محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827612781
آثار دنیوی و اخروی نفرین کردن
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
آثار دنیوی و اخروی نفرین کردن بسیاری از گرفتاری های ما بی آن که متوجه باشیم به سبب آه و نفرین پدر و مادر یا دوست و رفیقی است که به او ظلم و ستم کرده ایم و او از سردرد به خداوند پناه برده و مجازات عمل را به خداوند واگذار کرده است.
فرق لعن و دشنامانسان به طور طبیعی نسبت به خوبی ها و زیبایی ها، واکنش مثبت نشان می دهد و با دیدن آن ها خوشحال و شادان می شود؛ چنان که بدی ها و زشتی ها را ناخوش می دارد و از دیدن آنها غم و اندوه بر سیرت و سیمایش نمایان می شود. بسیاری از مردم با دیدن خوبی ها و زیبایی ها واکنش عاطفی و احساسی نشان می دهند و با گفتن آفرین و دعای نیک و خیر، سرور و خوشحالی خویش را هویدا می سازند؛ چنان که با دیدن زشتی ها و بدی ها، با نفرین ابراز انزجار و تنفر می کنند. بنابراین، درباره فلسفه نفرین می بایست به این نکته توجه شود که حس فطری انسان و واکنش درونی افراد، تمجید و سپاس از کارهای شایسته و تکذیب و پرخاش در برابر افعال ناشایست است. این، شیوه همیشگی افراد با هر مکتب و مرام و یا دین و آیین است که درحالت اعتدال، نوعی واکنش درونی را نسبت به افعال بیرونی در خود احساس کنند.
بسیاری از گرفتاری های ما بی آن که متوجه باشیم به سبب آه و نفرین پدر و مادر یا دوست و رفیقی است که به او ظلم و ستم کرده ایم و او از سردرد به خداوند پناه برده و مجازات عمل را به خداوند واگذار کرده استلعن از ناحیه خداوند متعال به معنای دور ساختن کسی از رحمت خویش در دنیا و در آخرت عذاب و عقوبت و از ناحیه بندگان نیز لعن و نفرین در واقع همان دعا به ضرر و بر ضد دیگران است.(ر. ک:مفردات الفاظ قرآن، راغب اصفهانی، ص 471، دار الکاتب العربی، بیروت.)به دیگر سخن،لعن و نفرین هر انسانی نسبت به ظالمان، هرگز به عنوان «عمل» و «کنش» ابتدایی محسوب نمی شود، بلکه عکس العمل و واکنشی است که در اثر ستم ستمکاران در احساس و اندیشه خود می یابد؛ همان گونه که قرآن کریم نقض عهد و پیمان تبهکاران را نسبت به ارزش های الهی و انسانی باعث لعن خداوند و سیه دلی آنان می شمرد و می فرماید: فبما نقضهم لعناهم و جعلنا قلوبهم قاسیه ؛ به سبب نقض پیمان، ما آنان را نفرین و لعن کردیم و دلهایشان را سنگ و سخت قرار دادیم. (مائده، آیه 31)مؤمنان نیز به پیروی از خداوند و پیامبران لازم است تا نفرین را روشی برای مبارزه با هرگونه اعتقادات و رفتارهای ضدحق و هنجارها و ارزش ها بدانند و بر آن عمل کنند.
آثار دنیوی و اخری نفرین کردنآثار دنیوی و اخروی نفرین نفرین و دعای بد در حق دیگران، تأثیرات شگرفی به جا می گذارد و این گونه نیست که آن را صرفا یک لقلقه زبان بدانیم.
سرگردانی انسان ها نیز از آثار نفرین است. اگر انسان کاری کند که نفرین حقی او را بگیرد، ممکن است در زندگی گرفتار سرگردانی شود، چنان که دعای بد و نفرین حضرت موسی(ع) موجب سرگردانی یهودیان به مدت چهل سال شد به سخن دیگر، نفرین تنها یک واکنش بی تأثیر و حرف مفت نیست، بلکه واکنشی است با آثار و تبعات سخت و شدید که شخص باید مواظب باشد گرفتار آن نشود.خداوند در آیات 88 تا 90 سوره یونس و نیز 71 تا 72 سوره دخان، تباهی اموال و بهره نبردن از آنها را از پیامدهای نفرین می شمارد و در این آیات گزارش می کند که چگونه نفرین حضرت موسی(ع) موجب شد تا فرعون و فرعونیان نتوانند از همه نعمت ها و مواهبی که در اختیار داشتند بهره ببرند و خود و اموالشان تباه شود.سرگردانی انسان ها نیز از آثار نفرین است. اگر انسان کاری کند که نفرین حقی او را بگیرد، ممکن است در زندگی گرفتار سرگردانی شود، چنان که دعای بد و نفرین حضرت موسی(ع) موجب سرگردانی یهودیان به مدت چهل سال شد. (مدثر، آیات 42 تا 62
قساوت قلب و سنگدلی نیز از آثار و پیامدهای نفرین است. (یونس، آیات 88 تا 09) همچنین هلاکت و نیستی (مومنون، آیات 32 تا 72 و قمر، آیات 9 تا 61) از دیگر آثار نفرین حق و اهل حق است.بسیاری از گرفتاری های ما بی آن که متوجه باشیم به سبب آه و نفرین پدر و مادر یا دوست و رفیقی است که به او ظلم و ستم کرده ایم و او از سردرد به خداوند پناه برده و مجازات عمل را به خداوند واگذار کرده است.در کتاب نشان از بی نشان ها این حکایت نقل شده که واگذار کردن به خدا تا چه اندازه ممکن است خطرناک باشد و تا چه اندازه می تواند این واگذاری و نفرین از روی ناتوانی، خانمانسوز و هلاک کننده باشد. می گویند: یک روز مرحوم بابا رستم به مرحوم حاجی می فرمایند: بروید شهر مقداری ماست بخرید و بیاورید.مرحوم حاجی طبق دستور عمل می کند. در مراجعه با یکی از سوارهای حکومتی برخورد می کنند. سوار از ایشان می خواهد که لباسها و اسبش را نگهداری کند تا او در رودخانه شنا کند.
کسانی که کافر شدند و در حال کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آنها خواهد بودمرحوم حاجی می فرمایند: وقت ندارم و باید بروم. آن مرد جاهل با دسته تازیانه به سر حاجی می زند، طوری که سر ایشان می شکند و ماستها می ریزد. مرحوم حاجی با سکوت در کنار رودخانه خود را تمیز می کند. مجددا ماست می خرد و مراجعه می نماید.مرحوم بابا علت تأخیر را جویا می شود. مرحوم حاجی قضیه را شرح می دهد. مرحوم بابا سؤال می کند: شما چه عکس العملی نشان دادی؟ مرحوم حاجی می گویند: هیچ نگفتم و جزای عمل او را به خدا واگذار کردم. بابا می فرماید: کار خوبی نکردی، برای اینکه او سر شما را شکسته به خدا واگذارش نمودی. فورا با عجله برگرد و با او تغیر و تشدد نما. مرحوم حاجی فورا برمی گردد؛ ولی هنگامی بر می گردد که کار از کار گذشته و اسب، او را بر زمین زده و هلاکش کرده بود.گفتنی است عارفان و سالکان بزرگی از محضر بابا رستم فیض برده و به دست ایشان پرورش یافتند. یکی از معروف ترین شاگردان وی مرحوم «حاج محمدصادق مشهور به تخت فولادی» است که از عرفای بزرگ قرن سیزدهم و استاد سیر و سلوک مرحوم «حاج شیخ حسنعلی نخودکی»(ره) بود
نفرین در روایات :نفرین به معنای دعا بر ضد و به ضرر کسی است؛ چنان که خداوند متعال میفرماید: "تَبَّت یدا اَبی لَهَبٍ وتَبّ ؛(تبت،1) بریده باد هر دو دست ابولهب (و مرگ بر او باد)."معادل نفرین در قرآن کریم "لعن" میباشد، و لعن در اصل به معنای طرد و دور ساختن همراه با خشم و غضب است.قرآن کریم میفرماید: "اِنَّ الَّذینَ کَفَروا وماتوا وهُم کُفّارٌ اُولغکَ عَلَیهِم لَعنَةُ اللّهِ والمَلغکَةِ والنّاسِ جمَعین؛(بقره،161) کسانی که کافر شدند و در حال کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آنها خواهد بود."(ر. ک:نمونه، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، ج 1، ص 552 ـ 556، دارالکتب الاسلامیة، تهران.)در روایات اسلامی نیز موضوع نفرین به عنوان یک مسأله جدی تلقی شده است، چنان که یونس بن عمّار میگوید:به امام صادقعرض کردم:همسایهای از قریش دارم که وی در کمین و در صدد اذیت و آزار من است و مرا نزد مردم رافضی خطاب میکند و میگوید:وی اموال را به جعفربن محمد میرساند. حضرت امام صادقفرمود:او را نفرین کن به این صورت که در سجده آخر از دو رکعت اول نماز شب حمد و سپاس خدا را میگویی و سپس بگو:خدایا فلان پسر فلان دربارة من چنین و چنان میکند و مرا در معرض خطر قرار داده است.
به طور کلی نفرین نمودن نسبت به دوستان و اطرافیان کار پسندیده ای نیست. انبیا و اولیا الهی جز در موارد نادری که مجبور می شدند، قوم خویش را نفرین نمی نمودند. ایشان در اغلب موارد حتی نسبت به کسانی که به ایشان ستم روا می داشتند و از پذیرش هدایت روی بر می تافتند، دعا می نمودند و از خدای متعال برای آنها هدایت و مغفرت می خواستندخدایا وی را هدف تیر سریع خویش قرار ده که دیگر فرصت آزار مرا نداشته باشد و اجلش را نزدیک کن و همین ساعت همین ساعت به سوی او بشتاب، من به دستور حضرت امام صادقعمل کردم، چون به کوفه بازگشتم از حال آن شخص پرسیدم، گفتند وی بیمار است، لحظاتی بعد صدای شیون از خانة او بر خاست و گفتند که او مرده است."(ر. ک:وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج 7، ص 133 ـ 134، مؤسسه آل البیت:قم.)حضرت علیمیفرماید:"از نفرین مظلوم بترسید که وی حق خویش را از خدا درخواست میکند و خداوند کسی را از حقش باز نمیدارد."البته لعن یا نفرین بر برادران و خواهران مؤمن و به طور کلی زبان گشودن به نفرین و لعن، امری مذموم است و جز در موارد استثنا از این امر به شدت پرهیز داده شده است. حضرت امام باقر7 میفرماید:"کسی که چیزی را لعنت میکند اگر آن شی مستحق نباشد لعنت به خود گوینده بر میگردد. پس از لعن مؤمن بپرهیزید تا مبادا خود گرفتار شوید."(ر. ک:میزان الحکمة، محمدمحمدی ری شهری، ج 5، ص 616)
توجه به چند نکته :1- به طور کلی نفرین نمودن نسبت به دوستان و اطرافیان کار پسندیده ای نیست. انبیا و اولیا الهی جز در موارد نادری که مجبور می شدند، قوم خویش را نفرین نمی نمودند. ایشان در اغلب موارد حتی نسبت به کسانی که به ایشان ستم روا می داشتند و از پذیرش هدایت روی بر می تافتند، دعا می نمودند و از خدای متعال برای آنها هدایت و مغفرت می خواستند.2- نفرین در حقیقت نوعی انتقام گیری از کسی است که ستمی از او به ما رسیده است. در فرهنگ اسلام عفو و بخشش و رحمت بر خشم و غصب و انتقام خصوصا نسبت به مؤمنین و نزدیکان ترجیح داده شده است.در عفو لذتی است که در انتقام نیست، همان گونه که رحمت الهی برغضبش سبقت دارد (سبقت رحمته غضبه).3- نفرین نوعی دعا است ولی دعا برای دور شدن کسی از خیر و رحمت و سعادت است و اگر شرایط دعا در آن جمع باشد و نفرین به جا و به مورد باشد این دعا نیز با خواست خداوند اجابت می گردد.4-كسى كه ظلم مىكند چه بسا در همین دنیا كیفر آن را ببیند. اما اولاً؛ همه كسانى كه ظلم كردهاند كیفر آن را در این دنیا نمىبینند و به عللى از جمله به جهت كارهاى خوبشان، كیفر ظلم آنان به تأخیر مىافتد و احیاناً در عوالم پس از مرگ كیفر آن را خواهند دید. ثانیاً؛ دیدن كیفر و جزاى بعضى از گناهان در این دنیا، ممكن نیست. مثلاً كسانى كه افراد زیادى را در جنگها و یا بمبارانهاى اتمى و شیمیایى كشتهاند، چگونه مىتوان آنان را به كیفر واقعى اعمالشان رساند.
لعن یا نفرین بر برادران و خواهران مؤمن و به طور کلی زبان گشودن به نفرین و لعن، امری مذموم است و جز در موارد استثنا از این امر به شدت پرهیز داده شده است. حضرت امام باقر7 میفرماید:"کسی که چیزی را لعنت میکند اگر آن شی مستحق نباشد لعنت به خود گوینده بر میگردد. پس از لعن مؤمن بپرهیزید تا مبادا خود گرفتار شوید توضیح اینکه:خداوند نسبت به بندهاش مهربان است تا آخرین مرحله به انسان فرصت مىدهد هرگز مانند جباران فوراً اقدام به انتقام و مجازات نمىكند بلكه رحمت واسعه الهى همیشه ایجاب مىكند كه نهایت فرصت به انسان گناهكار داده شود : «و اگر مىخواست آنها را به اعمالشان مجازات كند هر چه زودتر عذاب را به آنها مىفرستاد » (سوره كهف آیه 58) امام على(ع) مىفرماید: «اگر خدا به ستمگر مهلت دهد كیفر او هرگز فراموش نمىشود و او بر سر راهش و در گلوگاه او آنجا كه آب دهان فرو برده مىشود و استخوان گیر مىكند در كمین است.» (میزان الحكمه، جلد 7، ص 3375) . پس مهلت دادن بر ستم ستمگر به معناى نادیده گرفتن ستم او نیست چه بسا ستمگر چنین تصور كند كه خدا او را به خودش وا گذاشته است. مثلاً خداوند به فرعون چهل سال مهلت داد بعد از این مدت او را به عذاب آخرت و دنیا گرفتار كرد. و از طرفى سنت خداى سبحان در دنیا بر این جارى است كه از ظالم به وسیله ظالم دیگر انتقام مىگیرد. بنا براین ظالم كیفر ستم خودش را مىبیند یا در دنیا باز تاب اعمالش را توسط ظالم دیگر و یا سایر عوامل مىبیند و یا در آخرت به كیفر اعمالش مىرسند خلاصه انتقام از ظالم گرفته مىشود چه در دنیا و چه در آخرت و چه در دنیا و آخرت با هم نتیجه این كه خداى سبحان در كمین ستمگر در دنیا و آخرت است و مسئله مهلت دادن هم گاهى براى زیادى گناه است و گاهى براى تو به و جبران گذشته مىباشد.
اما وظیفه ماوظیفه ما این است که مواظب باشیم و گاه و بیگاه به هر بهانه ای به نفرین لب نگشاییم مخصوصا والدین محترمی که گاه از سر عصبانیت فرزندان دلبندشان را نفرین می کنند ، تصور کنید یکی از این نفرین ها کارساز شود چه خواهد شد؟ گفتیم نفرین بی جا گاه به خود شخص بر می گردد پس باید در این مسأله جوانب احتیاط را کاملا رعایت کرد تا مبادا آثار سوء نفرینمان گریبانگیر خودمان شود. اسک دین مطالب مرتبط:جايگاه نفرين كردن در فرهنگ شيعه و اسلامنفرين حضرت زهرا و پریشان کردن موعاقبت نفرین پدر
دوشنبه 27 مرداد 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]
صفحات پیشنهادی
آثار شوم گناهان در زندگی از نگاه امام رضا (علیه السلام)
آثار شوم گناهان در زندگی از نگاه امام رضا علیه السلام حتـما امر به معروف و نهى از منکر کنید و گرنه اشرارتان بر شما مسلّط و حاکم مى شوند آنـگاه خوبانتـان هم دعـا مى کنند امّا دعـایشان مستجـاب نمى شـود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز در روایات ابسیجیان سرپل ذهاب برای مقابله با آثار مخرب ماهواره راهپیمایی کردند
بسیجیان سرپل ذهاب برای مقابله با آثار مخرب ماهواره راهپیمایی کردند قصرشیرین - ایرنا - خواهران بسیجی پایگاه های مقاومت شهرستان سرپل ذهاب برای مقابله با طرح دجال واره مقابله با جنگ نرم و تهدیدات ماهواره از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تا حرم احمد ابن اسحاق ره راهپیمایی کردند بکشتار جمعی مسلمانان به اسم اسلام و دین مایه بد نام کردن اسلام حقیقی است
کشتار جمعی مسلمانان به اسم اسلام و دین مایه بد نام کردن اسلام حقیقی است نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی نیز مسلمانان این کشور را از هرگونه مشارکت در مبارزات مسلحانه بر حذر داشت و گفت که کشورش همچنان طرفدار اسلام میانه است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیکودکان ایرانی رنج مردم غزه را نقاشی کردند/ رونمایی از آثار
فرهنگ و هنر رادیو و تلویزیون کودکان ایرانی رنج مردم غزه را نقاشی کردند رونمایی از آثار شبکه پویا با برگزاری مسابقه نقاشی فلسطین مقاومت اسلامی و کودکان در برنامه نقاشی نقاشی بازتاب فجایع غزه در آثار کودکان را جمعآوری کرده است به گزارش خبرنگار مهر همزمان با تشدید بحران اشیعیان داغستان حمايت خود را از مقاومت غزه اعلام كردند
دین و اندیشه اسلام در جهان با صدور بيانيه اي شیعیان داغستان حمايت خود را از مقاومت غزه اعلام كردند شیعیان شهر ماخاچقلعه مرکز جمهوری داغستان روسيه ضمن گردهمایی در مسجد خامنهای این شهر حمايت خود را از مقاومت مظلومانه مردم غزه اعلام كردند به گزارش خبرگزاری مهر شيعيان نمازگمسلمانان مالزی شرکتهای حامی صهیونیست را تحریم کردند
دین و اندیشه مسلمانان مالزی شرکتهای حامی صهیونیست را تحریم کردند سازمانهای غیر دولتی مالزی دیروز یکشنبه 19 مرداد ماه ستادی برای تحریم سه شرک بزرگ آمریکایی و انگلیسی تشکیل داده تا مخالفت خود را با مواضع آنها در رابطه با حمایت از تجاوز صهیونیستها به غزه نشان دهند به گزارش خبرگزاریگزارش بيست ساله پژوهشي بعثه رهبري منتشر شد/ معرفي آثار منتشرشده در پژوهشكده حج و زيارت
دین و اندیشه قرآن و متون دینی گزارش بيست ساله پژوهشي بعثه رهبري منتشر شد معرفي آثار منتشرشده در پژوهشكده حج و زيارت كتاب آينه آثار معرفي آثار منتشرشده در پژوهشكده حج و زيارت و گزارشي از دو دهه فعاليت پژوهشي حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت منتشر شد به گزارش خبرگزااگر مجبورتان کردند به ما ناسزا بگویید
اگر مجبورتان کردند به ما ناسزا بگویید اما اگر شما را به بيزارى قلبى از ما دعوت كردند پس از ما بيزارى نجوئيد و گردنهاى خود را در معرض شمشيرها قرار دهيد ولى يقين خود را حفظ نمائيد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز اى گروه مردم ظالم و مظلوم جاهلآثار وضو
آثار وضو استمرار بر وضو توجه انسان را نسبت به خداوند بیشتر میکند و راه ذکر قلب را بر انسان میگشاید به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز وضو نور است و تداوم آن باعث ارتقا به عالم قدس خواهد شد گاهی وضو گرفتن برای خیلی از ما ناخوشایند و سخت است بعضحل مشکلات مربوط به سنددار کردن موقوفات
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۵ معاون حقوقی اوقافی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه مبنای روابط سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان ثبت اسناد و املاک را تفاهم برای احیا و تثبیت موقوفات اعلام کرد و از حل شدن بسیاری از مشکلات مربوط به سنددار کردن موقوفات در سالهای اخیر خبر داد10 هزار گردشگر خارجی از آثار تاریخی شوش دیدن کردند
10 هزار گردشگر خارجی از آثار تاریخی شوش دیدن کردند دزفول - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان شوش از سفر بیش از 10 هزار گردشگر خارجی از 42 کشور جهان به شوش از ابتدای امسال تاکنون خبر داد رضا چنانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود سفر گرزنده به گور کردن ایزدی ها در عراق توسط داعش
زنده به گور کردن ایزدی ها در عراق توسط داعش گروه تروریستی داعش بیش از ۵۰۰ تن از ایزدیان را اعدام کرده و بسیاری از آنان در گورهای جمعی زنده به گور کرده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز به نقل از دیلی میل وزارت حقوق بشر عراق اعلام کرده که گروهرسانه ها دینامیتهایی دارند که در حال نابود کردن تمدن غرب هستند
دین و اندیشه اسلام در جهان یک کارشناس رسانه رسانه ها دینامیتهایی دارند که در حال نابود کردن تمدن غرب هستند محمد حسین ساعی کارشناس حوزه رسانه با بیان اینکه زمانی رسانهها رکن چهارم دموکراسی بودند اما انگار این رسانهها در حال تغییر به ستون پنجم هستند گفت رسانه ها دینامیتهاآفريقايي ها خريد از فروشگاههاي حامي صهيونيست را تحريم كردند
دین و اندیشه اسلام در جهان آفريقايي ها خريد از فروشگاههاي حامي صهيونيست را تحريم كردند فروش محصولات فروشگاههاي زنجيرهاي ولورث در كيپتاون آفريقاي جنوبي به دليل تحريم كالاهاي اسرائيلي توسط مردم اين كشور با كاهش 35 درصدي مواجه شد به گزارش خبرگزاری مهر فروشگاههاي زننذر کردن صحیح چه شرایطی دارد؟
نذر کردن صحیح چه شرایطی دارد اگر کسی چیزی نذر کند ولی آن را ادا نکند چه حکمی پیش رو دارد سۆال ۱ نذر چیست لطفاً توضیح دهید جواب نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید ر ک توضیح المسائل امام رهانتظار باید با فراهم کردن مقدمات ظهور حضرت(عج) عجین باشد
دین و اندیشه اسلام در جهان حجت الاسلام غیاث انتظار باید با فراهم کردن مقدمات ظهور حضرت عج عجین باشد حجت الاسلام والمسلمین رحمان غیاث در برنامه کوی محبت با بیان اینکه انتظار باید با فراهم کردن مقدمات ظهور حضرت عج عجین باشد اولین کسی که انتظار فرج را مطرح کردند پیامبر اسلام صآیا صحابه به پیغمبر توسل می کردند؟
آیا صحابه به پیغمبر توسل می کردند وهابیون از طرفی صحاح سته را به طور کامل صحیح می دانند و افرادی مثل ابن حجر عسقلانی را ثقه می دانند و از طرفی نمی دانند توسل صحابه به پیغمبر را که در این کتب ذکر شده است چگونه توجیه کنند دانلود لینک ۱۲ ۰۵ ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۱-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها