تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834417012
راهی برای استجابت دعا
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دینی؛
راهی برای استجابت دعا
کسی که دست به دعا برمیدارد، باید علاوه بر اینکه به خداوند و حصول حاجت خود از سوی پروردگار عالم، حسن ظن داشته و با تمام وجود و از عمق قلب خویش دعا کند.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، واژه «دعا» به معناى خواندن و حاجت خواستن و استمداد است و گاهى منظور از آن، مطلق خواندن است. دعا در اصطلاح «خواستن حاجت از خداوند» است. کلیدواژه دعا و مشتقات آن در قرآن کریم تقریباً در ۱۳ معنا به کار رفته است.
از آنجایی که دعا نیز نوعى عبادت به شمار میرود لذا مانند دیگر عبادتها داراى شرایط مثبت و منفى است که با رعایت آنها، عامل تقرّب بوده و مستجاب خواهد شد.
در آیات قرآن کریم آمده است: «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ»؛ بخوانید مرا، اجابت میکنم شما را.
خداوند در این آیه شریفه بـه صراحت اعلام مىدارد: هر که مرا بخواند و از من چیزى بطلبد دعایش را مىپذیرم و بـه استجابت مىرسانم و حاجتش را برآورده مىکنم.
البته معناى «استجابت دعا» این نیست که دعا فوراً مستجاب شده و آثار آن سریعاً ظاهر شود؛ بنابراین گاهى اثر اجابت بعد از چهل سال ظاهر مىشود یا اینکه خداوند عوض آن دعا را در آخرت به چند برابر عطا مىکند به طورى که دعاکننده با مشاهده آن آرزو مىکند، اى کاش هیچ دعا و حاجتى از من در دنیا مستجاب نمىشد.
جایگاه «دعا» در سیره اهل بیت علیهمالسلام
از رسول خدا (ص) روایت شده است: اگر مسلمانی از خداوند متعال خواهشی کند که مشتمل بر گسستن پیوندهای خانوادگی و جلب گناه و معصیت نباشد، حق تعالی به یکی از سه وجه زیر به آن دعا و خواهش ترتیب اثر خواهد داد: یا آنکه فوراً دعایش را مستجاب میکند و خواستهاش را برمیآورد و یا پاداش و اجری برای روز واپسینش میاندوزد و یا آنکه از بلاهای مشابه، وی را در امان و محفوظ میدارد.
حضرت علیبنابیطالب (ع) فرمود: لا تستحقروا دعوة احد فانه یستجاب للیهودی فیکم و لایستجاب له فی نفسه؛ در دعای هیچ کس، به چشم حقارت منگرید، زیرا که خداوند متعال، دعای خیری را که یهودی در حق شما کند، مستجاب خواهد فرمود گر چه دعایی که در حق خویش کند، به هدف اجابت نخواهد رسید.
از حضرت ابیعبدالله (ع) مروی است: «الدُّعَاءُ یَرُدُّ الْقَضَاءَ بَعْدَ مَا أُبْرِمَ إِبْرَاماً فَأَکْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ فَإِنَّهُ مِفْتَاحُ کُلِّ رَحْمَةٍ وَ نَجَاحُ کُلِّ حَاجَةٍ وَ لَا یُنَالُ مَا عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَّا بِالدُّعَاءِ وَ إِنَّهُ لَیْسَ بَابٌ یُکْثَرُ قَرْعُهُ إِلَّا یُوشِکُ أَنْ یُفْتَحَ لِصَاحِبِهِ»؛ دعا، موجب میشود که حتی قضاء محتوم الهی تغییر کند؛ پس بسیار دعا کن که دعا کلید هر رحمت و موجب حصول هر حاجت است. به مراحم حق تعالی، جز از طریق دعا نمیتوان دست یافت و چنین است که هر دری را بسیار بکوبند، باز خواهد شد.
شرایط اجابت دعا
اینک بدان ای عزیز که دعا را نیز چون امور دیگر، آدابی است که با رعایت آن، به استجابت نزدیکتر میشود. طهارت بدن از حَدَث و خبث و استعمال بوی خوش و تشرف به مساجد و بقاع متبرکه، دعا را به اجابت میرساند. صدقه دادن نیز به محتاجان و توجه به خانه خدا از آداب دیگر دعا است.
کسی که دست به دعا برمیدارد، باید که به خداوند و حصول حاجت خود از سوی پروردگار عالم، حسن ظن داشته باشد و با تمام وجود و از عمق قلب خویش دعا کند و به وسیله روزه، اندرون از حرام، خالی دارد و توبه از گناهان را تجدید کند و در دعا اصرار ورزد و حاجت خویش، به زبان باز گوید و با خشوع و گریه، نیاز به درگاه بینیاز برد و حاجت برادران اهل ایمان را مقدم دارد و دعای خود را با اسماء اعظم الهی همراه کند و از مدح و ثنا پروردگار خود فرو نگذارد و در آغاز و انجام دعای خود بر محمد و دودمانش صلوات و درود فرستد که امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: کُلُّ دُعاءٍ (یُدْعیِ اللهَ عَزَّوَجَلَّ بهِ) مَحجُوبٌ عَن السَّماءِ حَتیّ یُصَلِّی علی مُحمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ.؛ هیچ دعایی از زمین به آسمان اجابت، فرا نرود مگر آنکه خواننده بر محمد و آل او صلوات فرستد.
در آداب استجابت دعا از امیرالمؤمنین (ع) منقول است که: مَن قرأ مائة آیة من القرآن من أیّ آی القرآن شاء ثمّ قال: یا الله!.. سبع مرّات، فلو دعا على الصخرة لقلعها إن شاء الله؛ اگر کسی صد آیه از آیات قرآن را تلاوت کند و پس از آن هفت مرتبه «یا الله» بگوید، خواهد توانست که صخرههای عظیم را به خواست خداوند از جای برکند.
در محضر مبارک حضرت امام صادق (ع)، آیه شریفه «أَمَّن یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیَکْشِفُ السُّوءَ» قرائت شد. کسی پرسید: چگونه است که دعای ما در پیشگاه پروردگار به هدف اجابت نمیرسد؟ امام فرمود: بدین سبب دعاهای شما مستجاب نمیشود که خدای را که در دعا میخوانید، نمیشناسید و نمیفهمید از او چه میطلبید. احساس بیچارگی و اضطرار بنده به خداوند خود، تمام دین است، ولی دعای بسیار با عدم معرفت نسبت به ذات باریتعالی، نشانهخواری است.
کسی که ذلت خود را در برابر حق نمیبیند و به یقین نمیداند که قلب و ضمیرش تحت قدرت پروردگار است،با دعای خود، در حقیت به خداوند فرمان میدهد و تصور میکند که دعا میکند. این گونه دعا که در واقع، حکم و دستور به خداوند جل جلاله است، جسارت و تجری در پیشگاه حق محسوب میشود.
از همان امام روایت شده است که هر گاه بنده با نیت پاک و قلب و بااخلاص، خداوند تبارک و تعالی را به دعا بخواند و به عهد و پیمان خدا وفادار باشد، دعایش مستجاب میشود، لیکن اگر بدون این شرایط دعا کند، اجابت نخواهد شد. مگر خداوند متعال نفرمود: «به پیمان من وفادار باشید تا من نیز وفادار پیمان شما باشم». پس آن کس که به عهد خدا پایبند باشد، از سوی حق تعالی وفا خواهد دید.
حضرت امام صادق (ع) فرمود: احدی نیست که دعای خود را با جمله مبارکه «ماشاءالله لا قوه الا بالله» پایان دهد، مگر آنکه خداوند، حاجت او را روا فرماید. باید که پس از دعا دست بر رخسار و سینه خود بکشد و نیز امام فرمود: در کتاب امیرالمؤمنین (ع) نوشته است: پیش از دعا و عرض اجابت، باید که مدح و ثنای حضرت باری تعالی گذارد و بگوید «یا مَنْ هُوَ اَقْرَبُ اِلَیَّ مِنْ حَبْلِ الْوَریدِ، یا مَنْ یحُولُ بَینَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ، یا مَنْ هُوَ بِالْمَنْظَرِ الاَْعْلی وَ بِالاُْفُقِ الْمُبینِ، یا مَنْ هُوَ الرَّحْمنُ عَلَی الْعَرْشِ اسْتَوی، یا مَنْ لَیسَ کَمِثْلِهِ شیء».
در حدیث نبوی است که: لا یرد دعاء اوله بسماللهالرحمنالرحیم؛ دعایی که با ذکر «بسمالله الرحمن الرحیم» آغاز شود، مردود نخواهد گشت.
و نیز از رسول خدا روایت شده است که: مَن قَدَّمَ أربعینَ رَجُلاً مِن إخوانِهِ قَبلَ أن یَدعُوَ لِنفسِهِ استُجِیبَ لَهُ فیهِم و فی نفسِهِ؛ هر کس که به هنگام دعا، چهل تن از برادران ایمانی خود را ابتدا یاد کند، خواستهاش درباره خود و آن چهل تن، مستجاب خواهد شد.
از امیرالمؤمنین (ع) روایت شده است که فرمود: هر زمان که تو را به خداوند، حاجتی باشد، در آغاز دعای خود، برای رسول خدا صلوات و رحمت مسألت کن و پس از آن حاجت بخواه که خداوند کریمتر و بخشایندهتر از آن است که یک دعا و خواهش را اجابت فرماید و حاجت دیگر را روا نکند.
در کتاب کافی از امام جعفر صادق (ع) مروی است که:
«هر یک از شما بخواهید دعایش در پیشگاه حق تعالی اجابت شود، باید که خود را از همه مردمان و از کمک ایشان مأیوس و ناامید سازد و تنها دل و امید خود، در خدای بندد. در چنین حال است که هر حاجتی، بنده از حضرت پروردگار بخواهد به هدف اجابت خواهد رسید».
پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «هر کس که در روز، ۱۰ مرتبه به خداوند پناه برده و استعاذه به جای آورد، خداوند متعال فرشتهای موکل فرماید تا شر شیطان را از او دور سازد.
و از امیرالمؤمنین (ع) روایت شده است که:
کلمه مبارکه «بسمالله الرحمن الرحیم» گشایش هر امر بسته و آسانکننده هر دشواری و سپر نگهدارنده و شفای کدورت سینهها است و امان از ناراحتیهای روز حشر است جهان نیوز
۱۵/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]
صفحات پیشنهادی
رازهای استجابت دعا
رازهای استجابت دعا 1 راز استجابت دعاخويشتن داری است 2 راز استجابت دعا در اين است که هرکاری را با حواس جمع و علاقه انجام دهی چه برای خود و چه برای دیگران 3 راز استجابت دعادر زمان حال زندگی کردن است افسوس 1 راز استجابت دعاخويشتنبرای استجابت دعا اینگونه عمل کنید
نقش صلوات برای استجابت دعا اینگونه عمل کنید ستايش خدا صلوات بر محمد ص قبل از دعا و درخواست است چنانكه يكى از شماها وقتى كه نزد شخصى براى حاجتى مى رود آن شخص دوست دارد كه قبل از عرض درخواست سخن خوشى در ميان آيد - اندازه متن به این مطلب امتیاز دهید 0 نظر ۰۳ ۰۹ ۱۳۹۳ابراهیمیترکمان: شهدای اقتدار فرهنگی حامل اقتدار معنوی نظام هستند
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۶ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت شهدای اقتدار فرهنگی ویژگی تسلیم در برابر خداوند متعال را داشتند به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ابوذر ابراهیمی ترکمان در آیین گرامیداشت شهدای اقتدار فرهنگی که به مناسبت نخستین سالگدعا برای دفع فال بد
دعا برای دفع فال بد رسول اکرم ص فال خوب زدن را دوست می داشت و فال بد زدن را خوش نداشت و می فرمود هر کس چیز ناخوشایندی دیدکه به نظرش بد جلوه می آید این دعا را بخواند اللهم لا یوتی الخیر الا انت و رسول اکرم ص فال خوب زدن را دوست می داشت و فال بد زدن را خوش نداشت و می فرمودعايي مجرب براي حاجتي كه اميدي به برآورده شدن آن نيست
دعايي مجرب براي حاجتي كه اميدي به برآورده شدن آن نيست جهت هر حاجت وگرفتاری ملا محسن فیض کاشنی ره در الئالی المخزونه نقل می نماید که اگر کسی را حاجتی به درگاه خداوند جل جلاله باشد ومطلبی را از خداوند عظم شانهلزوم دوری از اختلافات مذهبی/ بازگشت خلافت ادعایی باطل است -
مفتی سابق مصر لزوم دوری از اختلافات مذهبی بازگشت خلافت ادعایی باطل است شناسه خبر 2432906 تاریخ مخابره یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۴ دین و اندیشه > اسلام در جهان مفتی سابق مصر با تاكید بر لزوم دوری از اختلافات مذهبی و مخالفت با تكفیر شیعیان ادعای گروه تكفیری داعش برای بازگشت خدعا و تضرع بهترین سرمایه انسان در پیشگاه الهی است
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ آیتالله جوادیآملی با اشاره به اینکه دعا سلاح انسان با ایمان است و انسان تا نفس میکشد و به سلاح دعا مجهز است باید امیدوار باشد گفت دعا و تضرع بهترین سرمایه در برابر خدای سبحان است و سلاحه البکاء با دعا بسیاری از مسائل حل میشود به گزارش خبطلاب غیرایرانی از ۱۲ كشور جهان راهی عراق میشوند -
در آستانه اربعین حسینی طلاب غیرایرانی از ۱۲ كشور جهان راهی عراق میشوند شناسه خبر 2432684 تاریخ مخابره یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۳ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی همزمان با حركت عظیم كاروان پیاده روی اربعین طلاب غیرایرانی جامعه المصطفی از مرزهای ایرانی با پای پیاده وسه گروهی که دعایشان مستجاب نمی شود
کلام عالم آل محمد ع سه گروهی که دعایشان مستجاب نمی شود آگاه باشيد كه در نزدم چيزى وجود دارد كه به او سائل چهارم كمك كنم ولى مى ترسم مانند يكى از سه شخص شويم كه دعاى آنها به استجابت نمى رسد - اندازه متن به این مطلب امتیاز دهید 0 نظر ۰۳ ۰۹ ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۵دعا هایی جهت دیدن مطالب و مهمات در خواب
دعا هایی جهت دیدن مطالب و مهمات در خواب برای دیدن مطلوب در خواب دعایی دیگر به این دستور که هفت بار بر دست راست خود بخواند هر کس میخواهد مطلبش را در خواب ببیند سوره های شمس و ضحی و تین و قدر و کافرون و آیه ی قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَهنکته ای مهم درباره حالت دست ها برای دعاکردن +عکس
نکته ای مهم درباره حالت دست ها برای دعاکردن عکس دعا را بدون آداب هم می شود انجام داد اما دعا کردن آدابی دارد که رعایت آن ها در اجابت دعا تأثیر دارد نکته ای در حالت دست ها برای دعا هنگامی که دعا می کنید بهتر است دستهایتان تا پیشانی بالا رود و سرهم رو به پائین قرار گیرد تصاویر زانتقاد از ادعای عربی سخن گفتن اهل بهشت |اخبار ایران و جهان
انتقاد از ادعای عربی سخن گفتن اهل بهشت کد خبر ۴۵۳۳۰۷ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۲ - 28 November 2014 برخی مطرح میکنند که بهشتیان به زبان عربی و جهنمیان به زبان غیرعربی سخن میگویند و عده دیگری معتقدند روایت موثقی که بیانگر این مسئله باشد وجود ندارد با خواندن این گزارش بهیاد مرگ راهی برای مراقبه به خصوص برای خواص -
پای درس آیت الله قرهی یاد مرگ راهی برای مراقبه به خصوص برای خواص شناسهی خبر 2431580 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۱ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی آیت الله قرهی گفت یکی از راههای مراقبه که پیامبر ص به خصوص برای این دو قشر که اقتصاد مملکت در دستشان هست و یاتوصیه امام صادق(ع) برای عجله نکردن در اجابت دعا
توصیه امام صادق ع برای عجله نکردن در اجابت دعا معناى دعا ترک کسب و کار نیست بلکه توکّل به خداوند همراه با تلاش است امام جعفر صادق علیهالسلام در حدیثی ارزشمند به مومنان توصیه فرمودهاند که نومیدانه دست از دعا نکشند و در اجابت دعا عجله به خرج ندهند امام جعفر صادق عليهالسلامراهیان عشق ۱۴ روز پای پیاده تا کربلا |اخبار ایران و جهان
راهیان عشق ۱۴ روز پای پیاده تا کربلا کد خبر ۴۵۳۳۳۴ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۷ - 28 November 2014 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودچه وقتهايي براى دعا كردن مناسبتر است؟
چه وقتهايي براى دعا كردن مناسبتر است به اجابت نرسيدن دعا ممكن است به سبب گناهان تو باشد كه مانع اجابت است پس درصدد رفع آن به توبه و تعذيب نفس برآى امام صادق عليه السلام بر شما باد به دعا كردن بعد از نمازها چه اينكه چنين دعاهايى مستجاب است امام باقر عليه السلام همين كه شبپیام آیتالله صافی گلپایگانی به راهیان اربعین حسینی
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۳ آیتالله لطف الله صافی گلپایگانی در بیانیهای به مناسبت اربعین حسینی تاکید کرد حضور میلیونی شما با پای پیاده از شرق غرب و دور و نزدیک به سوی کربلای مقدس کنگره عظیمی است که به دنیا اعلام میکند راه حسین و اهداف او جاودان و فراموش ناشدنی است به گزارش-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها