محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852298669
نگاهی به نقش حضرت حمزه (ع) در رشد و نمو اسلام
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نگاهی به نقش حضرت حمزه (ع) در رشد و نمو اسلام
موقعی که ارتش اسلام تحت فشار قرار گرفت و خبر مرگ پیامبر منتشر شد، بیشتر مسلمانان به فکر نجات جان خود افتادند وهر کس به گوشه ای پناه برد.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، حمزه سیدالشهداء (ع) عموی بزرگوار پیامبر اسلام آزاد مردی بود که حتى پیش از پذیرش اسلام، از رسول خدا(ص) در برابر آزارهاى مشرکان حمایت مى کرد، گرویدن وى به اسلام موجب سربلندى دین خدا شد.
حمزة بن عبدالمطلب، عموى پیامبر گرامى اسلام بود، دو سال پیش از ولادت رسول خدا (ص) دیده به جهان گشود. او در میان جوانان قریش در دلاورى و بزرگوارى برجسته و در آزاد اندیشى، آزاد منشى و ستم ستیزى سرآمد بود كه سلحشورى و توان رزمى وى همزمان با آغاز دوره جوانى نمودار شد.
آن آزاد مرد، حتى پیش از پذیرش اسلام، از رسول خدا در برابر آزارهاى مشرکان حمایت مى کرد، گرویدن وى به اسلام موجب سربلندى دین خدا شد، زیرا پس از آن مسلمانان از انزوا بیرون آمدند و قریش با درک پشتیبانى توانا و استوار حمزه از پیامبر اکرم (ص) از آزارهاى خود کاستند و رفتارشان با رسول خدا و مسلمانان ملایم تر شد.
حمزه (ع) همراه دیگر مسلمانان به مدینه هجرت کرد و خدمات ارزنده اى بویژه در امور نظامى ارائه داد. پیامبر اکرم (ص) به مسائل دفاعى حکومت نوبنیاد خود اهتمام خاصى داشتند. ایشان با تشکیل گروههاى رزمى درصدد برآمدند امنیت مدینه را تامین کرده، مسلمانان را براى رویارویى با دشمنان آماده سازند. بر این اساس هفت ماه پس از هجرت، نخستین گروه گشتى رزمى را به فرماندهى حضرت حمزه (ع) ، اعزام نمودند. گرچه این رویارویى بدون درگیرى پایان یافت ولى نشانه اى از اقتدار سپاه اندک اسلام دربرابر کاروان بزرگ مشرکان بود.
رسول گرامى اسلام در ربیع الاول سال دوم هجرت غزوه “ابواء” را تدارک دید و درجمادى الاولى غزوه “ذات العشیره” را به قصد تعقیب کاروان قریش سازماندهى کرد. در این دو غزوه نیز پرچمدار سپاه اسلام، حضرت حمزه بود.
آن رزمنده نستوه در جنگ بدر حضورى درخشنده داشت. این نبرد با امدادهاى الهى و دلاورى هاى بى مانند امیرمومنان على (ع) و سلحشورى حمزه، با پیروزى قاطع سپاه اسلام به پایان رسید. در این پیکار تنى چند از سران کفر به دست تواناى حمزه به هلاکت رسیده یا به اسارت درآمدند. طعیمه بنعدى و ابوقیس بن فاکه از جمله این کشته شدگان بودند; و “اسود بنعامر” به دست حمزه به اسارت درآمد، سیدالشهدا حمزه بن عبدالمطلب در غزوه “بنى قینقاع” پرچمدار سپاه اسلام بود. یهودیان بنى قینقاع نخستین گروه یهود بودند که با اسلام اعلام جنگ نمودند، سپاه اسلام قلعه آنها را محاصره کرد. آنگاه رسول خدا(ص) آنان را از مدینه تبعید نمود و اموالشان را مصادره کرد.
یک سال پس از جنگ بدر، غزوه احد با هدف مقابله با مشرکانى که براى انتقامگیرى از مسلمانان و جبران شکست بدر به سمت مدینه آمده بودند آغاز گردید.حمزه و برخى دیگر از مسلمانان سلحشور، معتقد به جنگ برون شهرى بودند، حمزه به رسول خدا عرض کرد: “سوگند به آن که قرآن را بر تو فرستاد امروز دست به غذا نخواهم برد، مگرآنکه بیرون مدینه با شمشیر خود بر دشمن بتازم!”
حضرت حمزه (ع) از معدود قهرمانانى بود که در جنگ، نشان بر خود مى نهاد و بدین وسیله خود را به دوست و دشمن معرفى مى کرد. او نمونه اى از شجاعت و دلیرى در میدان نبرد بود، خود را به اعماق صفوف دشمن مى رساند و با دشمن درگیر مى شد، از قدرت بازوى برجسته اى بهره مند بود. در احد با دو شمشیر پیش رسول خدا مى جنگید و مى گفت: “من شیر خدا هستم!”
غزوه احد
روحیه قریش بر اثر شکست در جنک بدر سخت افسرده بود. برای جبران این شکست مادی ومعنوی وبه قصد گرفتن انتقام کشتگان خود، بر آن شد که با ارتشی مجهز ومتشکل از دلاوران ورزیده اکثر قبایل عرب به سوی مدینه حرکت کنند.
از این رو عمرو عاص و چند نفر دیگر مامور شدند که قبایل کنانه وثقیف را با خود همراه سازند واز آنان برای جنگ با مسلمانان کمک بگیرند. آنان توانستند سه هزار مرد جنگی برای مقابله با مسلمانان فراهم آورند.
دستگاه اطلاعاتی اسلام، پیامبر(ص) را از تصمیم قریش و حرکت آنان برای جنگ با مسلمانان آگاه ساخت. رسول اکرم (ص)برای مقابله با دشمن شورای نظامی تشکیل داد و اکثریت اعضا نظر دادند که ارتش اسلام از مدینه خارج شود و در بیرون شهر با دشمن بجنگد. پیامبر پس از ادای نماز جمعه با لشکری بالغ بر هزار نفر مدینه را به قصد دامنه کوه احد ترک گفت.
صف آرایی دو لشکر در بامداد روز هفتم شوال سال سوم هجرت آغاز شد. ارتش اسلام مکانی را اردوگاه خود قرار داد که از پشت به یک مانع وحافظ طبیعی یعنی کوه احد محدود می شد. ولی در وسط کوه بریدگی خاصی بودکه احتمال می رفت دشمن، کوه را دور زند واز وسط آن بریدگی در پشت اردوگاه مسلمانان ظاهر شود. پیامبر برای رفع این خطر عبد الله جبیر را با پنجاه تیر انداز بر روی تپه ای مستقر ساخت که از نفوذ دشمن از این راه جلوگیری کنند و فرمان داد که هیچگاه از این نقطه دور نشوند، حتی اگر مسلمانان پیروز شوند و دشمن پا به فرار بگذارد. پیامبر (ص) پرچم را به دست مصعب داد زیرا وی از قبیله بنی عبد الدار بود و پرجمدار قریش نیز از این قبیله بود.
جنگ آغاز شد، و بر اثر دلاوریهای مسلمانان ارتش قریش با دادن تلفات زیاد پا به فرار گذارد. تیراندازان بالای تپه، تصور کردند که دیگر به استقرار آنان بر روی تپه نیازی نیست. از این رو، برخلاف دستور پیامبر (ص)، برای جمع آوری غنایم مقر نگهبانی را ترک کردند. خالد بن ولید که جنگاوری شجاع بود از آغاز نبرد می دانست که دهانه این تپه کلید پیروزی است. چند بار خواسته بود که از آنجا به پشت جبهه اسلام نفود کند ولی با تیراندازی نگهبانان روبرو شده، به عقب بازگشته بود. این بار که خالد مقر نگهبانی را خلوت دید با یک حمله توام با غافلگیری، در پشت سر مسلمانان ظاهر شد و مسلمانان غیر مسلح و غفلت زده را از پشت سر مورد حمله قرار داد. هرج و مرج عجیبی در میان مسلمانان پدید آمد وارتش فراری قریش، از این راه مجددا وارد میدان نبرد شد.
در این میان مصعب بن عمیر پرچمدار اسلام به وسیله یکی از سربازان دشمن کشته شد و چون صورت مصعب پوشیده بود قاتل او خیال کرد که وی پیامبر اسلام است، لذا فریاد کشید: «ألا قد قتِلَ مُحمد».(هان ای مردم، آگاه باشید که محمد کشته شد). خبر مرگ پیامبر در میان مسلمانان انتشار یافت واکثریت قریب به اتفاق آنان پا به فرار گذاردند، به طوری که در میان میدان جز چند نفر انگشت شمار باقی نماندند.
ابن هشام، چنین می نویسد: انس بن نضر عموی انس بن مالک می گوید: موقعی که ارتش اسلام تحت فشار قرار گرفت و خبر مرگ پیامبر منتشر شد، بیشتر مسلمانان به فکر نجات جان خود افتادند وهر کس به گوشه ای پناه برد. وی می گوید: دیدم که دسته ای از مهاجر وانصار، که در بین آنان عمر خطاب و طلحه وعبیدالله بودند، در گوشه ای نشسته اند و در فکر نجات خود هستند. من با لحن اعتراض آمیزی به آنان گفتم: چرا اینجا نشسته اید؟ در جواب گفتند: پیامبر کشته شده است و دیگر نبرد فایده ندارد. من به آنها گفتم: اگر پیامبر کشته شده دیگر زندگی سودی ندارد؛ برخیزید و در آن راهی که او کشته شد شما هم شهید شوید؛ و اگر محمد کشته شد خدای او زنده است. وی می افزاید که: من دیدم سخنانم در آنها تاثیر ندارد؛ خود دست به سلاح بردم و مشغول نبرد شدم.(۱)
ابن هشام می گوید: انس در این نبرد هفتاد زخم برداشت و نعش او را جز خواهر او کسی دیگر نشناخت. گروهی از مسلمانان به قدری افسرده بودند که برای نجات خود نقشه می کشیدند که چگونه به عبد الله بن ابی منافق متوسل شوند تا از ابوسفیان برای آنها امان بگیرد! گروهی نیز به کوه پناه بردند. (۲)
ابن ابی الحدید می نویسد: شخصی در بغداد در سال ۶۰۸ ه. ق. کتاب مغازی واقدی را نزد دانشمند بزرگ محمد بن معد علوی درس می گرفت ومن نیز یک روز در آن مجلس درس شرکت کردم. هنگامی که مطلب به اینجا رسید که محمد بن مسلمة، که صریحا نقل می کند که در روز احد با چشمهای خود دیده است که مسلمانان از کوه بالا می رفتند و پیامبر آنان را به نامهایشان صدا می زد ومی فرمود:«إلیّ یا فلان، إلیّ یا فلان( به سوی من بیا ای فلان) ولی هیچ کس به ندای رسول خدا جواب مثبت نمی داد، استاد به من گفت که منظور از فلان همان کسانی هستند که پس از پیامبر مقام ومنصب به دست آوردند و راوی، از ترس، از تصریح به نامهای آنان خودداری کرده است و صریحا نخواسته است اسم آنان را بیاورد. (۳)
شرح فداکاری امام علي (ع)
نویسندگان معاصر مصری که وقایع اسلام را تحلیل کرده اند حق حضرت علی (ع) را چنانکه شایسته مقام اوست و یا لااقل به نحوی که در تواریخ ضبط شده است ادا نکرده اند و فداکاری امیر مؤمنان را در ردیف دیگران قرار داده اند.از این رو لازم می دانیم اجمالی از فداکاریهای آن حضرت را از منابع خودشان در اینجا منعکس سازیم.
۱- ابن اثیر در تاریخ خود (۶) می نویسد: پیامبر (ص) از هر طرف مورد هجوم دسته هایی از لشکر قریش قرار گرفت. هر دسته ای که به آن حضرت حمله می آوردند حضرت علی(ع) به فرمان پیامبر به آنها حمله می برد و با کشتن بعضی از آنها موجبات تفرقشان را فراهم می کرد واین جریان چند بار در احد تکرار شد. به پاس این فداکاری، امین وحی نازل شد وایثار حضرت علی را نزد پیامبر ستود و گفت: این نهایت فداکاری است که او از خود نشان می دهد. رسول خدا امین وحی را تصدیق کرد و گفت:«من از علی و او از من است» سپس ندایی در میدان شنیده شد که مضمون آن چنین بود:
«لاسیف الا ذوالفقار، ولا فتی الا علی».
ابن ابی الحدید جریان را تا حدی مشروحتر نقل کرده، می گوید: دستهای که برای کشتن پیامبر (ص) هجوم می آوردند پنجاه نفر بودند و علی(ع) در حالی که پیاده بود آنها را متفرق می ساخت.
سپس جریان نزول جبرئیل را نقل کرده، می گوید: علاوه بر این مطلب که از نظر تاریخ مسلم است، من در برخی از نسخه های کتاب «غزوات» محمد بن اسحاق جریان آمدن جبرئیل را دیده ام. حتی روزی از استاد خود عبد الوهاب سکینه از صحت آن پرسیدم. وی گفت صحیح است. من به او گفتم چرا این خبر صحیح را مؤلفان صحاح ششگانه ننوشته اند؟ وی در پاسخ گفت: خیلی از روایات صحیح داریم که نویسندگان صحاح از درج آن غفلت ورزیده اند! (۷)
۲- در سخنرانی مشروحی که امیر مؤمنان برای «راس الیهود» در محضر گروهی از اصحاب خود ایراد فرمود به فداکاری خود چنین اشاره می فرماید: هنگامی که ارتش قریش سیل آسا بر ما حمله کرد، انصار و مهاجرین راه خانه خود گرفتند. من با وجود هفتاد زخم از آن حضرت دفاع کردم. سپس آن حضرت قبا را به کنار زد ودست روی مواضع زخم، که نشانه های آنها باقی بود، کشید. حتی به نقل «خصال» صدوق، حضرت علی(ع) در دفاع از وجود پیامبر(ص) به قدری پافشاری وفداکاری کرد که شمشیر او شکست و پیامبر شمشیر خود را که ذوالفقار بود به وی مرحمت نمود تا به وسیله آن به جهاد خود در راه خدا ادامه دهد. (۸)
۳- ابن ابی الحدید می نویسد: هنگامی که غالب یاران پیامبر پا به فرار نهادند فشار حمله دشمن به سوی آن حضرت بالا گرفت. دسته ای از قبیله بنی کنانه وگروهی از قبیله بنی عبد مناف که در میان آنان چهار قهرمان نامور بود به سوی پیامبر هجوم آوردند. در این هنگام حضرت علی پروانه وار گرد وجود پیامبر می گشت واز نزدیک شدن دشمن به او جلوگیری می کرد. گروهی که تعداد آنان از پنجاه نفر تجاوز می کرد قصد جان پیامبر کردند وتنها حملات آتشین حضرت علی بود که آنان را متفرق می کرد. اما آنان باز در نقطه ای گرد می آمدند و حمله خود را از سر می گرفتند. در این حملات، آن چهار قهرمان وده نفر دیگر که اسامی آنان را تاریخ مشخص نکرده است کشته شدند. جبرئیل این فداکاری حضرت(ع) را به پیامبر (ص) تبریک گفت و پیامبر فرمود: «علی از من و من از او هستم».
۴- در صحنه جنگهای گذشته پرچمدار از موقعیت بسیار بزرگی برخوردار بوده و پیوسته پرچم به دست افراد دلیر و توانا واگذار می شده است. پایداری پرچمدار موجب دلگرمی جنگجویان دیگر بود وبرای جلوگیری از ضربه روحی به سربازان چند نفر به عنوان پرچمدار تعیین می شد تا اگر یکی کشته شود دیگری پرچم را به دست بگیرد.
قریش از شجاعت ودلاوری مسلمانان در نبرد بدر آگاه بود. از این رو، تعداد زیادی از دلاوران خود را به عنوان حامل پرچم معین کرده بود. نخستین کسی که مسئولیت پرچمداری قریش را به عهده داشت طلحة بن طلیحه بود. وی نخستین کسی بود که با ضربات حضرت علی(ع) از پای در آمد. پس از قتل او پرچم قریش را افراد زیر به نوبت به دست گرفتند وهمگی با ضربات حضرت علی(ع) از پای در آمدند: سعید بن طلحه، عثمان بن طلحه، شافع بن طلحه، حارث بن ابی طلحه، عزیز بن عثمان، عبد الله بن جمیله، ارطاة بن شراحبیل، صواب.
با کشته شدن این افراد، سپاه قریش پا به فرار گذارد واز این راه نخستین پیروزی مسلمانان با فداکاری حضرت علی(ع) به دست آمد. (۹) مرحوم مفید در ارشاد از امام صادق (ع) نقل می کند که پرچمداران قریش نه نفر بودند وهمگی، یکی پس از دیگری، به دست حضرت علی (ع) از پای در آمدند. ابن هشام در سیره خود علاوه بر این افراد از افراد دیگری نام می برد که در حمله نخست با ضربات علی (ع) از پای در آمدند. (۱۰)
شهادت حضرت حمزه (ع)
حضرت حمزه در جنگ احد، به هنگام تهاجم دشمن، وفادار و ثابت قدم از رسول خدا دفاع مى کرد و توانست سى مشرک جنگجو را به هلاکت برساند. یکى از مشرکان به نام “وحشى”، زیر درختى درکمین آن سردار دلاور نشسته بود حمزه او را دید و آهنگ او کرد. یکى از دشمنان راه را بر او بست، حمزه به او حمله کرد و وى را به قتل رساند. سپس با شتاب به سوى وحشى خیز برداشت ولى پایش در گل سر خورد و به زمین افتاد. در این هنگام وحشى زوبین به سویش پرت کرد … و بدین ترتیب آن بزرگوار پس از عمرى جهاد در راه خدا و یارى پیامبر گرامى به ملکوت اعلى پیوست و آن سردار رشید، شهید شاهد بارگاه الهى شد.
رسول خدا (ص) در منزلت او فرمود: "سالار شهیدان در روز قیامت نزد خداوند حمزه است". مزار آن سردار شهید و دیگر شهیدان احد همواره زیارتگاه عاشقان و عارفان الهى و الهامبخش جهاد و شهادت به مبارزان بوده است. “السلام علیک یا عم رسول الله السلام علیک یا خیر الشهداء السلام علیک یااسد الله و رسوله” .
پی نوشت :
۱- سیره ابن هشام، ج۳، ص۸۳- ۸۴٫
۲- سیره ابن هشام، ج۳، ص۸۳- ۸۴٫
۳- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۱۵، ص۲۳٫
۴- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۱۴، ص۲۶۶٫
۵- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج ۱۴، ص ۲۵۰٫
۶- کامل، ج۲، ص۱۰۷٫
۷- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۱۴، ص ۲۱۵٫
۸- خصال،شیخ صدوق، ج۲، ص ۱۵٫
۹- تفسیر قمی، ص۱۰۳; ارشاد مفید، ص ۱۱۵; بحار ج ۲۰، ص ۱۵٫
۱۰- سیره ابن هشام، ج۱، ص۸۴ – ۸۱٫
۲۱/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۴:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
نگاهی به نقش حضرت حمزه (ع) در رشد و نمو اسلام/ مقام حمزه در قیامت از زبان پیامبر(ص)
دین و اندیشه بمناسبت سالروز شهادت حضرت حمزه سيد الشهداء نگاهی به نقش حضرت حمزه ع در رشد و نمو اسلام مقام حمزه در قیامت از زبان پیامبر ص خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه حمزه سیدالشهداء عموی بزرگوار پیامبر اسلام ع آزاد مردی بود که حتى پیش از پذیرش اسلام از رسول خدا ص در بتبارشناسی یک قرائت افراطی از اسلام سیاسی؛ نقش فرانسه و انگلیس در رشد و نمو تروریسم در سوریه
تبارشناسی یک قرائت افراطی از اسلام سیاسی نقش فرانسه و انگلیس در رشد و نمو تروریسم در سوریهاتحادیهی اروپا در زمینهی بحران سوریه دچار چالش شد و کشورهای عضو آن در زمینهی چگونگی حل مناقشهی سوریه و نحوهی مداخله در آن به توافق نرسیدند و این موضوع موجب واگرایی بین اعضای اتحادیهیامام جمعه شیراز : مواجهه حضرت علی (ع) با قاتل خود نمونه حقوق بشر اسلامی است
امام جمعه شیراز مواجهه حضرت علی ع با قاتل خود نمونه حقوق بشر اسلامی است شیراز - ایرنا - نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس و امام جمعه شیراز در بیان حقوق بشر اسلامی به مواجهه حضرت علی ع با قاتل خود اشاره کرد و اظهار داشت جهانیان حقوق بشر اسلامی را در این مواجهه بایدخبرنگاران در رشد و توسعه فرهنگ نقش بسزایی دارند
خبرنگاران در رشد و توسعه فرهنگ نقش بسزایی دارند کرمانشاه - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صحنه گفت خبرنگاران در رشد و توسعه فرهنگ نقش بسزایی دارند سید علی سلیمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت سالروز شهادت شهید محمود صارمی خبرنگار ایرنا اظهارنقشه راه تبلیغات اسلامی توجه به شبکه مجازی در حوزه دین است/ ساماندهی محتوایی تولیدات
استانها شمال اردبیل اسماعیلی نقشه راه تبلیغات اسلامی توجه به شبکه مجازی در حوزه دین است ساماندهی محتوایی تولیدات اردبیل – خبرگزاری مهر مدیرکل امور فرهنگی رسانه و فناوری نوین سازمان تبلیغات اسلامی نقشه راه این دستگاه اجرایی را توجه جدی به شبکه های مجازی در حوزه دین عنوانمدیرعامل توزیع برق سمنان: خبرنگاران در رشد و توسعه جامعه نقش اساسی دارند
مدیرعامل توزیع برق سمنان خبرنگاران در رشد و توسعه جامعه نقش اساسی دارندمدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سمنان ضمن گرامیداشت روز خبرنگار گفت خبرنگاران در رشد و توسعه جامعه نقش اساسی دارند به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان سیدمحمد موسویزاده مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سمنان در آستکتابهای حوزه دین بیشترین عناوین کتب منتشرشده تیرماه را به خود اختصاص داده اند
دین و اندیشه قرآن و متون دینی کتابهای حوزه دین بیشترین عناوین کتب منتشرشده تیرماه را به خود اختصاص داده اند آمار نشر کتاب در تیرماه سال جاری اعلام شد که بر اساس آن 1 316 عنوان کتاب در حوزه دین منتشر شده است به گزارش خبرگزاری مهر آمار نشر کتاب در تیرماه سال جاری اعلام شد که برامام جمعه بروجرد مطرح کرد نقش تاثیرگذار خبرنگاران در ترویج سبک زندگی اسلامی در کشور
امام جمعه بروجرد مطرح کردنقش تاثیرگذار خبرنگاران در ترویج سبک زندگی اسلامی در کشورامام جمعه شهرستان بروجرد گفت خبرنگاران و نویسندگان میتوانند با معجزه تاثیرگذار قلم در ترویج بیش از پیش سبک زندگی اسلامی اعجاز آفرینی کرده و به مقابله با این فرهنگ مهاجم بپردازند به گزارش خبرنگارشوراي هماهنگي تبليغات اسلامي در مسير رهنمودهاي رهبري همراه مردم است
استانها غرب کردستان بيانيه شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي در مسير رهنمودهاي رهبري همراه مردم است سنندج – خبرگزاري مهر شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي استان كردستان با انتشار بيانيهاي آورده است شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي همواره در مسير رهنمودهاي رهبري همراه و همگام با مردم درجهاددانشگاهی نقش بسزایی در اسلامی شدن دانشگاهها ایفا کرده است
چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۳ رئیس دانشگاه ارومیه گفت جهاد دانشگاهی در میان سایر نهادهای علمی فرهنگی و غیره به عنوان یک الگوی رشد موفق محسوب میشود رحیم حب نقی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه آذربایجان غربی افزود جهاددانشگاهی آذربایجسرپرست سازمان تبلیغات اسلامی زهک: رسالت خبرنگاران رشد فکری جامعه را به دنبال دارد
سرپرست سازمان تبلیغات اسلامی زهک رسالت خبرنگاران رشد فکری جامعه را به دنبال داردسرپرست سازمان تبلیغات اسلامی زهک گفت رسالت خبرنگاران و اطلاعرسانی خدمات دولت رشد فکری جامعه را به دنبال دارد به گزارش خبرگزاری فارس از زهک حجتالاسلام علی خیور صبح امروز در نشست فرماندار شهرستاناخلاق مداری و رشد ارزش ها در دانشگاه آزاد اسلامی ضرورتی انکار ناپذیر است
استانها شمال گیلان شاهوراني اخلاق مداری و رشد ارزش ها در دانشگاه آزاد اسلامی ضرورتی انکار ناپذیر است رشت – خبرگزاری مهر نماینده تام الاختیار ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی در استان های شمالی بر ضرورت اخلاق مداری و رشد ارزش ها در این دانشگاه تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهرآقامحمدی در گفتوگو با فارس: کشورهای اسلامی برای حمایت از فلسطین به غیرت بیایند/تاکید بر نقش محوری ایران در حم
آقامحمدی در گفتوگو با فارس کشورهای اسلامی برای حمایت از فلسطین به غیرت بیایند تاکید بر نقش محوری ایران در حمایت از مقاومت فلسطینعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت نقش جمهوری اسلامی ایران در مقاومت فلسطین نقشی محوری است و سایر کشورهای اسلامی نیز باید به غیرت آمده و به حمایت از ملت مهر نوع شادی که با احکام اسلامی تعارضی نداشته باشد مورد قبول است/ اسلام منافی شادی نیست
دین و اندیشه آیین ها و تشکل های مذهبی در گفتگو با مهر مطرح شد هر نوع شادی که با احکام اسلامی تعارضی نداشته باشد مورد قبول است اسلام منافی شادی نیست یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اسلام مغایرتی با شادی ندارد گفت شادی که به محرمات احکام اسلامی نیانجامد اشکالی ندارند مثلارئیس دانشگاه آزاد اسلامی سمیرم خبر داد پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی سمیرم
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سمیرم خبر دادپذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی سمیرمرئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمیرم گفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمیرم در سال تحصیلی جدید برای نخستینبار در مقطع کارشناسی ارشد تعداد 80 دانشجو در رشته تحصیلی برنامهریزی شهرینگاهی فقهی به مساله اثبات آغاز و پایان ماه قمری ۱۰ نکته درباره رؤیت هلال
نگاهی فقهی به مساله اثبات آغاز و پایان ماه قمری۱۰ نکته درباره رؤیت هلالرؤیت هلال یک فعل خارجی است و از قبیل تشخیص موضوع احکام است که هر فرد مکلفی میتواند شخصاً به تشخیص آن اقدام کند و به علم خود عمل نماید و نیازی به تقلید در این مسئله نیست اما چون غالب مردم خود موفق به رؤیت هلاامام جمعه بندرعباس : خبرنگاران نقش مهمی در رشد و توسعه جامعه دارند
امام جمعه بندرعباس خبرنگاران نقش مهمی در رشد و توسعه جامعه دارند بندرعباس – ایرنا – نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس گفت خبرنگاران و رسانه ها با انعکاس اخبار و اطلاعات نقش مهمی در رشد و توسعه جامعه دارند به گزارش ایرنا آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در خطبه ه-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها