محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844528989
شیوه دعا کردنی که امام صادق(ع) به ما آموخته است/ اوّل به بدی هایت اعتراف کن/ بیست و یکم میهمانی
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
شیوه دعا کردنی که امام صادق(ع) به ما آموخته است/ اوّل به بدی هایت اعتراف کن/ بیست و یکم میهمانی فرهنگ > دین و اندیشه - خدایا راه هاى درخواست حاجت هایم را به جانب تو باز مى یابم، و آبشخورهاى امید را نزد تو پر مى بینم، و یارى خواستن از فضل براى آنکه تو را آرزو کرد بى مانع مى بینم ...
شرحی مختصر بر دعاى روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین. سالك در اين مرحله وسعت نظر يافته و تا حدودي وظايف خويش را در برابر حق درك مي كند و خواهان رضايت خداوند در تمام مراحل سلوك از خود است. او از خداوند شناخت و معرفت بالاتري را طلب مي كند تا بتواند آنچه مرضي خداوند است را درك و به آن عمل کند. به عبارت ديگر سالك در اين مرحله با شناخت بهتري كه از خود و خداوند به دست آورده، بيش از پيش به عجز و جهل خويش واقف شده و از حضرت حق علم و معرفت بالا تري را مي خواهد تا بتواند در سايه آن به اعمال مورد رضاي خداوند توفيق يابد.
شیوه دعا کردنی که امام صادق(ع) به ما آموخته است/ درس های ماه رمضان آیت الله آقا مجتبی تهرانی چگونگی دعا در شب قدر
در دعا سه چیز مطرح است؛ یکی «داعی» یعنی درخواست کننده و کسی که صدا می کند دیگری را و تقاضا می کند، دوم خودِ «دعا» و درخواست است، سوم هم «مدعوّ» یا درخواست شونده است که طرف مقابل است. این بار می خواهم بروم سراغ «درخواست». وضع «درخواست کننده» را اینجا بررسی کردیم. گفتیم گاهی می بینیم وضع خراب است، یعنی رابطه بین درخواست کننده و درخواست شونده سال گذشته رابطه خوبی نبوده است. حال می خواهیم وارد شویم در اینکه حالا چه می خواهی بگویی و از خدا چه می خواهی؟ من یک مسأله عرفی را مطرح می کنم و بعد می روم سراغ روایاتی که روش دعا کردن را به ما می آموزند. سؤال من که عرفی هم هست، این است که اگر من با کسی رابطه ای داشتم و رابطه ام هم یک چنین رابطه ای بود که او به من محبّت می کرد و من در ازای محبّت هایش به او بد می کردم و هرچه روش او دوستانه بود، روش من ـ نعوذبالله ـ دشمنانه بود، حالا اگر بخواهم از او درخواستی کنم، باید چه کار کنم؟ کارمان هم گیر کرده و سروکارمان هم با همان شخص است. حالا چه کار کنیم؟ اوّل به بدی هایت اعتراف کن!
حالا فرض کنید من می روم پیش او؛ شرمنده و سرافکنده هم هستم. وقتی می روم آنجا، اوّلین چیزی که به او می گویم چیست؟ اوّلین حرفی که به او می زنم چیست؟ خودتان پیش خودتان جواب این سؤال را بدهید؛ چه کار می کنید؟ غیر از این است که اوّلین حرفی که به او می زنم، این است که می گویم «فلانی، من به تو بد کردم» با این سوابق سوئی که پیش او دارم، اوّلین حرفم باید همین باشد دیگر؛ باید به او بگویم من بد کردم؛ امّا تو بیا ما را ببخش و ندیده بگیر. باید این اعتراف و عذرخواهی را بکنم تا بعد از آن رو داشته باشم که آن چیزهایی را که می خواهم با او مطرح کنم و تقاضاهایم را از او درخواست کنم. راه دعا را گم نکنی!
روایات متعددی داریم که این بحث را مطرح کرده اند. کسی می آید خدمت امام صادق(علیهالسلام) و می گوید آقا، من دعا می کنم ولی دعاهایم به اجابت نمی رسد؛ چه کار کنم؟ مگر خدا نگفته است «اُدْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُم»؟ خودش این حرف را گفته است. این همه آیات قرآنی در این باب وارد شده است؛ پس چرا با این حال، وقتی ما خواستیم به ما نمی دهد؟ حضرت نکته ای را به او می فرماید و آن این است که به او می گوید تو باید از جهت دعا وارد شوی و دعا کنی؛ می گوید: «وَ لَوْ دَعَوْتُمُوهُ مِنْ جِهَةِ الدُّعَاءِ لَأَجَابَكُمْ»؛ یعنی تو راه دعا را گم کرده ای؛ دعا راه دارد. «وَ لَوْ دَعَوْتُمُوهُ مِنْ جِهَةِ الدُّعَاءِ لَأَجَابَكُمْ وَ إِنْ كُنْتُمْ عَاصِينَ». اگر از خدا تقاضا کنی، امّا از همان راه دعا، اگرچه گناهکار هم باشی، جوابت را به تو می دهد. توبه کن و پوزش بطلب!
بعد حضرت به او دستورالعمل می دهد؛ ابتدا مسأله حمد و ثنای الهی را مطرح می فرماید که خودش بحث جداگانه دارد و بعد این جمله را دارد: «ثُمَّ تَعْتَرِفُ بِذُنُوبِكَ ذَنْبٍ ذَنْبٍ»؛ یعنی پیش خدا که رفتی، به یکایک گناهانت اعتراف کن و بگو بد کردم. «وَ تُقِرُّ بِهَا»؛ یعنی اقرار کن. بعد دارد: «أَوْ بِمَا ذَكَرْتَ مِنْهَا»؛ یعنی مگر تو می توانی خطاهایت را بشماری؟ نمی توانی! پس همان مقدار که یادت می آید چه کردی را اقرار کن. بعد می فرماید: «وَ تُجْمِلُ مَا خَفِيَ عَلَيْكَ مِنْهَا»؛ یعنی آن چیزهایی که بر تو پوشیده است را اجمالاً اعتراف کن؛ این شب ها، شب هایی است که انسان برود درِ خانه خدا و بگوید خدایا، بد کردم؛ خیلی هم بد کردم. بدی هایم را هم نمی توانم بشمرم. امّا اجمالاً اعتراف می کنم. «فَتَتُوبُ إِلَى اللَّهِ مِنْ جَمِيعِ مَعَاصِيكَ»؛ بعد آنجا عذرخواهی کن و بگو حالا از ما چشم پوشی کن. این یک نکته بود که امام صادق(علیهالسلام) اشاره فرمودند. در دلت تصمیم بگیر که دیگر گناه نکنی!
امّا نکته دوم این است که حضرت در ادامه می فرمایند: «وَ أَنْتَ تَنْوِي أَلَّا تَعُودَ»؛ یعنی عذرخواهی کن و پوزش بطلب؛ بعد هم در دلت، نه زبانت، واقعاً بنا بگذار که دیگر این کارها را نکنی. «وَ تَسْتَغْفِرُ اللَّهَ مِنْهَا بِنَدَامَةٍ وَ صِدْقِ نِيَّةٍ وَ خَوْفٍ وَ رَجَاءٍ»؛ یعنی پوزش هم که می طلبی، با حالت پشیمانی و صدق نیّت و با خوف و رجا باشد. در بهترین ایام و بهترین موقعیت ها که دعا به اجابت می رسد، آن هم در حالی که خودش مرا دعوت کرده و گفته بیا و من هم آمده ام و سرافکنده هم هستم، اعتراف هم می کنم به اینکه من بد کرده ام، تصمیم هم می گیرم که دیگر بد نکنم؛ اینها همه مقدمه این است که بتوانم از خدا درخواست کنم.
از خدا کمک بخواه که مطیع او شوی!
آن وقت، حضرت این را در یک قالب می ریزند و می فرمایند: «وَ يَكُونُ مِنْ قَوْلِكَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِنْ ذُنُوبِي وَ أَسْتَغْفِرُكَ وَ أَتُوبُ إِلَيْكَ»؛ یعنی حالا که می خواهی با خدا حرف بزنی، بگو خدایا من معذرت می خواهم از گناهانم؛ من از تو می خواهم که از من بگذری و توبه ام را بپذیری. امّا تنها خواسته ات این نباشد؛ از خدا فقط نخواه که از گناهانت بگذرد؛ بلکه در دعاهایی که این شبها می کنید، از خدا بخواهید که خدا کمکتان کند که سال آینده مطیع خدا باشید. «فَأَعِنِّي عَلَى طَاعَتِكَ وَ وَفِّقْنِي لِمَا أَوْجَبْتَ عَلَيَّ مِنْ كُلِّ مَا يُرْضِيكَ». از خدا اینها را بخواه. مغفرت بخواه، تصمیم هم بگیر که دیگر دستت را به آن خطاها آلوده نکنی، بعد هم بگو ای خدا، حالا کمکم کن که سال آینده من دیگر اینطور گناه نکنم. یک توجه، فقط یک توجه کافی است!
آنوقت مطمئن هم باش که او می گذرد. من یقین دارم؛ اصلاً اعتقادم این است که آنهایی که امشب «یک توجه» به خدا کرده اند، همه آنها آمرزیده هستند. «یک توجه»، بیشتر هم نه! همین یک توجه به اینکه «خدایا ما بد کردیم»، همه چیز تمام می شود؛ او هم کار را تمام می کند. پس اوّل معذرت خواهی کن؛ بعد هم طلب کمک کن که سال آینده دیگر من اینطور عمل نکنم و بگو خدایا، تو خودت دستم را بگیر. این روند دعا را به ما یاد داده اند. حالا دعا کن!
این تازه مقدمه درخواست های بعدی ما است. اینجا است که خطاب می رسد حالا چه می خواهی؟ درخواستت چیست؟ در عرف خودمان هم همینطور هستیم که اگر طرف مقابلمان یک انسان کریم باشد، وقتی برویم پیش او و بگوییم آقا، ما معذرت می خواهیم، ما به شما بد کردیم، ولی کارمان گیر کرده، او چه جواب می دهد؟ میگ وید: «سَلْ حَاجَتَک»! حالا حاجت هایت را از من بخواه! بگو ببینم از من چه می خواهی؟ این عین تعبیری است که در روایات ما هست. خدا خطاب می کند بگو؛ سؤال کن؛ بخواه؛ چه دنیوی، چه اخروی. حالا من چه بخواهم؟ در اینجا یک مطلبی را عرض کنم. ما چون مخلوقیم، همه ما تنگ نظریم. یعنی چون محدودیم، ـ نعوذبالله ـ خدا را هم مثل خودمان فرض می کنیم. امّا این تصور اشتباه است. در معارف ما این هست که آنچه را که به ذهنت می آید از خدا بخواه، امّا به این بسنده نکن. بگو خدایا، اینهایی که به ذهن من می رسد، همین است؛ امّا سال آینده ما نمی دانیم چه گرفتاری هایی ممکن است برای ما پیش بیاید. یک چیزهایی هست که ما به آنها محتاج می شویم و الآن به فکرمان هم نمی آید. لذا بسنده کردن و اکتفا کردن به این گرفتاری هایی که در ذهنمان هست یا احتیاجات فعلیه ای که الآن داریم، اشتباه است.
روایت از پیغمبر اکرم(ص) است که حضرت فرمود: «إِنَّ الرِّزْقَ لَيَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ عَلَى عَدَدِ قَطْرِ الْمَطَرِ»؛ یعنی روزی ها از جهت عِلوی به عدد قطره های باران به سوی بندگان می آید؛ این عنایت الهی است. «إِلَى كُلِّ نَفْسٍ بِمَا قُدِّرَ لَهَا»؛ به سوی هر انسانی به همان اندازه ای که برای او تقدیر شده نازل می شود. فرض بفرمایید امشب از خدا می خواهیم که مقدّرات سال آینده ما را از هر جهت خوب رقم بزند. ولی این را هم بدان: «وَ لَكِنْ لِلَّهِ فُضُولٌ»؛ خیال نکنی که فقط همین است و به همین اندازه مقدّر می توانی از او بخواهی؛ نخیر، خدا زیادتی دارد که من و تو آن زیادتی را اصلاً نمی توانیم درک کنیم. «فَاسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ». از خدا نسبت به اضافه هایش و زیادتی هایش درخواست کن. برو سراغ اضافه هایش؛ نه تنها آنچه را که برای هر کس مقدّر کرده است. برای دیگران هم دعا کن!
ما در روایات بسیار داریم که برای دیگران خواستن و در حقّ دیگران دعا کردن، موجب می شود که برای من هم فزونی پیدا کند و خدا برای من را هم بیافزاید. یکی از عواملی که در زیادتی نسبت به حاجات مؤثر است، همین دعا کردن برای غیر است. پس اوّلاً ما در خواسته های مربوط به خودمان نباید نظرتنگی کنیم؛ از آن طرف هم اکتفا و بسنده نکنیم به خودمان؛ بلکه باید برای دیگران هم دعا کنیم. بسیاری از گرفتاری ها هست که من ندارم، ولی مسلّماً افرادی هستند که مبتلا به آن گرفتاری ها هستند. عکس آن هم همینطور است. اگر من برای همه دعا کنم، اثرش این است که اوّلاً آن گرفتاری ها از او برطرف می شود و ثانیاً دیگر به سراغ من نمی آید. اینها همه معارف ما است. اینکه ما در روایاتمان داریم که لیالی قدر، اطراف این مجالس را فرشتگان الهی گرفته اند و نازل شده اند و برای ما دعا می کنند، چه بسا اشاره به همین باشد. چه بسا این داعی خودش به آنچه که محتاج است، اصلاً توجه ندارد تا درخواست کند؛ اینجا اگر ما برای دیگران دعا کنیم، آن فرشته ها که از احتیاجات ما آگاهند، برای ما دعا می کنند. اینها را می گویم تا بفهمید که از خدا چه بخواهید و از این موقعیت بهترین استفاده را بکنید.
جمع دروغ و کفر در کدام صفت بد اخلاقی دیده می شود؟/ تفسیرهای ماه رمضان امام موسی صدر در منطق قرآن سه عنوان مختلف دروغ و کفر و نفاق مییابیم. دروغ از بدترین گناهان است، تا آنجا که در برخی احادیث کلید همۀ بدیها وصف شده است. بنابراین دروغگویی مقیاسها را وارونه و کلیه امور اجتماع را ویران میکند. چرا که روابط بشر با یکدیگر بر نیازهای واقعی و تواناییهای واقعی آنان بنا نهاده شده است؛ این نیازها و تواناییها چون به راستی ابراز شود میتواند تأثیرگذار باشد. در برابر هر درخواستی، اجابتی است و در برابر هر توانایی، درخواستی از دیگران. در نتیجه کار میان افراد جامعة واحد به درستی پیش میرود و جامعه به درستی شکل میگیرد. اما دروغ این مقیاسها را وارونه میکند و تصویری غیرواقعی از نیازها و تواناییها ارائه میدهد و در نتیجه روابط میان انسانها دستخوش تنش میشود. عنوان دوم که بدتر از دروغ است، کفر است. کفر، دروغ درونی و دروغ ذاتی است، چرا که خداوند هنگامی که انسان را آفریده، برای او و هر موجود و هر چیزی جهت خاصی در کاروان ابدی و ازلی هستی معین کرده است. پس همانگونه که هر چراغی برای نورافشانی و فایده داشتن با کارخانة برق ارتباط دارد، هر معلولی، خواه انسان یا هر حیوان یا چیزی، راهی به سوی علت دارد؛ حرکتی با قصد و هدف. ایمان در منطق قرآن فطری و ذاتی است، آن طور که از این آیات مبارکه میفهمیم که «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا» به یکتاپرستی روی به دین آور. فطرتی است که خدا همه را بدان فطرت بیافریده است... ایمان فطرتی در نفس هر انسانی است، پس اگر انسان با این فطرت همساز شود در مسیر درست در این کاروان هستی قرار میگیرد و در نتیجه سببی برای وحدت هستی و وحدت جامعه و سببی برای حرکت به سوی خیر و هدف خلقت است. اما اگر انسان واقعیت ایمانش را انکار کند کافر است، یعنی منکرِ جایگاه وجودی خویش یا رویگردان از کاروان هستی است که به سمت ابدیت میرود. این بدان معناست که در این قافله استثناست؛ چنین انسانی نه تنها وحدت قافله را تضعیف میکند، بلکه در درون جامعه نیز تناقض به وجود میآورد؛ تناقضی میان نفس و اراده و ذاتِ آگاه خویش و جسمش که تابع قوانین الهی است. کافر با نفس خویش و با جامعۀ خویش و با هستی در تناقض است. اما کفر به معنای ایمان به عقیدهای خلاف ایمان، بسیار نادر است، زیرا به تعبیر قرآن ایمان همان فطرت است و کافر نقضکنندۀ فطرت خویش است. بنابراین، اگر به ندرت انسانی را در دیدیم که به ایمان طبیعی و فطری خود ایمان نداشت، به سنگ یا بت یا به خدایانی ایمان میآورد و اگر در آن ایمان معذور باشد، عقیدهاش به خطا رفته و در منطق قرآن قاصر است، نه کافر. کافر همان کسی است که ذات و ایمان خویش را منکر است و چون با آگاهی از ایمان روی گردان شد، در حالی که وجدان او را به سوی ایمان فرامیخواند، اما نفاق شامل «کفر» و «دروغ» نیز هست؛ زیرا منافق، در درون کافر است و در سخنانش دروغگو. در نتیجه عمل نفاق او شامل همة ضررهای دروغ و تمام بدیهای کفر است. منافق از آن جهت که دروغگوست، ملاکهای اجتماعی را در ارتباطات درست مردم و یک امت، تغییر میدهد و دگرگون میکند و از جهتی دیگر او در ذات خود کافر است؛ یعنی در جهتگیری اصلی خود و از کاروان بزرگ هستی که به سوی هدف برجستهای از کمال در زندگی امت میتازد، منحرف شده است. قرآن کریم بیماری نفاق را در معرض رشد و پیشروی در زندگی و نفس انسان میداند. زیرا ممارست بر هر خصیصة نفسانی، باعث میشود آثار و نتایج آن در نفس انسان گسترش یابد؛ چه خوب باشد و چه بد. همچنان که اگر ایمان درونی، و همچنین شجاعت و سخاوت، همراه با ریاضتهای عملی باشد، رشد میکند و فزونی مییابد، صفات بد مانند حسد و کفر و طمع و از جمله، نفاق نیز چنیناند و اگر انسان مقتضیات آنها را عملاً دنبال کند این صفات در درون او رشد میکنند و ریشه میدوانند. به همین علت قرآن کریم در آیۀ دهم سورۀ بقره میگوید: «فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزَادَهُمُ اللَّهُ مَرَضًا وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ بِمَا کَانُوا یَکْذِبُونَ» در دلهاشان مرضی است و خدا نیز بر مرضشان بیفزوده است و به کیفر دروغی که گفتهاند بر ایشان عذابی است دردآور... منشأ این بیماری که جمع کفر و دروغ، هر دو، است -در زبان، دروغ است و در قلب، کفر- ضعف و فریبکاری است. و ضعف نفس که در پس دروغ و در پس کفر نهفته است، ریشۀ تمام مصیبتها و بدیهاست. آنچه سبب میشود انسان به دروغ احساس نیاز کند، یا خود را به طمع یا به نفاق محتاج بداند، همان ضعف نفس است. اینها نتایج ضعف درون است که نفاق از بارزترین صورتهای این ضعف به شمار میرود. /6262
کلید واژه ها: ماه رمضان -
چهارشنبه 17 تیر 1394 - 12:23:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]
صفحات پیشنهادی
دین هم دستور به زهد داده، هم جمع مال/ دعای امام هادی(ع) برای دنیا
تنها مسیر برای زندگی بهتر ۱۰ دین هم دستور به زهد داده هم جمع مال دعای امام هادی ع برای دنیا شناسهٔ خبر 2790545 - دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۶ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی دریافت 23 MB دین ما دستورات و توصیههایی دارد که آدمهای سطحینگر احساس میکنند این توصیههامقتدا صدر از مسجد امام صادق(ع) کویت بازدید کرد/ تصویر
رئیس جریان صدر عراق مقتدا صدر از مسجد امام صادق ع کویت بازدید کرد تصویر رئیس جریان صدر عراق در صدر هیاتی با سفر به کویت از مسجد امام صادق ع بازدید کرد به گزارش سرویس دینی جام نیوز مقتدا صدر رئیس جریان صدر عراق در صدر هیاتی با سفر به کویت از مسجد امام صادق ع که روز جمعه گذشتسلیت آیتالله جوادیآملی بهمناسبت فاجعه مسجد امام صادق(ع) کویت
تسلیت آیتالله جوادیآملی بهمناسبت فاجعه مسجد امام صادق ع کویت شناسهٔ خبر 2789975 - دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۱ دین و اندیشه > اسلام در جهان آیت الله جوادی آملی به مناسبت فاجعه شهادت جمعی از نمازگزارن در مسجد امام صادق ع کویت پیام تسلیتی صادر کردند به گزارش خبرگزاری مهر درشهادت دو ايراني در انفجار مسجد امام صادق(ع)
سخنگوي دولت اعلام كرد شهادت دو ايراني در انفجار مسجد امام صادق ع در انفجارِ روز جمعه در مسجد امام صادق ع در منطقه الصوابر در پایتخت کویت 27 نفر کشته و بیش از 220 تن زخمی شدند به گزارش سرويس ديني جام نيوز به نقل از پرس تي وي سخنگوی وزارت خارجه ایران شهادت دو ایرانی را در حمدرس بزرگ پیامبر(ص) در شیوه دعا کردن/ به جای نفرین و لعن برای اصلاح امور دعا کنیم
درس بزرگ پیامبر ص در شیوه دعا کردن به جای نفرین و لعن برای اصلاح امور دعا کنیم فرهنگ > دین و اندیشه - حجت الاسلام هادی سروش استادسطح عالی حوزه علمیه قم «فقه الدعاء» به معنای فهم عمیق امور مربوط به دعا از قبیل زمان دعا مکان دعا معنای دعا و شرائط استجامام حسن(ع) با غلامی که از غذای خود به سگ می خورانید چه کرد؟/ شیوه امام برای نصیحت به کودکان
امام حسن ع با غلامی که از غذای خود به سگ می خورانید چه کرد شیوه امام برای نصیحت به کودکان فرهنگ > دین و اندیشه - نیمه ماه مبارک رمضان برابر با روزی است که اولین نوه پیامبر گرامی که درود خدا بر اوباد چشم بر این جهان گشود لطفا منتظر بمانید رفتار امام بانتقال پیکر شهدای مسجد امام صادق (ع) کویت به نجف اشرف
السومریه انتقال پیکر شهدای مسجد امام صادق ع کویت به نجف اشرف قرار است پیکر شهدا با هواپیمای اختصاصی که امیر کویت آن را تدارک دیده است به نجف اشرف منتقل شود به گزارش سرویس دینی جام نیوز به نقل از السومریه پیکر شهدای حمله انتحاری مسجد امام صادق ع در پایتخت کویت امروز شنبهامام جمعه رباط کریم: آمریکا با این همه شرارت چگونه ادعای دفاع از حقوق بشر را دارد
امام جمعه رباط کریم آمریکا با این همه شرارت چگونه ادعای دفاع از حقوق بشر را داردامام جمعه رباط کریم گفت دولت آمریکا با این همه شرارت چگونه ادعای دفاع از حقوق بشر را دارد به گزارش خبرگزاری فارس از غرب استان تهران حجتالاسلام والمسلمین حسینعلی محمدینژاد ظهر امروز در خسیره عبادی امام مجتبی(ع) تبلور عینی عبادت عارفانه است
یادداشتی از حجت الاسلام پور امینی سیره عبادی امام مجتبی ع تبلور عینی عبادت عارفانه است شناسهٔ خبر 2847915 - پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۳ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی عبادت نردبان قرب به خدا و معراج انسان است به تعبیر استاد مطهری تعالى روان پرواز روح و پرورش استمتن و ترجمه/ دعای ماه مبارک رمضان
دعای یا عَلِیُّ یا عَظیمُ متن و ترجمه دعای ماه مبارک رمضان يَا عَلِيُّ يَا عَظِيمُ يَا غَفُورُ يَا رَحِيمُ أَنْتَ الرَّبُّ الْعَظِيمُ سرویس دینی جام نیوز از حضرت صادق عليه السّلام و حضرت كاظم عليه السّلام منقول است كه بعد از هر نماز فريضه در ماه رمضان اين دعا را بخنشست «نخبگان از دیدگاه امام علی(ع)» برگزار میشود
نشست نخبگان از دیدگاه امام علی ع برگزار میشود شناسهٔ خبر 2847867 - سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۸ دین و اندیشه > اندیشکده ها سی و دومین نشست علمی مرکز تحقیقات امام علی ع پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با عنوان نخبگان از دیدگاه امام علی ع برگزار میشود به گزارش خبرقرآن و وجود امام مهدى (عج)
قرآن و وجود امام مهدى عج باید در هر زمان افرادی صادق علی الاطلاق باشند که علی الاطلاق امر به اطاعت آنان شده باشد تا با اقتدا به دستوراتشان به حق و حقیقت و سعادت نائل آییم 3 آیات شهادت و گواهى از آیاتى که بر ضرورت وجود امام معصوم در هر زمان دلالت دارد آیات گواهان و شاهدان اسرمضان در کلام امام خمینی(ره)
صوت رمضان در کلام امام خمینی ره شناسهٔ خبر 2848389 - پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۰ دین و اندیشه > اندیشمندان دریافت 3 MB مهمانی خدا پرهیز دادن از آن چیزهایی که مربوط به شهوات انسان است به گزارش خبرگزاری مهر کلیپ حاضر بخشی از سخنان حضرت امام خمینی ره با موضوع ماه مبارک رمضایک عربستانی عامل حمله به مسجد امام صادق (ع) کویت
یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۸ دولت کویت هویت عامل انتحاری حمله به مسجد شیعیان امام صادق ع را فاش کرد به گزارش خبرگزاری دانجشویان ایران ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی این شخص که فهد سلیمان عبدالمحسن القباع نام دارد عربستانیالاصل است و در کویت زندگی میکرد دولت کویت پیعربستان سه نفر را در ارتباط با انفجار مسجد امام صادق (ع) کویت بازداشت کرد
عربستان سه نفر را در ارتباط با انفجار مسجد امام صادق ع کویت بازداشت کرد به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس عربستان اعلام کرد که سه نفر را در ارتباط با انفجار مسجد امام صادق ع کویت بازداشت کرده است شبکه خبری المیادین گزارش داد که مقامات سعودی اعلام کردهاند که این سه م«امام صادقی»های قدیم
امام صادقی های قدیم تهران - ایرنا - روزنامه شرق روز یکشنبه در یادداشتی به قلم مصطفی ایزدی فعال سیاسی با اشاره به فعالیتهای علمی دانشگاه امام صادق ع می افزاید اکثر دانش آموختگان دانشگاه امام صادق ع که بخش آموزشی جامعه الامام الصادق ع را شامل می شود و -آن گونه که متولیانسبک زندگی دینی از منظر امام مجتبی(ع)
صوت سبک زندگی دینی از منظر امام مجتبی ع شناسهٔ خبر 2848468 - پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۰ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی دریافت 24 MB رحیم پورازغدی در این کلیپ صوتی به بیان سبک زندگی از منظر امام حسن مجتبی ع می پردازد به گزارش خبرگزاری مهر حسن رحیمپورازغدی در ا-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها