واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه مدیرکل زنان سازمان فرهنگ:
غرب از ترويج الگوي مشاركت اجتماعي زن ايراني هراس دارد/ سينما و هنر نبايد وسيله ترويج فحشا باشد
مديركل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ديدار با هيأت فرهنگي مصري گفت: عليه زن ايراني تبليغ ميشود؛ چون نميخواهند نوع حضور و مشاركتهاي اجتماعي زن ايراني در جوامع ديگر مطرح شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، تعدادي از فعالان فرهنگي و فرهيختگان مصري به منظور بازديد و ايجاد تعامل فرهنگي ـ هنري در كشورمان حضور دارند. اين هيأت بعدازظهر چهارشنبه 28 خرداد در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با صديقه حجازي، مديركل امور زنان و خانوادهي اين سازمان ديدار و گفتوگو كردند.
حجازي در آغاز اين ديدار با تشريخ وظايف و مأموريتهاي محول شده به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، گفت: ايران و مصر با سابقهي تمدني ديرينهاي كه دارند، درباره تعاملات بينالمللي و جهان اسلام ميتوانند نقشآفرين باشند، به همين دليل علاقمندي خود را براي تقويت تعاملات فرهنگي و تبادل تجربيات فرهنگي بين ايران و مصر را اعلام ميكنم.
وي همچنين در ادامه سخنان خود با اشاره به جايگاه و نقش زنان در جمهوري اسلامي ايران اظهار كرد: بيش از 30 سال پيش انقلابي در ايران رخ داد و نظام حكومتي ايران از طاغوت به جمهوري اسلامي تغيير پيدا كرد.
وي ادامه داد: تا پيش از انقلاب ايران تنها دو ديدگاه دربارهي زنان وجود داشت؛ يك نگاه متحجرانه كه معتقد است كه زن نبايد هيچ فعاليت اجتماعي داشته باشد و بايد در خانه به امور خانه بپردازد و متأسفانه در برخي كشورهاي اسلامي هنوز هم وجود دارد؛ و نگاه دوم هم حضور اجتماعي زن را به شكل خاصي تعريف ميكرد و خاهان حضور بيقيد و شرط و خارج از ضوابط و ارزشهاي اخلاقي بود.
حجازي افزود: بعد از انقلاب، حضور زن در اجتماع، تعريفي ديگر به خود ديد. زنان معتقد توانستند به راحتي در همهي عرصهها حضور پيدا كننند و مانعي از اين حيث براي آنها وجود نداشت. به طوريكه در حال حاضر بيش از 60 درصد ظرفيت دانشگاهها را دختران پر كردهاند و زنان، 40 درصد اعضاي هيأت علمي اين دانشگاهها را به خود اختصاص دادهاند و بيش از 95 درصد زنان از 5 تا 50 سال ايراني داراي سواد هستند.
مديركل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ادامه سخنان خود را به فعاليت هنري زنان در ايران اختصاص داد و گفت: بانوان زيادي در سينما، موسيقي، تئاتر، نويسندگي، شعر و ادب، رسانه و حوزههاي فرهنگي و اجتماعي فعاليت گسترده دارند.
وي با بيان فرمايش حضرت امام (ره) دربارهي سينما مبني بر اينكه «ما با سينما مخالف نيستيم، با فحشا مخالفيم» گفت: بر اساس اعتقاد ما در جمهوري اسلامي ايران، سينما و هنر نبايد وسيله ترويج فحشا باشد؛ بلكه بايد از اين ظرفيت براي ترويج فرهنگ استفاده كرد.
حجازي همچنين با اشاره به سوءتبليغات عليه جمهوري اسلامي ايران در حوزه زنان اظهار كرد: اين تبليغات شديد عليه زن ايراني از خارج به اين دليل است كه نميخواهند مدل حضور و مشاركتهاي اجتماعي زن ايراني در جوامع ديگر مطرح شود تا ملتهاي ديگر با آن آشنا نشوند.
وي ادامه داد: تمامي جوامع ممكن است افرادي با سلايق و افكار و اعتقادات مختلف داشته باشند؛ اما مهم اين است كه همه سلايق بتوانند در اجتماع از تمامي حقوق خود بهرهمند باشند. فكر ميكنم كه جمهوري اسلامي ايران توانسته است در اين باره موفق عمل كند.
صديقه حجازي در پايان سخنان خود با اشاره به اينكه زنان ايران با شنيدن موفقيتهاي زنان در تمامي دنيا و به ويژه دنياي اسلام خوشحال ميشوند، گفت: ما تجربيات خوبي درباره فعاليت و مشاركت اجتماعي زنان داريم كه ميتوانيم در فرصتهاي مناسب اين تجربيات را به ديگران منتقل كنيم.
پس از سخنان حجازي، اكرام لمعي، رئيس هيأت فرهنگيان و فرهيختگان مصري در سخنان كوتاهي به نقش زنان در مصر از دوران مصر باستان تا انقلابهاي اخير اين كشور اشاره كرد و گفت: زناني مصري كه امروز در اين جلسه حاضرند، همه در انقلابهاي مصر نقش ويژه داشتهاند و اين زنان، در آينده، جايگاه مناسبي در حكومت مصر خواهند داشت.
در ادامهي اين مراسم، برخي از ميهمانان مصري سؤالاتي در خصوص وضعيت زنان در ايران و جايگاه آنان در حكومت و دولت ايران مطرح كردند كه پاسخ خود را از امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و تعدادي از فعالان غيردولتي حوزهي زنان دريافت كردند.
علاوه بر صديقه حجازي، مديركل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، الهيان، نماينده مردم تهران در دو دوره مجلس شوراي اسلامي، زعفرانچي، داراي دكتراي اقتصاد و استاد دانشگاه، ماريو ناني، اقليت آشوري و فعال در سازمانهاي مردم نهاد و جمعي از فعالان سازمان غيردولتي امت واحده در اين مراسم با اعضاي هيأت مصري حاضر در جلسه با گفتوگو نشستند.
۱۳۹۳/۳/۲۹ - ۰۸:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]