تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را به دانش خود بيفزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819415588




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نهى از گریه در سنت پیامبر(ص)


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



نهى از گریه در سنت پیامبر(ص)
عذاب کردن کافر به سبب گریه بستگانش بر او، نیز مخالف قرآن کریم است.



به این مطلب امتیاز دهید


به گزارش سرویس دینی جام نیوز، آیا حدیث منقول از پیامبر(صلى الله علیه وآله) در نهى از گریه بر مردگان صحیح است؟
گاهى به حدیث معروفى تمسّک مى شود که مى گوید: مرده با گریه بستگانش بر او، مورد عذاب قرار مى گیرد و با این دستاویز جلوى گریستن را که خواسته فطرى انسان است مى گیرند. ولى اینان، مفهوم حدیث را درست درنیافته اند که باید آن را بررسى کرد.
در صحیح مسلم آمده است: نزد عایشه، این سخن فرزند عمر نقل شد که «مرده با گریه بستگانش عذاب مى شود». عایشه گفت: خدا او را رحمت کند، سخنى را شنیده ولى آن را به درستى درنیافته است، جنازه یک یهودى را از کنار پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) عبور دادند، در حالى که بر او مى گریستند. پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: شما بر او گریه مى کنید، در حالى که او عذاب مى شود.(1)
در سنن ابى داود هم از عروه، از عبدالله بن عمر نقل شده است: پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود:
مرده با گریه بستگانش بر او، عذاب مى شود. این را براى عایشه نقل کردند. عایشه با اشاره به سخن فرزند عمر، گفت: پیامبر(صلى الله علیه وآله) بر قبر یک یهودى عبور کرد و فرمود: صاحب این قبر عذاب مى شود، در حالى که بستگانش بر او گریه مى کنند. سپس این آیه را خواند:
«وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى»(2)؛ هیچ بار بردارى، باردیگرى را به دوش نمى کشد.
شافعى گوید: آنچه را عایشه از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) روایت کرده است، به دلالت قرآن و سنت درست به نظر مى رسد. اگر از دلیل قرآنى آن بپرسند، باید گفت: آیاتى همچون «وَلا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى» و «وَ أَنْ لَیْسَ لِلاِْنْسانِ إِلاّ ما سَعى»؛(3) و «فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّة خَیْراً یَرَهُ وَ مَنْ یَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّة شَرًّا یَرَهُ»(4) و آیه «لِتُجْزى کُلُّ نَفْس بِما تَسْعى»(5) بر آن دلالت مى کند. و اگر از دلیل حدیثى آن بپرسند، گفته مى شود: پیامبرخدا(صلى الله علیه وآله) به مردى فرمود: آیا این پسر توست؟ گفت: آرى. فرمود: نه تو به جرم او مؤاخذه مى شوى و نه او به جرم تو مورد مؤاخذه قرار مى گیرد. پیامبر هم همان را اعلام کرد که خدا فرموده است، یعنى اینکه جرم هرکسى علیه خود اوست، و کار او براى خود اوست، نه به سود یا زیان دیگرى.(6)
مسلم از ابن عباس نقل مى کند که پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: مرده با گریه بستگانش بر او، عذاب مى شود، ابن عباس گفت: چون عمر درگذشت، این حدیث را بر عایشه نقل کردم. گفت:  نه به خدا قسم پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) نفرمود که خداوند، با گریه کسى مؤمنى را عذاب مى کند، بلکه فرمود: خداوند، عذاب کافر را با گریه بستگانش بر او مى افزاید.
گوید: عایشه افزود: از قرآن این آیه کافى است که: «وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى»(7).
آنچه را که مسلم از هشام بن عروه نقل کرده است درست است، نه آنچه از ابن عباس نقل کرده است، چون عذاب کردن کافر به سبب گریه بستگانش بر او، نیز مخالف قرآن کریم است.(8)   پی نوشت: (1). صحیح مسلم، ج 3، ص 44. (باب عذاب مرده با گریه بستگان)
(2). سنن ابى داود، ج 3، ص 194، شماره 3129.
(3). سوره نجم، آیه 39. «بار هرکسى به دوش خود اوست و براى انسان جز آنچه تلاش مى کند نیست».
(4). سوره زلزال، آیه 7 ـ 8. «هر کس به سنگینى ذره اى کار نیک کند، آن را مى بیند و هر کس همسنگ ذره اى بدى کند، آن را مى بیند».
(5). سوره طه، آیه 15. «تا هر کس به آنچه تلاش مى کند پاداش داده مى شود».
(6). حاشیه کتاب «الام» شافعى، ج 7، ص 267.
(7). صحیح مسلم، ج 3، ص 43، (باب عذاب مرده با گریه بستگان...).   سیماى عقاید شیعه، آیت الله جعفر سبحانی، مترجم: جواد محدثی، نشر مشعر، چاپ: دارالحدیث، بهار 1386، ص 134.





۲۵/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۳:۳۱




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن