تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834483033
یازده دستورالعمل آیت الله بهجت ره (بخش پایانی)
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یازده دستورالعمل آیت الله بهجت ره (بخش پایانی)
به همديگر نگاه نكنيم، بلكه نگاه به «دفتر شرع» نماييم و عمل و ترك را مطابق با آن نماييم.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، در بخش های 1 و 2 به پنج سفارش از سفارشات و دستورالعمل های اخلاقی آیت الله بهجت ره اشاره داشتیم در این بخش نیز به 6 سفارش باقیمانده اشاره خواهد شد:
دستورالعمل ششم
بسمه تعالی
هيچ ذكری، بالاتر از «ذكر عملی» نيست؛ هيچ ذكر عملی، بالاتر از «ترك معصيت در اعتقاديات و عمليات نيست.»
و ظاهر اين است كه ترك معصيت به قول مطلق، بدون «مراقبه دائميه»، صورت نمیگيرد.
والله الموفق
العبد محمد تقی البهجت دستورالعمل هفتم
بسمه تعالی
من كلام علی عليهالسلام:«إعلم أن كل شیء من عملك تبع لصلاتك: بدان كه هر چيزی از عمل تو تابع نماز توست »؛ عليكم بالمحافظة علی الصلوات الخمس فی اوائل أوقاتها و بالإقبال بالكل إليه تعالی فيها، لا تفوتكم السعادة إن شاء الله تعالی: بر شما باد به محافظت بر نمازهای پنجگانه در اولين وقتهای آنها؛ و بر شما باد به روی نمودن و توجّه با تمام وجود بسوی خدای تعالی؛ {در اين صورت} سعادت را از دست نخواهيد داد إن شاء الله تعالی.
وفقنا الله و اياكم لمراضيه و جنبنا سخطه بمحمد و آله الطاهرين صلوات عليهم أجمعين. دستورالعمل هشتم
بسمه تعالی
جماعتی هستند كه وعظ و خطابه و سخنرانی را كه مقدمه عمليات مناسبه میباشند، با آنها معامله ذیالمقدمه میكنند، كأنه دستور اين است كه «بگويند و بشنوند، برای اينكه بگويند و بشنوند!» و اين اشتباه است.
تعليم و تعلم، برای عمل، مناسب است و استقلال ندارند. برای تفهيم اين مطلب و ترغيب به آن فرمودهاند: «كونوا دعاة إلیالله بغير ألسنتكم» با عمل بگوييد و از عمل ياد بگيريد و عملاً شنوايی داشته باشيد.
بعضی میخواهند معلم را تعليم نمايند، حتی كيفيت تعليم را از متعلمين ياد بگيرند.
بعضی «التماس دعا» دارند، میگوييم «برای چه؟» درد را بيان میكنند، دوا را معرفی میكنيم، به جای تشكر و به كار انداختن، باز میگويند: «دعا كنيد!»
دور است آنچه میگوييم و آنچه میخواهند؛ شرطيت دعا را با نفسيت آن مخلوط میكنند. ما از عهده تكليف، خارج نمیشويم، بلكه بايد از عمل، نتيجه بگيريم و محال است عمل، بینتيجه باشد و نتيجه، از غير عمل، حاصل شود؛ اين طور نباشد:
پی مصلحت، مجلس آراستند
نشستند و گفتند و برخاستند!
خدا كند قوال نباشيم، فعّال باشيم؛ [مبادا] حركت عمليه بدون علم بكنيم [و] توقف با علم بكنيم.
آنچه میدانيم بكنيم، در آنچه نمیدانيم، توقف و احتياط كنيم تا بدانيم؛ قطعاً اين راه پشيمانی ندارد.
به همديگر نگاه نكنيم، بلكه نگاه به «دفتر شرع» نماييم و عمل و ترك را مطابق با آن نماييم.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته دستورالعمل نهم
بسمه تعالی
آقايانی كه طالب مواعظ هستند، از ايشان سئوال میشود: آيا به مواعظی كه تا حال شنيدهايد، عمل كردهايد، يا نه؟
آيا میدانيد كه: «هر كه عمل كرد به معلومات خودش، خداوند مجهولات او را معلوم میفرمايد؟»
آيا اگر عمل به معلومات - اختياراً ـ ننمايد، شايسته است توقع زيادتی معلومات؟
آيا بايد دعوت به حق، از طريق لسان باشد؟ آيا نفرموده: «با اعمال خودتان، دعوت به حق بنمايد؟» آيا طريق تعليم را بايد ياد بدهيم، يا آنكه ياد بگيريم؟
آيا جواب اين سئوالها از قرآنكريم:
(والذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا)، و از كلام معصوم: «من عمل بما علم، ورثه الله علم ما لم يعلم» و «من عمل بما علم، كفی ما لم يعلم»، [روشن نمیشود؟]
خداوند توفيق مرحمت فرمايد كه آنچه را میدانيم، زير پا نگذاريم و در آنچه نمیدانيم، توقف و احتياط نماييم تا معلوم شود.
نباشيم از آنها كه گفتهاند:
پی مصلحت مجلس آراستند
نشستند و گفتند و برخاستند!
وما توفيقی إلا بالله، عليه توكلت و إليه انيب.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
الاقل محمد تقی البهجت
مشهد مقدس
يكشنبه ۱۳۷۵ هـ.ش.
مطابق با ربيع الاول ۱۴۱۷ هـ.ق. دستورالعمل دهم
بسمه تعالی
همه میدانيم كه رضای خداوند اجّل، با آنكه غنی بالذات [است] و احتياج به ايمان بندگان و لوازم ايمان آنها ندارد، در اين است [ كه]: بندگان، هميشه در مقام تقرب به او باشند، پس میدانيم كه برای حاجت بندگان به تقرب به مبدأ الطاف و به ادامه تقرب، [خداوند] محبت به ياد او و ادامه ياد او دارد.
پس میدانيم به درجه اشتغال به ياد او، انتفاع ما از تقرب به او، خواهد بود؛ و در طاعت و خدمت او، هر قدر كوشا باشيم به همان درجه، متقرب و منتفع به قرب خواهيم بود؛ و فرق بين ما و سلمان سلام الله عليه، در درجه طاعت و ياد او كه مؤثر در درجه قرب ما است، خواهد بود.
و آنچه میدانيم كه اعمالی در دنيا محل ابتلاء ما خواهد شد، بايد بدانيم؛ كه آنها هر كدام مورد رضای خداست، ايضاً خدمت و عبادت و طاعت او محسوب است.
پس بايد بدانيم كه هدف بايد اين باشد كه تمام عمر، صرف در ياد خدا و طاعت او و عبادت، بايد باشد، تا به آخرين درجه قرب مستعد خودمان برسيم، و گرنه بعد از آنكه ديديم بعضی، به مقامات عاليه رسيدند و ما بی جهت، عقب مانديم، پشيمان خواهيم شد.
وقفنا الله لترك الاشتغال بغير رضاه بمحمد و آله صلوات الله عليهم اجمعين. الأقل محمد تقی بهجة
مشهد مقدس
چهارشنبه ۱۳۷۵ هـ ش
مطابق با ربيع الاول ۱۴۱۷ هـ ق دستورالعمل يازدهم
بسمه تعالی
الحمدلله وحده و الصلاة علی سيد الانبياء محمد و آله سادة الأوصياء الطاهرين و اللعن الدائم علی اعدائهم من الأولين و الآخرين.
و بعد، مخفی نيست بر اولی الألباب كه اساسنامه حركت در مخلوقات، شناختن محرّك است كه حركت، احتياج به او دارد، و شناختن ما منه الحركه و ما إليه الحركه و ما له الحركه، يعنی بدايت و نهايت و غرض، كه آن به آن، ممكنات، متحرك به سوی مقصد میباشند.
فرق بين عالم و جاهل، معرفت علاج حوادث و عدم معرفت است؛ و تفاوت منازل آنها در عاقبت، به تفاوت مراتب علم آنها است در ابتدا.
پس، اگر محرك را شناختيم و از نظم متحركات، حسن تدبير و حكمت محرّك را دانستيم، تمام توجه ما به اراده تكوينيه و تشريعيه اوست، خوشا به حال شناسنده، اگر چه بالاترين شهيد باشد؛ و وای به حال ناشناس، اگر چه فرعون زمان باشد.
در عواقب اين حركات، جاهل میگويد: «ای كاش خلق نمیشدم»، عالم میگويد: «كاش هفتاد مرتبه، حركت به مقصد نمايم و باز برگردم و حركت نمايم و شهيد حق بشوم».
مبادا از زندگی خودمان، پشيمان شده برگرديم؛ صريحاً میگويم: ـ مثلاًـ اگر نصف عمر هر شخصی در ياد منعم حقيقی است و نصف ديگر در غفلت، نصف زندگی، حيات او محسوب و نصف ديگر، ممات او محسوب است، با اختلاف موت، در اضرار به خويش و عدم نفع.
خداشناس، مطيع خدا میشود و سر و كار با او دارد؛ و آنچه میداند موافق رضای اوست، عمل مینمايد؛ و در آنچه نمیداند، توقف مینمايد تا بداند؛ و آن به آن، استعلام مینمايد و عمل مینمايد، يا توقف مینمايد؛ عملش، از روی دليل؛ و توقفش، از روی عدم دليل.
آيا ممكن است بدون اينكه با سلاح اطاعت خدای قادر باشيم، قافله ما به سلامت از اين رهگذر پر خطر، به مقصد برسد؟ آيا ممكن است وجود ما از خالق باشد و قوت ما از غير او باشد؟ پس قوت نافعه باقيه نيست، مگر برای خداييان، و ضعفی نيست مگر برای غير آنها.
حال اگر در اين مرحله، صاحب يقين شديم، بايد برای عملی نمودن اين صفات و احوال، بدانيم كه اين حركت محققه از اول تا به آخر، مخالفت با محرّك دواعی باطله است، كه اگر اعتنا به آنها نكنيم، كافی است در سعادت اتصال به رضای مبدأ اعلی: « أفضل زاد الراحل إليك عزم إرادة ».
والحمدلله اولاً و آخراً، و الصلاة علی محمد و آله الطاهرين و اللعن الدائم علی أعدائهم أجمعين.
مشهد مقدس
چهارشنبه مرداد ماه هـ.ش.
مطابق با ربيع الاول ۱۴۱۷ ه. ق.
۱۵/۰۷/۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
یازده دستورالعمل آیت الله بهجت(بخش اول)
یازده دستورالعمل آیت الله بهجت بخش اول جماعتی از اين جانب طلب موعظه و نصيحت میكنند اگر مقصودشان اين است كه بگوييم و بشنوند و بار ديگر در وقت ديگر بگوييم و بشنوند حقير عاجزم و بر اهل اطلاع پوشيده نيست به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز جمعی از آیت الله بهیازده دستورالعمل آیت الله بهجت (بخش دوم)
یازده دستورالعمل آیت الله بهجت بخش دوم كسانیكه به آنها عقيده داريد نظر به اعمال آنها نماييد آنچه میكنند از روی اختيار بكنيد و آنچه نمیكنند از روی اختيار نكنيد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز در بخش قبلی به سه دستور از یازده دستورالعمل های آیت اللهاگر براي خدا بجنگيد، خونتان «ثار الله» و ياد خداست/ نهضت عاشورا، الهام بخش حماسه بزرگ دفاع مقدس بود
دین و اندیشه آیین ها و تشکل های مذهبی آیت الله العظمی جوادی آملی اگر براي خدا بجنگيد خونتان ثار الله و ياد خداست نهضت عاشورا الهام بخش حماسه بزرگ دفاع مقدس بود آیت الله العظمی جوادی آملی می گوید کسي که براي خاک مي جنگد خونش هم به اندازه خاک مي ارزد ولي اگر براي خدا جزندگی نامه آیت الله سید حسین بروجردی(ره)
زندگی نامه آیت الله سید حسین بروجردی ره اجداد و نسبآیت الله بروجردی ره از سادات طباطبائی بروجردی و با سی واسطه به دومین پیشوای شیعیان حضرت حسن بن علی علیهما السلام می رسد جدّ ششم آن مرحوم فقیه عالی قدر سید محمد بروجردی است که از بزرگان و دانشمندان قرن یازدهم هجری بآیتالله موسویاردبیلی: جامعه به فعالیتهای فرهنگی نیاز جدی دارد
چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۱ آیتالله عبدالکریم موسویاردبیلی با اشاره به اینکه موضوع فرهنگ در سطح جامعه از جایگاه مهمی برخوردار است گفت ارتقای فرهنگ عمومی جامعه نیازمند اقدامات و برنامهریزیهای جدی است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مرجع تقلید در دیآیتالله مکارمشیرازی، درگذشت دعاگو را تسلیت گفت
دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۸ آیتالله مکارمشیرازی در پیامی درگذشت حجتالاسلام والمسلمین محسن دعاگو امام جمعه شمیرانات را تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از حوزهنیوز پیام تسلیت این مرجع تقلید بدین شرح است فقدان اسفناک این عالم ربانی و مجاهد موجبپخش آنلاین دروس آیت الله جوادی آملی در اینترنت
دین و اندیشه اندیشمندان پخش آنلاین دروس آیت الله جوادی آملی در اینترنت همزمان با آغاز سال تحصیلی دروس خارج فقه و تفسیر آیت الله العظمی جوادی آملی به صورت زنده از اینترنت قابل دریافت است به گزارش خبرگزاری مهر دروس خارج فقه و تفسیر آیت الله جوادی آملی به صورت اینترنتی در شبکهتازه ترین اظهارات آیت الله نوری همدانی
تازه ترین اظهارات آیت الله نوری همدانی پس از جریان سقیفه رفته رفته دو مدرسه به وجود آمد که یکی مدرسه اهل بیت ع و دیگری مدرسه خلفا بود و نام کتاب معالم المدرستین از این دو مدرسه آمده است که مظاهر و نشانههای این دو مدرسه را در بر میگیرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویستاکید مجدد آیتالله علویگرگانی بر ربویبودن سیستم بانکی
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۳ آیتالله علویگرگانی گفت دیرکردی که بانکها میگیرند به حساب روز است برخی از بانکها روزهای تعطیل را هم محاسبه کرده و مردم را جریمه میکنند و این امر اساساً صحیح نیست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید در دیدار با دبیر شوتفسیر آیت الله حسینیطهرانی از روایت امام جواد(ع)/ فتوا دادن در مقابل فتواى أعلم جائز نيست
دین و اندیشه آیین ها و تشکل های مذهبی تفسیر آیت الله حسینیطهرانی از روایت امام جواد ع فتوا دادن در مقابل فتواى أعلم جائز نيست خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه فتوا با وجود أعلم جائز نيست براى اينكه فتواى به غير حق است و مَصَب فتوا در امت حتماً مختص به أعلم است پس هر فتواآیتالله تسخیری: خشونت یک مریضی جهانی و معلول افراطیگری است
دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۴ مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام مسئله خشونت را یک مریضی جهانی دانست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آیت الله تسخیری در نشست نقش گفتوگو های دینی در مبارزه با افراط گرایی و خشونت اظهار کرد مسئله امروز جهان خشونت است که به یک مریضیتوصیههای آیتالله مکارمشیرازی به معلمان
سهشنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۳ آیتالله مکارمشیرازی گفت اگر مدارس چهارگانه کار خود را درست انجام دهند جامعه سالم و پیشرو و موفق و سربلندی را شاهد خواهیم بود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش و جمعی از فرهنگیان استان قم در سنظر آیتالله صافی درباره فروش چک به قیمت کمتر
چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۲ آیتالله صافیگلپایگانی در پاسخ به استفتایی نظر خود را درباره فروش چک به قیمت کمتر بیان کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است بسمه تعالی محضر مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی صافانتقاد آیت الله علوی گرگانی از سودغیرشرعی و جریمه دیرکرد بانکها
انتقاد آیت الله علوی گرگانی از سودغیرشرعی و جریمه دیرکرد بانکها فرهنگ > دین و اندیشه - رسا نوشت حضرت آیتالله محمد علی علوی گرگانی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در دیدار مسؤولان بانک انصار اظهار داشت بانکها باید بانکداری اسلامی بدون ربا را سرلوحهتسلیت آیتالله موسویاردبیلی در پی درگذشت والده هاشمیشاهرودی
یکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۴ آیتالله موسویاردبیلی با صدور پیامی درگذشت والده آیتالله هاشمی شاهرودی را تسلیت گفت به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن پیام تسلیت این مرجع تقلید به شرح زیر است بسم الله الرحمن الرحیم آیتالله آقای سیدمحمود هاشمی شاهرودی دخبر خوشحال کننده از وضعیت آیتالله مهدویکنی
خبر خوشحال کننده از وضعیت آیتالله مهدویکنی حجتالاسلام میرلوحی مسؤول دفتر آیتالله مهدویکنی گفت آیتالله مهدویکنی با دستور پزشکان چشمان خود را باز و بسته کرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز سیدمحمود میرلوحی با اشاره به بهبود وضعیت آیتالله محمدرضانوشتاری از آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت روز عرفه
شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۷ آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید در نوشتاری عرفه را روز عبادت و خداپرستی دانسته است که انسانها درآن خود را به رحمت خدا نزدیکتر از سایر روزها میبینند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم دراین نوشتار آمده است دعا هایی که ا-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها