تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798397809




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بنی امیه می خواست یاد امام حسین (ع) از ذهن مردم فراموش شود -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بنی امیه می خواست یاد امام حسین (ع) از ذهن مردم فراموش شود

عزاداری تاسوعای حسینی در لامرد


شناسهٔ خبر: 2443407 دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷
دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی

حاكمان ظالمی بودند كه كربلا و مرقد حضرت حسین (ع) را خطری برای خود می‌دانستند و علاقه مندان اهل بیت (ع) را از زیارت كربلا منع می كردند. آنان می‌خواستند یاد و خاطره حسین (ع) از ذهن مردم فراموش شود. به گزارش خبرگزاری مهر، حاكمان ظالمی بودند كه كربلا و مرقد حضرت حسین (ع) را خطری برای خود می‌دانستند و علاقه مندان اهل بیت (ع) را از زیارت كربلا منع كرده و مشكلات بسیاری برای آنان ایجاد می‌كردند. بنی امیه پس از واقعه كربلا متعرض قبر امام حسین (ع) نشدند؛ زیرا از عواقب جنایتی كه كرده بودند همواره در هراس به سر می‌بردند. بنی امیه سختگیری می‌كردند، اما نمی‌توانستند مانع زیارت كربلا شوند. آنان می‌خواستند یاد و خاطره حسین (ع) از ذهن مردم فراموش شود.موضع گیری حاكمان ظالم در قبال مرقد حسینیحكومت بنی امیه پس از مدتی منقرض شد و پس از آن دوران فترتی پیش آمد كه دوستداران اهلبیت (ع) اندكی آسوده شدند و فرصتی برای زیارت مرقد شریف امام حسین (ع) برای آنان فراهم آمد. این دوران فترت میان سالهای ۱۱۴ تا ۱۴۸ هجری بود؛ امّا پس از گذشت این سه دهه، بنی عباس با مرقد حسین (ع) كاری كردند كه اموی‌ها نكرده بودند. آنان در قتل امام حسین (ع) شركت نداشتند، امّا از اهانت به مرقد شریف چیزی كم نگذاشتند. اولین خلیفه عباسی‌ای كه در این راه گام برداشت، منصور عباسی بود كه كینه عجیبی نسبت به فرزندان امیرالمؤمنین داشت و دستور تخریب قبر مطهر را اوّلین بار او صادر كرد. (شیخ عباس قمی، تتمة المنتهی، ص ۱۶۵)پس از او هارون الرشید در سال ۱۹۳ هجری دستور انهدام ساختمان حرم مطهر را داد و درخت سدری را كه نشانه قبر منور حضرت بود، قطع كرد. (محمد هاشم خراسانی، منتخب التواریخ، ص ۵۰۳)نزدیك به چهل سال بعد، متوكّل عباسی كه نوه دختری هارون الرشید بود، بر مسند خلافت نشست و سیاست بسیار سختگیرانه‌ای را نسبت به شیعیان در پیش گرفت. نقل است او چهار بار مرقد مطهر امام حسین را ویران كرد و زمینش را به آب بست و در آن زراعت كرد تا اثری از آن حرم شریف باقی نماند و مردم آن را فراموش كنند؛ اما هرگز در این امر موفق نشد.جلال الدین سیوطی در این باره می‌نویسد: متوكل در سال ۲۳۶ هجری دستور تخریب قبر حسین (ع) و بناهای اطرافش را صادر كرد و دستور داد تا همه زمین را شخم بزنند و بذر بكارند. متوكل به ضدیت شدید با اهلبیت رسول خدا معروف بود و مسلمانان از این بابت رنج می‌بردند... حتی اهل بغداد روی دیوارهای شهر به متوكل دشنام می‌نوشتند و برخی شعرا در هجو او می‌سرودند.
برای نمونه چنین می‌گفتند: متوكل تأسف می‌خورد كه چرا با بنی امیه در كشتن حسین شركت نداشته؛ به همین دلیل قبر حسین را تخریب می‌كند! (جلالالدین سیوطی، تاریخ الخلفاء، ص ۳۴۷)ابن اثیر در «كامل فی التاریخ» می‌نویسد: متوكل مردم را از زیارت حسین (ع) محروم نمود و اطلاعیه داد كه هر كسی را نزد قبر حسین بیابیم، سه روز حبس كرده و سپس او را می‌كشیم. بدین وسیله بسیاری را از اطراف مرقد شریف دور كردند. متوكل بغض زیادی نسبت به علی بن ابیطالب داشت و دستور می‌داد تا اموال دوستان آن بزرگوار را ضبط و خودشان را سر به نیست كنند. نقل است كه مرقد حسین (ع) تا هفت مرتبه تخریب و بازسازی شد؛ البته تخریب توسط دشمنان و بازسازی توسط دوستان. ابن اثیر جزری، الكامل فی التاریخ، ج ۲، ص ۱۲۵در سال ۵۱۲ هجری خلیفه وقت عباسی «مسترشد» و فرزندش «راشد» به خزانه حرم حسینی دستبرد زدند و اموال و اشیای گرانقیمتی را كه شامل موقوفات و غیر موقوفات بود، غارت كردند. (اخبار الدولة العباسیة، ص ۱۴۵)در سال ۱۲۲۶ ق نیز وهّابی‌ها به سركردگی «سعود بن عبدالعزیز» با لشكری دوازده هزار نفری به كربلا حمله كردند؛ در حالی كه مردم به مناسبت عید غدیر به نجف اشرف رفته بودند و تقریباً كسی جز كودكان و زنان و پیران در شهر حضور نداشت. وهّابی‌ها صد‌ها تن را به خاك و خون كشیدند و اهانت‌ها نسبت به مرقد مطهر حسین (ع) مرتكب شدند. چوبهای ضریح مطهر را شكسته و از آن در پخت غذا و قهوه به عنوان هیزم آتش استفاده كردند. این واقعه آنقدر جانسوز بود كه به «طف ثانی» یعنی كربلای دوم شهره گشت. (سید جواد عاملی، مفتاح الكرامة، خاتمه جلد پنجم)دكتر دوایت دونالدسون در كتابی كه درباره عقاید شیعه و تاریخش نوشته می‌گوید: از فاجعه كربلا بیش از هزار سال می‌گذرد، امّا زائران همچنان به سوی آن سفر می‌كنند و تعدادشان روزافزون است. (دوایت دونالدسون، مذهب شیعه، ص ۷۷)این‌‌ همان است كه امیرمؤمنان علی در روایت شیخ صدوق آن را پیش بینی فرموده است. حضرت می‌فرماید: «گویا می‌بینم بناهایی روی قبر حسین ساخته شده و می‌بینم كه محملهایی به سوی قبر حسین می‌رود و شبی و روزی نمی‌گذرد، مگر اینكه از سراسر آفاق به سوی آن می‌آیند. (منتخب التواریخ، ص ۴۱۷)









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن