق خدا را می شود شناخت، یک مرتبه می گوید با عشق نمی شود خدا را شناخت، یک جا می گوید با عقل می شود خدا را شناخت، یک جا می گوید با عقل نمی شود خدا را شناخت.
عشق راه شناخت نیست اگر در کلمات اوشو فقط تناقض بود، می گفتیم تناقض در عرفان عیبی ندارد، اما کلمات اوشو فی نفسه کلام غلط است، نه اینکه چون تناقض دارد قابل قبول نیست، اصلاً حرف حرف نادرست و غلطی است، وقتی اوشو یکبار می گوید خدا را با عشق می توان شناخت یکبار می گوید خدا را با عشق نمی توان شناخت، این تناقض را کار ندارم، خودمان نیز از اینجور تناقض ها داریم، ولی این حرف حرف غلطی است که بگویم خدا را با عشق می توان شناخت، اصلاً تناقض را کار نداشته باشید، عشق راه شناخت نیست، عقل و علم راه شناخت است، عشق راه شناخت نیست، عاشق شدن که معرفت به آدم نمی دهد، عاشق شدن یا به اتحاد می رساند یا به لذت می رساند، نه اینکه عشق به علم و معرفت برساند، معلوم است که اوشو این حرفها را از مسیحیها گرفته اند، در مسیحیت می گویند آدم باید عاشق عیسی بشود تا عارف به عیسی بگردد، جوابش هم این است که اصلاً برعکس است، تا آدم عارف نشود، عاشق نمی شود. فرض کنید یک کسی عاشق پول است، کسی که نداند کجا پول است یا نداند پول به چه دردی می خورد، عاشق پول می شود یا نمی شود؟
یک دختری که احدی تاحالا او را ندیده و هیچ کجا اسمی از آن مطرح نیست، و هیچ نام و نشانی از او نیست کسی عاشقش می شود یا نمی شود؟ یا وقتی عاشقش می شوند که ببینندش یا ذکرش را بشنوند، یعنی اول شناخت است بعد عشق، یا اول عشق است یا بعد شناخت؟ این که خیلی واضح است، کسی که از کسی هیچ معرفت و شناختی ندارد، عشق هم معنا ندارد. پس این حرف فی نفسه حرف غلطی است که بگویید خدا را از راه عشق می توان شناخت. این حرف حرف غلطی است تا چه رسد به اینکه بگویید تناقض دارد با آن حرف یا تناقض ندارد.
نکته دیگر این است که در عرفان اوشو می گویند درباره خدا حرف نزنید، علت اینکه این آقا گفته درباره خدا حرف نزنید این است که این بنده خدا اصلاً نمی توانست درباره بینهایت حرف بزند، این تخصصش مهندسی مکانیکی بوده و در امور ماوراء طبیعت اطلاعی نداشته است. درحالی که اصل و پایه عرفان بر شناخت خداست. درست است که کسی نمی تواند خدا را بشناسد، ولی همین که بشناسیم که نمی شناسیم، این می شود عرفان. یعنی نشناختن داریم و نشناختن. یک وقت کسی می گوید درباره خدا حرف نزنید، این عرفان نیست، عرفان این است که عمری درباره خدا فکر می کند و حرف می زند و همه حرفش این است که نمی شود شناخت، اما این نمی شود شناخت، با آن نمی شود شناخت خیلی فرق می کند. عرفان اینطوری است که مثلاً فرض کنید در رکوع و سجود می گوییم سبحان ربی العظیم و بحمده ، اگر اینجوری بود، که سبحان ربی العظیم و حمدهُ یا و حَمدهُ، معنی اش این بود که من خدا را تسیبیح می گویم و خدا را تحمید می کنم، یعنی هم یک سبحان الله می گویم و هم یک الحمد لله می گویم این می شد معنی اش، در حالی که می گوییم سبحان ربی العظیم و بحمده ، سبحان ربی الاعلی و بحمده ، این دیگر معنی اش این نیست که یک سبحان الله و یک الحمدلله چون در بحمده است، بلکه معنی اش این است می گوید بچه ای رفته بود روی پشت بام، آمد لب پشت بام، بهش گفتند برو عقب، برو عقب، اما خیلی هم نگویید برو عقب چون اگه خیلی بگویید برو عقب از آنطرف می افتد پائین. باید به او بگویید برو عقب و نرو، برو عقب و نرو، که نیافتد، نه از اینطرف بیافتد پائین و نه از آنطرف، بایستد روی پشت بام، والا اگر بگوید برو عقب، برو عقب خوب از آنطرف می افتد پائین.
سبحان ربی العظیم و بحمده معنی اش است که این تسبیح یعنی خدا فوق شناخت من است. من نمی توانم خدا را بشناسم، اما در دل اینکه می گویم نمی شود بشناسم، در دل نشناختن، یک اثباتی است. در دل نفی اثبات است، نه اینکه یک نفع و یک اثبات . نمی گویم یک سبحان الله که خدا منزه است و یک الحمد لله که خدا اثبات می شود حمد بر او. نفیی که در دل نفی اثبات باشد و اثباتی که در دلش نفی باشد، این معنای این جمله است. اوشو این حرفها را که متوجه نمی شد، چون اینها را نمی فهمید می گفت درباره خدا از من نپرسید، درباره خدا حرف نزنید. آن موقعی که می گوید خدا زندگی است، یا می گوید خدا شادی است، خدا شادمانی است، خدا نه زندگی است و نه شادی و شادمانی. اصلاً کسی خدا را بگوید یعنی زندگی و شادی و شادمانی این یعنی انکار خدا، این نفی خداست، در واقع همان تفکرات پوزیتویستی است.
جان لاک از این حرفها می زده و این هم تحت تاثیر جان لاک بود. جان لاک جزء بنیانگذاران تفکر پوزیتویستی بود، تفکر پوزیتویستی می گفتند ما فقط تجربه حسی را قبول داریم، آن چیزی که قابل تجربه حسی است همین شادی است و زندگی . اوشو هم می گوید که خدا یعنی شادی و زندگی یعنی همان تفکر پوزیتویستی، تفکر پوزیتویستی الان حدود صد سال است که از بین رفته است ولی به همین نحوها، بعضی ها دارند احیاء اش می کنند، یکی اش با همین عرفانهای کاذب.
۱۳۹۳/۱/۲۴ - ۰۸:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
مباحث جغرافیایی کانت مقدمه ای برای انسان شناسی اوست/ شناخت شرایط جغرافیایی ارتقای کیفیت زندگی را به دنبال دارد
دین و اندیشه در گفت و گو با مهر مطرح شد مباحث جغرافیایی کانت مقدمه ای برای انسان شناسی اوست شناخت شرایط جغرافیایی ارتقای کیفیت زندگی را به دنبال دارد یک استادیار گروه فلسفه دانشگاه تبریز با بیان اینکه کانت یک فیلسوف است نه یک جغرافیدان گفت مباحث کانت درباره دانش جغرافیا به سخمیل به نورالانوار با نردبان عشق میسر می شود/ منظور از شرق و غرب در عرفان اسلامی چیست
دین و اندیشه بقایی ماکان در گفت و گو با مهر میل به نورالانوار با نردبان عشق میسر می شود منظور از شرق و غرب در عرفان اسلامی چیست یک محقق و پژوهشگر مسائل فرهنگی گفت انسان آرمانی عطار به جایی می رسد که می تواند دعوی خدای گونه کند این طریقی است که عطار نزدیک به 10 قرن پیش به انسامعممیمقدم: برای رسیدن به منویات رهبری دستگاهها با هم تعامل داشته باشند
سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۷ ۴۹ مدیرکل تشکلهای دینی معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات گفت فرهنگ متاثر از سیاست اقتصاد و اجتماع است به تعبیری اگر در حوزه سیاست خطایی صورت گیرد تاثیرش را در مسائل فرهنگی میبینیم وی افزود رهبری به فرهنگ نگاهی جهادگرایانه داشتند یعنی برای رساساس عرفان بودایی بر شادمانی حسّی است/ دالایلاما؛ مدعی که نمی تواند حتی رنج خویش را رفع کند
دین و اندیشه نقد عرفان دالایلاما اساس عرفان بودایی بر شادمانی حسّی است دالایلاما مدعی که نمی تواند حتی رنج خویش را رفع کند رئیس دانشکده علوم و معارف قرآن در نقد عرفان دالایی لاما یادآور شد از دیدگاه دالای لاما برطرف کردن رنج در عالم شدن است اما نه به معنی درس خواندن بلکهنشست انسان شناسی و فرهنگ برگزار می شود/ نقد و بررسی مستند «دراویش کردستان»
دین و اندیشه نشست انسان شناسی و فرهنگ برگزار می شود نقد و بررسی مستند دراویش کردستان بیست و یکمین نشست یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ با موضوع دین ورزی دراویش قادر 17 فروردین ماه برگزار می شود به گزارش خبرنگار مهر در این نشست فیلم مستند «دراویش کردستان» از علامام جمعه سبزوار: فاطمیه مقدمه قیام عاشوراست
امام جمعه سبزوار فاطمیه مقدمه قیام عاشوراستامام جمعه سبزوار گفت فاطمیه در حقیقت مقدمه قیام عاشورا است و شاید اینگونه باید گفت که اگر آن اتفاقات حزن انگیز رخ نمیداد امروز چهرهای از اسلام ناب محمدی باقی نمیماند حجتالسلام والمسلمین غلامحسین ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار فارسنقد عرفانهای نوظهور/21 آیا شفادادن دلیل بر حقانیت فرد است+پاسخ حجتالاسلام عابدی
نقد عرفانهای نوظهور 21آیا شفادادن دلیل بر حقانیت فرد است پاسخ حجتالاسلام عابدیرئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گفت آنکه دلیل بر حقانیت چیزی میشود استدلال برهان و منطق است این دلیل میشود اما اینکه کسی شفا داد یا نداد هیچ وقت دلیل بر چیزی نمیشود ولی متأسفانه مردم سراغانسان پس از شناخت حقیقت خود، خدا را خواهد شناخت
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله جوادی آملی انسان پس از شناخت حقیقت خود خدا را خواهد شناخت آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق خود گفت انسان اگر گوهر ذات خود را بشناسد هم در علوم به بسياري از معارف دسترسي پيدا ميكند و هم در اخلاق به گزارش خبرگزار ی مهر حضرت آیت الله جوادی آنشست نقد و بررسی آثار و اندیشههای سیدجواد طباطبایی برگزار می شود
دین و اندیشه نشست نقد و بررسی آثار و اندیشههای سیدجواد طباطبایی برگزار می شود به همت پژوهشکده تاریخ اسلام نشست نقد و بررسی آثار و اندیشههای دکتر سید جواد طباطبایی چهارشنبه 27 فروردین ماه برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر به همت گروه تاریخ و همکاریهای میان رشته&zارزشهای پیش روانه و یگانه حقوق اسلامی شناخته نشده است/ توجه مجدد به تراث فقه و حقوق اسلامی ضروری است
دین و اندیشه ارزشهای پیش روانه و یگانه حقوق اسلامی شناخته نشده است توجه مجدد به تراث فقه و حقوق اسلامی ضروری است هدف نویسنده به سمت اصلاح از حقوق گرایی به حقوق اسلامی ارزش ـ معطوف و فقه Toward Our Reformation From Legalism to Value-Oriented Islamic Law and Jurisprudence توضدژ بسطام سومین محوطه اورارتویی شناخته شده در دنیا/ مقدمات ثبت جهانی دژ فراهم شد
استانها شمال آذربایجان غربی مهر گزارش می دهد دژ بسطام سومین محوطه اورارتویی شناخته شده در دنیا مقدمات ثبت جهانی دژ فراهم شد ارومیه – خبرگزاری مهر قلعه بسطام از نظر وسعت سومین محوطه اورارتویی شناخته شده دنیا در هفت کیلومتری شهر قره ضیاالدین در شمال آذربایجان غربی آماده استیوسفیمقدم: کلید رفع مشکلات در عزم ملی و مدیریت جهادی تمام آحاد جامعه است
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۸ رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن و تبلیغات اسلامی گفت در عرصه فرهنگ باید برنامهریزی جدی داشت و راهکارهای جهادی فکری که مدنظر مقام معظم رهبری است را اجرا کرد البته در این راستا به عزم ملی مردم نیاز هست حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفیمقدم در گفتنشست «بررسی و نقد آثار و اندیشههای دکتر سید جواد طباطبائی» برگزار می شود
دین و اندیشه 4 اردیبهشت ماه نشست بررسی و نقد آثار و اندیشههای دکتر سید جواد طباطبائی برگزار می شود به همت گروه تاریخ و همکاریهای میانرشتهای پژوهشکده تاریخ اسلام نشست بررسی و نقد آثار و اندیشههای دکتر سیدجواد طباطبائی 4 اردیبهشت ماه در کتابخانه ملی برگزار میشود به گزارکتاب «آگاهی و خودآگاهی در پدیدارشناسی روح هگل» نقد و بررسی می شود
دین و اندیشه نخستین نشست هفتگی شهر کتاب در سال 93 کتاب آگاهی و خودآگاهی در پدیدارشناسی روح هگل نقد و بررسی می شود نخستین نشست هفتگی شهر کتاب در سال جدید به نقد و بررسی کتاب آگاهی و خودآگاهی در پدیدارشناسی روح هگل اختصاص دارد که با حضور کارشناسان 19 فروردین برگزار می شود بهاعلام آمادگی سازمان اوقاف برای دریافت کمکهای غیرنقدی برای ساخت بیمارستان سرطان
دین و اندیشه اعلام آمادگی سازمان اوقاف برای دریافت کمکهای غیرنقدی برای ساخت بیمارستان سرطان معاون اوقافی حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با اعلام آمادگی برای دریافت کمکهای غیرنقدی برای ساخت بیمارستان سرطان گفت در حال حاضر آمادگی برای دریافت کمکهای افرادی که میتواسلسله ها و طریقت های عرفانی در آفریقا/ شیعه شدن مسلمانان آفریقا بدست عارفان شیعی بوده است
دین و اندیشه صابری در گفتگو با مهر سلسله ها و طریقت های عرفانی در آفریقا شیعه شدن مسلمانان آفریقا بدست عارفان شیعی بوده است یک پژوهشگر فلسفه و عرفان اسلامی گفت شیعه شدن مسلمانان آفریقا تقریبا به دست عارفان مسلمان بوده و آن صوفیان و وارثانی که حاملان اسرار الهی و علم ذوقی و شهمشکل ما این است که"تقرب اجتماعی به خداوند" را نشناخته ایم
مشکل ما این است که تقرب اجتماعی به خداوند را نشناخته ایم فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری مهر نوشت حجت الاسلام احمد مبلغی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی علوم فقهی در کشور عمان فطرت را زیربنای همه آموزه های دینی دانست-