تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842635695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لجبازی با والدین دلیل بی نمازی خیلی از نوجوان ها


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بی نمازی نوجوان ها لجبازی با والدین دلیل بی نمازی خیلی از نوجوان ها

حجت الاسلام و المسلمين حسن قائمي؛
لجبازی با والدین دلیل بی نمازی خیلی از نوجوان ها
آن نوجوان پسر يا دختر كه مذهبي است اما نماز نمي خواند يا بي حجابي را پيشه كرده مي داند كه پدر و مادرش روي اين موضوعات حساسيت دارد.



به گزارش سرویس دینی جام نیوز، آن نوجوان پسر يا دختر كه مذهبي است اما نماز نمي خواند يا بي حجابي را پيشه كرده مي داند كه پدر و مادرش روي اين موضوعات حساسيت دارد. در واقع رگ خواب پدر و  مادر را پيدا كرده است و براي اين كه لج پدر و مادر را دربياورد و توجه او را به موضوعي كه مي خواهد جلب كند و از پدر و مادر امتياز بگيرد شروع مي كند به نماز نخواندن يا كاهلي نسبت به حجاب. اين جا ما در واقع جنگ با پدر و مادر را داريم نه جنگ با نماز. البته اغلب موارد هم مي بينيم كه پدر و مادر رفتار درستي با نوجوان خود نداشته اند. يعني دنياي او و تحولي كه در آن نوجوان اتفاق افتاده را نمي خواهند ببينند و مثل يك كودك با او رفتار مي كنند و عوارض اين رفتار به صورت لجبازي نوجوان ديده مي شود در صورتي كه اگر رفتار عالمانه و حسنه وجود داشته باشد اين موارد را نمي بينيم.
گفتگوي با حجت الاسلام و المسلمين حسن قائمي را مي خوانيد.   در مدت حضورتان در نمایشگاه قرآن، چه بازخوردهايي از مخاطبان دريافت كرده ايد و پرتكرارترين مسايلي كه محل مراجعه به شماست، چه مواردي است؟ ما اين جا غرفه "مشاوره خانواده" ستاد اقامه نماز هستيم. يك قسمت عمده از طرف اكثر مراجعان ما دغدغه نماز خواندن اطرافيان شان است. افراد و خانواده هايي كه فرزندان يا همسران آن ها نماز نمي خوانند و به ما مراجعه مي كنند تا مشورت و راهنمايي بگيرند.   مي توانيد مثال بزنيد؟  مثلا فرد مي گويد فرزند من قبلا خيلي بهتر نماز مي خواند اما الان كه وارد دوره نوجواني شده نسبت به نماز خواندن كاهل شده است. قبلا نماز مي خواند اما الان نمي خواند. يا مثلا فرد مراجعه مي كند و مي گويد خانواده شوهر من نمازخوان نيستند و الان نماز خواندن بچه من هم  شل شده است. حالا من چه كار بايد بكنم؟ بيشتر  سوالات و چالش هاي مراجعه كنندگان در شيوه هاي دعوت به نماز است و حتي بعضي ها هم مراجعه مي كنند و به ما مي گويند ما در اصل نماز مردّد شده ايم و چند سالي است كه يك در ميان مي خوانيمم چه كار بايد بكنيم.
يك بخش از مراجعاتي كه به ما مي شود درباره فلسفه نماز است. اين كه مخاطب مي خواهد از حيث عقلي به يك اقناع برسد كه چرا ملزم به نماز خواندن شده است. بخش ديگري  از مراجعات به ما درباره بحث اختلافات زن و شوهري است.  مثلا در اين مدت لجبازي كودكان را داشتيم، آثار تربيتي در سنين پيش از هفت سال را داشتيم كه چطور بايد با يك بچه برخورد كرد. از اين دست مراجعات هم كه عرض مي كنم زياد داشتيم. اين كه مثلا والدين نگران اند و به دنبال آن هستند كه با فرزندان خود متناسب با آن گروه سني كه در آن قرار گرفته اند چه برخوردي بايد داشته باشند و مي خواهند با نيازها و دغدغه هاي فرزندانشان در آن سن آشنا شوند.
در بحث نماز كه مطرح مي كنيد شما علت چالش هايي كه در رابطه با نماز در فرهنگ عمومي وجود دارد  و بخشي از آن در همين مراجعات به چشم مي آيد در چه مي دانيد؟ علت ها مختلف است. يعني علت ها با توجه به فضاي آن خانواده و گروه سني فرد متفاوت مي شود. مثلا در نوجوان هايي كه نسبت به نماز خواندن كاهلي دارند - در صورتي كه قبلا مرتب نمازشان را مي خوانده اند - مي بينيم كه آن ها در اين دوره با همسالان خود آشنا مي شوند و تحت تأثير رفتارهاي همسالان خود هستند بنابراين وقتي مي بينند همسال آن ها نماز مي خواند، در نماز خواندن آن ها هم تأثير مي گذارد. يا مثلا مي بينيد اين نوجوان ها حضور فعالي در شبكه هاي مجازي دارند و در شبكه هايي از دوستاني قرار گرفته اند كه باورها و اعتقادات محكم مذهبي ندارند بنابراين از آن ها تأثير و الگوي رفتاري پذيرفته اند.   بعد يك سري موارد هم داشتيم كه مثلا نوجوان به شدت مذهبي بوده و اتفاقا باورهاي محكمي هم داشته اما از سر لجبازي با پدر و مادر نسبت به نماز خواندن سست شده بود.   مي توانيد بيشتر توضيح بدهيد؟ ببينيد آن نوجوان پسر يا دختر كه مذهبي است اما نماز نمي خواند يا بي حجابي را پيشه كرده مي داند كه پدر و مادرش روي اين موضوعات حساسيت دارد. در واقع رگ خواب پدر و  مادر را پيدا كرده است و براي اين كه لج پدر و مادر را دربياورد و توجه او را به موضوعي كه مي خواهد جلب كند و از پدر و مادر امتياز بگيرد شروع مي كند به نماز نخواندن يا كاهلي نسبت به حجاب. اين جا ما در واقع جنگ با پدر و مادر را داريم نه جنگ با نماز. البته اغلب موارد هم مي بينيم كه پدر و مادر رفتار درستي با نوجوان خود نداشته اند. يعني دنياي او و تحولي كه در آن نوجوان اتفاق افتاده را نمي خواهند ببينند و مثل يك كودك با او رفتار مي كنند و عوارض اين رفتار به صورت لجبازي نوجوان ديده مي شود در صورتي كه اگر رفتار عالمانه و حسنه وجود داشته باشد اين موارد را نمي بينيم.   در دنياي بزرگترها چطور؟ بزرگترهايي كه ديگر نماز نمي خوانند.   در بزرگترها هم موارد متعددي داريم كه طرف به تدريج آن قدر غرق مشكلات و گرفتاري ها مي شود كه يواش يواش آن معناي زندگي و چرايي عميق حضور در اين دنيا فراموش مي شود و بعد هم حرص ها و طمع ها پيش مي آيد و طرف ديگر خيلي به حلال و حرام هم توجه نمي كند./شبستان
 



۲۲/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن