واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها نشست سازمان فرهنگ و رهبران ديني كنيا/ 1
مقاومت، نفي تروريسم و عملي براي نپذيرفتن آن است
آيتالله تسخيري در نشست ديني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با رهبران ديني كنيا، با اشاره به تفاوت موجود در تروريسم و مقاومت، گفت: مقاومت در حقيقت، نفي تروريسم و عملي براي نپذيرفتن و پاسخ دادن به آن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، نخستين دور نشست ديني مركز گفتوگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با رهبران ديني كنيا، با عنوان «نقش گفتوگوهاي ديني در مقابله با افراطگرايي و خشونت» عصر دوشنبه 14 مهرماه در سالن شهيد رحيمي اين سازمان آغاز شد. آيتالله تسخيري، ، مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام، در اين نشست، خطاب به حاضران در اين دور نشست ديني، اهميت گفتوگوهاي ديني را برشمرد. وي گفت: اين نوع گفتوگوهاي اخير از دههي 1930 ميلادي آغاز شد و فراز و نشيبهاي بسياري به خود ديد. در يك مرحله، طرفهاي گفتوگو نسبت به هم شك داشتند كه ايا هدف از اين گفتوگوها، دعوت به دين خود است؟ در مرحلهي بعد، به رسميت شناخته شدن براي ادامهي گفتوگو از سوي طرف تعامل شرط ادامهي گفتوگوها بود و در مرحلهاي هم گفتوگوها در رابطه به الهيات و اعتقادات ادامه داشت. وي افزود: تا اينكه در مرحلهي اخر، اين موضوع مطرح شد كه ما نياز داريم تا به مسايل كلي بشريت بپردازيم. نياز داريم تا به حقوق بشر، به صورت بينالادياني فكر كنيم. اين مرحله توانست اثرات بسياري به همراه داشته باشد.
مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام، ادامه داد: پس از استقرار جمهوري اسلامي در ايران در سي و چند سال پيش، گفتوگو، اولين هدف آن شد. اين گفتوگوها در 3 محور اديان، تمدنها و مذاهب اسلامي پي گرفته شد و هر كدام نيز به قدرت به كار خود ادامه دادند و در اين راه به پيشرفتهايي نيز دست يافتند.
وي مسألهي روز جهان را بروز خشونت جهاني عنوان كرد و ادامه داد: اين خشونت، يك مرض جهاني است. مرض افراطگرايي در هر موضوعي، چه تدين و چه علم و هر موضوع ديگري، باعث ايجاد انحراف خواهد شد. آيتالله تسخيري همچنين با اشاره به گفتوگوهاي ديني اسلام و مسيحيت ارتدكس در مسكو، گفت: اديان داراي مشتركات بسيار در باب نفي خشونت و حقوق بشر هستند. اسلام و مسيحيت هم اين اشتراكات را دارند. هر دو دين، كل بشريت را خانوادهي خدا ميدانند و بر رحمت و محبت و شفقت، تأكيد دارند. وي در پايان سخنان خود با اشاره به تفاوت موجود در تروريسم و مقاومت، به واكاوي معناي هر يك از آنها پرداخت و گفت: مقاومت در حقيقت، نفي تروريسم و عملي براي نپذيرفتن و پاسخ دادن به آن است. اولين روز از اين دور از نشست با حضور آيتالله تسخيري، مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام، دكتر ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ولينگتن ماتيسو، دبيركل ائتلاف انجيلي كنيا، آصف كريم، رييس جامعهي شيعيان كنيا، حجتالاسلام خسروپناه، رييس مؤسسهي حكمت و فلسفه، اسقف اعظم سركيسيان، اسقف اعظم ارامنهي ايران، قهرمان سليماني، معاون آموزشي و پژوهشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و عليمحمد حلمي، رييس مركز گفتوگوي اديان اين سازمان، حجتالاسلام غلامرضا مصباحيمقدم، رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، خورشيديان، نمايندهي جامعهي زرتشتي، يوناتن بتكليا، نمايندهي آشوريان در مجلس شوراي اسلامي و چند تن ديگر از رهبران ديني اين كشور آفريقايي و محققان و پژوهشگران كشورمان برگزار شد. نخستين دور نشست ديني مركز گفتوگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با رهبران ديني كنيا، امروز سهشنبه 15 مهر، با حضور هيأت كنيايي در دانشگاه اديان و مذاهب در شهر قم ادامه مييابد.
۱۳۹۳/۷/۱۵ - ۰۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]