واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فرهنگسازی تلاوت قرآن در شب عاشورا نیازمند بسیج عمومی است
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: فرهنگسازی تلاوت قرآن در شب عاشورا نیازمند بسیج عمومی است و اعضای جامعه قرآنی باید هیئتهای مذهبی را از جهت پرداختن به موضوع قرآن تحت پوشش قرار دهند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه براساس روایات، قرآن و اهل بیت(ع) با هم هستند و نباید این دو را جدا از هم در نظر بگیریم، بر اهمیت تلاوت قرآن در هیئتهای مذهبی و عزاداریهای امام حسین(ع) به ویژه در شب عاشورا تأکید کرد و گفت: هرچند که طی سالهای گذشته کارهای پراکندهای برای فرهنگسازی تلاوت قرآن در ایام عزاداری سیدالشهدا(ع) شده، اما هنوز تا حد مطلوب فاصله داریم.
قرآن در ایام عزااری اباعبدالله الحسین(ع) پررنگتر شود
وی افزود: با اینکه فضای هیئتهای مذهبی ما کاملا قرآنی است اما امسال به طور ویژه به هیئتهای مذهبی در تمامی استانها اعلام کردهایم که هیئتهای مذهبی به ویژه هیئتهای شاخص، موضوع قرآن در ایام عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) را پررنگتر کنند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه تلاش داریم بحث گسترش قرآن در هیئتهای مذهبی را به صورت جدی دنبال کنیم، گفت: تفاهمنامه چهارجانبهای بین سازمان دارالقرآن الکریم، معاونت امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و شورای مرکزی هیئتهای مذهبی کشور به امضا رسیده است تا بتوانیم فعالیتهای قرآنی در هیئتهای مذهبی را پررنگتر کنیم.
وی ادامه داد: همچنین طرحی را به منظور گسترش قرآن در هیئتهای مذهبی در سال 93 به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه کردهایم که البته اعتبارات آن هنوز به دست ما نرسیده است. برنامه جدی ما بر این است که توسعه فعالیتهای قرآنی را در هیئتهای مذهبی آغاز کنیم و این کار را از هیئتهای مذهبی که آمادگی دارند شروع کنیم.
فرهنگسازی تلاوت قرآن در شب عاشورا با «نوای قرآن در شب عاشورا»
قرهشیخلو در این بخش از سخنان خود با اشاره به طرح ملی «نوای قرآن در شب عاشورا» که از سوی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و به منظور ختم قرآن در شب عاشورا اجرا میشود، اظهار کرد: این طرح با توجه به تأکیات مقام معظم رهبری مبنی براینکه صدای قرآن باید در هیئتهای مذهبی جریان داشته باشد و شعائر و نوحهها قرآنی باشد، میتواند کمک زیادی به فرهنگسازی تلاوت قرآن در شب عاشورا کند.
وی یادآور شد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری باید توجه داشته باشیم که هر یک از هیئتهای مذهبی ما یک هیئت قرآنی باشند؛ البته به این دلیل که حجم هیئتهای مذهبی در ماه محرم زیاد است و این فرهنگسازی باید در تمام هیئتها ایجاد شود کار سنگینی خواهد بود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه عنوان کرد: خیلی از هیئتهای مذهبی ما در طول سال نیز فعال هستند که باید تلاش کنیم فضای تمامی هیئتها، قرآنی شود و هیئت بدون قرآن و قرآن بدون هیئت قابل تصور نباشد.
وی به نقش جامعه قرآنی برای ایجاد فضای قرآنی در هیئتهای مذهبی اشاره کرد و افزود: فعالان قرآنی، قاریان و حافظان قرآن کریم یک پای ثابت کار هستند؛ زمانی که میگوییم فضای هیئتهای مذهبی باید قرآنی شود پس باید حداقلهای سختافزاری و نرمافزاری آن فراهم باشد. یک معلم قرآن مسلط به مباحث آموزشی قرآن، حداقل نیاز یک هیئت است تا فضای قرآنی را ایجاد کند.
برای هر هیئت مذهبی یک مدرس قرآن در نظر گرفته شود
قرهشیخلو ادامه داد: فرهنگسازی تلاوت قرآن در شب عاشورا نیازمند بسیج عمومی است و اعضای جامعه قرآنی، مدرسان و پیشکسوتان قرآن کریم باید بتوانند هیئتهای مذهبی را از جهت پرداختن به موضوع قرآن تحت پوشش قرار دهند. 90 هزار هیئت مذهبی در سازمان تبلیغات اسلامی به ثبت رسیده برای هر یک از این هیئتهای مذهبی باید یک مدرس و معلم کارآزموده در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: هر کس توانایی در عرصه تلاوت قرآن و آموزش قرآن دارد باید به میدان بیاید و نباید برای این کار چشمداشتی هم داشته باشند. همانطور که برای هیئتهای مذهبی، مردمی هستند و مردم به صورت خودجوش مشارکت میکنند، حوزه قرآن نیز باید به صورت مردمی اداره شود؛ اگر قرآن در هیئتهای مذهبی نیازمند تقویت مالی است مردم باید کمک مالی کنند و این فرهنگ باید اصلیترین کار باشد.
این قاری بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه اصلیترین نقش برای تلاوت قرآن در شب عاشورا و ورود قرآن به هیئتهای مذهبی را قرآنیان دارند، عنوان کرد: مسئولان هیئتهای مذهبی نیز نقش مهمی دارند؛ اینکه مسئولان هیئتها تا چه میزان روی این موضوع حساب باز کنند اهمیت زیادی دارد و هدف ما باید بر این باشد در هیئتی که با نام امام حسین(ع) است قرآن نیز جایگاه ویژهای داشته باشد و هیئتهای مذهبی ما اطلاعات قرآنی و انس با قرآنشان بالا باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: به طور کلی عزاداریهای اباعبدالله الحسین(ع) باید عمق پیدا کند و جهت داشته باشد؛ آنچه مدنظر امام حسین(ع) بود احیای قرآن و نماز بود که به همین دلیل نیز تمام عزاداران حسینی باید عاشقان قرآن و نماز باشند و قرآن در زندگی و رفتار آنها تجلی پیدا کند.
عزاداریهای اباعبدالله الحسین(ع) با تلاوتو قرآن آغاز شود
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: حداقل کاری که برای فرهنگسازی تلاوت قرآن در عزاداریهای اباعبدالله الحسین(ع) اتفاق میافتد باید این باشد که اول عزاداریها در هیئتهای مذهبی با تلاوت قرآن آغاز شود و منبریهایی که صحبت میکنند بخشی از صحبتهای خود را بر روی آیات قرآن و تفسیر آیات متمرکز کنند.
ایکنا: وی یادآور شد: باید این فرهنگ در هیئتهای مذهبی ما جا بیفتد که شب عاشورا در هر یک از هیئتهای مذهبی یک ختم قرآن داشته باشیم که البته این کار نیازمند فرهنگسازی بوده و رسانهها نیز میتوانند نقش موثری در این حوزه داشته باشند. اگر رسانهها به خوبی در زمینه فرهنگسازی تلاوت قرآن در شب عاشورا و هیئتهای مذهبی ورود پیدا کنند این فرهنگ طی چند سال آینده جهانی میشود تا تلاوت قرآن نه تنها در ایران که در تمام کره خاکی به عنوان یک موضوع مهم در خیمه امام حسین(ع) جدی گرفته میشود.
۱۰/۰۸/۱۳۹۳ - ۲۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]