تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835607486
پاسخ آیت الله تحریری به سوالی که پاپ را مبهوت کرد
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در پی ناکامی پاپ از پاسخ به سوال دختر بچه فیلیپینی:
پاسخ آیت الله تحریری به سوالی که پاپ را مبهوت کرد
قرنهاست غرب کوشیده تا با کنارگذاشتن دین، نسخه بدلی را به جای نقشه راه اصلیِ تکامل انسان جا بزند
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک در جریان سفر خود به فیلیپین در پاسخ به سؤال دختربچهای که از او پرسید: «چرا خداوند اجازه میدهد دختران کوچک به فحشاء و فساد کشیده شوند؟» در کمال تعجب گفت: «هیچ پاسخی برای این سؤال نیست!»
سایت رسای اندیشه برای آنکه این سؤال بیپاسخ نماند و دانسته شود که معارف دین تابناک پیامبر خاتم حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) داروی شفابخش انسان در همه تاریخ است، پای صحبتهای آیتالله تحریری، شاگرد علامه طباطبایی و مدرس عالی اسفار نشست. آنچه در ادامه میخوانید ماحصل این گفتگوست:
در جواب سؤالی که آن دختربچه فقیر و بیسرپرست از جناب پاپ پرسیده میتوان از دو منظر به پاسخ پرداخت که البته این دو منظر، در نقطه عبودیت به هم میرسند و در واقع یکی میشوند:
اول آنکه بخشی از این سؤال میتواند ناظر به مسأله خلقت انسان و عدالت الهی برگرددو اینکه چرا برخی از افراد واجد امکاناتی مادی و رفاهی خاص هستند و برخی دیگر خیر و فلسفه آن چیست؟ دوم آنکه بخشی از محتوای این پرسش به وظیفه انسانی افراد و وظیفه اجتماعی حاکم و رهبران سیاسی و مذهبی جامعه بازمیگردد که سهم و نقش آنان در بروز فقر و فحشاء و یا ممانعت از آن چقدر است؟
نکته مهم این است که بدانیم پاسخ به پرسشی که از آقای پاپ شده است در دو جهانبینی قابل پیگیری است:
1– جهانبینی الهی و توحیدی اسلام و سایر ادیان الهیِ تحریفنشده که پایهاش بر اصولی چون آزادگی، ظلمستیزی، یاری مظلوم، عبودیت خدا و... بناشده است.
2– جهانبینی مادی که برخی از اصول پذیرفتهشده و حتمی آن عبارتند از: آزادی محض، انسانمحوری، کسب منفعت و...
ما اینجا با تأکید بر جهانبینی توحیدی اسلام سؤال مذکور را به طور مختصر پاسخ میگوییم. در خصوص بحث اول اجمال بحث چنین است که خدای متعال، حکیم و قادر مطلق است. او انسان و جهان هستی را برای هدفی عالی آفریده است. هدف عالی الهی در خلقت، کمال موجودات است. البته باید بدانیم که کمال موجودات متناسب است با ظرف خلقت آنها که آیا موجودی است نباتی یا حیوانی و....
انسان چون اشرف مخلوقات الهی و ممتاز میان آنهاست از بالاترین ظرفیت تکاملی در عالم خلقت هم برخوردار است که البته خود این ظرفیت خاص را هم خدای رب العالمین برایش قرار داده است. رسیدن به تکامل الهی کوچک و بزرگ نمیشناسد. رسیدن به قله تکامل انسانی نیازمند داشتن نقشه مناسب، راهنمای خبره و تجهیزات کافی است. اجمال این دستورالعمل، پرهیزکاری و دوری از هوای نفس است.
حال باید دید اینکه کسی راه طغیان را انتخاب میکند و به جای قله سر از پرتگاه و سقوط درمیآورد، تقصیر کیست؟ اینکه او دست راهنما را رها کرده، نقشه مسیر را دور انداخته و گفته من آزادم و خودم همه چیز را میدانم و... و حالا به عمق دره، میان صخرههای سخت و سیاه و هزاران درنده سقوط کرده است؛ آیا تقصیر خداست؟
انسان صاحب اراده و اختیار آفریده شده است تا با تفکر و تعقل، درست را از نادرست بشناسد و برای درمان بیماریاش طبیبی ماهر بیابد. حال اگر چشمانش را بست و گفت: من هر دارویی را که دوست دارم میخورم و اتفاقا خورد و مرد، چه کسی را باید سرزنش کرد جز خود او. خدا به ما نعمت وجود انسانی بخشیده، وجودی که از روحش در ما قرار داده است. او ما را برای رسیدن به مقام خلیفةاللهی از راه پیرویِ انبیای بزرگ و معصوم آفریده است؛ پس ما نباید از خدای رحمان و رحیم طلبکار بوده و بگوییم من هم اگر فلان امکانات مادی برایم بود، راه درست را میرفتم و چون نبوده خطا کردم! تاریخ را بخوانید؛
افراد بسیاری بودهاند که با فقر و ناداری یا هزاران معضل دیگر به بالاترین موفقیتها رسیدهاند و اتفاقا بسیارند آنهایی که در اوج نعمت مادی بودهاند اما به قهقرای حیوانی لغزیدهاند. مهم این است که ما بدانیم برخلاف آنچه جهانبینی مدرنیته تبلیغ و ترویج میکند، خوشبختی و سعادت انسانی در رسیدن به ثروت و مقام و رفاهطلبی به هر قیمتی که باشد، نیست که اگر بود، این فاصله طبقاتی، این فقر و فحشاء، این حدّ از جرم و جنایت و آدمکشی و تبعیض نژادی نمیبایست در اروپا و خصوصا در آمریکا وجود میداشت!
قرنهاست که غرب کوشیده تا با کنارگذاشتن دین، نسخهی بدلی را به جای نقشه راه اصلیِ تکامل انسان جا بزند. او به بسیاری از مردم دنیا باورانده که مادیگرایی و مصرفگرایی و تکاثر در امور دنیایی مایهی انسانیت است. این همان نقشه راه قلابی است. اینکه آقای پاپ نتوانسته جواب بدهد، علتش این است که سیر فرهنگی آنها، در متن مادیگرایی است. اینها در این محیط رشد کردهاند. خواستهاند چارچوبی ظاهری از دین را حفظ کنند که البته آن را هم نمیتوانند.
گریه و حزن که هزینهای ندارد! اینکه در ابتدا گفتیم بخشی از پرسش آن دختربچه، ناظر به وظیفه حکومتی رهبران است به اینجا بازمیگردد. آن دختر به قصد مطالبه حق اجتماعی خودش، حق دینی و الهی دارد که یقهی مدیران جامعه را بگیرد و از آنها آرامش و امنیت لازم را مطالبه کند؛ اما پاپ به جای حل مسأله و عمل به وظیفه میگوید این سؤال جواب ندارد و اشک میریزد! این همان ناتوانی نسخه جعلی تکاملِ انسان است.
مسیحیت واقعی با این مفاسد مخالف است. با این سردمداران مخالف است اما مسیحیت فعلی نمیتواند علاج این دردها باشد. مسیحیت امروز جزئی از دنیای مدرنیته و مکتب اومانیسم محوری و اصالتِ منفعت است. از چنین دکتری شما نباید انتظار معالجه و بهبودی داشته باشید.
اگر ما از منظر توحیدی به هدف عالم نگاه کنیم آن وقت درمییابیم که دین، ارتقاء مادی و معنوی انسان را توامان سفارش کرده، اما نه اینکه اصالت با کسب ثروت باشد بلکه دین، تولید ثروتی را ستایش میکند که در مسیر عبودیت و تکامل معنوی انسان و جامعه قرار بگیرد. هدف، حرکت در مسیر پرستش خدای کامل مطلق و خداگونه شدن است و این یعنی انجام آنچه خدای آفریننده دوست میدارد و ترک آنچه که او دوست نمیدارد.
از اینجاست که عقل میگوید این هدف و برنامه، حتما راهنمای خبره میخواهد و میجوید تا او را بیابد. اسلام نمیگوید کسی به مقصد عالی خلقت و آرامش و امنیت میرسد که ثروتش قارونی باشد، نه، دین میگوید تو هر که هستی و در هر مقام و مکانی که هستی، به قدر توانت حرکت کن به سمت قله.
نقشه و راه و راهنما را هم مراقب باش گم نکنی. اساس داستان اینجاست که دنیای غرب با هزار فریب و نیرنگ، هدف آفرینش را در چشم مردم تغییر داده و در واژههایی مثل آزادی و حقوق بشر کادو کرده است.
در انتهای بحث شاید خالی از مناسبت نباشد که ببینیم اسلام جایگاه کودک و سهم آن در خانه و خانواده و اجتماع را چگونه دیده است:
1) کودک با بزرگترها از جهت روح انسانی مشترک است. از زمان کودکی روح الهی در وجود انسان دمیده میشود و در بستر زندگانی دنیا پرورش پیدا میکند. کودکان از جهت هدف خلقت با بزرگترها هیچ فرقی ندارند و آن رسیدن به مقام خلافه اللهی است.
2) با دقت در دستورات دینی میبینیم شرع مقدس توجه ویژهای به اداره زندگی مادی و معنوی کودک دارد؛ هم پدر و مادر در خانواده و هم جامعه در اجتماع برای رشد مادی و معنوی و ارتقاء فرهنگ اجتماعیِ کودک وظایفی به عهده دارند.
3) وظایف حقوقی و اخلاقی-تربیتی نسبت به کودک از اولین وظایفی است که بر عهده پدر و مادر است، که این وظایف تا زمانی که کودک به حالت خودکفایی برسد ادامه دارد. اول اینکه نام خوب برای فرزند بگذارند. دین، والدین را مکلف کرده است برای رفع نیازهای مادی کودک از راه حلال تلاش کنند. در هر زمانی تعلیمات مناسبی را به فرزندان آموزش دهند؛
از علوم گرفته تا آگاهی نسبت به واقعیات اجتماع. همچنین آداب خوردن، خوابیدن، معاشرت، آموزش قرآن، آداب دینی و انواع آدابی که انسان رشد انسان مرهون آگاهی به این آداب و مراعات کردن این آداب است. اینها، نشاندهنده این است که کودک شخصیت ویژهای از دیدگاه تعالیم دین نورانی اسلام دارد.
4) از دیدگاه دین و عقلا کودک رکن جامعه است؛ اجتماع از وجود فرزندان دوام و بقا پیدا میکند؛ چون زندگانی دنیا زندگانی توالد و تناسل است. همواره خدای متعال مقرر کرده است تا مسأله تکثیر نسل در زندگانی دنیا باشد. جامعه صالح در پرتو تعلیم و تربیت کودکان صالح پدید می آید. اگر به این مسأله توجهی نشود تأثیر نامطلوبی در جامعه انسانی میگذارد. چنانکه در جوامع غربی به این بعد تربیت کودکان توجه خاص نمیشود. اگرچه در غرب درباره بحثهای روانشناسی، روانکاوی و شخصیت کودکان زیاد کار شده است، اما تربیت واقعی که مناسب با شخصیت انسانی کودک باشد در آن جوامع به خاطر دور افتادن از معارف ادیان الهی مشاهده نمیشود.
5) در اسلام، احکام حقوقی گوناگونی برای کودکان بیان شده است که نشاندهنده این است که کودکان جایگاه ویژهای در جامعه انسانی و اسلامی و دینی دارند. در احکام اقتصادی کودک با اینکه تابع خانواه است، اما قابلیت مالکیت و نقل و انتقال اموال را تا یک حدی دارد. کودکان مانند بزرگترها از پدر و مادر و نزدیکان ارث میبرند. همچنین احکام جزائی و احکام قضایی و در ابواب مختلف فقه اسلامی احکام ویژهای برای کودکان بیان شده است.
اگرچه کودکان مکلف نیستند و از جانب خدای متعال وظایف شرعی بر عهده آنها نیست، اما وظایفی عرفی و عقلایی برای آنها بیان شده که نشان دهنده این است که باید این وظایف را در بستر خانواه و اجتماع یاد بگیرند و مراعات نکردن این وظایف تأثیرات سوئی را برای خانواده و جامعه به دنبال دارد.
6) در آیات متعددی از قرآن کریم بحث ایتام و کودکانی که پدر و مادر را از دست دادهاند مطرح شده است. این نشان میدهد که در نظام دین، کودکان جایگاه ویژهای دارند. جامعه و حکومت دینی نیز در این رابطه وظایفی بر عهده دارد؛ اگر کودکان سرپرستی نداشتند حکومت دینی موظف است آنها را سرپرستی و از همه حقوقشان دفاع کند. یکی از مسائلی که در رابطه با کودکان مطرح میشود مسأله ابراز محبت و مهربانی است. البته باید توجه داشت صدف رقت قلب و جاری شدن اشک به خاطر برخورد با یک کودک ضعیف، مسائل کوچکی است.
7) در قرآن و همچنین از سوی اولیاء دین دعاهایی برای فرزندان و اصلاح امورشان آمده است که این نشاندهنده جایگاه ویژه کودکان در جامعه دینی است. اینها وظایف تعلیمی و تربیتی نسبت به کودکان بود، البته در کنار این وظایف، وظایف گوناگون اجرایی را نیز باید توجه داشت که بر عهده مؤمنین و دینداران است. این یک کلیتی بود از مسائلی که اسلام نسبت به کودکان در نظر دارد. رسا
۰۵/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
توکل کریمانه چگونه است؟ / انسان کریم چگونه دعا می کند؟/ پاسخ آیتالله جوادی آملی
توکل کریمانه چگونه است انسان کریم چگونه دعا می کند پاسخ آیتالله جوادی آملی فرهنگ > دین و اندیشه - آیتالله جوادی آملی در درس تفسیر خود بیان کرد توکل دو نحوه است یا معمولی یا کریمانه یک انسان کریم توکلش هم کریمانه است چرا که حاضر نیست سر سفره دیگری بنشیند چرآیتالله جوادیآملی: ایران احتیاجی به درآمد نفتی ندارد
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۸ آیتالله جوادیآملی گفت ایران با وجود این همه استعداد در کشور هیچ احتیاجی به درآمد نفتی ندارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مرجع تقلید در دیدار سردار حسین اشتری جانشین فرمانده ناجا با اشاره به اهمیت مدیریت جامعه افزود یکبیانیه آیتالله مکارم در محکومیت اهانت نشریه فرانسوی به پیامبر(ص)
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۷ آیتالله مکارم شیرازی با صدور بیانیهای اهانت نشریه فرانسوی شارلی ابدو به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی ص را محکوم کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم متن کامل بیانیه این مرجع تقلید به شرح زیر است بسم اللهآیتالله نوریهمدانی حمله رژیم صهیونیستی به حزبالله را محکوم کرد
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۲ آیتالله نوریهمدانی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نیروهای حزب الله در منطقه جولان را محکوم کرد و گفت حزبالله نباید در قبال این جنایت ساکت بماند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مرجع تقلید در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قآیت الله اراکی: برای حفظ وحدت باید مانند امام علی(ع) عمل کنیم
آیت الله اراکی برای حفظ وحدت باید مانند امام علی ع عمل کنیم فرهنگ > دین و اندیشه - دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در برنامه شب آسمانی گفت برای حفظ وحدت بین مسلمانان باید هر صبری را تحمل کرده و به جان خرید اگر ما خود را شیعه امام علی ع می دانیم باید در راهانتشار «جرعهای از دريای راز» به قلم آیتالله مصباح یزدی -
انتشار جرعهای از دريای راز به قلم آیتالله مصباح یزدی شناسهٔ خبر 2471931 جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۹ دین و اندیشه > اندیشمندان جرعهای از دريای راز عنوان جديدترين اثر آيتالله مصباح يزدی است که به شرح و بررسی وصايای امام محمد باقر ع و حديثی از امير مؤمنان علی ع ميپردازدرونمایی از اوراق وقف بیمارستان آیت الله خوانساری امروز برگزار میشود -
رونمایی از اوراق وقف بیمارستان آیت الله خوانساری امروز برگزار میشود شناسهٔ خبر 2467069 یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۹ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی مراسم رونمایی از اوراق وقف بیمارستان تخصصی سرطان آیت الله خوانساری امروز یکشنبه ۲۸ دی ماه با حضور نماینده ولی فقیه و رئیسوحدت عملی با مذاهب اسلامی؛ راهبرد کلیدی در اندیشۀ آیت الله جوادی آملی -
وحدت عملی با مذاهب اسلامی راهبرد کلیدی در اندیشۀ آیت الله جوادی آملی شناسهٔ خبر 2470842 چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۰ دین و اندیشه > اندیشمندان در این یادداشت به برخی از مهمترین رویکردهای وحدت بخش مفسر بزرگ قرآن کریم آیت الله جوادی آملی اشاره شده است به گزارش خبرگزاری مهرپیام آیت الله قزوینی به رهبر معظم انقلاب
دیدار حجه السلام اختری باآیت الله قزوینی پیام آیت الله قزوینی به رهبر معظم انقلاب دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت ع و هیأت همراه در سفر به عراق با آیت الله سید مرتضی قزوینی از علمای کربلای معلی و امام جماعت حرم امام حسین ع دیدار و گفتگو کردند به گزارش سرویس دینی جام نیوزتاکید آیتالله نوریهمدانی بر فرهنگسازی درزمینه اهدای خون
یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۸ آیتالله نوریهمدانی با اشاره به اهمیت و اجر والای اهدای خون گفت رسانهها باید در زمینه فرهنگ انتقال خون فرهنگسازی کنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مرجع تقلید در دیدار علیاکبر پورفتح الله رئیس سازمان انتقال خون کشور خدمنظر آیتالله موسویاردبیلی درباره اهدای خون
یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۷ آیتالله موسویاردبیلی گفت اهدای خون برای همه افراد جامعه لازم است اگرچه در طی عمر خود یک مرتبه این کار را انجام دهند و این مسئله برای سلامت آنها بسیار مفید است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید در دیدار با رئیس سازمان انتقال خفتوای آیتالله سیستانی درباره زنای رایگان (ازدواج سفید)
احکام فتوای آیتالله سیستانی درباره زنای رایگان ازدواج سفید حضرت آیت الله العظمی سیستانی به پرسش هایی تحت عنوان زنای رایگان ازدواج سفید پاسخ داده اند به گزارش سرویس دینی جام نیوز حضرت آیت الله العظمی سیستانی به پرسش هایی تحت عنوان زنای رایگان ازدواج سفید پاسخ داده اند &آیت الله جوادی آملی: اهانت کاریکاتوری به پیامبر گرامی اسلام(ص)، جاهلیت مدرن است
پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۸ آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید انتشار کاریکاتورهای موهن از پیامبر گرامی اسلام ص را محکوم کرد و این عمل را جاهلیت مدرن خواند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مرجع تقلید روز پنجشنبه در درس اخلاق این هفته خود که در محلموضوع نامه آیت الله حکیم به ژاک شیراک
آیت الله حکیم در دیدار سفیر استرالیا موضوع نامه آیت الله حکیم به ژاک شیراک مبارزه با فرهنگ اقلیت را عامل گسترش تندروی عنوان کرد به گزارش سرویس دینی جام نیوز حضرت آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع تقلید نجف اشرف در دیدار با لیندل ساکس سفیر استرالیا در عراق بر لزوم مبارزه عملانتقاد شدید آیتالله صافی از برگزاری برخی همایشها
جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۷ آیتالله صافیگلپایگانی با ابراز نگرانی شدید از مشکلات اقتصادی موجود گفت چرا درباره مشکلاتی که پیش آوردند کسی عمل جدّی انجام نمیدهد چرا درباره ولخرجیهایی که شده و این همه مشکل را برای مردم درست کردند صحبت نمیشود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنآیت الله خوانساری فقط ستاره محراب نبود -
پنجمین نشست ستارگان محراب آیت الله خوانساری فقط ستاره محراب نبود شناسهٔ خبر 2469386 دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۴ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در پنجمین نشست از سلسله نشست های ستارگان محراب ضمن تجلیل از مقام آیت الله خوانساری به بررسی چراییتاکید آیتالله صافی بر اجرای عدالت واقعی از سوی دستگاه قضا
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۰ آیتالله صافیگلپایگانی در توصیههایی به مسئولان قضایی گفت مردم جایگاه قضاوت بر اساس عدالت را بسیار مهمّ میدانند مردم نمیخواهند در موارد جزئی خلافکار مجازات شود و در موارد کلان و بزرگ هیچ عملی برای اجرای عدالت انجام نگیرد به گزارش گروه دریافت خبر-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها