تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852280552




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا کشورهای در حال توسعه به علوم انسانی بی توجه هستند/ دنیای مجازی جهان واقعی را تحت تأثیر قرار داده است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > اندیشمندان استاد دانشگاه کالیفرنیا با مهر مطرح کرد:
چرا کشورهای در حال توسعه به علوم انسانی بی توجه هستند/ دنیای مجازی جهان واقعی را تحت تأثیر قرار داده است
پروفسور محمود منشی پوری با تاکید بر این موضوع که توجه کشورهای در حال توسعه بیشتر به علوم مهندسی و علوم تجربی است گفت: این کشورها و کشورهای در جهان سوم بدلیل اهمیت دادن و نیاز آنها به علوم مهندسی و پزشکی به علوم انسانی کمتر توجه می کنند.



پروفسور محمودمنشی پوری استاد دانشگاه کالیفرنیا برکلی در خصوص موانع رشد و توسعه علوم انسانی در کشورهای جهان سوم و در کشورهای در حال توسعه به خبرنگار مهر گفت: شاید تا بیست سال پیش جهان اول، دوم و جهان سوم معنا داشت اما در حال حاضر این طبقه بندی دیگر معنا ندارد. چون دنیا رو به جهانی شدن می رود. برخی کشورهایی که در گذشته جهان سوم نامیده می شدند اکنون با بدست آوردن بازارهای جهانی کشورهای نوظهور و در حال توسعه نامیده می شوند. کشورهایی مثل کره جنوبی، برزیل، هند و شیلی اکنون در حال پیشرفت هستند. وی تصریح کرد: اما در این کشورها و کشورهای در حال توسعه بدلیل اهمیت دادن و نیاز آنها به علوم مهندسی و پزشکی به علوم انسانی کمتر توجه می کنند. ولی نیاز به علوم انسانی را نمی توانند نادیده بگیرند مثلا در ورزش از روانشناسی بهره می گیرند. وی یادآور شد: این نکته درست است که بیشتر نیاز این کشورها ساخت زیر بناها، راهها و ساختمانها است و به مسائل انسانی، روانشناسی و جامعه شناسی توجه کمتری می شد. زیرا تمام تمرکز کشورهای جهان سومی و در حال توسعه روی پیشرفت های اقتصادی ساختار عمرانی بوده والویت داشتند. استاد دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو در ادامه یادآور شد: اما امروز جوامع به دلیل جهان گرایی با هم مرتبط هستند و مشکلات مدرنیزه شدن دیگر به حوزه علوم تجربی و مهندسی ختم نمی شود و مسایل اجتماعی را نیز در بر می گیرد. منشی پوری افزود: در سخنرانی در بین دانشجویان سال اول دانشگاه برکلی به این نکته اشاره نمودم که اولا مهمترین مساله برای شما درس و مطالعه و پیدا کردن شغلی در آینده است. اما مقداری از تحصیل شما در دانشگاه بعد اجتماعی آن است. اینکه شما یاد بگیرید که چگونه با استادان خود تعامل و در جامعه مشارکت کنید و روابط اجتماعی نیز بخشی از زندگی شما است. مؤلف "تروریسم، امنیت و حقوق بشر" در ادامه افزود: مسایل جهانی شدن باعث شدند که مسائل انسانی و مسائل رو در رو شدن انسان با جامعه بسیار پررنگ شود.  

استاد دانشگاه برکلی در خصوص رشد علوم انسانی در کشورهای تازه استقلال یافته گفت: وابستگی اقتصادی بسیار زیاد این کشورها به کشوری که از آن جدا شده اند باعث شده که به ثبات اقتصادی نرسیده و هنوز اولویت علوم تجربی و مهندسی و اقتصاد بر علوم انسانی و مسائل اجتماعی ارجح است. وی تأکید کرد: کشورهایی که هنوز اولویت های آنها اقتصادی است شاید نتواند به خوبی به علوم انسانی بپردازند؛ اگر چه کشور فقیری مثل بنگلادش تبدیل به مرکزی برای سازمانهای غیر دولتی(NGO) حقوق بشر تا محیط زیست شده است. شاید علی رغم فقیر بودن یک کشور بتوان در آن به مسائل انسانی و حقوق بشر پرداخت. منشی پوری تصریح کرد: یکی از دلایل رشد علوم انسانی در جوامع سازمانهای غیر دولتی (NGO) هستند. که به مسائلی همچون حقوق زن، حقوق کودکان و دیگر مسائل حقوقی انسانها در جوامع تاکید می کنند. استاد دانشگاه کالیفرنیا در پاسخ به چگونگی و چرایی رشد و توسعه علوم انسانی در جوامع مدرن و توسعه یافته گفت: مسائل و عواقب مدرنیزه شدن سهم بسزایی در رو آوردن به علوم انسانی و رشد آن در جوامع دارد. ازدیاد مسائلی همچون طلاق، حق وراثت و بسیاری از مسائل اجتماعی حاصل مدرنیزه شدن جوامع هستند و ضرورت پرداختن به علوم انسانی را موجب می شود. منشی پوری تصریح کرد: این مدرنیزه شدن باعث منحصر به فرد شدن تفکر و سلیقه انسان شده است. در عین حال مشکلات روانی متعددی برای مردمی که در این سیستم زندگی می کنند ایجاد می شود. سیستمهای سنتی محدود بودند و در آن اقتصاد قابل پیش بینی بود. در جوامع مدرن محدودیت کم شده و رقابت در تمام امور اقتصادی بسیار پررنگ شده است. این امر تاثیر بسزایی در روابط بین انسان ها گذاشته است. استاد دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو در خصوص این موضوع که آیا جوامع فقیر و جوامع درحال توسعه می توانند هم زمان در ساختار اقتصادی و زیربنائیشان به علوم انسانی و اجتماعی توجه داشته باشند گفت: هنوز در این جوامع علوم انسانی و ضروریاتش جا نیافتاده است. این کشورها در حال مبارزه برای جایگاه اقتصادی و سیاسی خود هستند و شاید تا با عواقب آن مواجه نشوند به فکر اعتلای علوم انسانی نیافتند، و ممکن است باعث شود این دو امر همزمان با هم پیش نرود. منشی پوری از پیش شرطهای مهم در توسعه علوم انسانی در جوامع توسعه یافته به نقش مهم آموزش اشاره کرد و یادآور شد: در دنیای امروز بزرگترین سرمایه و قدرت مردمی قدرت اجتماعی آنان است. آموزش و تعلیم است که باعث قدرت گرفتن مردم امروز در خواسته هایشان می شود. وی افزود: در دنیای ارتباطات (نسل گوگل؛ Google Generation) باعث شده وسایل ارتباط جمعی بیش از پیش قوی شود. این مسئله باعث نزدیکی بیشتر مردم با یکدیگر شده است. این ارتباط  در دنیای مجازی در روابط واقعی تاثیر می گذارد. در واقع باعث اهمیت روابط اجتماعی و شهرنشینی می شود که  نتیجه آن اهمیت و ضرورت توسعه علوم انسانی است. وی در ادامه افزود: اگر چه آموزش شرط اول توسعه علوم انسانی است و تخصیص بودجه کافی باعث رشد آن می شود، ولی در دولتهای خودکامه به آن همچون تیغ دولبه ای می نگرند که نکند آگاهی و معلومات مردم گریبانشان را بگیرد. شاید این نیز از مانع رشد و توسعه علوم انسانی در آن جوامع باشد.


۱۳۹۳/۵/۲۱ - ۰۸:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن