محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855793024
روش صداسازی/ پرورش صدا در مداحی
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
قابل توجه مداحان و خوانندگان؛
روش صداسازی/ پرورش صدا در مداحی
در اين بخش به انجام بعضى از تمرينات كه در بالا رفتن كيفيت صداى شخص بى تأثير نيست مى پردازيم.
به گزارش جام نیوز، همان طورى كه مى دانيد يكى از مهمترين ابزار مداحى ، سخنرانى ، خطابه و... داشتن صداى خوب است كه در رسيدن به هدف، شخص را يارى مى نمايد. صداى خوب در مداحى دلها را بيشتر آماده مى كند و باعث اشك گرفتن و انس پيدا كردن مى شود. البته ناگفته نماند كه صوت زيبا يك استعداد خدادادى است كه خيلى ها از آن برخوردار و بعضى بى بهره هستند اما بحث پرورش صدا، ربطى به استعداد ندارد. گرچه كسى كه مستعد است ،طبيعتاً پيشرفت بيشترى در اين زمينه خواهد داشت اما حتى افراد مستعد هم بايد براى بهترشدن صدا، روى آن كار كنند.
در اين بخش به انجام بعضى از تمرينات كه در بالا رفتن كيفيت صداى شخص بى تأثير نيست مى پردازيم.
الف) تمرين قوى كردن حنجره
منظور از حنجره قوى و صداى قوى، صداى بلند و يا فرياد نيست بلكه منظور حنجره وصدايى مى باشد كه داراى بنيه اى بالا و قدرتى است كه بعد از اجراى يك برنامه، توانايى خود را به طور كامل از دست نداده باشد و به اصطلاح ((زود نگيرد)). بعضى از اشخاص هستند كه صداى آنها بسيار پرطنين و پرحجم و بلند است اما بعد از مدتى كار كشيدن از حنجره، تارهاى صوتى آنها از كار مى افتد و زود خسته شده و توان انجام فعاليت بيشتر از آن سلب مى شود؛ برعكس افرادى نيز هستند كه صداى كم حجم ونازكى دارند اما حنجره آنها از قدرت خوبى برخوردار است و تارهاى صوتى او به زودى از كار نمى افتند. آنچه مهم است اين است كه يك خواننده بتواند از ابتداى يك مجلس تا انتهاى آن را به تنهايى عهده دار شود و قدرت انجام يك برنامه كامل را داشته باشد، اگر چه اين خصوصيت بعد ازسال ها مجلس دارى و اجراى برنامه براى شخص حاصل مى شود و به خصوصيات فردى از قبيل بنيه جسمانى ، حالت جمجمه، بزرگى قفسه سينه، بزرگى حفره هاى بينى و دهان و... نيز بستگى دارد.
خاطر نشان شدن اين مطلب لازم است كه بالا رفتن كيفيت صدا، رابطه مستقيم با كيفيت تنفس دارد. تنفس صحيح صدا را دلنشين تر مى نمايد. نكته ديگر اينكه تارهاى صوتى كه صدا را توليد مى كنند، در واقع چند عضله ضعيف و كوچك بيشتر نيستند. چون عضلات رامى توان با ورزش قوى تر كرد، بايد با ورزش دادن عضلات گلو و حنجره، صدا را قوى تر نمود تا ديرتر توان خود را از دست بدهند. دقيقاً مثل يك بدنساز كه با استفاده از دمبل هاى سبك و سنگين عضلات شانه و بازوى خود را قوى مى كند تا بعد از مدتى بتواند يك وزنه سنگين را بلند نمايد. پس تنفس صحيح باعث پرطنين شدن صدا مى گردد و ورزش دادن عضلات باعث قوى شدن آن خواهد شد. در واقع ورزش عضلات بازو، دمبل زدن و ورزش عضلات حنجره، خواندن مى باشد. تمرين قوى شدن صدا به اين ترتيب است كه؛ ابتدا با آرامش در محلى ساكت و آرام بنشينيد و عضلات راشُل كنيد سپس نفس عميقى كشيده و در پايين ترين پرده، حرف ((آ)) را به صورت ممتد وكشيده ادا نماييد و آن قدر ادامه دهيد تا بازدم شما تمام گردد. دوباره ريه ها را تا جايى كه امكان دارد، از هوا پر كنيد و در حالت بازدم به صورت كشيده بگوييد((آ)). اين كاررا تا پنج دقيقه به طور مداوم تكرار نماييد. در اين كار عجله نكنيد و از پايين ترين حالت ممكن آغاز نماييد. وقتى كه حس كرديد كه حنجره شما خوب گرم شده است، حرف((آ)) را در يك پرده بالاتر، با همان كيفيت اجرا كنيد. اين كار را همين طور پرده به پرده ادامه داده و بالا رويد و اين نكته را كسانى كه مبتدى هستند بايد توجه داشته باشند كه به هيچ وجه نبايد عجله نمايند. بايد با حوصله اين كار را به انجام رساند چون تمام پختگى صدا و قوت آن بستگى به تمرين در پرده هاى پايين دارد. اين كار را كه انجام داديد و به پرده آخر صداى خود در حرف ((آ)) رسيديد، حنجره شما به خوبى گرم شده است و بعد از اين يك ربع تمرين، حالا مى توانيد با تمام قدرت، يك بيت شعر را با آواز بلند (در اصطلاح شش دانگ صدا) بخوانيد، بدون اينكه آسيبى به حنجره شمابرسد.
اگر در بين تمرين، هنگام بالا بردن پرده بعدى احساس خارش يا سوزش و يا سرفه نموديد، بدانيد كه عجله كرده ايد و به توصيه اين حقير گوش نداده ايد. در اين حالت به پرده قبلى بازگشته و دقايقى آن را ادامه دهيد و يا اينكه تمرين را براى مدتى قطع نماييد همچنين در پركردن ريه ها هم نبايد عجله كرد. ابتدا آهسته آهسته شكم را پرنموده و سپس سينه را پر نماييد تا جايى كه شكم و سينه شما كاملاً متورم و مملوّ از هواباشد. اگر پرده هاى پايين را در يك فضاى بسته و پرده هاى بالا و شش دانگ را در يك محيط باز مانند كوه يا بيابان تمرين نماييد، بهتر خواهد بود و پيشرفت خود را مشاهده خواهيد كرد و اگر بتوانيد تمرين شش دانگ صدا را بعد از يك برنامه كوه نوردى قراربدهيد، بسيار بهتر و ثمر بخش تر خواهد بود چرا كه كوه نوردى باعث افزايش ظرفيت هوايى شش ها مى شود.
تمرينات فوق بايد حداقل يك تا دو ماه به طور مستمر و همه روزه صورت گيرد تاصدا براى آغاز كار، صيقل پيدا نمايد و از حالت ((نخراشيدگى )) بيرون آيد ب) تمرين پرحجم كردن صدا
بعد از تمرينات قوى سازى صدا، نوبت به پرحجم كردن و پرطنين كردن آن مى رسد. يعنى وقتى يك خواننده در يك اتاق معمولى مى خواند، صداى او بر فضاى اتاق احاطه كامل داشته باشد و از هر سمت و سويى به طور مستقيم و يك نواخت شنيده شود. اين خصوصيات يك صداى پرطنين مى باشد كه در اصطلاح، اين صدا را ((زنگ دار)) گويند كه گرفتگى ندارد. البته هر نوع گرفتگى در صدا، مذموم نيست بلكه بعضى وقت ها به محزون بودن آن مى افزايد اما صدايى با اين كيفيت، قابليت كمترى براى مانور دادن و تحرير زدن دارد. براى زنگ دار شدن صدا به تمرينات زير توجه نماييد.
در حالتى راحت بنشينيد و عضلات را رها نموده و كلماتى ازقبيل ((سنگ ، هَنگ ، زَنگ ،...)) كه به ((نْگ )) ختم مى شوند را با آهنگى تودماغى، بامسدود كردن دهان با زبان و كشيدگى، اجرا نماييد.
يك شعر بيست بيتى را با نازك ترين آهنگى كه مى توانيد بخوانيد و وقتى كه گلوى تان خسته شد، پس از چند دقيقه استراحت دوباره از نو آغاز كنيد.
حرف ((ر)) را به صورت مشدد و مستمر و كشيده ((ر، ر، ر،...)) ادا كنيد.
گفتيم كه پرطنين شدن صدا، با تنفس رابطه مستقيم دارد. براى اينكه طنين صداى خود راتقويت نماييد به اين تمارين توجه كنيد.
ابتدا يك نفس عميق با كيفيتى كه قبلاً گفته شد بكشيد و ريه ها و شكم را از هوا پر كنيد به طورى كه شكم كاملاً بيرون آيد. بعد صدا را در حالى كه خارج مى كنيد، آهسته وپياپى بگوييد: ((آه ، آه ، اوه ، اوه ، ايه ....)). توجه داشته باشيد كه هر چه اين هوا آهسته تر و كندتر از شش ها خارج شود بهتر است و تكرار اين تمرين صدا را بهتر و رساتر مى كند.
فك پايينى را شُل كنيد سپس نفس هاى كوتاه و سريع ، از راه دهان بكشيد و كم كم برسرعت آن بيافزاييد تا جايى كه صداى برخورد نفس ها را به سقف دهان تان بشنويد.البته نفس ها نبايد از راه تنگى گلو بوده بلكه بايد از پرده ديافراگم شكم باشد و از آن به عنوان تلمبه اى استفاده كنيد و هوا را از راه شكم بيرون وداخل بكشيد. اين تمرين باعث قوى شدن عضلات زير فك و اطراف گلو و شكم مى شود زيرا هنگام خواندن ، فشار زيادى به اين عضلات وارد مى گردد.
بدن را شل كنيد و هوا را به درون سينه بكشيد، بدون اينكه هيچ گونه فشارى به سينه وارد شود؛ آن قدر كه سينه از هوا پر گردد. سپس شمعى (يا يك باريكه كاغذ) را جلوى دهان تان بگيريد و هوا را خارج كنيد، آن چنان كه شعله شمع حركت ننمايد ولى هواى سينه به طور يك نواخت خارج شود. اين تمرين باعث افزايش ظرفيت هوايى ريه ها و يكنواختى صدا مى شود كه بايد روزى سه تا چهار مرتبه تكرار شود و با يك فوت كردن قوى، خاتمه يابد.
چانه را به سينه بچسبانيد به طورى كه وزن سر، روى چانه افتاده باشد. حالا چند مرتبه دهان را باز و بسته كنيد به طورى كه با اين حركت، سرتان بالا و پايين رود. سپس مدتى دهان را به حالت نيمه باز و راحت، استراحت بدهيد.
دستانتان را زير چانه بزنيد (حالتى كه انسان چيزى را تماشا مى كند) و فرض كنيدكه چيزى مى جويد و مكرردهان تان را باز و بسته نمائيد. بعد از مدتى استراحت، دوباره اين كار را انجام دهيد. اين تمرين و تمرين قبل، باعث قوى شدن عضلات چانه، شقيقه، و گلو مى شود و كم كم فك و گلو در اختيارشما در مى آيد تا حروف را موقع خواندن بهتر ادا كنيد زيرا عدم توانائى در تلفظ واضح حروف و خستگى زودرس فك و دهان ، ناشى از ضعيف بودن اين عضلات است.
يك شعر را ابتدا با صداى زير و از نوك زبان و سپس با صداى بم و از ته زبانب خوانيد در حالى كه دهان مانند يك حفره شده و صدا با حجم بيرون مى آيد. اين تمرين نيز با قوى تر شدن زبان، باعث پرحجم شدن صدا مى شود. زيرا قسمتى از خواندن، به زبان بستگى دارد كه با تغيير دادن فضاى دهان، موجب ايجاد صداى مناسب و حجم دلخواه مى شود.
ج) چند دستورالعمل كلى براى محافظت از حنجره
تمريناتى كه تا اينجا گفته شد، باعث تغييرات محسوسى در تقويت و بهبود صدا مى شود، با اين شرط كه با حوصله انجام داده شود و از عجله كردن در آن خوددارى گردد وتصور نشود كه خواندن بستگى به اين تمرينات خسته كننده ندارد. مطمئن باشيد كه اگر اين دستورالعمل ها بدون شتاب زدگى انجام شود، اثرات ژرفى در صدا خواهد داشت اما اگر بدون دقت انجام شوند، باعث ضايعات جبران ناپذيرى خواهد شد. به عنوان مثال در تمريناتى كه در قسمت قوى شدن حنجره ذكر شد، اگر شخصى بدون گرم كردن حنجره، زير آواز بزند و شش دانگ صدا را بيرون دهد، امكان پاره شدن تارهاى صوتى و يا ايجاد رگه هاى غير قابل بهبود در صدا، وجود دارد. پس توصيه اول، عجله نكردن و دقت به خرج دادن در تمارين مى باشد. توصيه ديگر اين است كه بين تمرين ها نبايد وقفه اى ايجاد شود و بايد به طور مداوم صورت گيرد تا حنجره پختگى خود را آسان تر تحصيل كند و به طور كلى اگر كسى خواننده هم بشود، نبايد تمرين را قطع كند و هر روز بايد زمزمه اى داشته باشد تا حنجره، انعطاف خود را ازدست ندهد. درست مانند لولاى درب، اگر مدتى درب باز و بسته نشود باعث سفت شدن لولاها مى شود. به خاطر داشته باشيد كه بهترين چيز براى حنجره، خواندن وجلوگيرى از تنبلى و سستى آن است. البته از استراحت دادن آن هم نبايد غافل ماند و بايد از ((تاختن به حنجره )) پرهيز كرد. حتى در مجلس نيز هرگاه حس كرديد كه حنجره شما خسته شده است مى توانيد بدون آنكه سايرين متوجه شوند به آن استراحت بدهيد. به اين ترتيب كه فك پائين راشُل كرده و با زبان كوچك راه حلق را مسدود نمائيد، گوئى مى خواهيد خميازه بكشيد به طورى كه صداى آن در گوشها حس مى شود. اين كار باعث استراحت لحظه اى حنجره تامدت كوتاهى مى گردد. بهترين استراحت براى حنجره قبل يا بعد از مجلس، ((خواب )) است. چنان چه وقتى يكى از قاريان مصرى كه براى اجراى برنامه به ايران آمده بود، قبل از اجراى قرائت خود، مدتى مى خوابد و اين كار را به بقيه قرّاء هم توصيه مى نمايد. چون گفتيم كه تارهاى صوتى، بافت عضله اى هستند و احتياج به استراحت دارند.
در پايان اين قسمت دو تذكر لازم به ذكر است:
اول اينكه در هر قسمتى از كشور اسلامى ما، عزادارى به سبك و سياق مخصوص به خودصورت مى گيرد و مردم هر منطقه اى يك نوع صدا را مى پسندند. بعضى صداهاى بم وخش دار، بعضى صداهاى نازك و پرتحرّك ، بعضى تحريرهاى حلقى ، بعضى تحريرهاى دهانى و... و لذا تمرين ها بايد به فراخور همان منطقه صورت گيرد.
نكته ديگر اينكه لازم نيست كه يك مدت را فقط به تمرين اختصاص داد و يك مدت را به خواندن در مجلس، خير. بلكه اين دو با هم قابل جمع نيز هست. البته تذكر بسيار مهم ما اين است كه در كنار اين تمرينات، وقتى كه حس شد صدا به حدّ مطلوبى رسيده است، بايد خواندن در مجلس را آغاز كرد تا هم زمان، فنون مجلس دارى نيز فرا گرفته شود.
نكته:
ذاكران عزيز توجه داشته باشند در برنامه هائى كه چند شب متوالى ادامه مى يابد، نبايد تمام انرژى خود را در شب هاى اول، تمام كنند و بايد با حنجره شان مدارا كنند.
د) تجويز برخى خوراكى ها
همان طورى كه بين همگان مشهور است، بعضى از خوردنى ها هستند كه بايد از آنها پرهيزشود و برخى بايد استفاده گردد تا صداى شخص را تقويت نمايد. حنجره را به لولاى در تشبيه كرديم؛ همان گونه كه درب احتياج به باز و بسته شدن دارد تا سفت نشود، احتياج به روغن كارى هم دارد. به همان شكل كه بايد از حنجره كار كشيد تا انعطافش ازبين نرود، بايد با خوردن بعضى خوراكى ها به تحرك بيشتر آن كمك نمود. ناگفته نماند كه معرفى اين خوراكى ها جنبه تجربى دارد و در افراد گوناگون، مختلف است. امكان دارد كه در بعضى جواب ندهد ولى آنچه كه در عرف مداحان و قاريان و... براى تقويت حنجره معمول است، خوردن غذاهاى كم چربى و آبكى مانند آش، گوشت آب پز، باقلا پلو، آبگوشت بدون چربى، نوشيدن شيرگرم قبل و بعد از خواندن و نوشيدن آب ولرم در حين برنامه است. همچنين در مواقع گرفتگى و خستگى صدا، خوردن ژله نشاسته، زرده تخم مرغ، تخم مرغ عسلى، آب شلغم، و ياغرغره كردن آب نمك به اضافه چند قطره آب ليمو و يا خوردن انجير خشك كه در شيرجوشيده ريخته شده باشد، تأثير بسزايى خواهد داشت. همچنين خوردن تخمه هائى كه داراى لعاب مى باشند مانند بارهنگ، به دانه، تخم شربتى و...قبل از اجراى برنامه بسيار مفيد است. به قول استاد اين حقير؛ ((اثر خوردن مقدارى ازتربت سيدالشهداء قبل از مجلس و ماليدن آن به گلو از همه اينها بيشتر است ))
ه) پرهيز
براى اينكه حنجره آسيب نبيند بايد از خوردن بعضى از خوراكى ها مانند انواع ترشى ها، سرخ كردنى، چاى پررنگ، آب سرد، بستنى و اين قبيل مواد غذائى خوددارى نمود. چون خوردن اينها به مرور زمان باعث تحليل رفتن قواى حنجره و ضعيف شدن صدا مى گردد و شايد به جرأت بتوان گفت كه اثر اين خوردنى ها در حنجره خواننده مخرّب تر از حنجره فرد معمولى است كه خواننده نمى باشد. چون حنجره كار كرده در مقابل بعضى چيزها آسيب پذيرتر از حنجره كارنكرده است.
همچنين خوردن تخمه، آجيل و حتى استعمال عطريات باعث گرفتن صدا مى گردد و مجدداً لازم است اين نكته را خاطر نشان كنيم كه پرهيز از خوراكى ها هم مانند تجويز بعضى ديگر خوردنى ها به تفاوت افراد، مختلف مى شود و در همه على السويّه نمى باشد ونيز سينه زدن و گريه شديد كردن نيز باعث گرفتگى حنجره مى شود. همچنين تنفس درفضائى كه گرد و خاك دارد و يا محلى كه در آن غذا مى پزند و چيزى سرخ مى كنند نيزهمان نتيجه را خواهد داد. البته همان طورى كه قبلاً نيز اشاره شد، بايد توجه داشت كه اين گونه پرهيزها و تجويزها، فردى است و شخص بايد با گذشت زمان و تجربه درخوانندگى، پى به اثر مثبت يا منفى آنها روى خود ببرد و يك برنامه پرهيز غذائى براى خود داشته باشد. چون ممكن است هيچ يك از خواراكى هاى فوق ، اثرى در وى نداشته باشد.
تذكر كلى:
به طور كلى مى توان گفت كه هرگونه خوراكى كه در شخص توليد گلودرد مى كند و هنگام ابتلا به سرماخوردگى يا گلودرد باعث تشديد آن مى شود، در موقع سلامتى باعث ضعيف شدن حنجره و صدا مى شود و بر عكس هر گونه خوراكى كه در موقع گلودرد وعفونت سينه، موجب بهبود شخص مى شود در موقع سلامتى موجب قوى شدن صدا و بالارفتن كارآئى حنجره مى گردد. اصول و مبانى مداحى، ابوالفضل هادى منش
۱۳/۱۲/۱۳۹۳ - ۲۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
صفحات پیشنهادی
نشریه تاریخ روشنفکری در اسلام در دانشگاه برلین به چاپ می رسد
نشریه تاریخ روشنفکری در اسلام در دانشگاه برلین به چاپ می رسد شناسهٔ خبر 2506243 چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۹ دین و اندیشه > اسلام در جهان دانشگاه آزاد برلین دارای موسسات مطالعاتی زیادی است که یکی از این موسسات موسسه اسلام شناسی است به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آکتاب «آینه در کربلاست» توسط انتشارات سروش منتشرشد
در آستانه ولادت فرخنده حضرت زینب س کتاب آینه در کربلاست توسط انتشارات سروش منتشرشد شناسهٔ خبر 2504763 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۲ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی در آستانه ولادت حضرت زینب س چاپ چهارم کتاب آینه در کربلا گزیده اشعار عاشورایی به کوشش شیرینعلیمدیرکل آموزش وپرورش استان البرز: استفاده از روشهای نوین تدریس در مدارس از راه دور ضروری است
مدیرکل آموزش وپرورش استان البرز استفاده از روشهای نوین تدریس در مدارس از راه دور ضروری استمدیرکل آموزش و پرورش استان البرز گفت استفاده از روشهای نوین تدریس در مدارس از راه دور ضروری است به گزارش خبرگزاری فارس از کرج خسرو ساکی ظهر امروز در جمع مدیران آموزش و پرورش شهرستا&zwnjمداحی جدید میثم مطیعی با موضوع «عفاف و حجاب»
مداحی جدید میثم مطیعی با موضوع عفاف و حجاب شناسهٔ خبر 2510599 سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی مداحی جدید میثم مطیعی با موضوع عفاف و حجاب به مناسبت ایام فاطمیه اول عرضه شده است به گزارش خبرگزاری مهر با توجه به تأکیدات مستمر مقام معظمدانش اخلاق نیاز به توسعه روششناختی دارد
فرامرز قراملکی دانش اخلاق نیاز به توسعه روششناختی دارد شناسهٔ خبر 2508310 شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۱ دین و اندیشه > اندیشمندان قراملکی با بیان اینکه میان اخلاق و توسعه یک نسبت دو سویه وجود دارد یعنی هم توسعه نیاز به اخلاق دارد و ما میتوانیم اخلاق توسعه داشته باشیم گفت در زدر قطعنامه گردهمایی فرهنگیان به مناسبت هشتم اسفند مطالبه شد: ارتقای جایگاه آموزش و پرورش و رفع مشکلات معیشتی
در قطعنامه گردهمایی فرهنگیان به مناسبت هشتم اسفند مطالبه شد ارتقای جایگاه آموزش و پرورش و رفع مشکلات معیشتی معلمان روشن شدن تکلیف مدیریت دانشگاه فرهنگیاندولت محترم اقدام شایستهای در جهت بهبود وضعیت اقتصادی معلمان انجام نداده و به دلایلی نامعلوم پرداختن به مشکلات معیشتی فرهنگیهمایش مصلح بیدارگر ۱۴ اسفند برگزار میشود/ تجلیل از استادخسروشاهی
همایش مصلح بیدارگر ۱۴ اسفند برگزار میشود تجلیل از استادخسروشاهی شناسهٔ خبر 2510422 سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۲ دین و اندیشه > اندیشمندان در همایش مصلح بیدارگر که ۱۴ اسفندماه در همدان برگزار می شود از مقام علمی سیدجمالشناس برجسته کشور استاد خسروشاهی تجلیل میشود به گزاارتقای جایگاه آموزش و پرورش و رفع مشکلات معیشتی معلمان /روشن شدن تکلیف مدیریت دانشگاه فرهنگیان
ارتقای جایگاه آموزش و پرورش و رفع مشکلات معیشتی معلمان روشن شدن تکلیف مدیریت دانشگاه فرهنگیان دولت محترم اقدام شایستهای در جهت بهبود وضعیت اقتصادی معلمان انجام نداده و به دلایلی نامعلوم پرداختن به مشکلات معیشتی فرهنگیان مورد غفلت قرار گرفته است به گزارش نامه نیوز در پایان همنظام علمی مطلوب حوزه علمی ـ آموزشی «پرورشمآل» است
آیت الله رشاد نظام علمی مطلوب حوزه علمی ـ آموزشی پرورشمآل است شناسهٔ خبر 2511509 چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۷ دین و اندیشه > اندیشمندان آيتالله رشاد طی سخنانی در اجلاس اساتيد حوزههای علميه استان تهران ضمن نقد رویههای فعلی آموزشی حوزه نظام علمی مطلوب برای جایگزینی آبا کدام فلسفه تربیتی تحول در آموزش و پرورش را دنبال میکنیم؟
منصوری در همایش جامعه و تعلیم و تربیت با کدام فلسفه تربیتی تحول در آموزش و پرورش را دنبال میکنیم شناسهٔ خبر 2509626 دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۱ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها رضا منصوری گفت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هیچ تفکر فلسفی و مبانی نظریای ذیل راهکارههیچ بدهی به کیروش نداریم ترابیان: پولی که صداوسیما برای حق پخش تلویزیونی میدهد با برنامههای آشپزی یکی است
هیچ بدهی به کیروش نداریمترابیان پولی که صداوسیما برای حق پخش تلویزیونی میدهد با برنامههای آشپزی یکی استرئیس کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال گفت پولی که صداوسیما برای حق پخش بازیهای فوتبال به فدراسیون پرداخت میکند با برنامه آشپزی یکی است به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارمدیر آموزش و پرورش زیرکوه خبر داد رقابت 60 مداح نوجوان در مسابقات مداحی دانشآموزان زیرکوه
مدیر آموزش و پرورش زیرکوه خبر دادرقابت 60 مداح نوجوان در مسابقات مداحی دانشآموزان زیرکوهمدیر آموزش و پرورش زیرکوه گفت در مسابقات مداحی دانشآموزان شهرستان زیرکوه 60 مداح دانشآموز با هم به رقابت پرداختند علیرضا مهدیپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زیرکوبراي پرورش روح چه کارهايي بايد انجام دهيم؟
راز پرورش روح انسان براي پرورش روح چه کارهايي بايد انجام دهيم انسان ابتدا از عمل به واجبات و رعایت شرایط و جزئیات آنها شروع کند و در کنار آنها به ترک محرمات بپردازد به گزارش سرویس دینی جام نیوز راز پرورش روح دو كلمه بيشتر نيست و آن آزادي از هواي نفس و پاکسازي درون از گناروش هاي احسان و تكريم والدين
پرسمان روش هاي احسان و تكريم والدين احسان و تكريم به پدر و مادر از جايگاه بسيار بلندي برخوردار است و خداوند همواره پس از بيان حكم وجوب پرستش خداي يگانه به احترام و تكريم پدر و مادر اشاره كرد به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از سوالات مطرح در خصوص احترام به والدین اینکه احترام- روشنگری آموزش و پرورش بستر تربیتی دانش آموزان را ارتقا می دهد
روشنگری آموزش و پرورش بستر تربیتی دانش آموزان را ارتقا می دهد کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه از راه اندازی نمایشگاه فضای مجازی خبر داد و گفت روشنگری آموزش و پرورش بستر تربیتی دانش آموزان را ارتقا می دهد سلیمان محبی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنبسته ویژه مشاور سلامت عوامل ضعف شنوایی/ بخور و نخورهای سردمزاجها/روش پرورش خلاقیت کودکان
بسته ویژه مشاور سلامتعوامل ضعف شنوایی بخور و نخورهای سردمزاجها روش پرورش خلاقیت کودکانمشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش شهروندان از عوامل ضعف شنوایی تاثیر نظرخواهی از کودکان در پرورش خلاقیت و بخور نخورهای سردمزاج ها سخن گفتند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارستوصیه های آیت الله صافی گلپایگانی به ریاست صدا و سیما
دیداردکتر سرافراز با آیت الله صافی توصیه های آیت الله صافی گلپایگانی به ریاست صدا و سیما دکتر سرافراز ریاست صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با حضور در بیت آیت الله صافی گلپایگانی مدظله العالی با ایشان دیدار کرد به گزارش سرویس دینی جام نیوز دکتر سرافراز ریاست صدا و سیمای-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها