واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مهمترین دلایل بیقراری نوزاد
تولد یک نوزاد، می تواند از زیباترین و بهترین اتفاقاتی باشد که در یک خانواده و برای یک زن و شوهر بیافتد. یک فرد جدید وارد خانواده شده است که هر روزه پدر و مادر و بستگانش، شاهد رشد و تغییرات پی در پی این نوزاد هستند.
آفتابنیوز : در کنار تمام زیبایی هایی که ورود یک مهمان کوچک به خانه دارد ، ممکن است مسائلی پیش بیاید که باعث ایجاد ناراحتی و نگرانی پدر و مادر نوزاد بشود که یکی از این مشکلات بی تابی ها و گریه های مداوم و پی در پی نوزادان است.
یکی از اولین و مهم ترین دلایلی که موجب می شود تا یک نوزاد بی تاب شود، گرسنگی او می باشد. گرسنگی و رفع آن، یکی از اولین نیازهای هر انسانی است که اگر برآورده نشود نمی تواند به چیز دیگری فکر کند. در درجه اول باید نیاز به غذا در کودکان بررسی شود و در پدر و مادر به رفع آن اقدام کنند. پدر و مادر باید عادت غذایی نوزاد خود را شناسایی کنند و بدانند که چه زمان هایی نیاز به غذا و شیر خوردن دارد.
خواب یکی از نیازهای اساسی نوزادان است، هر قدر نوزادان خواب بیشتری داشته باشد رشد بهتری را هم پیدا می کنند. البته هر چه سن نوزادان بالاتر می رود از میزان خواب آن ها هم کم می شود
یکی دیگر از علت های بی تابی نوزادان، کثیف شدن پوشک آن ها هست. کثیف شدن پوشک، یعنی کثیف شدن لباس نوزاد و این مساله هم مانند تغذیه از نیاز های اولیه ای است که باید برآورده شود. رفع گرسنگی کودک و تعویض به موقع پوشک و لباس کثیف کودک، برای کودک به این معناست که دنیایی که وارد آن شده است امن هست و کسانی هستند که به او کمک کنند و این حالت می تواند به داشتن کودک با نشاط تر کمک کند.
علت دیگری که برای ایجاد بی تابی نوزادان می شود بیان کرد هوای اضافی است که موقع شیر خورد وارد معده نوزاد می شود. پدر و مادر مهربون یک نوزاد، باید بعد دو نکته را در شیر خوردن نوزادش رعایت کنند یکی اینکه نگذارند موقع شیر خورد نوزادشان ملچ و ملوچ کند زیرا در این صورت هوای بیشتری وارد معده او می شود و دیگر این که بعد از پایان شیر خوردن باید حداقل 20 دقیقه نوزاد را بر سر شانه شان بگذارند و به پشت او بزنند تا به او کمک کنند تا هوای اضافه از معده او خارج شود. بهتر است تا حدود 1 ساعت بعد از شیر خورد نوزاد را خیلی تکان ندهید تا از ایجاد استفراغ در او جلوگیری کنید.
گاهی اوقات نوزادان به دلیل بسته شدن راه تنفسی شان از طریق بینی، کلافه می شوند و بیتابی می کنند. باید طبق نظر پزشک کودکتان از قطره های مخصوص برای تمیز کردن روزانه بینی نوزادتان استفاده کنید.
علت دیگری که برای ایجاد بی تابی نوزادان می شود بیان کرد هوای اضافی است که موقع شیر خورد وارد معده نوزاد می شود
بعضی از صدا باعث ایجاد ترس در کودک و نهایتا گریه کودکان می شود. صداهای بلند ناگهانی مثل صدای زنگ در خانه، زنگ تلفن و موبایل و یا بلند حرف زدن اطرافیان می تواند باعث ایجاد ترس در کودک بشوند و او را بی قرار کنند.
پس سعی کنید اقدامات لازم را انجام دهید. قبل از خاموش کردن تلویزیون حتما صدای آن را کم کنید و صدای زنگ موبایل و تلفن خانه را هم کمتر کنید. هیچ گاه در کنار نوزادتان با صدای بلند حرف نزنید و به صورت کلی از هر چیزی که منجر به ایجاد ترس در نوزادتان می شود باید جلوگیری کنید.
خواب یکی از نیازهای اساسی نوزادان است، هر قدر نوزادان خواب بیشتری داشته باشد رشد بهتری را هم پیدا می کنند. البته هر چه سن نوزادان بالاتر می رود از میزان خواب آن ها هم کم می شود. زمان های ممکن است برسد که نوزادتان نمی تواند بخوابد باید علت آن را پیدا کنید. هر کدام از عواملی که در بالا ذکر شد می تواند به تنهایی دلیلی برای بی خوابی نوزادتان باشد.
اینکه نوزادتان را همیشه در یک مکان ثابت نکه دارید خیلی خوب نیست و این مساله می تواند باعث ایجاد کسالت در نوزادتان بشود مخصوصا برای نوزادانی که از کنجکاوی بیشتری برخوردار هستند. سعی کنید در زمان هایی وقت بگذارید و نوزادتان را در خانه راه ببرید مطمئن باشید از این کار بسیار لذت می برد و به آرامش می رسد.
منبع:تبیان
۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]