پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849939944
علی(ع) در آینه قرآن
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
علی(ع) در آینه قرآن
آیات زیادی در شأن و فضیلت امیرالمؤمنین(ع) وارد شده که به موجب روایتی از ابن عباس به سیصد آیه بالغ می شود.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، مهمترین فضائل امام علی(ع) از این قرار است: شرافت خانوادگی، تنها مولود خانه خدا، پرورش در دامان پیامبر اکرم(ص) از کودکی، بت نپرستیدن، نخستین ایمان آورنده به رسول خدا(ص) و اولین نمازگزار، آرمیدن در بستر پیامبر اکرم(ص) در لیلة المبیت، دامادی رسول خدا(ص) به امر خداوند، کتابت وحی، همراهی با پیامبر در همه احوال، شرکت در همه غزوات و نقش اساسی آن حضرت در پیروزی نظامی مسلمانان، محافظت از پیامبر(ص) در جریان جنگ احد، تکریم و تجلیل مکرر رسول خدا(ص) از فضائل و مکارم آن حضرت در جمع صحابه و دادن القاب افتخارآمیز به امیرمؤمنان(ع)، اعلام وصایت و خلافت ایشان در روز غدیر، کفن و دفن و نماز خواندن بر پیکر رسول خدا(ص) و ... .
آیات زیادی در شأن و فضیلت امیرالمؤمنین(ع) وارد شده که به موجب روایتی از ابن عباس به سیصد آیه بالغ می شود که در اینجا به اختصار فقط به چند آیه اشاره می شود:
الف ـ آیه تطهیر
مراد بخشی از آیه ۳۳ سوره احزاب است: إِنَّمَا يُرِيدُ اللهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً (خدا فقط می خواهد آلودگی را از شما خاندان پیامبر بزداید و شما را پاک و پاکیزه گرداند.) به نظر بسیاری از مفسیران اهل سنت و همه مفسران شیعه، منظور از اهل بیت(ع)، حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) هستند.
ب ـ آیه مباهله
منظور آیه ۶۱ سوره آل عمران است. فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَةَ (از آن پس که به آگاهی رسیده ای، هر کس درباره او [حضرت عیسی(ع)] با تو مجادله کند، بگو: بیایید تا حاضر آوریم، ما فرزندان خود را و شما فرزندان خود را، ما زنان خود را و شما زنان خود را، ما خودمان را و شما خودتان را. آنگاه دعا و تضرع کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان بفرستیم.)
عموم علمای شیعه و اکثر علمای اهل سنت بر این قول متفق هستند که مراد از أَبْنَاءنَا، نِسَاءنَا و أَنفُسَنَا (فرزندانمان، زنانمان و خودمان) در این آیه به ترتیب امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت علی(ع) منطبق است که در روز مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران، همراه آن حضرت بودند.
ج ـ آیه اکمال
منظور بخشی از آیه ۳ سوره مائده است: الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِينًا(امروز برای شما دینتان را کامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم و [با ولایت علی] خشنود شدم که اسلام دین شما باشد.) این آیه شریفه به اجماع شیعه در واقعه غدیر خم نازل شده است و عده ای از مفسران و محدثان اهل تسنن هم با علمای شیعه در شأن نزول آن، اتفاق نظر دارند. این آیه و آیه ۵۵ همین سوره(آیه ولایت) را می توان آیه هایی به شمار آورد که نشان دهنده ولایت علی بن ابیطالب(ع) هستند. هنگامی که آیه اکمال نازل شد پیامبر اکرم(ص) دست امیرالمؤمنین(ع) را گرفت و بالا برد و او را وصی (جانشین بلافصل) خود اعلام کرد.
د ـ آیه ولایت
مراد، آیه ۵۵ سوره مائده است: إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ (جز این نیست که ولی شما خداست و رسول او و مؤمنانی که نماز برپا می دارند و در حال رکوع، زکات می دهند.) به اعتقاد بسیاری از مفسران شیعه و سنی، این آیه که آیه زکات به خاتم نیز نامیده شده ـ در شأن امیرالمؤمنین(ع) نازل گردید و آن هنگامی بود که آن حضرت در رکوع نماز، انگشتر خود را در راه خدا به مسکینی بخشید.
هـ ـ آیه انفاق
منظور آیه ۲۷۴ سوره بقره است. الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلاَنِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ (آنان که اموال خویش را در شب و روز، در پنهان و آشکار انفاق می کنند، اجرشان نزد پروردگارشان است، نه بیمناک می شوند و نه غمگین) بسیاری از مفسران شیعه و برخی از مفسران اهل تسنن، این آیه را در شأن امیرمؤمنان(ع) می دانند.
و. آیه لیلة المبیت
آیه ۲۰۷ سوره بقره است: وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ(و از میان مردم، کسی است که جان خود را برای طلب خشنودی خداوند می فروشد. خدا بر این بندگان مهربان است.) مفسران شیعه و بسیاری از مفسران اهل تسنن، نزول این آیه را در شأن حضرت علی(ع) از مسلمات می دانند.
مهمترین احادیثی نیز که از رسول اکرم(ص) در شأن و فضیلت امیرمؤمنان(ع) وارد شده بدین شرح است:
الف ـ حدیث غدیر(حدیث ولایت)
مراد حدیث معروف پیامبر اکرم(ص) در روز ۱۸ ذی الحجه سال ۱۰ هجری است که در مکان غدیرخم پس از معرفی امیرالمؤمنین(ع) به جانشینی خود بیان فرمود: فمن کنت مولاه فعلی مولاه اللهم وال من والاه و عاد من عاداه و احب من احبه و ابغض من ابغضه و انصر من نصره واخذل من خذله و ادر الحق معه حیث دار الا فلیبلغ الشاهد الغایب (پس هر که را من مولی و سرپرست اویم، پس این علی نیز مولی و سرپرست است.
خدایا ولی کسی باش که ولایت او را دارد و دشمن آن کس باش که با او می ستیزد. دوست بدار هر که او را دوست دارد و دشمن بدار هر که او را دشمن دارد و یاری کن هر که او را یاری کند و خوار بدار هر که او را خوا بدارد و بگردان حق را با او هر جا که او می گردد. (آگاه باشید! باید هر کس در اینجا حاضر است، این سخن را به غایبان برساند.) پس از آن آیه اکمال نازل شد و سپس پیامبر(ص) فرمود: «الله اکبر علی اکمال الدین و اتمام النعمة و رضی الرب برسالتی و الولایة لعلی من بعدی» (از همه بزرگتر است آن خدایی که دین را کامل و نعمت را تمام فرمود و از رسالت من و ولایت علی بعد از من خشنود است.)
هیچ یک از احادیث نبوی به اهمیت حدیث غدیر نیست که یکصد و ده نفر از صحابه و هشتاد و چهار نفر از تابعین و سیصد و شصت نفر از محدثان مورد اعتماد، آنرا روایت کرده اند. از آن گذشته این حدیث به سبب موضوع جانشینی پیامبر اکرم(ص) که در جمع ده ها هزار نفر از زایران خانه خدا از سراسر سرزمینهای اسلامی آن زمان و توسط رسول خدا(ص) ایراد شد ـ از شأن ویژه ای برخوردار است.
ب ـ حدیث ثقلین
منظور حدیث معروف پیامبر(ص) است که فرمود: انی تارک فبکم الثقلین کتاب الله و عترتی (همانا من میان شما دو چیز گرانبها را باقی می گزارم: کتاب خدا و عترت خود را) حدیث ثقلین، حدیثی است که نزد علمای همه مذاهب معتبر بوده و شیعیان آنرا از دلایل امامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین(ع)، علی بن ابیطالب(ع) می شمارند و گویند اگر آنان برای اثبات خلافت آن حضرت دلیلی جز همین حدیث نداشتند، آنها را بسنده بود. این حدیث را محدثان و علمای بزرگ اهل تسنن چون مسلم بن حجاج نیشابوری در صحیح، محمد بن عیسی ترمذی در صحیح، ابن حنبل در مسند، ثعلبی نیشابوری در الکشف و البیان، ابن مغازلی شافعی در مناقب و سمعانی در فضائل الصحابه و ... روایت کرده اند.
ج ـ حدیث باب مدینه علم
جامع ترین و پرمعنی ترین توصیف رسول خدا(ص) از دانش امیرالمؤمنین(ع) و پیوستگی آن حضرت به دانش بیکران پیامبری، آن است که خود را شهر علم و حضرت علی(ع) را دروازه آن نامیده است. در حدیثی فرموده است: «انا مدینة العلم و علی بابها فمن اراد العلم فلیات الباب» (من شهر علم هستم و علی دروازه آن است. هر که علم می خواهد باید از این دروازه وارد شود.)
د ـ حدیث مؤاخات(برادری)
پس از مهاجرت مسلمانان از مکه به مدینه، پیامبر اکرم(ص) به منظور ایجاد مودت و همبستگی میان مهاجران و انصار، میان تک تک آنان پیمان برادری بست. از امیرالمؤمنین(ع) چنین روایت شده است: «رسول الله(ص) بین مردم پیوند برادری بست و مرا واگذاشت. گفتم ای فرستاده خدا! یاران خود را با هم برادر کردی و مرا واگذاشتی! فرمود: برای چه تو را واگذاشتم؟ تو را برای خود نگه داشتم. تو برادر منی و من برادر توام. سپس فرمود: اگر کسی در این امر با تو محاجه کند به او بگو: من بنده خدا و برادر رسول خدایم. هیچ کس بعد از تو با من دعوی برادری نکند مگر اینکه دروغگو باشد.»
احادیث معتبر و مشهور دیگری از پیامبر اکرم(ص) در بیان شأن و فضیلت امیرمؤمنان(ع) وارد شده است که از شرح آنها خودداری می شود و تنها به عناوین شان اشاره می گردد: حدیث کساء، حدیث سفینه، حدیث تشبیه، حدیث رایت(حدیث خیبر)، حدیث سبق اسلام، حدیث سبق صلوة، حدیث علی اسدالله و سیفه، حدیث علی مع الحق، حدیث علی منی و أنا من علی، حدیث لیلة المبیت(حدیث فراش)، حدیث قتال علی التأویل و التنزیل، حدیث کسر اصنام(حدیث بت شکنی)، حدیث نور و حدیث وصایت.
وجه دیگری از فضائل و کرامات آن حضرت، پیشگویی از اخبار غیبی در آینده(مغیبات) بود که همه محقق شد و از جمله می توان به این موارد اشاره کرد: کشته شدن همگی خوارج به استثنای ۱۰ نفر و شهادت ۱۰ نفر از یاران خود در جنگ نهروان، حکومت حجاج بن یوسف ثقفی، واقعه کربلا، شهادت میثم تمار، شهادت کمیل نخعی، شهادت قنبر و شهادت خویش. مهر
۱۷/۰۴/۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
نزول ۳۰۰ آیه قرآن در شأن امام علی(ع)/ علی(ع) در آینه قرآن وروایات
یادداشت نزول ۳۰۰ آیه قرآن در شأن امام علی ع علی ع در آینه قرآن وروایات شناسهٔ خبر 2852317 - سهشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۸ دین و اندیشه > اندیشمندان آیات زیادی در شأن و فضیلت امیرالمؤمنین ع وارد شده که به موجب روایتی از ابن عباس به سیصد آیه بالغ می شود خبرگزاری مهر گروهرهایی از خرافه، تفرقه و احادیث جعلی؛ ثمرات مراجعه مستقیم به قرآن
یادداشت سیدیحیی یثربی رهایی از خرافه تفرقه و احادیث جعلی ثمرات مراجعه مستقیم به قرآن شناسهٔ خبر 2788357 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۵ دین و اندیشه > اندیشمندان یثربی معتقد است مراجعه مستقیم به قرآن کریم علاوه بر سودهای گوناگون ما را از دهها زیان و خطر دور می سازد وی دوری ازآغاز چهارمین دوره طرح ملی تلاوت قرآن کریم در خوزستان و کیش
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۲ مجری طرح ملی تلاوت قرآن کریم استان خوزستان گفت چهارمین دوره طرح ملی تلاوت قرآن کریم در این استان آغاز شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا خمیس بداوی در گفتوگو با خبرنگاران افزود در اجرای این طرح موسسه باب الحسین با همکاری چند نمتشابهات قرآن و تفسیر صحیح آن - بخش اول تفسیر آیات متعارض
متشابهات قرآن و تفسیر صحیح آن - بخش اولتفسیر آیات متعارضیکی از آثار مهم در حوزه آیات متشابه و مشکل قرآن کریم کتاب متشابه القرآن و المختلف فیه اثر محمد بن علی بن شهر آشوب مازندرانی است وی در این کتاب به تحلیل و بررسی متشابهات قرآن بهصورت موضوعی پرداخته است بخش اول چکیده یکی ارونمایی از کتاب «نگرشی دیگر به قرآن» در «شبهای نورانی مصلی»
رونمایی از کتاب نگرشی دیگر به قرآن در شبهای نورانی مصلی شناسهٔ خبر 2788521 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۴ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی کتاب نگرشی دیگر به قرآن اثر مهدی نخاولی با حضور جمعی از اهالی جامعه قرآنی کشور در نمایشگاه شبهای نورانی مصلی رونمایی خواهد شد به گزاواکاوی مفهوم «ترس» با تکیه بر نوع ضدارزشی آن در قرآن – بخش اول ترس های ضد ارزشی
واکاوی مفهوم ترس با تکیه بر نوع ضدارزشی آن در قرآن – بخش اولترس های ضد ارزشیضعف ایمان وابستگی مادی عملکرد ظالمانه عدم اعتماد به رزاقیت خدا احساس ضعف و زبونی در خویشتن و مبهوت قدرت دیگران شدن از عوامل ترس های ضدارزشی معرفی شده اند بخش اول چکیده «ترس» یکی از مهم تجدول برنامه های بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
جدول برنامه های بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شناسهٔ خبر 2788397 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۷ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی جدول برنامه های بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اعلام شد به گزارش خبرگزاری مهر جدول برنامه های بیست و سومین نمایشگاه بی«فلسفه تعلیم و تربیت اشراق»
معرفی کتاب فلسفه تعلیم و تربیت اشراق شناسهٔ خبر 2788004 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۳ دین و اندیشه > اندیشکده ها جلد اول کتاب فلسفه تعلیم و تربیت اشراق نوشته حجتالاسلام محمد بهشتی به کوشش انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه روانه بازار نشر شد به گزارش خبرنگار مهر کتاب&nانتشارات سروش با ۱۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه قرآن حضور دارد
بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم انتشارات سروش با ۱۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه قرآن حضور دارد شناسهٔ خبر 2788656 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۳ دین و اندیشه > اندیشکده ها معاون بازرگانی انتشارات سروش گفت این انتشارات با ۱۰۰ عنوان کتاب برگزیده مذهبی و معارفی خود در بیست ودر طرح قرآنی «شمیم وحی» هر شب بالغ بر دو هزار نفر شرکت میکنند
یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۴۲ دبیر شورای عالی قرآن و عترت شهرداری تهران گفت وجه تمایز طرح قرآنی شمیم وحی با سایر محافل قرآنی این است که در این طرح موضوعات سبک زندگی تفسیر می شود و استعدادیابی و انفاق و کمک به ایتام از جمله حاشیههای این طرح قرآنی است به گزارش خبرنگار دین و اندیشهکیفیت نزول قرآن و ماهیت لیله القدر برای ما مطلقاً در حجاب ابهام است
امام خمینی کیفیت نزول قرآن و ماهیت لیله القدر برای ما مطلقاً در حجاب ابهام است امام خمینی درباره کیفیت نزول قرآن بر قلب پیامبر و ماهیت لیله القدر سخنان ارزشمندی بیان داشته اند که مقارن با لیالی شریف قدر بخش هایی از این سخنان مهم تقدیم می شود به گزارش سرویس دینی جام نیوز امامتلاوت محمدحسین بهزادفر، نماینده ایران در مسابقات قرآن دبی
تلاوت محمدحسین بهزادفر نماینده ایران در مسابقات قرآن دبی شناسهٔ خبر 2788493 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۰ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی محمدحسین بهزادفر نماینده جمهوری اسلامی ایران در نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی شامگاه امروز ششم تیرماه به منظور اجرچاپ یک میلیون قرآن توسط شهرداری تهران
رییس شورای اسلامی شهر تهران مطرح کرد چاپ یک میلیون قرآن توسط شهرداری تهران شناسهٔ خبر 2788385 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۹ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی چمران از تصمیم مدیریت شهری تهران برای انتشار یک میلیون نسخه قرآن خبر داد و گفت برخی اظهار می کنند در سالهای اخیر در حوزه متندخوانی جزء نوزدهم قرآن کریم + دنلود
روز نوزدهم ماه رمضان تندخوانی جزء نوزدهم قرآن کریم دنلود جزء نوزده تلاوت تحدیر جزء 19 قرآن کریم توسط معتز آقایی از آیه 21 سوره فرقان تا آیه 55 سوره نمل - طول فایل 33 29 به گزارش سرویس دینی جام نیوز از امام هشتم علیه السلام روایت هست كه فرموده اند "الحسحضور ۴۰ مؤسسه قرآنی مردمنهاد در نمایشگاه قرآن
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۷ در بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن ۴۰ مؤسسه قرآنی مردمی از سراسر کشور حضور دارند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری شهردروزشمار تاریخ/ ضربت خوردن امام علی(ع) به دست عبدالرحمن ابن ملجم مرادی
روزشمار تاریخ ضربت خوردن امام علی ع به دست عبدالرحمن ابن ملجم مرادیضربت خوردن امام علی ع به دست عبدالرحمن ابن ملجم مرادی 40 ق رحلت آیت اللَّه سیدجواد خامنه ای پدر بزرگوار مقام معظم رهبری آیت اللَّه خامنهای از رویدادهای تاریخی امروزاند خبرگزاری فارس امروز 15 تیدیدار استادعلوم قرآنی اعزامی کشورمان با رئیس دانشگاه اسلامی آمبون
دیدار استادعلوم قرآنی اعزامی کشورمان با رئیس دانشگاه اسلامی آمبون شناسهٔ خبر 2851081 - دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۷ دین و اندیشه > اسلام در جهان استاد علوم قرآنی اعزامی از جمهوری اسلامی ایران با دکتر تمیمی رئیس دانشگاه اسلامی آمبون دیدار و گفتگو کرد به گزارش خبرگزاری مهر این-