محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829237009
امام حسن (ع) زينت عرش الهي
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
امام حسن (ع) زينت عرش الهي
هركس خدا را بشناسد، (در عمل و گفتار) او را دوست دارد و كسى كه دنيا را بشناسد آن را رها خواهد كرد.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، سلام و درود بر دومين امام شيعيان، مايه فخر و مباهات پيامبر اكرم (ص)، مولود خجسته رمضان و زينت همه خوبي ها و نيكي ها.
پيشواى دوم جهان تشيع، نخستين ميوه پيوند فرخنده على (ع) با دختر گرامى پيامبر اسلام (ص)، هم او كه جهان در نيمه ماه رمضان سال سوم هجرت در شهر مدينه از آمدنش به خود باليد.
اكنون در آستانه سالروز شهادت آن امام معصوم قرار داريم، امامي كه نه تنها از نظر علم، تقوى، زهد و عبادت، مقامى برگزيده و ممتاز داشت، بلكه از لحاظ بذل و بخشش و دستگيرى از بيچارگان و درماندگان نيز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.
وجود گرامى آن حضرت آرام بخش دلهاى دردمند، پناهگاه مستمندان و تهيدستان، و نقطه اميد درماندگان بود. هيچ فقيرى از در خانه آن حضرت دست خالى برنمى گشت. هيچ آزرده دلى شرح پريشانى خود را نزد آن بزرگوار بازگو نمي كرد، جز آنكه مرهمى بر دل آزرده او نهاده مي شد. گاه پيش از آنكه مستمندى اظهار احتياج كند و عرق شرم بريزد، احتياج او را برطرف مي ساخت و اجازه نمي داد رنج و مذلت سؤال را بر خود هموار سازد.
"سيوطى" در تاريخ خود مي نويسد: "حسن بن على" داراى امتيازات اخلاقى و فضائل انسانى فراوان بود، او شخصيتى بزرگوار، بردبار، باوقار، متين، سخى و بخشنده، و مورد ستايش مردم بود.
حسن بن على (ع) تمامى توان خويش را در راه انجام امور نيك و خداپسندانه، به كار مي گرفت و اموال فراوانى در راه خدا مي بخشيد. مورخان و دانشمندان در شرح زندگانى پرافتخار آن حضرت، بخشش بى سابقه و انفاق بسيار بزرگ و بى نظير ثبت كرده اند كه در تاريخچه زندگانى هيچ كدام از بزرگان به چشم نمي خورد و نشانه ديگرى از عظمت نفس و بي اعتنايى آن حضرت به مظاهر فريبنده دنيا است.
همچنين نوشته اند: "حضرت مجتبى (ع) در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارايى خود را در راه خدا خرج كرد و سه بار ثروت خود را به دو نيم تقسيم كرده و نصف آن را براى خود نگهداشت و نصف ديگر را در راه خدا بخشيد. "
آن حضرت در تمام دوران عمر پربركت خويش مبارزات مختلفى بر عليه كفر و ظلم و بيدادگرى داشته است، بيشتر دوستان و اصحاب دنياپرست، به آن حضرت خيانت كرده و با ايشان برخورد منافقانه داشتند؛ و در نهايتِ امر، چون امام تنها ماند و از طرفى، هسته مركزى اسلام در معرض خطر قرار داشت، ناچار اقدام به صلح با معاويه نمود و طبق آنچه كه مورّخين و محدّثين گفته اند: حدود شش ماه و انْدى پس از امامت آن بزرگوار، بين حضرت و معاويه صلح نامه اى به نفع اسلام و مسلمين امضاء گرديد. مبارزات حسن بن على (ع) پيش از دوران امامت
امام حسن (ع)، به شهادت تاريخ، فردى سخت شجاع و با شهامت بود و هرگز ترس و بيم در وجود او راه نداشت. او در راه پيشرفت اسلام از هيچ گونه جانبازى دريغ نمىورزيد و همواره آماده مجاهدت در راه خدا بود.
آن امام بزرگوار در جنگ هاي جمل و صفين دلاورمردانه حضور داشت و بر قلب سپاه دشمن جوانمردانه مي تاخت. مناظرات كوبنده امام مجتبى (ع) با بنى اميه
امام حسن مجتبى(ع) هرگز در بيان حق و دفاع از حريم اسلام نرمش نشان نمي داد. او به طور علني ً از اعمال ضد اسلامى معاويه انتقاد مي كرد و سوابق زشت و ننگين معاويه و دودمان بنى اميه را بى پروا فاش مي ساخت.
مناظرات كوبنده حضرت مجتبى (ع) با معاويه و مزدوران و طرفداران او نظيرعمرو عاص، عتبه بن ابى سفيان، وليد بن عقبه، مغيره بن شعبه، و مروان حكم، شاهد اين معنا است.
حضرت مجتبى (ع) حتى پس از انعقاد پيمان صلح كه قدرت معاويه افزايش يافت و موقعيتش بيش از پيش تثبيت شد، بعد از ورود معاويه، به كوفه، برفراز منبر نشست و انگيزه هاى صلح خود و امتيازات خاندان على را بيان نمود و آنگاه در حضور هر دو گروه با اشاره به نقاط ضعف معاويه با شدت و صراحت از روش او انتقاد كرد. صلح امام حسن (ع)
حضرت مجتبى (ع) در واقع صلح نكرد، بلكه صلح بر او تحميل شد. يعنى، اوضاع و شرائط نامساعد و عوامل مختلف دست به دست هم داده وضعى به وجود آورد كه صلح به عنوان يك مسئله ضرورى بر امام تحميل شد و حضرت جز پذيرفتن صلح چاره اى نديد، به گونه اى كه هر كس ديگر به جاى حضرت بود و در شرائط او قرار مي گرفت، چاره اى جز قبول صلح نمي داشت، زيرا هم اوضاع و شرائط خارجى كشور اسلامى، و هم وضع داخلى عراق و اردوى حضرت، هيچ كدام مقتضى ادامه جنگ نبود.
آن امام بزرگوار كه رسالت حفظ اساس اسلامى را به عهده داشت، جز اين راهى نداشت كه با قبول صلح، اين خطر بزرگ را از جهان اسلام دفع كند، ولو آنكه به قيمت فشار روحى و سرزنش هاى دوستان كوته بين تمام شود.
شهادت آن بزرگوار هنگامي روي داد كه جنبش منظّمى بر ضد حكومت اموى شكل مي گرفت و مبلغين و عوامل موثر آن، همان پيروان اندك و صميمى امام حسن(ع) بودند كه حضرت با تدبير هوشمندانه خويش جان آنان را از گزند قشون معاويه حفظ كرده بود.
هدف اين گروه اين بود كه با افشاي جناياتى كه در سراسر دوران حكومت معاويه موج مي زد، روح قيام را در دلهاى مردم برانگيزند تا روز موعود فرا رسد لذا دوران صلح امام حسن(ع) دوران آمادگى و تمرين تدريجى امت براى جنگ با حكومت فاسد اموى به شمار مي رفت تا روز موعود؛ روزى كه جامعه اسلامى آمادگى قيام داشته باشد و اين موج را به قيام سالار و سيّد شهداي عالم حسين بن علي (ع) رساند.
امام حسن (ع) در تمام مدت امامت خود كه ده سال طول كشيد، در نهايت شدت و اختناق زندگى كرد و هيچگونه امنيتى نداشت، حتى در خانه نيز در آرامش نبود.
آن حضرت حدود هشت سال در حيات جدّ گراميش، و حدود هشت سال و اندى هم زمان با مادر ارجمندش، و 37 سال نيز در كنار پدر بزرگوارش زندگى نمود، و سپس قريب 10 سال امامت و رهبريّت اسلام و مسلمان ها را بر عهده داشت؛ و در مجموع مدّت عمر پربركت آن امام مظلوم را، بين 47 تا 50 سال گفته اند.
حضرت امام حسن مجتبى صلوات اللّه عليه، توسّط همسرش - جُعده دختر أشعث بن قيس كندى - به دستور و تزوير معاويه مسموم و چهل روز پس از آن - يعنى روز پنج شنبه، 28 ماه صفر ما بين سال 50 تا 53 هجرى - به فيض شهادت نايل شد.
امام حسن مجتبى (ع) در آخرين لحظات عمر گران مايه خويش به برادرش، امام حسين (ع) اظهار داشت: مبادا در تشييع و تدفين جنازه ام خونى بر زمين ريخته شود.
آن امام مظلوم را قرار بود كنار جدّ بزرگوارش، رسول خدا (ص) دفن كنند، كه عدّه اى مسلّحانه هجوم آوردند و از ورود جنازه مطهّر به محوّطه حرم حضرت رسول (ص) جلوگيرى نموده و آن گاه جنازه و تشييع كنندگان را تيرباران كردند.
بر اساس وصيّتى كه حضرت فرموده بود: خونى در تشييع جنازه ام ريخته نشود، به ناچار پيكر مقدّس آن امام مظلوم را كه چندين تير به آن اصابت كرده بود - به سمت قبرستان بقيع حركت داده و در آنجا دفن نمودند.
در پايان اين مطلب احاديثي از آن امام بزرگوار بازگو مي شود تا دوستداران ائمه اطهار و امام حسن مجتبي (ع) بيشتر با شخصيت وارزش هاي وجودي آن حضرت آشنا شوند.
هر كسى كه خداوند را عبادت و اطاعت كند، خداى متعال همه چيزها را مطيع او گرداند.
همانا محبّت و دوستى با ما (اهل بيت رسول اللّه) سبب ريزش گناهان - از نامه اعمال - مى شود، همان طورى كه وزش باد، برگ درختان را مى ريزد.
كسى كه قرآن را - با دقّت - قرائت نمايد، در پايان آن - اگر مصلحت باشد - دعايش سريع مستجاب خواهد شد و اگر مصلحت نباشد در آينده مستجاب مى گردد.
همانا در اين قرآن چراغ هاى هدايت به سوى نور و سعادت موجود است و اين قرآن شفاى دل ها و سينه ها است.
خداوند متعال ماه رمضان را براى بندگان خود ميدان مسابقه قرار داد. پس عدّه اى در آن ماه با اطاعت و عبادت به سعادت و خوشنودى الهى از يكديگر سبقت خواهند گرفت و گروهى از روى بى توجّهى و سهل انگارى خسارت و ضرر مى نمايند.
هر كه با علماء بسيار مجالست نمايد، سخنش و بيانش در بيان حقايق آزاد و روشن خواهد شد، و ذهن و انديشه اش باز و توسعه مى يابد و بر معلوماتش افزوده مى گردد و به سادگى مى تواند ديگران را هدايت نمايد.
علم و دانش را - از هر طريقى - فرا گيريد، و چنانچه نتوانستيد آنرا در حافظه خود نگه داريد، ثبت كنيد و بنويسيد و در منازل خود - در جاى مطمئن - قرار دهيد.
هركس خدا را بشناسد، (در عمل و گفتار) او را دوست دارد و كسى كه دنيا را بشناسد آن را رها خواهد كرد.
۲۱/۰۴/۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
چرا کرامت امام حسن(ع) زبانزد عام و خاص است/ نظر علمای اهل سنت درباره امامت امام مجتبی(ع) چیست
دین و اندیشه اختری در گفتگو با مهر طرح کرد چرا کرامت امام حسن ع زبانزد عام و خاص است نظر علمای اهل سنت درباره امامت امام مجتبی ع چیست دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت ع گفت قسمت عمده علمای اهل سنت و مفسرین مذاهب مختلف امام حسن مجتبی ع را بعد از خلفای راشدین قبول دارند خلفای راشدیدوره امام حسن(ع)شناسی در حرم حضرت معصومه(س) آغاز شد
یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۹ دوره کوتاهمدت امام حسن ع شناسی با حضور اساتید برجسته قرآنی در ماه مبارک رمضان در حرم بانوی کرامت آغاز شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم همزمان با ماه مبارک رمضان مرکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت دوره کوتاه مدت امام حسن ع شناسی را2100 امامزاده میزبان طرح ضیافت الهی/ 1848 محفل انس با قرآن در ماه رمضان برگزار می شود
دین و اندیشه شرفخانی خبر داد 2100 امامزاده میزبان طرح ضیافت الهی 1848 محفل انس با قرآن در ماه رمضان برگزار می شود معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت تقویت باورها و اعتقادات و ایجاد فضای معنوی و قرآنی در جامعه به ویژه در امامزادگان و همچنین ترویج انس و تدبر درشکاف بین شرکت نفت و اهالی بخش امام حسن(ع) ترمیم میشود/ افزایش 50 درصدی اعتبارات
استانها جنوب بوشهر سالاری شکاف بین شرکت نفت و اهالی بخش امام حسن ع ترمیم میشود افزایش 50 درصدی اعتبارات دیلم – خبرگزاری مهر استاندار بوشهر گفت شکاف بین شرکت نفت و مردم بخش امام حسن ع ترمیم میشود به گزارش خبرنگار مهر مصطفی سالاری صبح پنجشنبه در همایش هم اندیشی توسعهسیدحسن خمینی در جمع خبرنگاران مرحوم آیتالله گیلانی السابقون یاران امام بودند
سیدحسن خمینی در جمع خبرنگارانمرحوم آیتالله گیلانی السابقون یاران امام بودندنوه امام خمینی ره با اشاره به حضور موثر و پررنگ آیتالله گیلانی در مسندهای مختلف گفت مرحوم آیتالله گیلانی السابقون یاران امام بودند که از سالهای قبل از مبارزات در جمع یاران امام درس امام و بیت وی حضوویژه برنامه های رادیو معارف در سالروز میلاد امام حسن مجتبی
ویژه برنامه های رادیو معارف در سالروز میلاد امام حسن مجتبی تهران - ایرنا - رادیو معارف با پخش ویژه برنامه های کریمانه و بر سفره کرامت سالروز میلاد امام حسن مجتبی ع مصادف با 15 رمضان را جشن می گیرد به گزارش روز پنج شنبه گروه فرهنگی از رادیو معارف همزمان با خجسته زادروز امام حسننماز امام جواد (ع) برای برآورده شدن امور دنیوی
نماز امام جواد ع برای برآورده شدن امور دنیوی غیر ممكن است كه با خواندن این نماز حاجتی برآورده نگردد به جهت برآورده شدن امور دنیوی سفارش می نمودند به خواندن نماز امام جواد علیه السلام و می فرمودند در نیت نماز بگویید نماز امام جواد علیه السلام می خوانم به این امید كه ایشان جوابسفارش پيامبر اکرم (ص) به امام علی(ع)هنگام افطار
سفارش پيامبر اکرم ص به امام علی ع هنگام افطار از مهمترين امور در افطار و سحرى قبل از شروع و بعد از گفتن بسم الله خواندن سوره قدر است و بهترين چيزى كه قبل از افطار خوانده مى شود دعايى است كه در اقبال آمده و مفضل بن عمر آن را روايت كرده است به این مطلب امتیاز دهید بهگشایش بازارچه خیریه امام حسن مجتبی (ع) در سمنان
گشایش بازارچه خیریه امام حسن مجتبی ع در سمنان سمنان - ایرنا - در آستانه ولادت با سعادت کریم اهل بیت ع بازارچه خیریه محصولات و تولیدات مددجویان کمیته امداد امام خمینی سمنان چهارشنبه شب با عنوان امام حسن مجتبی ع در این شهر گشایش یافت در این نمایشگاه و بازارچه که مشتمل با 30بردباری امام حسن (ع)
بردباری امام حسن ع به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس کودک جام نیوز روزی حضرت امام حسن علیه السلام سوار بر اسب از کوچه ای می گذشت ناگهان مردی غریبه که از دوستان معاویه دشمن امام حسن علیه السلام بود با او برخورد کرد تا امام را شناخت شروع کرد به حرف های بد گفتن بسیدحسن خمینی: مرحوم آیتالله گیلانی السابقون یاران امام بودند
سیدحسن خمینی مرحوم آیتالله گیلانی السابقون یاران امام بودند نوه امام خمینی ره با اشاره به حضور موثر و پررنگ آیتالله گیلانی در مسندهای مختلف گفت مرحوم آیتالله گیلانی السابقون یاران امام بودند که از سالهای قبل از مبارزات در جمع یاران امام درس امام و بیت وی حضور خوب و موثریسخنان 43 سال قبل امام درباره ماه رمضان
سخنان 43 سال قبل امام درباره ماه رمضان اگر اعمال ماه رمضان شما به رسول الله عرضه داده شد و رسول اللَّه دید شما خلافکار هستید چقدر ایشان ناراحت می شود نخواهید که رسول اللَّه ناراحت بشوند قلب مبارک ایشان را مکدر نکنید کد خبر ۴۱۲۰۳۷ تاریخ انتشار ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۰ - 29درهای بقعه امامزاده روح الله (ع) تهران پس از 30 سال به روی مردم گشوده شد
دین و اندیشه درهای بقعه امامزاده روح الله ع تهران پس از 30 سال به روی مردم گشوده شد معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران گفت درهای بقعه امامزاده روح الله ع از نوادگان منسوب به امام حسن مجتبی ع بعد از 30 سال به روی مردم گشوده شد به گزارش خبرگزاری مدرهای بقعه امامزاده روحالله(ع) تهران پس از 30 سال به روی مردم گشوده شد
یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۸ معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران گفت درهای بقعه امامزاده روح الله ع از نوادگان منسوب به امام حسن مجتبی علیه السلام بعد از 30 سال به روی مردم گشوده شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام سیدهاشم حسینی گفداستان شخص مستی که با روضه اباعبدالله(ع) عاقبت بخیر شد/ امام زمان(عج) آیت الله مرعشی نجفی را از خود خواندند
دین و اندیشه داستان شخص مستی که با روضه اباعبدالله ع عاقبت بخیر شد امام زمان عج آیت الله مرعشی نجفی را از خود خواندند 19 04 1393 11 50 به گزارش خبرگزاری مهر حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود مرعشی فرزند آیت الله مرعشی نجفی در برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما بیان داشت مرحومآيا تضرع به درگاه اولياء الهي شرك است؟
آيا تضرع به درگاه اولياء الهي شرك است اصل اعتقاد به شفاعت و توسل مورد سرزنش نيست بلكه اعتقاد به شفاعت كساني كه خداوند به آنها چنين مقامي عطا نفرموده آن هم با اعتقاد به استقلال آنها محل اشكال است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرويس ديني جام نيوز يكي از آياتي كه وهابيت برايطرح ضیافت الهی در 29 امامزاده خراسان شمالی آغاز شد
همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان طرح ضیافت الهی در 29 امامزاده خراسان شمالی آغاز شد خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان شمالی گفت همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان طرح ضیافت الهی در 29 امامزاده شاخص این استان با حضور 48 روحانی مبلغ آغاز شد به گزارش خبرنگار خبر-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها