واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
افراطی ها (1)
عناصر رهبری القاعده و شبه نظامیان طالبان، مناطق قبیله نشین نیمه خودمختار پاکستان را پایگاه خود قرار داده اند. برخی گروه ها از پاکستان به عنوان محل اجرای حمله به افغانستان استفاده کرده و برخی دیگر از این کشور برای تعقیب اهداف داخلی از جمله مدارس، عبادتگاه ها و همچنین سازمان های دولتی استفاده کرده اند.
سرویس بین الملل جام نیوز: گزارش پیش رو، ترسیم آرایش گروه های تندروی جهادی و نحوه فعالیت و ارتباط آن ها با یکدیگر در جغرافیایی به مرکزیت کشور بحران زده پاکستان از نگاه ناظران غربی می باشد که مطالعه آن برای محققان و دانش پژوهان رشته های مرتبط سودمند است. لازم به توضیح نیست که لزوما تمامی جزئیات مطروحه در این گزارش بیانگر دیدگاه رسمی جمهوری اسلامی و پایگاه جام نیوز نخواهد بود. *** «مقامات پاکستانی مدت های طولانی با گروه های شبه نظامی داخلی ارتباط داشته اند که به پیشرفت منافع سیاست خارجی این کشور با افغانستان و هند کمک کرده اند. از زمانی که اسلام آباد به عنوان یکی از متحدان جنگ علیه تروریسم پس از حملات 11 سپتامبر 2001 میلادی به واشنگتن پیوست، تحلیلگران، سرویس های اطلاعاتی و امنیتی پاکستان را به ایفای بازی دوگانه متهم کرده اند، بدین معنا که اگر نمی توان علنا به گروه های شبه نظامی که نیروهای ناتو در افغانستان را می کشند کمک کرد، پس آن ها را نادیده گرفت. پاکستان این اتهامات را رد می کند.»
"زاخاری لوب" در گزارشی تحت عنوان "نسل جدید تروریست های پاکستان" در اندیشکده شورای روابط خارجی می نویسد: «مه 2011 میلادی که کماندوهای آمریکایی اسامه بن لادن، مغز متفکر و رهبر سابق شبه نظامیان القاعده، را در یک مجتمع ساختمانی در نزدیکی اسلام آباد کشتند، نگرانی ها نسبت به تعهد پاکستان در زمینه مقابله با تروریسم افزایش یافت. عناصر رهبری القاعده و شبه نظامیان طالبان افغاستان، مناطق قبیله نشین نیمه خودمختار پاکستان را پایگاه خود قرار دادند؛ جایی که در آن اغلب با انواع گروه های شبه نظامی از جمله "شبکه حقانی" همکاری می کنند. برخی گروه ها از پاکستان به عنوان محل اجرای حمله به افغانستان استفاده کرده و برخی دیگر از این کشور برای تعقیب اهداف داخلی از جمله مدارس، عبادتگاه ها و همچنین سازمان های دولتی استفاده کرده اند.»
گروه های تروریستی
گروه های تروریستی متعدد که در پاکستان فعالیت دارند، در یکی از تقسیم بندی هایی که "اشلی جی.تلیس" یکی از مشاوران ارشد در مؤسسه «کارنگی» در جلسه شهادت کنگره آمریکا در ژانویه 2008 میلادی مطرح کرد، گنجانده می شوند: فرقه ای: گروه هایی با انگیزه مذهبی همچون گروه های سنی از جمله "سپاه صحابه" و "لشکر جنگوی" و گروه های شیعه از جمله "تحریک جعفری" که در پاکستان به ایجاد درگیری و خشونت می پردازند. ضدهندی ها: گروه های متمرکز بر منطقه مورد مناقشه کشمیر که ادعا شده با حمایت ارتش و آژانس سرویس های اطلاعات داخلی پاکستان دست به عملیات می زنند؛ از جمله "لشکر طیبه" ، "سپاه محمد" و "حرکت المجاهدین". طالبان افغان: جنبش اصلی طالبان و به ویژه رهبر قندهاری اش که حول "ملا محمد عمر" متمرکز شده و گمان می رود که در کویته مستقر باشد. القاعده و شاخه هایش: سازمان جهانی تروریستی که توسط "اسامه بن لادن" تاسیس شد و توسط "ایمن الظواهری" رهبری می شود. طالبان پاکستان: ائتلاف گروه های افراط گرا در مناطق قبیله ای که به صورت فدرالی اداره می شود (فتا) و "ملا فضل الله" رهبری آن را بر عهده دارد. دیگر گروه های شبه نظامی که خارج از چارچوب تلیس قرار دارند، شامل گروه های جدایی طلب از جمله ارتش آزادی بخش بلوچستان در جنوب غرب پاکستان است. کارشناسان می گویند اما با وجود همکاری بیشتر میان گروه ها، روابط تیره و تار شده است. شبکه حقانی، یکی از شاخه های نیمه خودمختار شبه نظامیان طالبان و یک سازمان تروریستی خارجی معرفی شده از سوی آمریکا، نشان دهنده روابط پیچیده میان گروه های شبه نظامی در پاکستان و افغانستان است. یکی از گزارش های "مرکز مبارزه با تروریسم" که به سال 2011 میلادی مربوط می شود، این گروه را به عنوان یک "بازیگر و�
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]