تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849148361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشد و گسترش مطالعه نیازمند فرآیند طولانی مدتی است/ رسانه ملی نقش انکارناپذیری در توسعه فرهنگ مطالعه دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه در گفتگو با مهر عنوان شد:
رشد و گسترش مطالعه نیازمند فرآیند طولانی مدتی است/ رسانه ملی نقش انکارناپذیری در توسعه فرهنگ مطالعه دارد
یک استاد گروه فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب بر این باور است که فرهنگ شدن مطالعه نیاز به فرآیند طولانی مدت همراه با کنترل و هدایت و نظارت و برنامه ریزی دقیق متولیان فرهنگی دارد.



دکتر حسن قنبری استاد گروه فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد اینکه چرا با وجود سفارش اکید دین اسلام بر دانش و دانستن، مطالعه کردن را به صورت فرهنگ در نیاورده ایم و متوسط مطالعه مردم در جامعه ما کم است، گفت: فرآیند تبدیل شدن امری به فرهنگ، فرآیند طولانی مدتی است. با یکسال و چند سال نمی توان امری را به فرهنگ تبدیل کرد. باید ده ها سال بگذرد  البته با برنامه ریزی کردن و نظارت و کنترل مداوم در این فرآیند باید در این مسیر گام برداشت.
 
وی افزود: اینکه گفته می شود ما ملتی کمتر اهل مطالعه هستیم و با کتاب و کتابخوانی سروکار نداریم ریشه آن به همین فرآیند و عملیات کنترل و نظارت و برنامه ریزی آن بر می گردد که این مسیر را طی نکرده ایم. حالا باید دید چرا در این 35 سال بعد از انقلاب (حالا زمان طاغوت هیچ) که انقلاب ما به تعبیر امام(ره) انقلاب فرهنگی بود و اسلام هم چنانچه شما گفتید بسیار بر مطالعه و دانستن تأکید دارد، چرا نتوانسته ایم فرهنگ مطالعه در بین مردم جابیاندازیم. توقعات خیلی بیشتر از  این (وضع کنونی) است.
 
این محقق و پژوهشگر حوزه فرهنگ اظهارداشت: شاید مشکلات بعد از انقلاب مثل درگیریها و جنگ تحمیلی و بعد هم مشکلات اقتصادی مانع از ارتقای فرهنگ و به خصوص سؤال شما که فرهنگ مطالعه است در جامعه ما شده است، زیرا لازمه تحقق ارتقای فرهنگی، ثبات و آرامش اجتماعی و اقتصادی و سیاسی است.
 
قنبری بیان کرد: این عواملی که گفتم، زیرساختهای ارتقای فرهنگ و فرهنگ شدن مطالعه در میان مردم است. باید مسیر فرهنگسازی را با هموار کردن زیرساختهای آن به درستی مدیریت کرد و پیش برد. اگر سیاستگذاران و هدایت کنندگان و نظارت و کنترل کنندگان فرهنگی جامعه هم بدانند و هم بخواهند که فرهنگ مطالعه در میان مردم تحقق یابد، آن وقت می توان امید داشت که شاهد جا افتادن این فرهنگ در جامعه باشیم.
 
این محقق و پژوهشگر مسائل فرهنگی در مورد اینکه چگونه می توان فرهنگ مطالعه را وارد سبک زندگی افراد جامعه کرد، گفت: نهادهای فرهنگی باید این کار را انجام دهند. باید از خانواده ها شروع کرد. یک پای هر فرهنگ سازی در درون خانواده هاست. بعداً نهادهای اجتماعی و فرهنگی خارج از خانواده مثل آموزش و پرورش، آموزش عالی و رسانه های گروهی می توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم فرهنگ مطالعه را در میان افراد ترویج کنند. البته تبلیغات و کارهای غیرمستقیم در زمینه فرهنگ بهتر جواب می دهد. اینکه رسانه ملی می تواند خیلی راحت در این خصوص موفق باشد غیر قابل انکار است. اما متأسفانه کتاب و کتابخوانی در تبلیغات رسانه ملی جایی ندارد آنقدر که کالاهایی مانند چیپس و پفک تبلیغ می شود آیا کتاب و کتابخوانی تبلیغ می شود؟!
 
این محقق و پژوهشگر حوزه فرهنگ اظهارداشت: باید به جای جایزه های سپرده های بانکی یا جایزه برای خریدن کالاها، برای خرید و خواندن کتاب هم جایزه بگذاریم. با معرفی کتابهای خوب و با دعوت از نویسندگان و منتقدان آن کتابها به نوعی افراد را به خواندن این کتابها ترغیب کنیم. ولی متأسفانه به شکلهایی این قضیه رها شده و هر کس بنا به علاقه شخصی خود دنبال مطالعه می رود.
 
این استاد گروه فلسفه دانشگاه ادیان و مذاهب درباره اینکه راهکار ارتقای فرهنگ مطالعه با توجه به شرایط کنونی چیست، هم بیان کرد: تشویق و ترغیب افراد به ویژه کودکان به کتاب و کتابخوانی، بهترین راهکار است، زیرا ذائقه بزرگترها شکل گرفته و سخت است که آنرا عوض کنیم ولی در کودکان خیلی راحتتر می توان ذائقه کتابخوانی و مطالعه را ایجاد کرد. فیلمها و کتابهایی برای سنین حتی زیر 7 سال درست کنیم تا آنها به مطالعه و کتاب تشویق شوند. در این خصوص می توان یارانه برای خرید کتاب در نظر گرفت حتی کتابهایی را به طور رایگان در خانواده ها توزیع کنیم. یکی از راهکارهای دیگر این است که برای کسانی که مقاله می نویسند حق الزحمه خوبی در نظر بگیریم و معلمان کتابهایی برای مطالعه به دانش آموزان معرفی کنند و از خوانندگان این کتابها خلاصه کتاب را بخواهند یا اینکه مسابقه کتابخوانی برگزار کنند. برپایی نمایشگاه های کتاب؛ چه به صورت بین المللی و چه به صورت داخلی هم مفید به نظر می رسد.



۱۳۹۳/۲/۱۶ - ۰۸:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن