محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845333464
چرا برخی جوانها روزه میگیرند، اما نماز نمیخوانند
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آیت الله قرهی؛
چرا برخی جوانها روزه میگیرند، اما نماز نمیخوانند
شیطان اجازه نمیدهد من و شما درب خانه خدا سجده کنیم. حاضر است روزهای گرم و طولانی روزه بگیرد، امّا پنج دقیقه نماز نمیخواند! شیطان نمیگذارد!
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، آیتالله روحالله قرهی مدیر حوزه علمیه امام مهدی(عج) حکیمیه تهران به مناسبت ماه مبارک رمضان به شرح دعای ابوحمزه ثمالی پرداخت که مشروح آن در ادامه میآید: «أَدْعُوکَ یَا سَیِّدِی بِلِسَانٍ قَدْ أَخْرَسَهُ ذَنْبُه»
*دعا با زبانی که از فرط گناه، لال شده!
گرچه میخواستیم ادامه بحث دو جلسه گذشته راجع به علل صلح امام حسن مجتبی(ع) بیان کنیم، امّا چون شب جمعه است و بحث دعای کمیل را داریم و وقت ضیق است، عذرخواهی میکنیم، إنشاءالله وقت دیگری آن بحث را ادامه میدهیم.
در دعای ابوحمزه به اینجا رسیدیم که عرضه میدارند: «أَدْعُوکَ یَا سَیِّدِی بِلِسَانٍ قَدْ أَخْرَسَهُ ذَنْبُه»، مولای من! سیّد من! آقای من! تو را میخوانم، آن هم با آن زبانی که از فرط گناه، لال گردیده است. یعنی این زبان، دیگر حال دعا ندارد. حال، من با این زبان، دارم تو را میخوانم.
در دعا، افراد متفاوت هستند. یک دعایی است که به محض اینکه کسی بیان میکند: «اللّهمّ إنّی أسئلک ...»، هم ذوالجلال و الاکرام و هم ملائکةالله منتظر هستند ببینند چه میگوید و همه عرش حال دعای آن داعی الی الله را درک میکنند و وضع آنها وضع بسیار خوشی است.
گاهی هم انسان از گناه خسته میشود و آن موقع دعا میکند. باز هم حال، حال خوبی است. یعنی یکی در اوج است، مانند اولیاء خدا و یکی هم در ذنب است، امّا باز حالش حال خوبی است، چون از وضع درونی و گناهان و کردار خودش خسته شده است.
امّا یکی به قدری گناهانش زیاد شده که ولو با یک توفیق اجباری در مجلس دعا هم قرار بگیرد، خود لسان هم یاری نمیکند و گویی لال شده است.
دیدید مثلاً کسی یکی از بستگانش غریق رحمت الهی میشود و ختم میگیرند، به هر حال او مجبور است در ختم شرکت کند. مثلاً دعای کمیل یا زیارت عاشورا و ... میخوانند. امّا او دل نمیدهد و حال خوشی ندارد و خسته است و بدش میآید. این زبانی است که اگر هم به دعا برگردد، زبان أخرس است. باب أفعلالتّفضیل است، یعنی دیگر خیلی وضع خراب است و زبان، زبان گنگ و لال است و حال و ادراک قلبی، برای صافی قلب و تنزیه روح و تغییر حالات افکار، جسم و روح برای این شخص به وجود نمیآید.
حضرت در این فراز میفرمایند: حالا این شخص میخواهد دعا کند و تو را بخواند، «أَدْعُوکَ یَا سَیِّدِی بِلِسَانٍ قَدْ أَخْرَسَهُ ذَنْبُه». این قدر گناه او را گرفتار کرده است که از همان حال گناه، بیرون نمیآید.
آن موقعی که بحث سنگسار بود، در سال 1357 یا 1358 بود که در قم، جلوی رودخانه، کنار پل آهنچی، کسی را آورده بودند که سنگسار کنند. میگفتند: - نعوذبالله - زنای محصنه صورت گرفته و این خانم در زندان هم عکسی از آن طرف مقابلش داشته و دل خوش به همان بوده است. یعنی باز هم که داشتند او را برای سنگسار میبردند، وضعش خراب بوده است و در گناه خود غوطه خورده بوده است.
گاهی اینطور میشود و انسان در گناه چنان غوطه میخورد که دیگر حال دعا برای او از بین میرود. همانگونه که حبّ الله وجود دارد، اگر انسان از این حبّ الله خارج شود و به سمت گناه برود، آرام آرام حبّ ذنب عامل میشود که آن حبّ از دل بیرون برود.
همانگونه که آن کسانی که گناه میکنند، بارها به اولیاء خدا بیان کردند: اوّلین باری که میخواستیم خطا و گناه کنیم و – نعوذبالله - در بستر حرامی برویم، بدنمان میلرزید و وحشت داشتیم. بعد هم از خودمان متنفّر شده بودیم. امّا بعد از مدّتی دیگر برایشان عادی میشود و آرام آرام حبّ به گناه به جای حبّ به خدا و حبّ به عبادت جایگزین میشود. بالاخره در این قلب یا حبّ الله نفوذ دارد و یا حبّ به شیطان.
*چگونه بفهمیم در قلبمان، حبّ الله وجود دارد، یا حبّ الشّیطان؟!
نشانه حبّ به خدا، عبادت، عشق به دعا، عشق به قرآن، عشق به مناجات، عشق به نماز جماعت، عشق کمک به مردم، عشق خیر خواهی برای مردم، دور بودن از شرّ و ... است. نشانه حبّ به ابلیس و سپاه و جنودش، این است که انسان نعوذبالله به گناه، مردمآزاری، شرارت، بدیها، پلشتیها، زشتیها و ... عشق میورزد و حال او تغییر میکند، به هر حال یا حبّالله است، یا حبّالشّیطان و حبّ نفس.
انسانی که اینطور آفریده شده که فرمودند: «فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها»، به هر حال یا به فجور جواب میدهد و یا به تقوا. اگر به فجور جواب داد، تقوا آرام آرام بیرون میرود. اگر به تقوا جواب مثبت داد، فجور آرام آرام کنار میرود و إلّا همه ما انسان هستیم. سؤال این است: آیا خدا فقط امثال آیتالله قاضی، آیتالله بهجت، آیتالله خوشوقت، علّامه علی اصغر هرندی و ... را میخواهد؟! خیر، پروردگار عالم من و شما را هم میخواهد. فقط فرق آنها با امثال من این است: آنها جواب مثبت به تقوا دادند، «فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها»، امّا معالأسف بعضی جواب مثبت به فجور دادند. اگر به تقوا، جواب مثبت بدهی، حبّ به دعا و نماز و عبادت در دل شما به وجود میآید.
*چرا برخی جوانها روزه میگیرند، امّا نماز نمیخوانند؟!
خیلی جالب است، میدانید علّت العللی که برخی از جوانهای عزیز ما روزه میگیرند، امّا نماز نمیخوانند یعنی یا کاهل نماز هستند و یا اصلاً نمیخوانند، چیست؟
دلیل این است: شیطان به آدم سجده نکرد. تازه اینطور هم عرضه نداشت که خدایا! تو به ملائکه امر به سجده کردی و من اصلاً ملک نبودم. بلکه حسادت کرد و گفت: «خَلَقْتَنی مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طین». بارها بیان کردیم که جورچین شیطان به هم خورده بود. او میدانست که سجده مختصّ به ذوالجلال و الاکرام است، بعد با خود میگفت: حالا باید به این تازه به دوران رسیده، سجده کنند؟! آن هم چه کسانی؟! طاهرترین موجودات، ملائکةالله! لذا یک دلیل همین است که شیطان اجازه نمیدهد من و شما درب خانه خدا سجده کنیم. نماز که دو، سه دقیقه، یا نهایت پنج دقیقه طول میکشد، برایش سخت است. حاضر است روزهای گرم و طولانی روزه بگیرد، امّا پنج دقیقه نماز نمیخواند! شیطان نمیگذارد! لذا او از نماز خیلی خوشش نمیآید و اگر یک جایی به گناه، جواب مثبت دهیم، اینطور میشود.
*چرا مدام عجله میکنیم که نماز و دعا و ... زود تمام شود؟
بنده بزرگان و اعاظم زیادی را زیارت کردم - که معالأسف با اینکه تعداد زیادی از آنان را زیارت کردم امّا چیزی به دست نیاوردم - تا در دل شب شروع به دعا میکردند، وضعشان عوض میشد، حالشان متغیّر میشد، اشکشان جاری میشد و ... . یکی از اولیاء خدا صبح به صبح زیارت عاشورا میخواند، این کار را هر روز تکرار میکرد و ما میدیدیم. از همان اوایل زیارت عاشورا که السلام علیک یا اباعبدالله میگفت، همینطور اشک میریخت و ناله میزد. نه یک روز، نه دو روز، بلکه هر روز این کار را میکرد. گاهی انسان از مطلبی دلش میشکند، حالا به دعا پناه میبرد و اشکی هم میریزد، امّا این چه حالی است که انسان، دائم تا زیارت عاشورا را شروع میکند، هفتاد سال این حال را دارد که اشک میریزد، ناله میکند، فغان میزند و ...؟! معلوم است آن زبانی که زبان الهی باشد، دعا را هم درک میکند. تا با این زبان دعا را بیان میکند، به اعضاء و جوارح و قلب او هم ورود پیدا میکند و اشکش جاری میشود.
حالا ما که بخواهیم دعا بخوانیم، میگوییم: زود بخوانیم، حالش را نداریم، میخواهیم زود تمام شود، چون «بِلِسَانٍ قَدْ أَخْرَسَهُ ذَنْبُه» است. مگر میخواهیم کجا برویم که میگوییم نماز زود خوانده شود، دعا زود خوانده شود و ...؟! خیلی عجله میکنیم، به همه چیز سرعت میدهیم و ... . مگر ما چقدر عمر میکنیم؟! شصت، هفتاد، نود، بگو صد سال که دیگر به تعداد انگشت دست هم نیست.
در روایتی در کتاب احادیث القدسیه داریم که فردی خدمت حضرت نوح آمد و گفت: من میدانم شما نبی هستید، دعایی کنید که قلبم آرامش پیدا کند. گفت: برای چه؟ گفت: فرزندم جوان از دنیا رفته، قلبم بیقرار است. حضرت فرمودند: جوانت چند سال داشته؟ گفت: چهارصد سال داشت که از دنیا رفت و جوانمرگ شد!
پس عمرها کوتاه شده، در آن زمان چهارصدسال را جوانمرگ میدانستند، گویی چهل سال دارد. البته الآن ما به چهل ساله هم جوان نمیگوییم و معالأسف اینطور شده است. حالا این عمری که اینقدر کوتاه است، مگر چه میخواهیم که مدام عجله میکنیم؟! دلیل این عجلهها این است که قلب آرام و مطمئن نداریم، «أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب». لذا قلب، آرام و الهی نشده است. معلوم است ذنبی که برای لسان باشد، ذنبی که برای گوش باشد و ...، همه بر روی هم اثر میگذارند. زبانم بر روی چشمم اثر میگذارد، چشمم روی گوشم اثر میگذارد. وقتی نتوانم چشمم را کنترل کنم، وقتی جلوی شکمم را نتوانم بگیرم و هر چیزی را وارد آن کنم (این شکم بی هنر پیچ پیچ، میخورد و کار ندارد به هیچ) و ...، معلوم است باعث میشود که از دعا خوشمان نیاید و دلمان بخواهد زود تمام شود.
۱۴/۰۴/۱۳۹۴ - ۲۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]
صفحات پیشنهادی
شرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهی چرا برخی جوانها روزه میگیرند، اما نماز نمیخوانند
شرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهیچرا برخی جوانها روزه میگیرند اما نماز نمیخوانندشیطان اجازه نمیدهد من و شما درب خانه خدا سجده کنیم نماز که دو - سه دقیقه یا نهایت پنج دقیقه طول میکشد برایش سخت است حاضر است روزهای گرم و طولانی روزه بگیرد امّا پنج دقیقه نماز نمیخحکم نماز و روزه دانشجویانی که هر هفته رفتوآمد میکنند چیست؟
پاسخ به سؤالات دینی حکم نماز و روزه دانشجویانی که هر هفته رفتوآمد میکنند چیست شناسهٔ خبر 2848916 - چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۸ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی حکم نماز و روزه دانشجویانی که اول هفته به دانشگاه میروند فاصله هشت فرسخ باشد و آخر هفته بازمیگردندحکم نماز و روزه دانشجویان در بین سفر تحصیلی چیست؟
پاسخ به سؤالات دینی حکم نماز و روزه دانشجویان در بین سفر تحصیلی چیست شناسهٔ خبر 2786860 - جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۲ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی همه مراجع به جز بهجت فاضل زنجانی سبحانی و سیستانی معتقدند در صورتی که تک سفر غیر شغلی بین سفرهای شغلی باشد قصر استچرا خداوند برخی امور را در ماه مبارک رمضان حرام کرده است؟
پاسخ به سؤالات دینی چرا خداوند برخی امور را در ماه مبارک رمضان حرام کرده است شناسهٔ خبر 2790512 - سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۳ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی فلسفه آزمودن بشر و قرار دادن او در مسير كمال بالاترين فلسفه جعل همه تكاليف و دستورات دين از جمله محرمات روزهچرا در آیات قرآن توجه ویژه به دعا و ایجاد امید وجود دارد؟/نماز بدون دعا،کال است/ روز دوازدهم میهمانی
چرا در آیات قرآن توجه ویژه به دعا و ایجاد امید وجود دارد نماز بدون دعا کال است روز دوازدهم میهمانی فرهنگ > دین و اندیشه - سپاس خداى را که هراسندگان را ایمنى بخشد و شایستگان را نجات دهد و ناتوان شمردگان را به رفعت رساند و متکبّران را به خاک اندازد شرحی مختصرچرا خداوند از بین همه عبادات، تنها روزه را برای خود دانسته است؟/ نوشتار سید حسن خمینی
چرا خداوند از بین همه عبادات تنها روزه را برای خود دانسته است نوشتار سید حسن خمینی فرهنگ > دین و اندیشه - گلچینی از نوشتار حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی به مناسبت ماه رمضان شرحی بر روایت «الصوم لی» میبدی در کشف الاسرار می نویسد «قوله تعالیروزه داری و چشم چرانی؟!
در مورد زنان مردم عفت بورزید تا دیگران نیز در مورد زنان شما عفت بورزند قرار است یک ماه مهمان باشیم مهمان میزبانی کریم این مهمانی تشریفات خاصی نمی خواهد لازم نیست به دنبال لباس آنچنانی یا تجملات باشیم پوشیدن لباس ورع و تقوا کافی است ماه رمضان خصوصیات بسیاری دارد ماهچرا باید نماز را در اوقات معیّنی بخوانیم؟
پرسمان چرا باید نماز را در اوقات معیّنی بخوانیم حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی به پرسشی درباره دلیل خواندن نماز در اوقات معین پاسخ دادند به گزارش سرویس دینی جام نیوز حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی به پرسشی درباره دلیل خواندن نماز در اوقات معین پاسخ گفتند متن پرسش ماگر همسری نماز نخواند و روزه نگیرد، چه کار باید کرد؟
پاسخ به سؤالات دینی اگر همسری نماز نخواند و روزه نگیرد چه کار باید کرد شناسهٔ خبر 2784578 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۲ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی اگر كسی با اينكه معترف به وجوب نماز است سستی و كاهلی می كند و نماز نمی خواند يا گاهی می خواند و گاهی نمی خواندچرا به امام حسن مجتبی(ع)کریم اهل بیت می گویند؟
پاسخ به سؤالات دینی چرا به امام حسن مجتبی ع کریم اهل بیت می گویند شناسهٔ خبر 2849432 - پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۱ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی هیچ فقیر و مسکینی از در خانه امام حسن مجتبی ع ناامید برنگشت و حتی خود ایشان به سراغ فقرا می رفتند و آنها را به منزلچرا خداوند روزه را واجب کرد؟ / چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است؟
14 روایت از امام صادق ع پیرامون روزه چرا خداوند روزه را واجب کرد چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است امام صادق علیه السلام فرمودند کار نیک در آن شب شب قدر از کار در هزار ماه که در آنها شب قدر نباشد بهتر است به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنچرا موسی (ع) تقاضای رؤیت کرد؟
پرسمان چرا موسی ع تقاضای رؤیت کرد حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی به پرسشی درباره دلیل تقاضای رؤیت خداوند توسط حضرت موسی ع پاسخ گفتند به گزارش سرویس دینی جام نیوز حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی به پرسشی درباره دلیل تقاضای رؤیت خداوند توسط حضرت موسی ع پاسخ گفتندچرا به امام حسن(ع) «کریم» میگویند؟
به خاطر بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن ع در مسیر خیر احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت آن حضرت را کریم اهل بیت لقب دادهاند امام حسن ع نسبت به دردمندان و تیرهبختان جامعه بسیار دلسوز بودند و با خرابهنشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد همراچرا امام حسن(ع) مانند امام حسین(ع) نجنگید؟
پاسخ به سؤالات دینی چرا امام حسن ع مانند امام حسین ع نجنگید شناسهٔ خبر 2849859 - پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۵ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی علت صلح من با معاويه همان علت صلح رسول خدا ص با بنيضَمَرِه و بني اشجع است هنگامی كه از حديبيه برمیگشت منتهی فرقی كهوجوه افتراق روزه با ریاضت های تجویزی در عرفان های نوظهور
رییس پژوهشکده حکمت و دین پژوهی وجوه افتراق روزه با ریاضت های تجویزی در عرفان های نوظهور ما در روزه شرعی صرفا در پی کسب قدرت و انرژی های مادی و نفسانی نیستیم تا ریاضتی بکشیم و انرژی دریافت کرده و به اهداف این جهانی دست یابیم به گزارش سرویس دینی جام نیوز حجت الاسلام والمسلمین محدغدغه این روزهای اساتید حوزه/ چیستی و چرایی افت تحصیلی طلاب
مهر بررسی میکند دغدغه این روزهای اساتید حوزه چیستی و چرایی افت تحصیلی طلاب شناسهٔ خبر 2783564 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۷ حوزه و دانشگاه > حوزه مهترین چالشهای آموزشی حوزههای علمیه و طلاب از جمله مدرک گرایی افت تحصیلی کمرنگ شدن سنتهای اصیل تدریس و تحصیل در حوزه ورود تروزه، بدن انسان را از تمام گناهان پاک میکند
چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۷ ۳۰ امام جمعه شهمیرزاد با اشاره به مزایای جسمی و روحانی روزه گفت روزه بدن انسان روزهدار را از تمام گناهان پاک میکند حجتالاسلام والمسلمین سیدداود احمدپناه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سمنان از ترک معصیت به عنوان بز-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها