محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852533526
نشست علمی «عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم» برگزار شد/ موانع عقلانیت از منظر قرآن کریم چیست
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
نشست علمی «عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم» برگزار شد/ موانع عقلانیت از منظر قرآن کریم چیست
یک کارشناس در نشست «عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم» گفت: دوگانگی کردار و گفتار، کتمان حقایق تحت عنوان مصلحت اندیشی، محاجه بجای گفتگو، تکذیب عقبی، تفسیر دنیوی از دین، تلقی نادرست از قرآن، تلقی نادرست از پیامبر، عدم تذکر در مقابل خودمداری، عبادت غیر خدا، حاکمیت طاغوتی، انکار روز جزاء، زندگی سرمستانه، عدم اعتقاد به جرم ذاتی و نسبی انگاری جرم، اعتماد به غیر مومن و شیطان پرستی، ازجمله موانع عقلانیت از منظر قرآن کریم می باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم» با حضور جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی در سالن کنفرانس مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.
در این نشست که از سوی مرکز مطالعات فرهنگی- اجتماعی و اداره همکاریهای علمی پژوهشی برگزار شد، حجت الاسلام دکتر کریم خان محمدی به ارائه بحث پرداخت و دکتر سیدحسین فخرزارع دبیری این نشست را برعهده داشت.
در ابتدای جلسه دکتر فخرزارع به معرفی حجت الاسلام خان محمدی پرداخت و گفت: وی دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق(ع)، مدیر سابق گروه مطالعات روحانیت مرکز مطالعات فرهنگی- اجتماعی و هم اکنون استادیار دانشگاه باقرالعلوم(ع) است.
دبیر علمی این نشست با بیان اینکه موضوع رساله دکتری حجت الاسلام خان محمدی «مقایسه عقلانیت هابرماس و عقلانیت وحیانی» بوده است، گفت: عقلایی شدن از مباحث دانش اجتماعی و از عناصر مهم تمدن است. در این زمینه قدمهای مهم اما لغزانی برداشته شده، برای نمونه رویکرد پوزیتیویستی یک نوع عقلانیت را ارائه می کرد اما به مرور زمان به عقلانیت تفهمی و عقلانیت انتقادی رسید.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به عقلانیت از دیدگاه ماکس وبر گفت: ترس ماکس وبر از زیاد عقلایی شدن جامعه و ایجاد قفس آهنین می باشد. به دنبال کاستیهای این نوع عقلانیت (عقلانیت ابزاری) عقلانیت انتقادی توسط افرادی چون هابرماس مطرح شد که داری کاستیهای فراوانی به لحاظ انسان شناسی و هستی شناختی است، لذا در ادامه این سیر تحول به عقلانیت وحیانی می رسیم که این کاستیها را ندارد.
در ادامه نشست حجت الاسلام خان محمدی به ارائه بحث خود پرداخت. وی در ابتدا مسئله مفهوم شناسی عقلانیت و عقلانیت ارتباطی و وحیانی را مطرح کرد. پس از آن حجت الاسلام دکتر کریم خان محمدی به ارائه بحث خود پرداخت و در ابتدا با بیان اینکه واژه "اولولالباب" و واژه های مشابه آن در قرآن همان عقلانیت می باشد اذعان داشت: ما دو نوع عقلانیت داریم. یک نوع عقلانیت که در برابر ضد عقلانی است و نوع دیگر آن عقلانیت هنجاری است که متضمن خوب و بد می باشد.
وی تشریح کرد: عقلانیت "وصف کنش" و یک "وضعیت" است و به همین دلیل جامعه شناسان کنش های عقلانی را تقسیم بندی می کنند. تقسیم بندی های انجام شده از عقلانیت فردی است و برای اهداف اهمیتی قائل نمی باشد. بلکه در نظر گرفتن بهترین وسیله برای رسیدن به هدف مورد نظر را عقلانیت می شمارد.
خان محمدی به نقص این نظریه اشاره کرد و گفت: هرچند در ابتدا عقلانیت ابزاری برای انسان یک نوع عمل اختیاری می باشد، اما کم کم تبدیل به یک کنش اجباری و قفس آهنین می شود. در نقد عقلانیت صوری، یکسری مفاهیم و انتقاداتی مطرح شده است. اگر ما عقلانیت را صرفا به رفتار محدود کنیم، عقلانیت معطوف به ارزشها نادیده گرفته می شود. همچنین در عقلانیت صوری، به صدق و کذب وسیله کاری ندارد و صرفا کارایی وسیله برایش مهم است.
وی با بیان اینکه در مجموع می توان عقلانیت را به دو قسمِ عقلانیت جزیی (نظریه وبر) و عقلانیت جامع، تقسم کرد بیان کرد: عقلانیت جامع خود به دو مسلک تقسیم می شود. مسلک پدیداری که انسان را پدیده ای همچون سایر پدیده ها می داند و مسلک وجودی که برای دنیا هدف و معنایی در نظر می گیرد و در آن دنیا معطوف به سعادت است.
وی تصریح کرد: عقلانیت وحیانی که موضوع مور بحث ما در این جلسه می باشد، جزء مسلک وجودی است که از مباحث علامه طباطبایی الهام گرفته شده است. برای بررسی تطبیقی عقلانیت وحیانی آخرین آخرین نسخه عقلانیت در غرب، یعنی عقلانیت فرهنگی و ارتباطی است، انتخاب شد که در این نشست به مولفه های آنها پرداخته خواهد شد.
دکتر خان محمدی در رابطه با مولفه های عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن اظهار داشت: مفهوم تفکر، تعقل و اولولالباب از مفاهیم اصلی عقلانیت وحیانی می باشد. الته یکسری مفاهیم پیرامونی هم در قرآن داریم که مرکز آنها واژه عقل می باشد که 49 بار در قرآن به کار رفته است که مجموع آن عقلانیت وحیانی در قرآن را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه: تفکر و تعقل دو باب اولولالباب است که تفکر باب نظری آن و تعقل باب عملی آن می باشد، تصریح کرد: همچنین بحث تذکر در سمت راست و تقوی در سمت دیگر اولوالالباب قرا دارد که به بعد عملی مربوط می شود.
استادیار دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: در مقابل نظریه عقلانیت هابرماس و برای استخراج مولفه های عقلانیت وحیانی باید سراغ این مفاهیم رفت تا مولفه های عقلانیت وحیانی قران را استخراج نمود. "لقوم یعقلون" تمام شده است، بیانگر اصولی چون جماعت محوری، اصل تنبه، اصل تسخیر و پیشرفت، اصل عبرت، اصل عبرت، اصل بیم و امید، اصل تمثیل، اصل دگرگونی و اختلاف شب و روز و اصل نظر و تأمل است. آیاتی که با "لعلکم تعقلون" پایان یافته است، محرک تعقل می باشد. مانند آیاتی که توصیه به ارزشها و آیاتی که تاکید بر تعقل در خلقت انسان کرده است.
حجت الاسلام خان محمدی با اشاره به این موضوع که در قرآن کریم برای عقلانیت یک قلمرو و خطوط قرمزی قرار داده شده است که انسان نباید از آنها عبور کند اذعان داشت: علت این امر، آن است که علاوه بر در نظر گرفتن آزادی انسان از سقوط او جلوگیری شود.
وی به مولفه دیگر عقلانیت وحیانی قرآنی پرداخت و با بیان اینکه در ذیل واژه "افلا تعقلون" موانع عقلانیت، برشمرده شده است، گفت: دوگانگی کردار و گفتار، کتمان حقایق تحت عنوان مصلحت اندیشی، محاجه بجای گفت و گو، تکذیب عقبی، تفسیر دنیوی از دین، تلقی نادرست از قرآن، تلقی نادرست از پیامبر(ص)، عدم تذکر در مقابل خودمداری، عبادت غیر خدا، حاکمیت طاغوتی، انکار روز جزاء، زندگی سرمستانه، عدم اعتقاد به جرم ذاتی و نسبی انگاری جرم، اعتماد به غیرمؤمن و شیطان پرستی، از جمله موانع عقلانیت از منظر قرآن کریم می باشد.
وی همچنین پیامدهای عدم عقلانیت از منظر قرآن را، سنت پرستی، خرافه پرستی، دین ستیزی، رجس و پلیدی، کفر و مخالفت با وحدانیت، تشتت قلوب، گفتگوی غیر منطقی و ناشنوایی حقایق برشمرد.
دکتر خان محمدی با بیان اینکه اولولالباب در قرآن، نشان دهنده جامعه آرمانی است که همواره به صورت مصدری و جمع به کار رفته است اظهار داشت: اصالت خوب و بد، شریعت محوری، مجازات تشریعی، آیه پنداری عالم، عبرت از تایخ و اجتناب از طاغوت مولفه های اولوالالباب را تشکیل می دهد.
وی در ادامه مباحث خود به انواع مناسبات انسان در عقلانیت وحیانی پرداخت و آنها را به شرح ذیل برشمرد: مناسبات انسان با خدا، روبوبیت؛ نسبت انسان با قرآن، نص محمور؛ مناسبت انسان با دنیا، گذرگاه؛ مناسبت انسان با تاریخ، عبرت؛ مناسبت انسان با همنوع، برابری و عدالت؛ مناسبت انسان با خود، صداقت و مناسبت انسان با پیامبر(ص)، سول که البته تنها رسانه می باشد.
استادیار دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه بحث خود به مقایسه عقلانیت وحیانی با عقلانیت هابرماس در محورهای مختلف پرداخت که مشروح آن بدن شرح است:
ـ محور عالم در عقلانیت ارتباطی انسان است، اما در عقلانیت وحیانی محور عالم خداوند می باشد.
ـ نسبت جهان حیاتی با جهان طبیعی در عقلانیت ارتباطی انفکاک و تصادفی بودن خلقت انسان و در عقلانیت وحیانی ارتباط داشتن انسان با طبیعت است.
- نقش طبیعت در قانون مداری در عقلانیت ارتباطی، صامت بودن طبیعت است. در حالی که در عقلانت وحیانی طبیعت منبع عالم می باشد و لذاست که شهید مطهری از زندگی ماهیها برای ازدواج مثال می آورد.
- سطح تحلیل در عقلانیت ارتباطی فلسفه طبیعی و در عقلانیت وحیانی فلسفه وجودی است.
- در محور غایت مداری، عقلانیت ارتباطی معطوف به خود است. اما عقلانیت وحیانی معطوف به سعادت و معناداری عالم است.
- در تفسیر عالم، عقلانیت ارتباطی به اسطوره زدایی از علم تاکید دارد در حالی که در عقلانیت وحیانی نه تنها عالم بلکه همه چیز معناnار است.
ـحقیقت عالم در عقلانیت ارتباطی آن چیزی است که همگان بدون سلطه و هژمونی بپذیرند و حقیقت را گفت و گویی می دانند. در حالی که حقایق در عقلانیت وحیانی، ذاتی و بخشی از آن گفت و گویی است.
- ابزار شناخت در عقلانیت ارتباطی تجربه است. اما ابزار شناخت در عقلانیت وحیانی، عقل، تجربه و سمع است.
ـ تفسیر عقل در عقلانیت ارتباطی، عقل خود بنیاد و در عقلانیت وحیانی عقل و سمع می باشد.
- عقلانیت ارتباطی نسبت به مبانی پیشین، رویه گرا و گفت و گویی است. اما عقلانیت وحیانی نسبت به مبانی پیشین نص محور است.
- در عقلانیت ارتباطی، نقش اکثریت سلوکی می باشد اما در عقلانیت وحیانی نقش اکثریت کاشفیت است.
- در عقلانیت ارتباطی، رسالت روشنکران ترویج شیوه گفت و گو ست. اما در عقلانیت وحیانی ،رسالت روشنفکران ترویج حقایق از طریق گفت,گوست.
- در عقلانیت ارتباطی و عقلانیت وحیانی التزام به قوانین التزام عملی و نسبت فرد و جامعه ساختاریابی است.
- رابطه فرهنگ و طبیعت، در عقلانیت ارتباطی این نسبت بر اساس نظریه گسست و در عقلانیت وحیانی بر اساس نظریه پیوست است.
حجت الاسلام خان محمدی در بخش پایانی صحبتهای خود به مهمترین مفاهیم محورهای عقلانیت وحیانی اشاره و بیان کرد: دین باوری، نص محوری، حقیقت گرایی، حسن و قبح ذاتی، طبیعت گرایی، آزادی بیان، گفتمان سمع، طاغوت گریزی و عدالت ذاتی از اهم مفاهیم محورهای عقلانیت وحیانی می باشد.
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ - ۰۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]
صفحات پیشنهادی
به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه نشست علمی «عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم» در قم برگزار میشو
به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه نشست علمی عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم در قم برگزار میشودنشست علمی عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در قم برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس از قم نشست علمی عقلانیت وحیانیبه همت سازمان تبلیغات اسلامی نشست علمی «عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم» برگزار شد
به همت سازمان تبلیغات اسلامینشست علمی عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم برگزار شدنشست علمی عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن با حضور جمعی از کارشناسان در سالن همایشهای سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از قم پیش از ظهر امروز نشست علمی عقلانیت وحیانبرگزاری نشست تحلیل و نقد کتاب جامعه شناسی جامعه شناسی در ایران/ توسعه علمی مطلوب یک جامعه اسلامی چیست
دین و اندیشه برگزاری نشست تحلیل و نقد کتاب جامعه شناسی جامعه شناسی در ایران توسعه علمی مطلوب یک جامعه اسلامی چیست نشست تحلیل و نقد کتاب جامعه شناسی جامعه شناسی در ایران با حضور دکتر محمد فاضلی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و نشست توسعه علمی مطلوب یک جامعه اسلامی چیستنشست علمی"مؤسس شیعه، پیامبر(ص) یا امام صادق(ع)" برگزار میشود
سهشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۲۳ به همت پژوهشکده باقرالعلوم ع نشست علمی مؤسس شیعه پیامبر ص یا امام صادق ع با سخنرانی علمی حجتالاسلام والمسلمین رجبی برگزار میشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عبدالرضا عسکری مدیر گروه دائرةالمعارف صحابه پیامبر پژوهنشست تبيين مباني نظري مديريت دانش برگرفته از قرآن حكيم و مكتب اهل بيت(ع) برگزار مي شود
دین و اندیشه نشست تبيين مباني نظري مديريت دانش برگرفته از قرآن حكيم و مكتب اهل بيت ع برگزار مي شود گروه مديريت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نشست تبيين مباني نظري مديريت دانش برگرفته از قرآن حكيم و مكتب اهل بيت ع را امروز برگزار مي كند به گزارش خبرگزاری مهر هدف از برگزاري اينعقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن بررسی میشود
عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن بررسی میشود خبرگزاری رسا ـ نشست علمی عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم دوشنبه در قم برگزار میشود به گزارش خبرگزاری رسا نشست علمی «عقلانیت وحیانی در نظام معرفتی قرآن کریم» با همکاری مرکز مطالعات فرهنگی اجتماعی و اداره همکابرگزاری نشست تبیین مبانی نظری مدیریت دانش برگرفته از قرآن و اهل بیت(ع)
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۹ گروه مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نشست علمی تبیین مبانی نظری مدیریت دانش برگرفته از قرآن حکیم و مکتب اهل بیت ع را برگزار میکند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هدف از برگزاری این نشست بررسی ابعاد مسأله مدیریت دانش دینعضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع): عقلانیت وحیانی بسیاری از مشکلات اجتماعی را حل می کند
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم ع عقلانیت وحیانی بسیاری از مشکلات اجتماعی را حل می کندعضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم ع گفت با بررسی نظریه عقلانیت وحیانی که قرآن در آن مدنظر واقع شده بسیاری از مشکلات موجود از جمله مباحث اجتماعی حل میشود به گزارش خبرگزاری فارس از قم سید حآزمون کتبی طرح ملی تربیت حافظان قرآن در سراسر کشور برگزار شد
جمعه ۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۵۹ آزمون بخش کتبی دومین دوره طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم امروز نهم اسفندماه با حضور نزدیک به 200 هزار نفر در سراسر کشور برگزار شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در دومین دوره طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم 305 هزار نفر شرکتآثار نیکوکاری از منظر قرآن و روایات/ انسان نیکوکار به آرامش دنیا و آخرت می رسد
دین و اندیشه روز احسان و نیکوکاری آثار نیکوکاری از منظر قرآن و روایات انسان نیکوکار به آرامش دنیا و آخرت می رسد رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به اینکه آیات شریفه قرآن بسیار بر نیکوکاری توصیه کرده است و بهشت راپاداش نیکوکاران قرارداده است گفت در بسیاری از آیات ایننشست علوم انسانی اسلامی؛ امکان یا امتناع برگزار می شود
دین و اندیشه نشست علوم انسانی اسلامی امکان یا امتناع برگزار می شود نشست علوم انسانی اسلامی امکان یا امتناع با حضور کارشناسان فردا 11 اسفندماه در دانشگاه شیراز برگزار می شود این نشست به همت دفتر گفتمان و اندیشه جوان اداره کل تبلیغات اسلامی فارس معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز وبا همت موسسه دین پژوهان نشست علمی بیداری اسلامی از منظر سید جمالالدین اسدآبادی برگزار میشود
با همت موسسه دین پژوهاننشست علمی بیداری اسلامی از منظر سید جمالالدین اسدآبادی برگزار میشودنشست علمی بیداری اسلامی از منظر سید جمالالدین حسینی اسدآبادی با همت موسسه دین پژوهان 18 اسفند در دبیرخانه موسسه دین پژوهان کشور در قم برگزار می شود به گزارش خبرگزاری فارس از قم سید جمالمبدع نظریه عقلانیت وحیانی: عقلانیت وحیانی راهی برای تطبیق زندگی بر پایه حقایق قرآن است
مبدع نظریه عقلانیت وحیانی عقلانیت وحیانی راهی برای تطبیق زندگی بر پایه حقایق قرآن استمبدع نظریه عقلانیت وحیانی گفت نظریه عقلانیت وحیانی براساس قرآن بوده و بیان میکند حقایقی در جهان وجود دارد که میتوانیم زندگی خود را بر مبنای آنها تطبیق دهیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجیازدهمین همایش بانوان قرآن پژوه 22 اسفند برگزار می شود/ تجلیل از 28 بانوی فعال قرآنی ایرانی و خارجی
دین و اندیشه در تهران یازدهمین همایش بانوان قرآن پژوه 22 اسفند برگزار می شود تجلیل از 28 بانوی فعال قرآنی ایرانی و خارجی دبیر علمی همایش بانوان قرآنپژوه با بیان اینکه یازدهمین همایش بانوان قرآنپژوه پنج شنبه 22 اسفندماه در برج میلاد برگزار و 28 بانو و فعال قرآنی تکریم خواهند شنشست مؤسس شیعه؛ پیامبر(ص) یا امام صادق(ع) برگزار می شود
دین و اندیشه نشست مؤسس شیعه پیامبر ص یا امام صادق ع برگزار می شود به همت پژوهشکده باقرالعلوم ع نشست مؤسس شیعه پیامبر ص یا امام صادق ع با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر رجبی 15 اسفندماه برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر عبدالرضا عسکری مدیر گروه دائرةالمعارف صحاتوجه به«حوزههای علمیه خواهران»از اهداف استراتژیک نظام باشد
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۶ مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور نسبت به کمرنگ شدن سنت تربیت شاگرد در حوزه هشدار داد وی گفت در گذشته اساتید حوزه شاگرد را تربیت و بزرگ میکردند اما امروز گاهی جلسات درس در حدی شلوغ است که حتی استاد شاگرد خود را نمیشناسد بنابراین برای نظام آموزشی ترنشست «تحول دیدگاه های توسعه و ایده های بومی» برگزار می شود
دین و اندیشه نشست تحول دیدگاه های توسعه و ایده های بومی برگزار می شود گروه جامعه شناسی معرفت انجمن جامعه شناسی ایران با همکاری مرکز الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت نشست تحول دیدگاه های توسعه و ایده های بومی را برگزار میکند به گزارش خبرگزاری مهر گروه جامعه شناسی معرفت انجمن-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها