محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843980755
رتبه سوم ایران در بخش علوم شناختی بین کشورهای منطقه/ صعود 10 پلهای در جهان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد علوم شناختی عنوان کرد
رتبه سوم ایران در بخش علوم شناختی بین کشورهای منطقه/ صعود 10 پلهای در جهان
مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران جایگاه سوم منطقهای را در بخش علوم شناختی دارد، گفت: برای ایجاد زیرساختهای موردنیاز کشور در حوزه علوم شناختی نیاز به همکاری همگانی است.
به گزارش خبرنگار فناوریهای نوین باشگاه خبرنگاران و به نقل از مرکز روابط عمومی واطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، حامد اختیاری، مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد توسعه علوم وفناوری شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است: جایگاهی که ایران در حال حاضر در علوم شناختی دارد با نقطه ایده آل فاصله بسیاری داشته و امیدواریم در دو سال آینده در خاورمیانه در جایگاه دوم قرار گیریم دکتر اختیاری ضمن تشریح چالشهایی که پیش روی این دانش قرار دارد به تشریح راهکارهای لازم پرداخت.
با توجه به این مسئله که علوم شناختی دانشی نو پا در کشور است و هنوز به خوبی در جامعه شناخته نشده است ابتدا اهمیت و نقش این دانش در ارتقای کیفیت جوامع بشری را بیان کنید؟
چند سال پیش مطالعهای توسط وزارت علوم کشور آمریکا انجام شد تا دانشها و فناوریهایی که حیات بشری را در چند سال آینده تحت تاثیر قرار میدهند، مشخص شود بر اساس این مطالعه 4 فناوری بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی، اطلاعات و علوم شناختی حوزههایی هستند که آینده کیفیت و رفاه بشری را تحت تاثیر قرار می دهند.
خوشبختانه علوم شناختی در نقشه علمی کشور در گروه "الف" قرار دارد و اولویت اول کشور است. از این جهت سیاستگذاران کشور هوشمندانه این حوزه را به طور جدی مورد توجه قرار داده و همه این باور را دارند که علوم شناختی حوزهای راهبردی و بنیادین است که باید سرمایهگذاری در این عرصه انجام شود.
این حوزه دارای چه ویژگیهایی است که آن را از سایر علوم متفاوت میکند؟
این حوزه ویژگیهایی خاص و منحصر به فردی دارد که آن را از سایر حوزههای علمی متمایز میکند، از تفاوتهای عمده این حوزه وابسته بودن آن به همکاریهای بین رشتهای است، بدین معنا که زمینهای از فعالیتهای علمی بین حوزههای مختلف دانش گسترده شده و اگر بخواهیم در این عرصه فعالیتی جدی انجام شود بدون همکاریهای بین بخشی قادر به انجام آن نیستیم. دانش علوم اعصاب، روانشناسی، زبانشناسی، جامعه شناسی، فلسفه ذهن و مدلسازی شناختی از جمله حوزههای مختلف دانش است که در تعامل با علوم شناختی فرصتهای ارزشمندی را برای درک بهتر مغز و اتفاقاتی که در داخل آن رخ میدهد، ایجاد میکنند بنابراین وجود فضای همکاری بینرشتهای در این حوزه ضروری است.
نکته دیگر این است که عموم افراد جامعه به جز افراد متخصص میتوانند در زمره مخاطبین این دانش قرار گیرند یعنی بسیاری از دغدغهها و پرسشهایی که در این دانش مطرح است میتواند مورد توجه تک تک افراد جامعه قرار گیرد. به عنوان مثال زمانی که درباره توانمندیهای انسان در تصمیم گیری و اینکه چطور با استفاده از مجموعه فعالیتهای مغز تصمیمگیری کند، صحبت میکنیم غیر از اینکه پیچیدگیهای جدی در این زمینه بین دانشمندان مطرح است بین مردم عادی جامعه نیز درباره این مسئله سوالهای جدی وجود دارد. اگر در این زمینه یافته های علمی جدی داشته باشیم علاوه بر تاثیر بر روی فضاهای دانشگاهی بر روی زندگی مردم جامعه نیز تاثیرگذار است. این تاثیرگذاری هم فرصتهای جدی هم تهدیداتی را در کشور ایجاد میکند. بنابراین باید مراقب بود، زیرا کوچکترین اشتباهی در این عرصه تاثیرات مخرب برای جامعه در پی دارد.
مسئله مهم دیگر این است که بسیاری از فناوریهای تولید در این حوزه نیازمند تولید با توجه به شرایط بومی کشور هستند و اینگونه نیست که قادر باشیم بسیاری از جنبههای فناورانه این حوزه را از خارج وارد کنیم، ناگزیر هستیم بسیاری از این فناوریها را یا در کشور تولید کنیم یا اگر مجبور به واردات از سایر کشورها هستیم باید با شرایط خاصی منطبق با شرایط بومی کشور از لحاظ فرهنگی و اعتقادی انطباق داده شود.
دلیل اصلی نیاز به این دانش چیست که آن را به عنوان اولویت نخست کشور مطرح کرده است؟
همانطور که اشاره شد این حوزه با پیشرفتهایی که در کشورهای مختلف انجام شده تهدیدهای جدی را برای کشورها ایجاد میکند. فعالیتهایی همچون ذهن خوانی یا سوء استفاده برخی کشورها از دستاوردهای این فناوری باعث میشود اگر کشور ما دسترسی به این فناوری نداشته باشد از لحاظ استراتژی و راهبردی در آینده با مشکلاتی مواجه شود، بنابراین اگر بخواهیم این تهدیدها بی اثر باشد در این عرصه نیازمند سرمایهگذاری بومی و ملی هستیم.
در این حوزه در سالهای اخیر کاربردهای جدی شناخته شده که باعث میشود مردم کشور ما نیز در آینده نزدیک این خدمات را توقع داشته باشند. به عنوان مثال دانش علوم شناختی ارتباطی ایجاد میکند تا افرادی که درگیر آلزایمر میشوند بخش زیادی از توانایی مغزی خود را بازیابی کنند و اینطور نیست که با صرف هزینه این فناوریها را به کشور وارد کنیم، بلکه باید نمونه ایرانی آن را تولید کنیم. بنابراین نیاز داریم در این عرصه فعالیت های داخلی و ملی انجام دهیم تا پاسخگوی نیاز مردم باشیم.
خوشبختانه ستاد توسعه فناوری و علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف رشد این حوزه و ارتقا جایگاه آن در کشور تشکیل شده است، تا با ایجاد فرصتهای مناسب برای محققان ایران در زمینه علوم و فناوریهای شناختی جایگاه مناسبی را در دنیا کسب کند.
با توجه به اهمیتی که این علم دارد برای ورود آن در جامعه و تبدیل آن به دغدغه مردم چه بسترهایی نیاز است؟
مردم جامعه باید آگاهی داشته باشند که مغز به عنوان پیچیدهترین و برترین موهبت الهی چه توانمندیهای بی نظیر نهفته درونی دارد و در اختیار ما قرار میدهد بنابراین برای رسیدن به این هدف قدم نخست اطلاع رسانی است .
نکته دوم اینکه فرآیندهای شناختی قابل اصلاح و تقویت هستند در واقع دانش علوم شناختی روشهایی برای تغییر و تقویت شناخت به ما میدهد.
اگر مردم از این مسائل آگاهی پیدا کنند و دانشمندان فعال این حوزه و سیاستگذاران این عرصه ابزارهای لازم برای اطلاعرسانی مردم را در اختیار آنها قرار دهند، در این صورت فناوریهای تولید شده شناختی برای اصلاح یا تقویت امور شناختی در بین مردم تاثیرگذار عمل میکند.
با توجه به مباحثی که مطرح کردید، کشور ما در بحث علوم شناختی در چه جایگاهی قرار دارد؟
کشور ما در حوزه علوم شناختی با مرور شش سال فعالیتی که در این زمینه انجام گرفته جایگاه 35 را در دنیا به خود اختصاص داده است. در حال حاضر با پیشرفتی که در دو سال اخیر در این حوزه شده به جایگاه 25 دست پیدا کردهایم. البته هنوز با نقطه ایده آل فاصله قابل توجهی داریم. در منطقه نیز بعد از رژیم اشغالگر قدس و ترکیه جایگاه سوم از آن ایران است که امیدواریم در سالهای آینده با سرمایهگذاریهایی که انجام میشود در خاورمیانه در جایگاه دوم قرار گیریم.
برای پیشبرد این علم چه چالشهایی پیش روی شما قرار دارد؟
در این حوزه چالشهای جدی وجود دارد کمبود نیروی انسانی خبره در این زمینه چالشی جدی است. بنابراین درصدد هستیم تا با فعالیتهایی که در حال حاضر انجام میدهیم شرایط تربیت افراد متخصص این عرصه را مهیا کنیم. همچنین افرادی که در حوزه علوم همسایه هستند به این حوزه مهاجرت کنند.
همچنین این حوزه نیازمند همکاری بین رشتهای است، بنابراین در تلاش هستیم زمینههای این تعامل را در کشور ایجاد کنیم. برای رسیدن به این هدف طرحهایی که بین رشتههای مختلف انجام میشود را به طور خاص مورد حمایت قرار میدهیم. حتی در این سطح نیازمند همکاری بین بخشی همچون همکاری با وزارت علوم و بهداشت هستیم که این بخش پیچیدگی زیادی دارد.
بسیاری از خروجیهای تولید شده در این دانش تاثیرگذاری عمیق روی زندگی مردم جامعه دارد. بنابراین توجه به مسائل اخلاقی و ظرافتهای اخلاقی، اجتماعی و اعتقادی در مداخلات و مطالعات شناختی اهمیت دارد و این مورد از چالشهایی است که باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
زیرساخت های این دانش اکنون در کشور فراهم است؟
زیرساختهای، بسیاری از این دانشها در کشور ما وجود ندارد و این چالش دیگر پیش روی ماست. به عنوان مثال زیر ساختهای آزمایشگاهی به تعداد کافی در کشور وجود ندارد .از طرفی تعاملات با سایر کشورها را شروع کردیم تا امکاناتی که در این زمینه نیاز داریم به کشور وارد شود. به عنوان مثال همکاری مشترکی را با برزیلیها آغاز کردیم و نمونه ای از میمونهای خاص را از این کشور وارد کردیم که مخصوص آزمایشگاه است، تا محققان ما کارهای آزمایشگاهی خود را بر روی این نمونهها انجام دهند. همچنین با کشورهای دیگری همچون کره، ژاپن و آلمان مشغول تعامل هستیم تا ابزارهای تحقیقاتی و تجربیات محققان این کشورها را وارد کنیم.
در کشور ما با توجه به این نکته که علوم شناختی در اولویت "الف" قرار دارد حمایت بسیار خوبی از معاونت علم و فناوری میشود و معاون این معاونت دکتر ستاری به شخصه همکاری و همراهی با ما داشتند که این مسئله فرصت جدی ایجاد کرده است تا به آنچه در سند جامع ستاد در شورای انقلاب فرهنگی آمده است در سال آینده دست یابیم.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
رتبه سوم ایران در بخش علوم شناختی منطقه/ صعود 10 پلهای در جهان
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۵ مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران جایگاه سوم منطقه ای را در بخش علوم شناختی دارد گفت برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز کشور در حوزه علوم شناختی نیاز به همکاری همگانی استصعود 10 پلهای رتبه علوم شناختی ایران در جهان
دانش و فناوری صعود 10 پلهای رتبه علوم شناختی ایران در جهان مدیر گروه بخش آموزش و ترویج و منابع انسانی ستاد علوم شناختی با بیان اینکه ایران جایگاه سوم منطقه ای را در بخش علوم شناختی دارد گفت برای ایجاد زیرساختهای موردنیاز کشور در حوزه علوم شناختی نیاز به همکاری همگانی است بهایران جایگاه سوم منطقه ای را دربخش علوم شناختی دارد
مدیرگروه بخش آموزش ترویج ومنابع انسانی ستادعلوم شناختی ایران جایگاه سوم منطقه ای را دربخش علوم شناختی دارد تهران-ایرنا- مدیرگروه بخش آموزش ترویج ومنابع انسانی ستادعلوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران دربخش علوم شناختی دربین کشورهای منطقه در جایگاه سفضائلی در گفتوگو با فارس عنوان کرد در مورد پیامدهای منطقهای و جهانی توافق هستهای بین ایران و ۱+۵ مبالغه نشو
فضائلی در گفتوگو با فارس عنوان کرددر مورد پیامدهای منطقهای و جهانی توافق هستهای بین ایران و ۱ ۵ مبالغه نشودکارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نباید مبالغهای در مورد پیامدهای منطقهای و جهانی توافق احتمالی هستهای بین ایران و ۱ ۵ صورت گیرد گفت دستیابی به توافق هستهای میتواندسرانه مصرف گوشت قرمز و سفید در ایران یک سوم کشورهای پیشرفته جهان است
فیسبوک تویتر Google Cloob مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران سرانه مصرف گوشت قرمز و سفید در ایران یک سوم کشورهای پیشرفته جهان است تهران - ایرنا - مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران سرانه مصرف گوشت قرمز سفید و ماهی در ایران را حدود 45کیلوگرم برشمرد و گفت طبق آمارهاصعود یک پلهای والیبال ایران در رنکینگ جهانی
صعود یک پلهای والیبال ایران در رنکینگ جهانی ورزش > والیبال - تیم ملی والیبال ایران در رنکینگ جهانی یک پله صعود کرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین والیبالیستهای ایران در تازهترین رنكینگ فدراسیون جهانی به رده یازدهم رسیدهاند ایران چند روز قبل در لیگاختصاصی فارس/ در تازهترین گزارش سازمان ملل اعلام شد توسعه انسانی ایران بالاتر از 112 کشور جهان/ ایران در بین
اختصاصی فارس در تازهترین گزارش سازمان ملل اعلام شدتوسعه انسانی ایران بالاتر از 112 کشور جهان ایران در بین کشورهای با توسعه انسانی بالاسازمان ملل در جدیدترین گزارش توسعه انسانی خود اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران در سال 2013 به لحاظ توسعه انسانی جایگاه 75 را در میان کشورهای جهافعالیت 12هزار استاد ایرانی در خارج از کشور/ برنامه وزرات علوم برای ارتقای رتبه جهانی 10 دانشگاه
حوزه و دانشگاه قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل فعالیت 12هزار استاد ایرانی در خارج از کشور برنامه وزرات علوم برای ارتقای رتبه جهانی 10 دانشگاه قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل فعالیت های مرکز همکاری های بین الملل این وزارتخانه را تشریح کرد و نحوه همکاری ایرانیان خارجکشتی فرنگی نوجوانان ایران سوم جهان شد
کشتی فرنگی نوجوانان ایران سوم جهان شد تیم ملی کشتی فرنگی ایران با کسب پنج مدال به کار خود در مسابقات کشتی فرنگی نوجوانان جهان پایان داد تا در رده سوم جهان قرار گیرد خبرگزاری ایسنا در روز دوم این رقابتها که در اسلواکی برگزار می شود تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران صاحب یک مدالرقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان – اسلواکی تیم ایران پس از کسب مقام سوم بامداد جمعه به کشور بازمیگر
رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان – اسلواکیتیم ایران پس از کسب مقام سوم بامداد جمعه به کشور بازمیگردداعضای تیم کشتی فرنگی نوجوانان کشورمان پس از کسب عنوان سوم جهان ساعت 3 بامداد روز جمعه 27 تیرماه به کشور بازمیگردند به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از روابط عمومی فدرچین بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان / رتبه ایران با 15 سال سابقه در صنعت فولاد جهان + جدول
چین بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان رتبه ایران با 15 سال سابقه در صنعت فولاد جهان جدول اقتصادهای جهان که تجربههای بسیاری از فعالیتهای بخشخصوصی در کارنامه خود داشتند سرانجام به این نتیجه رسیدند که تنها راه برونرفت از موانع و ایجاد رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی با قدرتمندشدپیروزی ایران بر برزیل /صعود به نیمه نهایی لیگ جهانی +عکس
پیروزی ایران بر برزیل صعود به نیمه نهایی لیگ جهانی عکس با پیروزی پرشکوه ایران بر برزیل با نتیجه ایران 3 و برزیل 1 تیم ملی والیبال ایران با پیروزی مقابل تیم اول ردهبندی جهان برای نخستین بار در تاریخ به جمع چهار تیم برتر لیگ جهانی صعود کرد ایران 3-1 برزیلافتخار پشت افتخار والبا وجود کسب رتبه 19 مسابقات جهانی کشتیگیر قم در صدر برترین فرنگیکاران 100 کیلوگرم ایران
با وجود کسب رتبه 19 مسابقات جهانیکشتیگیر قم در صدر برترین فرنگیکاران 100 کیلوگرم ایرانکشتیگیر نوجوان و آیندهدار استان قم با وجود عدم توفیق در کسب مدال از رقابتهای جهانی همچنان بهترین فرنگیکار ایران در وزن 100 کیلوگرم محسوب میشود به گزارش خبرگزاری فارس از قم این کشتیگیرمرحله نهایی لیگ جهانی والیبال 2014 - فلورانس سایتهای بینالمللی: معجزه ایران؛ برزیل دوم شد و روسیه به خانه با
مرحله نهایی لیگ جهانی والیبال 2014 - فلورانسسایتهای بینالمللی معجزه ایران برزیل دوم شد و روسیه به خانه بازگشت سایتهای بینالمللی از صعود ایران به مرحله نیمهنهایی به عنوان یک معجزه یاد کردند به گزارش خبرگزاری فارس تیم ملی ایران با پیروزی 3 بر یک مقابل برزیل برای اولین باررقابت های کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان/ ایران با یک طلا، یک نقره و سه برنز، سوم شد
رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان ایران با یک طلا یک نقره و سه برنز سوم شد ورزش > کشتی - تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران عنوان سوم رقابت های جهانی اسلواکی را از آن خود کرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی فدراسیون کشتی تیم کشتی فرنگی نوتیم ایران به مقام سوم دست یافت / رقابت هایکشتی فرنگی جهانی اسلواکی
فیسبوک تویتر Google Cloob تیم ایران به مقام سوم دست یافت رقابت هایکشتی فرنگی جهانی اسلواکی تهران ایرنا - تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران عنوان سوم رقابت های جهانی اسلواکی را از آن خود کرد به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی فدراسیون کشتی تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران در پایتیم ایران به مقام سوم دست یافت / رقابت های قهرمانی کشتی فرنگی نوجوانان جهان
فیسبوک تویتر Google Cloob تیم ایران به مقام سوم دست یافت رقابت های قهرمانی کشتی فرنگی نوجوانان جهان تهران ایرنا - تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران چهارشنبه شب عنوان سوم رقابت های جهانی اسلواکی را از آن خود کرد به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی فدراسیون کشتی تیم کشتی فرنگی-
گوناگون
پربازدیدترینها