محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846358092
چرا خداوند برخى از انسان ها را ناقص آفرید؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پرسمان؛
چرا خداوند برخى از انسان ها را ناقص آفرید؟
به هرحال، این حقیقتى است که هر موجودى از موجودات و هر جزئى از اجزاى جهان، حظّ و حق خود را ـ که امکان داشته دریافت دارد ـ دریافت کرده است.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، یکی از سوالات مطرح در علم کلام در خصوص عدل الهی اینکه چرا خداوند برخى از انسان ها را نابینا یا کر و لال آفرید؟
پاسخ :
این پرسش را مى توان به بیان دیگرى نیز مطرح کرد و آن اینکه چگونه شرور ـ و از جمله شرور طبیعى ـ به قلمرو قضاى الهى وارد مى شوند؟ براى پاسخ به این پرسش، توجّه دقیق به نکات ذیل ضرورى است:
یکم. ما معتقدیم که چون خداوند عالم، قادر و خیرخواه مطلق است، نظام جهان هستى را به بهترین وجه خلق کرده است. به بیان دیگر، تمام جهان هایى که خداوند آفریده، شریف ترین و کامل ترین هستند؛ به صورتى که بهتر از آن قابل تصور نیست و نخواهد بود؛ یعنى، هر جزئى از اجزاى جهان آفرینش ، به بهترین وجهى که امکان داشته، خلق شده است و به همین جهت، خداوند را احسن الخالقین مى دانیم.1
دوم. همچنین معتقدیم، خداوند جهان هستى را با یک سلسله نظام ها و قوانین ثابت و پایدار ـ که ذاتىِ جهان هست ـ اداره مى کند. به بیان دیگر، پدیده هاى جهان، محکوم به یک سلسله قوانین ثابت و سنت هاى تغییرناپذیر الهى اند؛ یعنى، خدا در جهان شیوه هاى معینى دارد که گردش کارها را هرگز بیرون از آن شیوه ها انجام نمى دهد.
این قوانین، مانند قوانین موضوعه و از قبیل تعهدات و قراردادهاى اجتماعى و الزامات ذهنى مرسوم در میان انسان ها نیست؛ بلکه یک حقیقت تکوینى است که بر اساس چگونگى جهان و موجودات آن انتزاع شده و به همین دلیل، تبدیل و تغییر براى آن محال است.
سوم. در یک دیدگاه، خداوند متعال سه عالَم (تجرد، مثال و ماده) آفریده که بر اساس سنخیت این عوالم و مرتبه وجودى شان در نظام هستى، هر یک قوانین و سنن مخصوص به خود دارند؛ یعنى، در عالم ماده، احکام و آثارى هست که در عالم مثال نیست و برعکس در عالم مثال، سننى حاکم است که در عالم ماده نیست و همین طور عالم تجرد نسبت به عالم مثال و عالم ماده. آفرینش این سه عالم و حاکمیت آثار و احکام خاص آنها، ناشى از همان نکته دوم است؛ یعنى، قضا و قدر الهى چنین حکم کرده که عالم مجرد و موجودات مجرد، در مجراى خاصى باشند و عالم مثال و موجودات مثالى در طریقى ویژه و عالم ماده و موجودات آن نیز در مسیرى مخصوص به خود.2
چهارم. عالم ماده به دلیل سنخ و ماهیت مخصوص به خود و با توجه به مرتبه وجودى اش در نظام هستى، داراى احکام ویژه خود است که اگر این احکام، قوانین و سنن نباشد، عالم ماده دیگر عالم ماده نخواهد بود. در این عالم تزاحم، تضاد، محدودیت و زوال و بطلان هست. جهان طبیعت آکنده از قطع ها و وصل ها و بریدن ها و پیوند زدن ها است؛ آمیخته با نشاط و غم، شادى و رنج و امید و شکست. تمامى این آثار، لازمه ساختمان مخصوص این عالم است. به هر روى، عالم ماده به دلیل این احکام و سنن، منشأ بلاها، رنج ها، محنت ها، بیمارى ها و... است که ما از آن به «شُرور» یاد مى کنیم و همچنین منشأ خوشوقتى ها، موفقیت ها، شادى ها، پیروزى ها و مانند اینها است که ما آن را «خیرات» مى نامیم.
با توجه به نکات پیش گفته، معلوم مى شود که آنچه شما درباره انسان هاى نابینا، ناشنوا و ... مثال زدید. لازمه و از آثار و احکام جهان طبیعت است و از آن گریزى نیست. عالم ماده، به دلیل وجود تزاحم ها و تضادها، برخى از مسائل و امور را از مجراى صحیح خود خارج مى سازد و فرزندى را نابینا، کودکى را ناشنوا، خردسالى را فلج و ... به جهان مادى عرضه مى دارد. این تفاوت ها که شخصى سالم، شخصى مثلاً فلج باشد، به دلیل قوانین تغییرناپذیر حاکم بر عالم مادى است و ذات عالم مادى به دلیل مرتبه وجودى اش، چنین سننى را اقتضا مى کند. این تفاوت ها ـ نظیر خواص اشکال هندسى ـ ذاتىِ موجودات است. مثلاً وقتى شما مى گویید خاصیت مثلث این است که مجموع زاویه هایش برابر با دو قائمه است و خاصیت مربع این است که مجموع زوایایش برابر با چهار قائمه است؛ معنایش این نیست که به آن، خاصیت دو قائمه داشتن، به این، خاصیت چهار قائمه داشتن را اعطا کرده اند تا این پرسش پیش آید که چرا به این مثلث مثلاً ستم شده و خاصیت چهار قائمه را نداده اند. مثلث جز همان خاصیت معین را نمى تواند داشته باشد. مثلث را کسى مثلث نکرده است؛ یعنى، چنین نیست که مثلث قبلاً در وضع دیگرى بوده و خواصى دیگر داشته است و کسى آمده او را تبدیل به مثلث کرده است؛ و یا مثلث و مربع و غیر اینها در یک مرحله از مراحل هستى و واقعیت خود، فاقد همه خواص بوده اند و بعد، یک قدرت قاهره اى آمده است و این خواص را میان آنها تقسیم کرده است؛ و دلش خواسته که به مجموع زوایاى مثلث خاصیت تساوى با دو قائمه را بدهد و به مجموع زوایاى مربع خاصیت تساوى با چهار قائمه را! بر این اساس، اینکه مثلاً جمادات، رشد و درک ندارند و گیاهان رشد دارند و درک ندارند و حیوانات هم رشد دارند و هم درک، ذاتى مرتبه وجودى جماد و نبات و حیوان است؛ نه آنکه همه نخست یکسان بوده اند و بعد خداوند به یکى خاصیت درک و رشد داده و به دیگرى هیچ کدام را نداده و به سومى یکى را داده و یکى را نداده است. همچنین اینکه انسانى نابینا و دیگرى بینا، یکى ناشنوا و آن دیگرى شنوا است؛ ذاتى مرتبه وجودى جهان مادى است که بر اثر یک سلسله قوانین تغییرناپذیر چنین رقم زده است که برخى دچار مصایب و آلام فیزیکى و جسمى باشند و برخى دیگر چنین نباشند.
به هرحال، این حقیقتى است که هر موجودى از موجودات و هر جزئى از اجزاى جهان، حظّ و حق خود را ـ که امکان داشته دریافت دارد ـ دریافت کرده است.3
با این توضیح، مشخص مى گردد که خداوند خالق و منشأ این مصیبت ها و «شرور» نیست؛ بلکه خاصیت نظام مادى، چنین اقتضایى دارد که نمى تواند خیر محض را قبول کند؛ بر خلاف عالم تجرّد که چنین است و تنها خیر محض را مى پذیرد. با توجه به مثالى که مطرح مى کنیم، این مطلب بیشتر روشن مى شود. شما نور خورشید را در نظر بگیرید. این نور وقتى به اشیاى گوناگون مى تابد، با توجه به سنخیت متفاوت اشیاء، به صورت مختلف در مى آید. براى مثال نور وقتى به فضا و جسم تیره برخورد مى کند، مبدّل به تیرگى شده و رو به تاریکى مى گذارد؛ به خصوص که در محل برخورد تابش نور با آن محل یا شى ء، حرارتى نیز پدید مى آید. حال اگر همین نور به مکانى روشن بتابد، اندازه زیادى از روشنایى خود را از دست نمى دهد و حرارت چندانى نیز بر اثر این برخورد، پدید نمى آید. نور، نور است؛ هم بر شى ء تیره تابیده و هم بر شى ء روشن. تابیدنِ خود را از هیچ یک از آنها دریغ نکرده و تابش خود را یکسان به آنها ارزانى داشته؛ پس چرا نور بر اثر برخورد با اشیاء گوناگون گشته است؟ آیا این به دلیل درونى خود نور است؟ آیا منشأ این گوناگونى نور است یا اشیائى که نور با آنها برخورد کرده است؟ کاملاً روشن است که نور به جهت ظلمت شى ء تیره، مبدل به تیرگى شد، و یا به جهت روشنى شى ء، روشنایى خود را حفظ کرده است.
عوالم وجود نیز نسبت به خداوند متعال چنین است. او فیض و عنایت خود را یکسان به جهان هستى عرضه داشته است؛ ولى تفاوت و اختلاف مرتبه وجودى و جنبه قابلى عوالم، باعث مى گردد که این فیض و عنایت گوناگون جلوه نماید. این فیض، در عالم مجرد به دلیل سنخیت وجودى این عالم و احکام و قوانین خاص آن به صورت خیر یا خیرات محض جلوه مى کند و در عالم مادى به دلیل سنخیت وجودى این عالم و سنن و آثار مخصوص آن، به صورت اختلاط خیر و شر و امتزاج آن دو ظهور مى کند.4
به هر روى، از آنجا که ما معتقدیم خداوند متعال جهان را به بهترین وجه آفریده و عالم را بر اساس سنن و قوانین تغییرناپذیر قرار داده است، بر این باوریم که وجود «شرور» همراه «خیرات» در جهان طبیعت، لازمه سنت و قانون تغییرناپذیر جهان مادى است؛ از این رو منشأ شرور را عالم ماده و قوانین ضرورى حاکم بر آن مى دانیم. البته براى تکمیل پاسخ توجه به دو نکته ضرورى است:
نخست آنکه شرور طبیعى از جمله ـ که از اراده و اختیار انسان نشأت نمى گیرد؛ بلکه اقتضاى جهان طبیعت است ـ نسبت به خیرات جهان بسیار کم و ناچیز است. اگر آمارى گرفته شود و افراد نابینا، ناشنوا، فلج و ... شمارش گردند، نسبت به افرادى که از سلامت کامل جسمى برخوردارند، بسیار اندک اند و این نیز از لطف خداوند است که در جهان مادى که اقتضاء امتزاج خیر و شر دارد، شرور طبیعى کمتر از خیرات طبیعى باشد.
دوّم آنکه، بر اساس آیات قرآن و روایات، شرور طبیعى براى امتحان و آزمایش انسان است؛ همچنان که مى فرماید: «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الَّثمَراتِ وَ بَشِّرِ الصّابِرِینَ»5؛ «و قطعا شما را به چیزى از [قبیل] ترس و گرسنگى، و کاهش در اموال و جان ها و محصولات مى آزماییم؛ و مژده ده شکیبایان را». چرا که گوهر اصلى انسان در امتحانات هویدا مى شود.
گر چه خود را بس شکسته بیند او
آب صافى دان و سرگین زیر جو
چون بشوراند تو را در امتحان
آب، سرگین رنگ گردد در زمان
در تک جو هست سرگین اى فتى
گر چه جو صافى نماید مر تو را6
و در آیه اى دیگر مى فرماید: «وَ لَقَدْ أَخَذْنا آلَ فِرْعَوْنَ بِالسِّنِینَ وَ نَقْصٍ مِنَ الَّثمَراتِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ»7؛ «و در حقیقت ما فرعونیان را به خشکسالى و کمبود محصولات دچار کردیم، باشد که عبرت گیرند».
همچنین شرور طبیعى وسیله اى است براى کیفر اعمال انسان ها و انتقام و قهر الهى؛ مانند نزول عذاب الهى بر قوم عاد، لوط، فرعون، اصحاب ایکه و حجر و...8.
از دیدگاه احادیث نیز، خداوند در مقابل رنج ها، دردها و مصایبى ـ که برخى از انسان ها ناخواسته دچار آنند و ما از آن به شرور طبیعى یاد مى کنیم ـ در سرا و عالم دیگر (قیامت)، جزاى برترى اعطا مى فرماید. به دلیل مجال کم تنها به ذکر دو روایت بسنده مى شود:
1. امام صادق علیه السلام (در توجیه نقص هاى بدنى مانند نابینایى و ناشنوایى) تأکید مى فرماید که خداوند در آخرت به چنین اشخاصى در صورت بردبارى و صبر، چنان پاداشى اعطا مى کند که اگر میان بازگشت به دنیا و تحمل دوباره همین مصایب و باقى ماندن در آخرت مخیّر باشند، بازگشت به بلایا را انتخاب مى کنند، تا اجرشان افزوده گردد.9
2. امام رضا علیه السلام مى فرمایند: «بیمارى مؤمن موجب پاک شدن او از گناهان و لغزش ها و رحمت الهى در حق مؤمن است و براى کافر عذاب و لعن است. بیمارى در حالت مؤمن پایدار است تا اینکه گناهان او پاک گردد».10
دان که نَبْوَد فعل هم رنگ جزا
هیچ خدمت نیست هم رنگ عطا
مزد مزدوران نمى ماند به کار
کان عرض وین جوهر است و پایدار
آن همه سختى و زور است و عرق
وین همه سیم است و زرّ است و طبق11
پی نوشت:
1. مؤمنون 23، آیه 14 ؛ تین (95)، آیه 4.
2. نگا: محمد شجاعى، معاد یا بازگشت به سوى خدا، ج 1، ص 212 ـ 241.
3. نگا: مرتضى مطهرى، عدل الهى، صص 172 ـ 169.
4. نگا: محمد صدرالدین شیرازى، تفسیر القرآن الکریم، ص 399.
5. بقره 2، آیه 155.
6. مثنوى، دفتر اول، ابیات 3219 - 3217.
7. نگا: المیزان، ج 14، ص 287.
8. نگا: اعراف 7، آیه 136 ؛ هود (11)، آیه 82 ؛ فیل (105)، آیه 4 و... .
9. بحارالانوار، ج 3، ص 71.
10. محمدبن على صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ترجمه و تصحیح على اکبر غفارى، ص 429.
11. مثنوى، دفتر سوم، ابیات 3445 ـ 3447.
۰۳/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
چرا خداوند در انجيل به صراحت نام پيامبر اعظم را به محمد نبرد و به اسم احمد آورده است؟
یک سوال چرا خداوند در انجيل به صراحت نام پيامبر اعظم را به محمد نبرد و به اسم احمد آورده است در مجمع اخير بود كه حذف نهايي به عمل آمد و بيش از صد انجيل از بين برده شد و تنها چهار انجيل نگهداري شد تا در ليست نوشته هاي عهد جديد كه كانن ناميده مي شود وارد شوند به گزارش سرویس دچرا بدن انسان بعد از مرگ نجس است؟
چرا بدن انسان بعد از مرگ نجس است علّت غسل مسّ میّت طاهر شدن غسل دهنده است از آنچه بدو رسیده از چرک و پلیدیهاى میت انسان بعد از مرگ دارای احکامی است یکی از آن احکام این است که بدن او بعد از مردن و قبل از تمام شدن غسلهای سهگانه نجس است و انجام غسلهای سهگانه برای میت مسلمانپیامبر اکرم(ص)، مقام انسان را به عموم جامعه معرفی کردند
یکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۱ یک کارشناس امور دینی پیامبر اکرم ص را نمونه بارز یک انسان کامل دانست و گفت پیام آخرین پیامآور انسانیت زیستن و شناخت مقام انسانهاست که امروز همگان باید به این پیام توجه کرده و در مدار اخلاقی حرکت کنند حجتالاسلام علی عراقی در گفتوگو با خبرنگار خکارکردهای وقف در حمایت از علوم انسانی در غرب -
به مناسبت روز جهانی وقف کارکردهای وقف در حمایت از علوم انسانی در غرب شناسهٔ خبر 2447151 یکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۴ دین و اندیشه > اندیشکده ها در کشورهای غیراسلامی بهویژه در غرب دو عنوان تراست و ایندومنت برای موقوفات علمی بهکاربرده میشود ایندومنت عموما به موقوفات عنشانه انسانهای صبور
سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۴۸ انسان در زندگی ممکن است از بعضی رفتارهای اطرافیان ناراحت و دل گیر شود و راهی هم برای بیان این مسئله نداشته باشد در این مرحله بهترین کاری که انسان میتواند انجام بدهد صبر است به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یکی از اصولیقرآن؛ منادی مهربانی، وحدت و کرامت انسانی -
شعار مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان قرآن منادی مهربانی وحدت و کرامت انسانی شناسهٔ خبر 2437815 یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۱ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی شعار پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان که طی ۱۱ تا ۱۴ دیماه در تهران برگزار میشود اعلام شد به گزارمشکلات سیاسی بزرگترین خط قرمز علوم انسانی اسلامی در جامعه امروز ماست -
یک محقق مشکلات سیاسی بزرگترین خط قرمز علوم انسانی اسلامی در جامعه امروز ماست شناسهٔ خبر 2445781 پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ دین و اندیشه > سایر علیرضا واسعی در برنامه شب آسمانی با بیان اینکه مشکلات سیاسی بزرگترین خط قرمز علوم انسانی اسلامی در جامعه امروز ماست گفت باید از سچرا پیادهروی اربعین ثواب دارد
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۳ اربعین حسین ع نزدیک است این روزها همه جا صحبت از مسیرهایی است که به کربلا منتهی میشود و همه چیز برای خلق یک رویای عاشقانه با پیادهروی در این مسیرها مهیاست این حرکت نمادین که قرار است با حضور میلیونها شیعه و عاشق اباعبدالله ع برگزار شود میتواندراهپیمایی اربعین لبیک انسان امروز به «هل من ناصر» امام حسین (ع) است
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۹ رایزن فرهنگی ایران در عراق گفت راهپیمایی عظیم اربعین پاسخ انسان آزاده امروز جهان به ندای هل من ناصر امام حسین ع است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام غلامرضا اباذری با بیان این مطلب که این روزها کربلای معلیشفیعی سروستانی بررسی میکند: چگونگی و چرایی ارتباط با نیروهای ماورایی
شفیعی سروستانی بررسی میکند چگونگی و چرایی ارتباط با نیروهای ماورایی فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری مهر نوشت هشتاد و هفتمین نشست از سلسله نشست های فرهنگ مهدوی با عنوان «قبیله لعنت ارتباط با نیروهای ماورایی» به منظور بررسی سیر تحول عمل شیطان از ابتدایچرا نبوت با حضرت محمد(ص) به پایان رسید؟ / هفت بتی که پیامبر برای آزاد ساختن بشر با آنها مبارزه کرد
چرا نبوت با حضرت محمد ص به پایان رسید هفت بتی که پیامبر برای آزاد ساختن بشر با آنها مبارزه کرد فرهنگ > دین و اندیشه - بیست و هشتمین روز از ماه صفر یادآور زمانی است که آخرین پیامبر بشریت چشم از این جهان فروبست در حالی که جز رحمت و نیکی برای جهانیان نمی خواست پرحکم پولی که انسان در کودکی بدون اجازه تصرف کرده چیست ؟
احکام حکم پولی که انسان در کودکی بدون اجازه تصرف کرده چیست در هر صورت اگر صاحب آن را می شناسید باید به صاحبش برگردانید به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از سوالات مطرح در بزرگسالی یک انسان متشرع اینکه اگرکسی در کودکی پول کسی رابرداشته دربزرگسالی چه باید کند پاسخ دفتچرا پیامبر (ص) در خانه خود دفن شدند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا پیامبر ص در خانه خود دفن شدند اصحاب پیامبر ص در تعیین محلی که پیامبر ص در آنجا دفن شود اختلاف پیدا کردند برخی گفتند باید حمل و در کنار قبر ابراهیم خلیل ع دفن شوند کد خبر ۴۵۹۹۰۶ تاریخ انتشار ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۲ - 20 December 2014 اصحاب پیامبر ص در تعیین محلی کهایمان به خدا و معاد انسان را از آلودگیها باز میدارد
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۴ تولیت مسجد مقدس جمکران گفت ایمان به خدا و معاد مسیر زندگی انسان را جهت داده و ما را از آلودگی ها باز می دارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان در پنجاه و ششمین جلسه شورای معاونین این مکان مبارک پیراموتغییر الگوی رفتاری و ذهنی از خلال تحقیقات علوم انسانی بیرون میآید -
محمدتوکل تغییر الگوی رفتاری و ذهنی از خلال تحقیقات علوم انسانی بیرون میآید شناسهٔ خبر 2443799 دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۵ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم گفت اگر بخواهیم توسعه پیدا کنیم باید درخصوص علوم انسانی تعمیق و تحقیق کنیم تغییر الگویانسان با داشتن تعریف میشود، نه با بودن
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت انسانها احساس میکنند با داشتن به کمال میرسند اما باید دانست که داشتن توجیهگر زندگی است به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ابوذر ابراهیمی ترکمان در همایش بررسی تحولات جهان اسلامچرا دولت ترکیه پروژه تدریس اجباری «زبان عثمانی» و «دروس دینی» را کلید زد؟
یادداشت تحلیلی چرا دولت ترکیه پروژه تدریس اجباری زبان عثمانی و دروس دینی را کلید زد هماکنون در ترکیه یک جامعه بهشدت دوقطبی بهوجود آمده که یک قطب آن طبقه متوسط اسلامگرای هوادار اردوغان با ایدهها و نگرش اسلامی طیفهای گوناگون اسلامی و قطب دیگر آن شامل لائیکها ملیگرای-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها