واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بزرگداشت میرسیدعلی همدانی2/
تمام آموزههای عرفانی مبتنی بر اندیشههای ناب اسلامی هستند
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در همايش بينالمللي گراميداشت هفتصدمين سال تولد مير سيد علي همداني گفت: تمام آموزههای عرفانی مبتنی بر اندیشههای ناب اسلامی هستند. به گزارش خبرگزاری مهر، ابوذر ابراهیمیترکمان عصر شنبه سوم آبان، در همایش بزرگداشت هفتصدمین سال تولد مير سيد علي همداني، عارف و دانشمند ایرانی، با اشاره به فرارسيدن ماه محرم، گفت: حديثي از امام حسين (ع) به ما رسيده است كه ميگويد: «اللّهم وفّقني لخدمت عدوّي» يعني خدايا كمك كن تا به دشمنانم خدمت كنم. در دين اسلام، در هر دستور و سفارشي كه شده، قيد وجود دارد؛ اما يكي از مواردي كه مقيد نيست و مطلق است، خدمت كردن است كه حتي در برخي از روايات ميفرمايد كه شما خدمت كن، ولو اگر كسي كه خدمت شما را دريافت ميكند، فاسق باشد.وي افزود: حتي در معرفي افرادي كه خدمت را دريافت ميكنند، از عبارت «ناس» يعني مردم استفاده ميشود و قيد اسلام و مسلمان ندارد. اين يكي از ويژگيهايي است كه امام حسين (ع) به آن توجه كرده است. پس شعر مير سيد علي همداني كه ميفرمايد:
هر که ما را یاد کرد ایزد مر او را یار باد / هر که ما را خوار کرد از عمر برخوردار باد
در دو عالم نیست ما را با کسی گرد و غبار / هر که ما را رنجه دارد، راحتش بسیار بادابراهیمی ترکمانی یادآور شد: در حقيقت ترجمه و تفسير اين حديث امام حسين (ع) است. همچنين تفاوت عارف با فقيه و دانشمند در اين است كه شخص عارف، تمام ابناي بشر را دوست دارد. در روايات اسلامي آمده كه «هل الدين الا الحب» و مسجل كرده كه دين چيزي جز محبت نيست.وي ادامه داد: مير سيد علي همداني، عارفي است كه تفاوت عمدهاي با عرفاي عصر خودش دارد. در عرفان برخي معتقدند كه اول طريقت، بعد شريعت و بعد حقيقت؛ در مقابل برخي از عرفا معتقدند كه اول طريقت و بعد حقيقت و با حذف شريعت، مسير و درستي مسير را جزو هدف نميدانند. مير سيد علي همداني از جمله عرفايي است كه به شريعت هم اعتقاد داشت و پيمودن راه و قوائد پيمودن راه را از جمله مراحل عرفان خودش ميدانست.رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همچنين با اشاره به اين موضوع كه شيخ نجمالدين كبري، مراد مير سيد علي همداني و مؤسس سلسله ي كبرويه با شريعت عجين بود، گفت: وقتي حملهاي به شهر خوارزم شد، به نجمالدين كبري امان و فرصت دادند كه به همراه خاندانش به بيرون از شهر رفته و از گزند حملات مصون بماند. اما شيخ نجمالدين كبري با بيان اينكه من در زمان خوشي با مردم اين شهر زيستهام و ناجوانمردي است كه در ناخوشي آنها را تنها بگذارم، اين پيشنهاد را نپذيرفت. به همين دليل به او لقب شيخ شهيد خوارزمي دادند.وي ضمن اذعان به اين نكته كه بايد به توجه مير سيد علي همداني به شريعت، عنايت داشته باشيم، گفت: هر چه ما از عرفا تجليل كنيم، تجليل غيرمستقيم از زبان فارسي است؛ زيرا بيشترين آثار و اشعار و نوشتههاي اين بزرگان و عارفان منطقهي خوارزم و خراسان بزرگ، به زبان فارسي است.ابراهيمي افزود: همچنين بايد بدانيم كه هر جا عرفان تقویت شده، افراطیگری به سستی و ضعف گراییده است؛ چون در عرفان کشتن مفهومی ندارد. در طول تاريخ حتی یک عارف پیدا نمیکنید که دستور قتل کسی را داده باشد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پايان سخنان خود با اشاره به اينكه تمام آموزههای عرفانی مبتنی بر اندیشههای ناب اسلامی هستند، گفت: يكي از راههاي جلوگيري از افراطيگري در بسياري از مناطق جمهوريهاي استقلاليافته از شوري سابق، تقويت انگيزههاي عرفاني است كه به سستي خشونت و تندروي خواهد انجاميد.بنا بر اعلام اين خبر، همايش گراميداشت هفتصدمين سال تولد مير سيد علي همداني، به مناسبت هفتصدمين سال تولد مير سيد علي همداني، عارف نامدار ايراني و نيز ثبت نام وي در تقويم مشاهير 2014 يونسكو، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با همكاري كميسيون ملي يونسكو در ايران، مؤسسهي فرهنگي اكو، سفارت تاجيكستان در تهران، جامعه المصطفي العالميه و مؤسسهي نقش جاويد، عصر شنبه 3 ابان در محل موزهي ملي ايران، برگزار شد.اين همايش، با حضور و سخنراني آيتالله محمدي، نمايندهي ولي فقيه و امام جمعهي همدان، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و همچنين جمعي از فرهيختگان و فعالان عرصهي فرهنگي از ايران، پاكستان و تاجيكستان و مديران نهادهاي فرهنگي بينالمللي همراه بود.
یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]