محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852623425
اعتکاف لحظه های ناب با خدا بودن
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
اعتکاف پرورش جسم و جان آدمی است
اعتکاف پرورش جسم و جان است، انسان آمیزه ای است از این دو و نیازمند پرورش در ابعاد وجودی خود؛ انسان به دنبال سعادت و کمال است، روح انسان نیازمند نیایش است، مناجاتی شیرین و زیبا، هم کلامی موجودی ضعیف با منشأ قدرتها. از آغاز خلقت تا صحنه رستاخیز، راز و نیاز زیباترین هنر آدمی است.
زمان اعتکاف است. خالق مهربان قرب خلایق می طلبد. در فکر پرورش روح و روان انسان است و مقررات دینی را تشریع می کند. تنوع عبادات به دلیل نیازهای گوناگون انسانی است، هر عبادتی جوابگوی نیازی از اوست. نماز، زنگار غفلت از روان می زداید و صیقل روح و روان است. در روزه، پالایشگاه خلوص و نردبان صعود است. روزه دار پرواز در آسمان عبادت و عبودیت را می آزماید و آیینه قلبش را نورستان خدایی می کند. حج، شرکت در آزمون الهی و قطع تعلقات و دلبستگی دنیوی است. عبادات مالی؛ چون خمس و زکات و صدقات، دمیدن روح ایثار و گذشت در وجود آدمی است. اما اعتکاف، آمیزه ای از چند عبادت با فضیلت است. روزه که خود عبادتی ارزشمند است شرط اعتکاف است. حضور در مسجد و خواندن نماز هم شرط آن است. عاکف سه روز در مسجد جامع مقیم می گردد و جز برای ضروریات، کوی دوست را ترک نمی گوید. خود را از حلال باز می دارد تا با تمرین بندگی، جهاد با نفس را بیازماید. اعتکاف عهد مودّت و میثاق مجدد با پروردگار است.
در فضیلت اعتکاف این بس که معادل طواف کعبه و همتای رکوع و سجود است. خدای منّان می فرماید: "... وَ عَهَدنا اِلی ابراهیمَ وَ اِسمعیلَ اَن طَهّرا بَیتی لِلطّائِفینَ وَ العاکِفینَ وَ الرُکّعِ السُجود؛( آیه 125، سوره بقره) و ما به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان از هرگونه آلودگی تطهیر کنند."
اساساً ارزش آدمی را عملش می رساند. معتکف انسانی بزرگ و شریف است به اندازه شرافت و فضل عملش، مقدس اردبیلی یگانه زمان در علم و عمل در شرافت و فضیلت اعتکاف گوید: مبادا کسی گمان کند که اعتکاف مقدمه عبادتی دیگر است. کسی که با طهارت و در حال روزه در مسجد مقیم می شود و تعهد قربت در اعتکاف می نماید، این عمل عبادت است. اعتکاف عبادتی مستقل است به مثابه حج و عمره و روزه و نماز و هر عبادت مستقل دیگر.
و ایام بیض در پیش است زمان عرشی شدن فرشیان؛ اعتکاف با همه فضیلتش، زن و مرد را به خود می خواند، انسان را می خواند تا در دنیای های و هوی و دود و دم، معراج انسانیت را به تماشا بنشینیم. فرصت طلایی عمر در پیش است و ایام در گذر؛ پس همتی باید تا با حضوری سبز از همسفران کوی دوست بگردیم.
اعتکاف فرصتى براى بازگشت به خویش و خداى خویش است تعریف اعتکاف:
اعتکاف در لغت به معنای توقف در جایی است .اما تعریف اصطلاحی اعتکاف: امام خمینی (ره) در تعریف اعتکاف می فرمایند: "وَ هُوَ اللَّبَثُ فِی المَسجِدِ بِقَصدِ التَعّبُدِ بِهِ وَ لا یعتَبَرُ فِیه ضَمُّ قَصدِ عِبادَةٍ اُخری خارِجَةً عَنهُ وَ اِن کانَ هُو الاَحوِط؛ اعتکاف، ماندن در مسجد به نیت عبادت است و قصد عبادت دیگر، در آن معتبر نیست. اگر چه احتیاط مستحب نیت عبادتی دیگر، در کنار اصل ماندن می باشد.
اهمیت اعتکاف:
اعتکاف، محو خود خواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت به امت اسلامى است. اعتکاف، بیرون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است. عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى گیرد. اعتکاف، گریز از لذت گرایى و مهار حس خود محورى و برترى جوئى و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوى قلب و قبله هستى است. خود سازى، محاسبه نفس، توبه و نیایش، نماز و تلاوت قرآن و استمداد از آستان قدس ربوبى از دیگر برکات اعتکاف است. اسلام، فکر جدایى از زندگى دنیا و گوشه نشینى و کناره گیرى از مردم و به تعبیر دیگر رهبانیت را باطل و ناپسند اعلام کرد، اما اعتکاف را بعنوان فرصتى براى بازگشت به خویش و خداى خویش قرار داد، تا کسانى که از هیاهو و جنجال هاى زندگى مادى خسته مى شوند، بتوانند چند صباحى با خداى خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستى ارتباط دهند .اعتکاف شرایطی را فراهم می کند تا انسانها با توشه معنوى و اعتقادى راسخ و ایمان و امیدى بیشتر، به زندگى خود ادامه داده ، خود را براى صحنه هاى خطر و جهاد در راه خدا آماده سازند ، همیشه با یاد خدا تلاش کنند ، خود را در محضر پروردگار ببینند ، از نافرمانى او بپرهیزند و به سوى سعادت دنیا و آخرت گام بردارند. ارکان اعتکاف:
ارکان عبادت یعنی اجزایی که اگر عمداً یا سهوا ترک شوند، آن عبادت باطل می شود. اعتکاف نیز ارکانی دارد که عبارت اند از 1) نیت؛ 2) توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهار گانه معروف؛ 3 کمتر از سه روز نبودن اعتکاف؛ 4) روزه دار بودن معتکف در ایام اعتکاف
زمان اعتکاف:
اعتکاف در هر زمانی که انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند صحیح است، و بهترین زمان برای آن، ماه مبارک رمضان و مخصوصا در دهه آخر آن ماه می باشد.
نیت اعتکاف:
اعتکاف،همانند سایر عبادات،باید با نیت و قصد قربت باشد و هر گونه ریا و خود نمایی و قصد غیر الهی آن را باطل میکند. در نیت اعتکاف،قصد وجه شرط نیست،یعنی لازم نیست قصد کند که اعتکاف واجب است یا مستحب. زمان نیت اعتکاف، وقت شروع اعتکاف است که شروع طلوع فجر می باشد و با استمرار نیت اول شب هم مانعی ندارد.اعتکاف را می توان به سه صورت به جای آورد. 1) برای خود ؛ 2) به نیابت از مردگان 3) به نیابت از زندگان
اگر اعتکاف را به نیابت از کسی که، از دنیا رفته به جای آورد، در این صورت اعتکاف را تنها به نیابت از یک نفر می توان انجام داد ولی اگر مقصود اهدای ثواب باشد می توان ثواب اعتکاف را به چند نفر، زنده یا مرده، هدیه کرد.
در مورد نیابت از شخص زنده، در میان فقها اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از فقها در درستی چنین اعتکافی، تردید کرده اند. در این صورت، هرگاه نایب، اعتکاف را به قصد رجا، یعنی امید به مطلوب بودن عمل نزد خدا، نه به عنوان عبادتی حتمی انجام دهد، مانعی ندارد.
شرایط اعتکاف:
در صحت اعتکاف علاوه بر شرایط عامه تکلیف( ایمان، عقل و قدرت)، اموری شرط است:الف) قصد قربت ب) روزه: ج) سه روز روزه دار بودند. د) وقوف در چهار مسجد: مسجد الحرام، مسجد النبی«ص»، مسجد جامع کوفه و مسجد بصره. ولی به قصد رجاء ( به امید پاداش) می توان در مسجد جامع هر شهر معتکف شد. ه)اجازه شوهر و اجازه پدر و مادر و) پیوستگی اعتکاف
محرمات اعتکاف:
1- پرداختن به امور جنسی به معنای وسیع آن: که شامل هر نوع بهره برداری شهوانی می باشد .
2- بوییدن عطر و هر نوع بوی خوش و گیاهان معطر به قصد لذت بردن
3- مجادله و مناقشه: حرمت جدال مربوط به اموری است که معتکف بخواهد فضل و برتری خود را به دیگران نشان دهد.
4- محرمات روزه: در حال روزه یعنی از طلوع تا غروب خورشید، که معتکف روزه می گیرد، باید از محرمات روزه نیز اجتناب نماید. بعضی از فقها محرمات احرام را بر معتکف مستحب دانسته اند.
5- خرید و فروش
اعتکاف،همانند سایر عبادات،باید با نیت و قصد قربت باشد
اعمال اعتکاف:
اعمال شب سیزدهم: اعمالی را باید در این شب انجام داد؛ از جمله آن ده رکعت نماز است که اگر به درستی به جا آورده شود، دارای ثواب و پاداش بزرگی است. در روایتی از پیامبر (ص) می خوانیم: « کسی که در شب سیزدهم ماه رجب ده رکعت نماز بخواند؛ بدین گونه که در رکعت اول حمد یک مرتبه و سوره عادیات هم یک مرتبه و در رکعت دوم حمد یک مرتبه سوره تکاثر نیز یک مرتبه بخواند و بقیه رکعت ها را هم به همین نحو تمام کند، خداوند متعال گناهان او را می آمرزد و اگر عاق والدین هم باشد خداوند سبحان از او راضی می شود، و همچنین در قبر نکیر و منکر به او نزدیک نمی شوند و او را نمی ترسانند و بر پل صراط هم چون برق خاطف (سریع) عبور می کند و نامه اعمالش را به دست راستش می دهند و میزان اعمالش سنگینی می کند و در بهشت فردوس هزار شهر به او اعطا می شود.»روز سیزدهم هم روزه اش ثواب فراوان دارد و برای کسی که بخواهد عمل ام داود را به جای آورد، باید این روز و دو روز بعدش را روزه بگیرد. اعتکاف در ادیان دیگر:
کسی به درستی نمی داند که این عبادت، از چه زمانی آغاز و کیفیت اجزا و شرایط آن در بدو شکل گیری چه چیزهایی بوده است.
با توجه به آیه 125 سوره بقره، می توان نتیجه گرفت که اعتکاف عملی بوده که در شریعت ابراهیم از مناسک و عبادات الهی محسوب می شده. و پیروان ایشان به این عمل مبادرت می ورزیدند و لذا ابراهیم و اسماعیل (ع) از طرف خداوند موظف شده بودند تا محیط لازم را برای برپایی این مراسم مهیا سازند. واگذاری این مسؤولیت خطیر به آنها، گواه بزرگی بر اهمیت عباداتی چون حج، اعتکاف و نماز در پیشگاه خداوند است.
حضرت موسی (ع) با آن که مسؤولیت سنگین رهبری و هدایت امت را به دوش داشت، برای مدت زمانی آنان را ترک و برای خلوت با محبوب خویش به خلوتگاه کوه طور شتافت. او در پاسخ به پرسش خداوند که فرمود: چرا قوم خود را رها کردی و با عجله به سوی ما شتافتی؟ عرض کرد: پروردگارا! به سوی تو آمدم تا از من راضی شوی (طه :83و84).
بیت المقدس از مکانهایی بود که همواره عده زیادی از انسانها، برای اعتکاف در آن گرد می آمدند و به راز و نیاز با پروردگار خویش مشغول می شدند. بزرگ این گروه، حضرت زکریا (ع) بود و از جمله کسانی که در امر اعتکاف سرپرستی می نمود حضرت مریم (ع) است. قرآن در این باره می فرماید: "وَ کَفّلَها زَکَریا کُلَّما دَخَلَ عَلَیها زَکَریا المِحرابَ وَجَدَ عِندَها رِزقاً؛ کفالت او (مریم) را زکریا بر عهده گرفت و هر زمان که به محل عبادت او می رفت برای او غذایی مهیا می دید (عمران:37)."
از قرآن مجید (مریم:16و 17) استفاده می شود که حضرت مریم (ع) آنگاه که به افتخار ملاقات با فرشته الهی نایل آمد از مردم بریده بود و در خلوت به سر می برد.
علامه طباطبائی می فرماید: گویا مقصود از دوری مریم از مردم، بریدن از آنان و روی آوردن به اعتکاف برای عبادت بوده است.
طبق روایات اهل سنت، در دوران جاهلیت هم عملی به عنوان اعتکاف در میان مردم رایج بوده است و مردم توسط این عمل به خدای خود تقرب می جسته اند.
اجداد پیامبر اسلام (ص) از پیروان دین حنیف به شمار می روند. اعتکاف در غارها و بیابانها و کوهها، به عده ای از این حنفاء نسبت داده شده است. آنان در جاهای خلوتی که از مردم دور بود به اعتکاف پرداخته و خود را در آن محبوس می کردند و جز برای نیازهای شدید و ضروری، از آن خارج نمی شدند و در آن اماکن به عبادت و تأمل و تفکر در هستی پرداخته و در جستجوی راستی و حقیقت بودند. آنها در آن اماکن خاموش و آرام مثل غار حراء، به عبادت مشغول می شدند.
پیامبر (ص) نیز مانند خود بر دین حنیف یعنی دین حضرت ابراهیم (ع) بود و عبادات متداول آن دین و از جمله اعتکاف را برپا می داشت.
قبل از بعثت حضرت محمد (ص) نیز غار حراء محل عبادت و راز و نیاز بود، حضرت رسول اکرم (ص) نیز به اعتکاف در آن مکان مشغول می شدند و در اندیشه سرنوشت بشریت فرو می رفتند.
منبع:تبیان خراسان جنوبی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]
صفحات پیشنهادی
افزایش تعداد خداناباوران در کشورهای غربی
marketoracle گزارش داد افزایش تعداد خداناباوران در کشورهای غربی بر خلاف بیست قرن گذشته عدم اعتقاد به وجود خدا در حال تبدیل به یک باور عمومی در کشورهای مختلف جهان است در بسیاری از کشورهای غربی اشکال مختلفی از خداناباوری در حال رشد و گسترش است به گزارش سرویس دینی جام نیهلاکت و نابودی مردم در سه چیز است: کبر و حرص و حسد
هلاکت و نابودی مردم در سه چیز است کبر و حرص و حسد شناسهٔ خبر 2536455 شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۳ دین و اندیشه > اندیشمندان مرحوم آیت الله العظمی آقامجتبی تهرانی در درس اخلاق خود گفته است امام حسن مجتبی ع فرمودند هلاکت و نابودی مردم در سه چیز است کبر و حرص و حسد به گزار- مومنان با اعتکاف رضایت خدا را به دست می آورند
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه س مومنان با اعتکاف رضایت خدا را به دست می آورند قم - ایرنا - تولیت آستان مقدس حضرت معصومه س گفت اعتکاف از جمله برنامه هایی است که مومنان به وسیله آن می خواهند رضایت خداوند متعال را به دست آورند و با انجام این عمل معنوی با پروردگار یکتا به راز وروایت مسلمان شدن «مریم جمیله»، زن یهودی/ اگر پیامبر(ص) و قرآن نبودند، امروز زبان عربی گمنام بود
روایت مسلمان شدن مریم جمیله زن یهودی اگر پیامبر ص و قرآن نبودند امروز زبان عربی گمنام بود فرهنگ > دین و اندیشه - پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه نوشت مریم جمیله متولد 23 می 1934 در نیویورک و متوفی 31 اکتبر 2012 در لاهور پاکستان نویسنده بیش از 30 کتابحادث بودن عالم با فاصله زمانی صورت نمیگیرد
ابراهیمی دینانی حادث بودن عالم با فاصله زمانی صورت نمیگیرد شناسهٔ خبر 2532204 دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۷ دین و اندیشه > اندیشمندان اگر میان واجب الوجود بالذات و جهان به عنوان مخلوق زمان نیز به عنوان مخلوق دیگری فاصله شود و این امر مستلزم تسلسل بی پایان یا دور باطل خواهاعزام ۵۰۰ مبلغ به مناطق مختلف در ایام اعتکاف ماه رجب
پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۲ مدیر کل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت دفتر تبلیغات اسلامی مجموعا 500 نفر از مبلغان بزرگوار را برای تبلیغ به مدت سه روز به مناطق مختلف اعزام خواهد کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام غلامعباس موسوی با اشاآشنایی با مفهوم «پسر خدا» در کتاب مقدس مسیحیان
مسیحیت آشنایی با مفهوم پسر خدا در کتاب مقدس مسیحیان یکی از دلایل مسیحیان برای الوهیت حضرت عیسی عنوان پسر خدا است که در کتاب مقدس در مورد آن حضرت ذکر شده است به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از دلایل مسیحیان برای الوهیت حضرت عیسی عنوان «پسر خدا» است که در کتاواریکوسل شایعترین علت ناباروری مردان
واریکوسل شایعترین علت ناباروری مردان واریکوسل بزرگ شدن وریدهای اسکروتوم کیسه بیضه است که ۱۰ درصد مردان بالغ و ۴۰ درصد مردان نابارور به آن مبتلا هستند دبیر علمی نخستین کنگره بینالمللی نفرولوژی و اورولوژی با بیان اینکه واریکوسل شایعترین علت ناباروری مردان است گفت این عارضه مرخدادی که امام حسن عسکری (ع) از آن گلایه کردند
رخدادی که امام حسن عسکری ع از آن گلایه کردند اگر شما درباره امر امامت این اعتقاد را داشتید که امری موقت است در آن صورت شک شما مقبول است اما پس از رحلت رسول گرامی اسلام جامعه شیعه با شرایطی خاص مواجه بود و ائمه بزرگوار اسلام در دوران امامت خود بهنوعی متحمل مصائب عدیدهای شانتشار ویرایش جدید از کتاب آیت الله جوادی آملی درباره اعتکاف
انتشار ویرایش جدید از کتاب آیت الله جوادی آملی درباره اعتکاف فرهنگ > دین و اندیشه - کتاب بر بال اعتکاف نوشته آیت الله جوادی آملی توسط مرکز بین المللی نشر اسراء و پژوهشگاه معارج با ویرایش و طرح جدید منتشر شد به گزارش خبرآنلاین به نقل از اسراء نیوز کتاب بر بال اعتکااولین کنگره بین المللی حکمت ناب برگزار میشود
اولین کنگره بین المللی حکمت ناب برگزار میشود شناسهٔ خبر 2538428 دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۰ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها اولین کنگره بین المللی حکمت ناب در ۱۲ شهریور ۱۳۹۴ به همت اداره کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر اولین کنمستی گناه انسان را کر، کور و لال می کند/ اجتناب از گناه
آیت الله قرهی مستی گناه انسان را کر کور و لال می کند اجتناب از گناه شناسهٔ خبر 2535528 پنجشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۹ دین و اندیشه > اندیشمندان آیت الله قرهی گفت پیغمبر اكرم حضرت محمد مصطفی ص میفرمایند احْذَرْ سُكْرَ الْخَطِیئَةِ از مستی خطا و گناه بپرهیز- خطا تو راخداوند آغازگر تحريم است!
خداوند آغازگر تحريم است فلسفه تحريم چيست آيا تحريم از اصل و اساس باطل و غيراخلاقي است اساساً چه هنگام ميتوان فرد يا جامعهاي را تحريم نمود نویسنده علي طحاني آيا مسلمانان اجازه دارند كفار و غيرمسلمانان را تحريم كنند اين مجوز چه زماني صادر ميشود ازچرا مسئله ربودن امام صدر با جدیت پیگیری نمیشود؟
مهدی محقق چرا مسئله ربودن امام صدر با جدیت پیگیری نمیشود شناسهٔ خبر 2562008 یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۰ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور گفت ما متأسفیم که امام موسی صدر را میان خودمان نداریم امید داریم که مقامات عالیۀ مملکت در جستمنظور از ناموس خدا چیست؟
منظور از ناموس خدا چیست اگر به حضرت صدیقه طاهره ناموس خدا و یا دهر میگویند میتواند به این خاطر باشد که حضرت صاحب راز و آگاه بر نهان جهان بوده در حالی که خود چون درّی گرانبها و دست نایافتنی در صدف تکوین مکتوم و مکنون است ناموس در لغت به معانی مختلفی آمده است که البته همچرا با آنكه بعضی ها بد بودن گناه را می دانند ولي باز هم به آن دست مي زنند؟
پرسش و پاسخ چرا با آنكه بعضی ها بد بودن گناه را می دانند ولي باز هم به آن دست مي زنند ايمان واقعيتى غير از علم و يقين دارد و ممكن است كفر از روى جحود و انكار در عين علم و آگاهى سر زند سرویس دینی جام نیوز پرسش چرا با آنكه خيلي ها علم به بد بودن ارتكاب گناه دارند ولي باآوینی ازآنچه خدا نمیپسندید منقطع بود/ مرتضی متفکر دوران گذار بود
در مراسم بزرگداشت شهید آوینی عنوان شد آوینی ازآنچه خدا نمیپسندید منقطع بود مرتضی متفکر دوران گذار بود شناسهٔ خبر 2532660 یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۰ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها محمد رجبی در مراسم بزرگداشت شهید آوینی گفت شهید آوینی وجودی منقطع از خواستن هر آنچه-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها