تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس سنت نيكويى را بنا نهد، اجرى برابر اجر همه عمل‏كنندگان به آن عمل تا روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844068907




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توجه دین به عرصه اجتماعی/ نگاه ویژه علامه طباطبایی به رابطه اسلام و اجتماع در تفسیر المیزان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
توجه دین به عرصه اجتماعی/ نگاه ویژه علامه طباطبایی به رابطه اسلام و اجتماع در تفسیر المیزان
یک کارشناس دینی با اشاره به تفسیر 60 صفحه‌ای علامه طباطبایی درباره آیه 200 سوره عمران تأکید کرد: مرحوم طالقانی و علامه طباطبایی معتقدند این آیه نمی‌خواهد مرزداری را به طور خاص مطرح کنند بلکه به مومنان توصیه می‌کند ارتباطات اجتماعی خود را تحکیم بخشند.



به گزارش خبرگزاری مهر؛ حجت الاسلام قاضی زاده در نشست «قرآن و اندیشه های اجتماعی» که جمعه شب 13 تیرماه در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه قرآن برگزار شد، با اشاره به دیدگاه‌های مطرح در خصوص حضور اندیشه‌های اجتماعی در این کتاب آسمانی، عنوان کرد: برخی در این رابطه به طور کامل منکر مطلق و برخی دیگر موافق مشروط هستند.مطرح کنندگان این دو نظریه معقدند هیچ‌گونه مفاهیم سیاسی و اجتماعی در قرآن نیامده است و یا در صورت وجود آیات مرتبط با مسائل اجتماع، فاقد مفاهیم اجتماعی است ولی در برابر این مقوله به حدی آیه وجود دارد که به خوبی بیانگر اندیشه‌های اجتماعی این کتاب آسمانی است.

این قرآن پژوه با اشاره به آیه 200 سوره مبارکه آل عمران که می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛ اى کسانى که ایمان آورده‏‌اید صبر کنید و ایستادگى ورزید و مرزها را نگهبانى کنید و از خدا پروا نمایید امید است که رستگار شوید»، ادامه داد: آنچه در خصوص این آیه جالب است اینکه شخصیتی همچون علامه طباطبایی در ذیل این آیه بیش از 60 صفحه در خصوص رابطه اسلام و اجتماع با عناوین 15 گانه به بحث و بررسی پرداخته است.

حجت‌الاسلام قاضی‌زاده با بیان اینکه در این آیه امر به صبر و مصابره اشاره شده است، تصریح کرد: برخی کلمه «رَابِطُواْ» را در این آیه به معنای مرزداری از مرزهای یک مملکت و برخی دیگر آن را به معنی توسعه مرزداری در حوزه‌های مختلف زندگی معرفی کرده‌اند؛ آیت‌الله مکارم شیرازی نیز «رَابِطُواْ» را به معنای مرزداری با مصادیق مختلف دانسته‌اند و عالمان اسلامی را نیز یکی از مصادیق مرزداری اسلامی معرفی کرده‌اند.

وی اظهار کرد: ولی برداشت مرحوم طالقانی و طباطبایی از این آیه لطیف‌تر است و معتقدند این آیه نمی‌خواهد مرزداری را به طور خاص مطرح کنند بلکه به مومنان توصیه می‌کند ارتباطات اجتماعی خود را تحکیم کنند.

حجت‌الاسلام قاضی‌زاده تصریح کرد: این آیه مجموعه ارتباطات اجتماعی را مورد توجه قرار می‌دهد که افراد به عنوان مجموعه‌های به هم پیوند خورده و با همکاری هم بتوانند فضای روبه پیشرفتی را فراهم آورند.

وی در جمع بندی مباحث خود در این نشست، خاطرنشان کرد: براین اساس سه دیدگاه در خصوص حضور اندیشه‌های اجتماعی در قرآن وجود دارد. برخی اندیشه‌های اجتماعی قرآن را به طور کامل منکر می‌شوند، برخی دیگر معتقدند گرچه قرآن به برخی اندیشه‌های اجتماعی پرداخته است اما به واقع یک امر فردی است و آنچه مطرح است در خصوص توجه به خدا و آخرت است.

حجت‌الاسلام قاضی‌زاده اضافه کرد: دیدگاه سومی نیز معتقد است آیات قرآن و آموزه‌های دینی نشان می‌‌دهد دین به عرصه اجتماع توجه بیشتری کرده و قسط و عدالت اجتماعی از اهداف آن است و جزء تاکیدات قرآن نیز تحکیم ارتباطات اجتماعی است که در دنیای امروز به در قالب انجمن‌ها، احزاب یا اشکال مختلف می‌تواند باعث پیشرفت جامعه اسلامی باشد.


۱۳۹۳/۴/۱۴ - ۱۰:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن