پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849845079
انسان با نماز کفاره گناهان خودش را می پردازد
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله جاودان:
انسان با نماز کفاره گناهان خودش را می پردازد
آیت الله جاودان گفت: به غیر ازگناهی که کفر می آورد و با نماز نمی شود آن را درست کرد سایر گناهان را می شود با نماز جبران کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سخنرانی آیت الله جاودان در شب دوم فاطمیه دوم در پی می آید:
بحثی که دیشب عرض کردیم و امشب ادامه می دهیم بحث کفاره بود. کسی که یک روز روزه اش را به عمد خورده باشد، باید قضایش را بگیرد و کفاره هم دارد. باید به عنوان کفاره این گناه شصت روز روزه بگیرد. یعنی شصت روز به عنوان کفاره یک روز. اگر خدایی نکرده به حرام روزه اش را خورده باشد، باید کفاره جمع بدهد. باید یک بنده آزاد کند و شصت روز روزه بگیرد و شصت فقیر را اطعام کند. اینها مساله بود و نمی خواستیم اینها را عرض کنیم. حضرت صادق (علیه السلام) فرمود لَو كانَ عَلى بابِ اَحَدِكُمْ نَهْرٌ. اگر در جلوی در خانه کسی یک نهری باشد فَاغْتَسَلَ مِنهُ كُلِّ يَوْمٍ خَمْسَ مَرّاتٍ هر روز پنج بار در این نهر غسل کند. بدنش را شست و شو بدهد. هَل كانَ يَبْقى عَلَی جَسَدِهِ مِنَ الدَّرَنِ شَىْءٌ؟ آیا چیزی از چرک بر بدنش باقی می ماند؟ اگر انسان روزی پنج بار بدنش را شست و شو کند، چیزی از چرک بر بدنش می ماند؟ خب نمی ماند دیگر. اِنَّما مَثَلَ الصَّلاةِ كَمَثَلِ النَّهْرِ الَّذی، یُنَقّی مثال نماز مثال آن نهری است که بدن را شست و شو می کرد. كُلَّما صُلِّىَ صَلاةٌ کانَ كَفَّارَة لِذُنوُبِه هر نمازی که می خواند این نماز کفاره گناهان آدمی است.
انسان با نماز کفاره گناهان خودش را می پردازد. إلّا ذَنبٌ أخرَجَهُ مِنَ الإیمان مگر خدایی نکرده یک گناهی بکند که آن گناه او را از ایمان بیرون می برد. گناهی به این بزرگی که کفر می آورد. اگر گناهی است که کفر می آورد، با نماز نمی شود آن را درست کرد. اما سایر گناهان را می شود با نماز جبران کرد. بحثش هم این بود که کفاره چیزی است که جبران می کند. یک مساله. اگر من گناه می کردم و ترک کرده ام. ترک، توبه است. ترک گناه یکی از ارکان توبه است. اگر گناه را ترک نکند، توبه نکرده است. اگر گناه را ترک کرد، یکی از ارکان توبه انجام شده است. رکن دیگرش پشیمانی است. وقتی یادش می افتد اوقاتش تلخ می شود که این چه غلطی بود که من کردم. اگر هروقت به یادش می افتد، ناراحت و پشیمان می شود و اوقاتش تلخ می شود که این چه کاری بود که من کردم، این رکن دوم از توبه را هم دارد. حالا اینجا یک مساله پیش می آید. گاهی هست که انسان گناه را ترک کرده است. اما هنوز وقتی یادش می افتد، لذت آن گناه زیر دندانش هست. معلوم می شود که این توبه مشکل دارد. توبه کافی نیست. چرا؟ ببینید یک وقت من یک گناهی می کنم و بعد توبه می کنم. یک وقت گناه را ادامه داده ام. اگر آدم گناهی را ادامه بدهد، برایش یک ساختمان درست می شود. حالا مثال عرض می کنم. ببینید مثلا کسی مردم را آزار می دهد. به مردم ظلم می کند. آزار مردم کاری است که یک گرگ می کند. اگر من کار گرگ را می کنم، دقت کنید، صورت باطنی من به صورت گرگ درمی آید. واقعیت اینگونه است.
دقت کنید. به شرط مداومت. یک وقت یک کاری کردم. خب یک غلطی کردم و بعد هم به سر خودم می زنم و حل می شود. با یک گناه برای آدم شکل درست نمی شود. من شکل پیدا می کنم. با گناه شکل باطنی پیدا می کنم. قاعدتا با یک گناه اینگونه نمی شود. البته یک داستانی را حاج آقای حق شناس مکرر می فرمودند که مشهور است. یک کسی، کسی را گول زد و او را به داخل منزلش آورد و او هم یک فنی به کار برد و از دست او نجات پیدا کرد. این در دلش ماند. مشهور است دیگر. داستان حمّام منجاب. این تمام عمرش می گفت عجب کلاهی سر من گذاشت. حیف شد. یک گناهی که نکرده بود و فقط مقدماتش را انجام داده بود، برایش شکل ساخته بود. این مهم است. گناهی که برای انسان شکل درست می کند. معمولا بر اثر اصرار بر گناه شکل درست می شود. این بنده خدا هم یک غلطی کرد. خیلی هم بد بود. حالا به خیر گذشت و نشد. بعد هم گفت عجب غلطی کردیم.
اما تمام عمر به آرزوی آن گناه بود. این برایش شکل ساخت. یک شکلی که با آن شکل مرد. نمی دانیم یعنی چه. اگر انسان با آن شکل مرد چه می شود؟ اصرار بر گناه برای آدم شکل درست می کند. آقا آن وقت توبه اش یک روزه نمی شود. مثلا یک مجلس حالی بود و گریه ای کردیم و گفتیم غلطی کردیم. نه اینگونه حل نمی شود. باز ممکن است یک وقتی یک بار یک مجلسی باشد که ریشه را بکند. اما به طور معمول، گناهی که رویش مداومت شده باشد، در توبه اش هم باید مداومت شود. یعنی یک کاری را به عنوان توبه انجام دهد که جبران کند. ما قدر این روضه ها و گریه ها را نمی دانیم.
خیلی قیمتی است. اصلا نمی شود با هیچ چیز مقایسه کرد. اما بیشتر از این لازم است. ما یک محرم می آییم و بعد می رود تا فاطمیه و بعد شاید یک کمی در صفر و بعد هم تمام. خب می خواستیم مثال نماز راعرض کنیم. به مقداری که نمازت قوت دارد، آن شست و شو انجام می شود. فرمایش فرموده اند. اگر شما یک نماز خواندی و جز نماز هیچ چیز در خاطرت نگذشت، قوت دارد. چنین نمازی کجاست؟ یک نمازی که هیچ چیز در خاطر من نگذشته باشد، نماز که پایان یافت، پاک پاک خواهم بود. تمام گناهانت پاک می شود. فرضا. خب ما که چنین نمازی نمی خوانیم. نمازمان به مقداری که نماز است، پاک می کند. کار کفاره می کند. کفاره یعنی جبران. یعنی خطاهای گذشته مرا جبران می کند. نماز من به مقدار نماز بودنش و به مقدار قوتش نماز است. مثالش را عرض کردم. من نباید بشنوم بغل دستی ام در نماز چه خواند. در حالی که من صدای بغل دستی و جلویی و پشت سری را می شنوم. نماز این است که من نشنوم بغل دستی ام چه گفت. نبینم چه کسی از رو به رویم عبور کرد. ابو حنیفه دیده بود که حضرت موسی بن جعفر می خواهند یک چیزی را آموزش بدهند. در شلوغی ای که نمی دانم کجا بود، حضرت داشتند نماز می خواندند. اعتراض کرد. گفت آقا اینجا که جای نماز نیست.
فرمودند آن کسی که من برایش نماز می خوانم از تمام این جمعیت به من نزدیک تر است. شما از جلوی من عبور می کنید. او که جلوی من نیست. او نزد من است. آن کسی که من برایش نماز می خوانم پیش من است. فرمود أنا جَلیسٌ مَن ذَکَرَنی هرکس مرا یاد کند من همنشین او هستم. این جلویی من که همنشین من نیست. این عبور می کند و می رود. او همنشین من است. پس این اعتراض بیهوده است. خب این نماز. اگر چنین نمازی را بخوانی، فقط دو رکعت هم باشد، پاک پاک می شوی. سه تا چیز گفته اند. اول اینکه پاک پاک می شود .دوم اینکه بهشت بر او واجب می شود. انسان به دو رکعت می تواند بهشت را بخرد. سومی را فراموش کردم. خب. پس فرمودند نماز. همین نمازهای ما هم به اندازه نماز بودنش کار می کندها. نه اینکه فقط آن نماز باشد. نه. نماز ما هم به اندازه خودش کار می کند. بنابراین هرچه انسان بکوشد که نمازش نماز شود، دارد برای خودش کار می کند. ما برای خودمان کار می کنیم. اما برای دنیایمان کار می کنیم. ببینید شما ورقه اجتهاد بگیرید، می گذارید و می روید. حاج آقای حق شناس پنج تا ورقه اجتهاد داشت که ما در بین یادداشت هایشان پیدا کردیم. انسان ورقه اجتهادش را به همراه نمی برد. شما دکتری می گیرید. دکتری را هم همین جا می گذاری و می روی. عنوان داشتی؟ عنوانت هم همین جا می ماند. همین تازگی یک آقایی فوت کرده بود که استاد قدیمی دانشگاه بود. استاد تاریخ بود. خب باش. آن طرف کسی نمی خواهد تاریخ بخواند. بنابراین کسی نمی داند دکتری تاریخ یعنی چه. این هم به هیچ دردی نمی خورد.
حالا یک مطلب راحت تر بگوییم. این خیلی راحت است و کفاره خیلی خوبی است. فرمایش حضرت باقر (علیه السلام) است. ثَلَاثٌ دَرَجَاتٌ وَ ثَلَاثٌ كَفَّارَاتٌ وَ ثَلَاثٌ مُوبِقَاتٌ وَ ثَلَاثٌ مُنْجِيَاتٌ سه تا چیز هست که برای انسان درجه می آورد. یک چیزی عرض کنم. ببینید وقتی انسان از این دنیا می رود، در بهشت دیگر هیچ غصه ای نیست. بنابراین هیچ غصه نمی خورد که مثلا آقای فلانی بالاتر از من است. اصلا هیچ یادش نمی آید. هیچ غصه نمی خورد. این را کنار بگذارید. اما در پنجاه سال قیامت مدام می گوید ای وای. چرا من اینجا کوتاهی کردم؟ چرا اینجا تقصیر کردم؟ چرا اینجا کوتاه آمدم؟ چرا اینجا کم کار کردم؟ مدام می گوید. از این عالم که رفت تا به بهشت برسد مدام بر سرش می زند که چرا کم کار کرده و چرا کوتاه آمده. چرا گناه کرده و چه. در هر صورت. بنابراین درجه مهم است. نه اینکه مهم نباشد. سه تا چیز هست که باعث درجات آخرت انسان می شود. سه تا چیز هست که کفاره است. خرابی ها را جبران می کند. ثَلَاثٌ مُوبِقَاتٌ سه تا چیز هست که انسان را هلاک می کند. سه تا چیز هم هست که انسان را نجات می دهد. فَأَمَّا الدَّرَجَاتُ فَإِفْشَاءُ السَّلَامِ سلام را گسترش بدهد. ساده اش این است که به هرکس رسید سلام کند.
البته نمی شود که انسان به هرکس رسید سلام کند. اما لااقل در مورد آشناها شما پیش سلام باش. چون اگر در کوچه به هرکس که رسیدی سلام کنی، مردم می گویند عقلش کم است. این خوب نیست. اما درمورد آشناها پیش سلام باش. مثلا اگر کسی جوان بود، او باید پیش سلام شود؟ نه. اگر سن من بالاتر است هم من پیش سلام شوم. هرکسی اینگونه باشد به درجات می رسد. چیز خیلی خوبی است. سهل هم هست. سخت نیست. مگر اینکه آن که درون سینه مان است نگذارد. وَ إِطْعَامُ الطَّعَامِ به دیگران طعام بخوراند. وَ الصَّلَاةُ بِاللَّيْلِ وَ النَّاسُ نِيَامٌ وقتی مردم خواب هستند، این تنها بیدار شده و نماز می خواند. یک دوستی داشتیم که چهار رکعت نماز شب را نماز جعفر طیار می خواند. چهار رکعتش را نماز امیرالمومنین می خواند که هر رکعت پنجاه تا قل هو الله احد دارد. در خاطرم نیست دو رکعت شفع را چکار می کرد. در رکعت آخر هم که هفتاد بار استغفار می کرد و سیصد بار العفو می گفت. حوصله داری سیصد بار العفو بگویی؟ در بین نماز ها هم دعای یستشیر و ... را می خواند. هرکس به اندازه همتش. از این بگذریم. در ادامه می فرماید وَ أَمَّا الْكَفَّارَاتُ فَإِسْبَاغُ الْوُضُوءِ فِي السَّبَرَاتِ این را از ما گرفته اند. در سرما وضوی شاداب بگیرد. قدیم ها اینگونه بود. قدیم ها سر حوض وضو می گرفتیم و حوض یخ زده بود و باید یخش را می شکستیم و وضو می گرفتیم. بعدها بنده راه پیدا کردم و آب را می گذاشتیم زیر کرسی. گرم می شد و وضو می گرفتیم. آن فضیلت از دست رفت. ده دقیقه است دیگر. مگر وضو چند دقیقه است. عرض کردم. دست مان در اثر همان سرما و آب ترک می خورد. باید خونش را پاک کنیم. مرحوم آقای آقا شیخ مرتضی باید خودش را آب می کشید. حالا نمی گویم چرا. بنابراین تا کمر باید داخل آب می شد. پدرم می گفت ما یخ را با بیل شکستیم. یعنی انقدر قطر داشت. نیم ساعت طول می کشید و بعد بیرون می آمد و نمازش را می خواند و بعد از نماز یخ می کرد. آن وقت که در آب بود یخ نمی کرد.
بعد از نماز یخ می کرد. پس فَإِسْبَاغُ الْوُضُوءِ فِي السَّبَرَاتِ یعنی وضوی شاداب در سرما وَ الْمَشْيُ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ إِلَى الصَّلَوَاتِ از خانه راه می افتد و تا مسجد می رود. شب و روز و صبح. وَ الْمُحَافَظَةُ عَلَى الْجَمَاعَاتِ نماز جماعت قیمتی است. عرض من تمام شد. ان شاء الله شب های بعد ادامه اش را می گوییم.
۱۳۹۳/۱/۱۴ - ۱۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
نگرش دینی ما در مدیریت به ایجاد یک فضای انسانی میاندیشد/ در مدیریت غیرالهی آنچه که مدنظر است سود حداکثری است
دین و اندیشه حداد عادل نگرش دینی ما در مدیریت به ایجاد یک فضای انسانی میاندیشد در مدیریت غیرالهی آنچه که مدنظر است سود حداکثری است دکتر حدادعادل در جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با بیان اینکه نگرش دینی ما در مدیریت به ایجاد یک فضای انسانی میاندیشد گفت اما برعکس درنشست طرح جهادی اقامه نماز در سفرهای نوروزی/ بزرگداشت دو چهره ماندگار فلسفه
دین و اندیشه دین و اندیشه در 7 روز نشست طرح جهادی اقامه نماز در سفرهای نوروزی بزرگداشت دو چهره ماندگار فلسفه خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه برگزاری نشست طرح جهادی اقامه نماز در سفرهای نوروزی سال 93 با حضور حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور و اعضای ستنماز خوف چگونه خوانده میشود؟
نماز خوف چگونه خوانده میشود نماز خوف در حال جنگ در نماز دو رکعتی صبح و نمازهای چهار رکعتی ظهر عصر عشاء –به صورت شکسته و دو رکعتی- به این صورت خوانده میشود دربارۀ نماز خوف توضیح دهید و چگونه خوانده میشود 1 نماز خوف از نمازهایی است که به تصریح قرآن مجید در یکی از غنشست انسان شناسی و فرهنگ برگزار می شود/ نقد و بررسی مستند «دراویش کردستان»
دین و اندیشه نشست انسان شناسی و فرهنگ برگزار می شود نقد و بررسی مستند دراویش کردستان بیست و یکمین نشست یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ با موضوع دین ورزی دراویش قادر 17 فروردین ماه برگزار می شود به گزارش خبرنگار مهر در این نشست فیلم مستند «دراویش کردستان» از علنماینده مرکز معارف ستاد اقامه نماز کشور: راه قطعی رستگاری انسان برپایی نماز باخشوع است
نماینده مرکز معارف ستاد اقامه نماز کشور راه قطعی رستگاری انسان برپایی نماز باخشوع استنماینده مرکز معارف ستاد اقامه نماز کشور گفت خداوند در قرآن کریم تنها در یک مورد فرموده است که انسان قطعاً رستگار میشود و آن هنگامی است که نماز را با خشوع بر پا کند به گزارش خبرگزاری فارس از بوشما در نماز بعد از حمد چه سوره ای را میخوانید؟
شما در نماز بعد از حمد چه سوره ای را میخوانید در نماز واجب خواندن بیش از یک سوره کراهت دارد و در نماز مستحبی مانعی ندارد بلی دو سوره فیل و قریش و نیز والضحی و الم نشرح در نماز واجب حکم یک سوره دارد و الضّحى و انشراح در نماز بعد از حمد یک سوره حساب میشود و سوره فیل و قیادداشت شفاهی/ حجتالاسلام قهرمانی رویدادهایی مهمی که در نوروز اتفاق افتاد/ نماز عید و محو گناهان 50 ساله
یادداشت شفاهی حجتالاسلام قهرمانیرویدادهایی مهمی که در نوروز اتفاق افتاد نماز عید و محو گناهان 50 سالهامام صادق ع میفرماید در نوروز بود که خداوند از بندههایش پیمان گرفت که او را بپرستند و نوروزی نمیآید مگر اینکه ما توقع فرج داریم زیرا نوروز از روزهای ما و از روزیهایسبک شمردن نماز عامل سقوط انسان در دام وسوسه های شیطان می شود
سبک شمردن نماز عامل سقوط انسان در دام وسوسه های شیطان می شود خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان این که نماز یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده انسان از گناه است گفت سبک شمردن نماز زمینه سقوط انسان در دام گناه و وسوسه های شیطان را فراهم می کند حجت الاسلاطرح چشمه های جاری با محوریت حفظ سوره انسان در ایام نوروز برگزار می شود
دین و اندیشه طرح چشمه های جاری با محوریت حفظ سوره انسان در ایام نوروز برگزار می شود مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با بیان اینکه بهره گیری از فرصت نوروزی در جهت ارتقاء فرهنگ قرآنی کشور از سنتهای شبکه قرآن و معارف سیما است گفت طرح چشمه های جاری با محوریت حفظ سوره انسان در ایام نورویک استاد حوزه: نگاه اسلام به زنان، انسانی است
جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۰۲ یک عضو هیأت علمی جامعةالزهرا س تاکید کرد نگاه اسلام به جایگاه زن انسانی است و هیچگاه نگاه جنسیتی و ابزاری به زن ندارد معصومه ظهیری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم درباره جایگاه زن در دین مبین اسلام گفت دین اسلام به زآزردن همسر مانع از قبولی نماز است
آزردن همسر مانع از قبولی نماز است خانمی که شوهرش را آزار می دهد خدا نماز او را قبول نمی کند و هیچ عمل خوب و نیکویی را از او قبول نمی کند غر نزنیدوقتی خانم غر می زند مرد به بیرون از خانه می رود و این آفت دارد امام صادق علیه السلام می فرماید زبان هایتان را از نق زدن حفظ کنید رسبک زندگی، ریلگذاری رفتار انسانها است
یکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۲۰ مشاور رئیس سازمان اوقاف با تاکید بر اهمیت توجه به مقوله سبک زندگی گفت سبک زندگی غربی از فتنههای بی رنگ است که مثل یک گاز سمی بی رنگ و بو بچهها جوانان و خانوادههای ما را از درون متلاشی میکند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنانعقاد تفاهم نامه همكاري ميان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و شوراي تخصصي تحول و ارتقاء علوم انساني
دین و اندیشه انعقاد تفاهم نامه همكاري ميان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و شوراي تخصصي تحول و ارتقاء علوم انساني پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و شوراي تخصصي تحول و ارتقاء علوم انساني به منظور توسعه همكاري ها و ارتقاء سطح تعاملات علمي تفاهم نامه همكاري مشترك امضاء كردند به گزارش خبرگزاری مهرآیا گناهانمان در قیامت اتفاق جلوی دیگران فاش میشود؟
آیا گناهانمان در قیامت اتفاق جلوی دیگران فاش میشود معلوم نیست بعد از ظهور چه مدتی طول میکشد تا قیامت برپا شود از این رو وقوع قیامت به طور ناگهانى خواهد بود و انسانها ناگهان با آن روبرو خواهند شد یکی از اوصاف قیامت که در قرآن مجید به آن اشاره شده آشکار شدن اسرار و واقعیاعطای اولین جایزه جهانی علوم انسانیِ اسلامی/ گرامیداشت روز جهانی فلسفه
دین و اندیشه رویدادهای دین و اندیشه در آبان 92 اعطای اولین جایزه جهانی علوم انسانیِ اسلامی گرامیداشت روز جهانی فلسفه خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه بررسی موضوع فلسفه و شناخت طبيعت در روز جهانی فلسفه برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی گرامیداشت هزاره تألیف قانون برگزاری دواگر صفت رذیلهای بر انسان حکمفرما شود جنبه ملکوتی اومیمیرد
دین و اندیشه پای درس اخلاق آیت الله مظاهری اگر صفت رذیلهای بر انسان حکمفرما شود جنبه ملکوتی اومیمیرد آیت الله مظاهری در درس اخلاق اخیر خود گفت هر صفتی از صفات رذیله برای کشتن بعد ملکوتی خیلی بزرگ است و باید مواظب باشیم که یک دفعه صفت رذیله آن بعد ملکوتی ما را ضربه نزد به گزار15عقوبت سبک شمردن نماز
15عقوبت سبک شمردن نماز نماز نخواندن يک گناه بزرگ است و نماز خواندن اما نماز را خفيف شمردن استخفاف کردن بي اهميت تلقي کردن گناه ديگري است نماز ستون خيمه دين است و امام صادق ع نماز را مرز ايمان و کفر دانسته است بنابر اين اگر کسي بخواهد خيمه ايي به نام دين را برپا کند بايد-