محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843161175
گفتگو با یک تازه شیعه مالزیایی درباره دلایل گرویدنش به تشیع/ امام خمینی(ره) تاثیر زیادی در دیدگاه مذهبی من داشت
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه
گفتگو با یک تازه شیعه مالزیایی درباره دلایل گرویدنش به تشیع/ امام خمینی(ره) تاثیر زیادی در دیدگاه مذهبی من داشت
یک مالزیایی پس از گرویدن به آئین تشیع گفت: قطعا به این مهم اعتقاد دارم که هیچ انقلاب اسلامی نمی توانست در ایران بدون وجود امام خمینی به وقوع بیافتد، البته نقش دیگر عناصر انقلاب را نباید نادیده گرفت. اما مطمئن هستم نقش رهبری امام خمینی نقطه عطفی در انقلاب ایران بوده که نهایتا منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شد.
"مصطفی احمد" محقق و متفکر مالزیایی مدتی را در ایران زندگی کرده و به مطالعه فلسفه ایرانی و اسلامی و همچنین در کشورهای اروپایی به مطالعه فلسفه غرب پرداخته است. وی در گفتگو با خبرنگار مهر از دلایل گرویدن خود به مذهب تشیع گفت.
*لطفاً برای شروع، و برای آشنایی بیشتر مخاطبین ما با شما، خود را به طور اجمالی معرفی بفرمایید.
** نام من مصطفی احمد است و اخیرا دانشجوی دکترا در یکی از دانشگاه های مالزی بوده و به تحقیق و پژوهش مشغولم. زمینه تحقیقات من متمرکز بر فلسفه و مطالعات ایران است که برایم بسیار جذاب هستند. در حال حاضر رشته اصلی تحصیلی من مطالعات ایران است و فلسفه ایران موضوعی است که علاقه اصلی من است چرا که فلسفه ایران همواره پویا بوده و هست. فلسفه ایران پایه های محکمی درجامعه ایرانی دارد. برای مثال فلسفه ایران در دوره زرتشت و آیین مهری وجود داشته، بعدها اسلام با پیام صلح به سرزمین ساسانی ها پای گذاشت و فلسفه را گسترش داد. جهان اسلام مدیون فلاسفه ایرانی – اسلامی هم چون میرداماد، ملاصدرا، سبزواری و غیره می باشد. با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 اسامی تازه ای در فلسفه هم چون روح الله خمینی، مرتضی مطهری و علامه طباطبایی به جهانیان معرفی شد و مرا بیشتر به تشیع علاقه مند کرد.
*به عنوان یک شهروند مالزیایی، چرا به امام خمینی و انقلاب اسلامی ایران علاقه مند شدید؟
**واقعیت این است که من ابتدا با دیگر چهره های ایرانی همچون دکتر علی شریعتی و شهید مرتضی مطهری آشنا شدم. هردوی این چهره ها تاثیر بسیاری در دیدگاه مذهبی من گذاشتند. من از آنها آموختم که دانش اسلامی و فلسفه اسلامی را تحسین کنم و با نگاهی منتقدانه به جهان بینی غربی بنگرم. اما با مطالعات گسترده ای که داشتم به این نتیجه رسیدم که امام خمینی چهره بسیار شاخصی است. مهم ترین دلیل من برای احترام و اهمیت به ایشان مبارزات دایم ایشان با قدرتهای بیگانه ی استعمارگر و امپریالیستی است.
اگر زندگی نامه ایشان را دقیق مورد مطالعه قرار دهیم به راحتی تعهد ایشان را در مبارزه با ظلم مشاهده خواهیم کرد. بنابراین من قطعا به این مهم اعتقاد دارم که هیچ انقلاب اسلامی نمی توانست در ایران بدون وجود امام خمینی به وقوع بیافتد، البته نقش دیگر عناصر انقلاب را نباید نادیده گرفت. اما مطمئن هستم نقش رهبری امام خمینی نقطه عطفی در انقلاب ایران بوده که نهایتا منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شد. البته این را نباید فراموش کرد که انقلاب اسلامی ایران رویداد دینی عظیمی در صد سال گذشته تاریخ بشر بوده است. به عنوان یک محقق شک ندارم که انقلاب اسلامی ایران عامل احساس عزت نفس برای امت اسلام در مبارزه با ظلم و دیکتاتوری ظالمان استعمارگر و امپریالیست بوده است. در واقع انقلاب ایران به سرزمین من در جنوب شرق آسیا وارد شد و کتب بسیاری درباره انقلاب ایران و چهره های انقلاب به زبان های مختلف ترجمه شد.
*از نظر شما، آیا انقلاب اسلامی ایران بعد از بیش از 30 سال، همچنان توان جذب و الگودهی به عدالت طلبان و آزادی خواهان دنیا را دارد؟
**جواب سوال شما "بله" است. تا جایی که من می دانم این انقلاب همچنان جذابیت خود را حفظ کرده خصوصا اینکه این انقلاب نمونه ای از مبارزه با ابرقدرتهای غربی است. فکر می کنم انقلاب ایران نقش مهمی برای ایجاد تعادل در تاثیر ابرقدرتها در جهان داشته است. بدین دلیل است که من شک ندارم این انقلاب هم چنان الگویی برای آزادی خواهان و عدالت خواهان جهان ست. در این جا باید اشاره کنم ما می توانیم از انقلاب ایران درس استقلال و اتکای به خود بدون نیاز به ابرقدرتهای غربی، بگیریم. و جالب اینکه این کشور مستقل به خوبی به دیگر کشورهای اسلامی نشان داده که ما می توانیم بدون کمک بیگانگان روی پاهای خویش بایستیم.
*آیا این امکان وجود داشت که انقلاب مصر و انقلابهای عربی، با الگوگیری از انقلاب اسلامی ایران به موفقیت برسند؟
** تفاوت بسیاری در پیش زمینه انقلاب اسلامی ایران و انقلاب های عربی وجود دارد. مهم ترین این تفاوت ها نقش بسیار مهم رهبری کاریزماتیک در انقلاب هاست. در جریان انقلاب اسلامی ایران امام خمینی به عنوان یک رهبر کاریزماتیک ظاهر شد و این شخصیت عظیم تمامی ایرانیان را با هم متحد ساخت. در حالی که در انقلاب های عربی حتی یک رهبر مورد پذیرش تمامی گروه ها برای برقراری اتحاد وجود ندارد. به همین دلیل بعضی گروها های برخاسته به جنگ با یکدیگر مشغولند و همین امر منجر به ربوده شدن انقلاب توسط دیگر رژیم ها می شود. برای مثال انقلاب مصر به خوبی به ما نشان می دهد که رژیم گذشته با چهره ای جدید و شعارهایی جدید به قدرت بازمی گردد. بنابراین با توجه به اهمیت مساله رهبری اصلا فکر نمی کنم انقلاب های عربی بتوانند مانند انقلاب ایران باشند.
*در حالی که نظام سلطه و سیستمهای تبلیغاتی قوی دنیا، در تلاشند دنیا را به سمت بی خدایی سوق دهند، به نظر شما چه دلیلی برای آئیستها –ملحدان- وجود دارد برای اینکه به سمت اسلام گرایش پیدا کنند؟ اسلام چه راه حلی برای نیازهای فکری آنها دارد؟
**من اعتقاد دارم که یک فرد معتقد خوب می تواند یک فرد ملحد خوب هم باشد. برای خوب بودن تفاوتی بین این دو نیست. آنچه موجب تفاوت می شود تفاوت های فردی افراد اعم ازخداپرست وملحد ، جنبه انسانی آنهاست. به یاد دارم شهید مطهری در کتاب "عدل الهی" خود این گونه گفته است که اگر صدای اسلام و عقاید اسلامی به رنه دکارت رسیده بود، وی می توانست مسلمان باشد. من فکر می کنم این استدلال می تواند برای دیگر افرادی که اسلام و اعتقادات اسلامی را می شناستند در کمال احترام صحیح باشد. فرمایش بسیار جالبی از امام علی(ع)است که می فرمایند "یک انسان یا برادر تو در دین است یا برادر تو در انسانیت است." بر اساس این فرمایش من این گونه می گویم که یک فرد خوب چه خداپرست، چه ملحد همیشه خوب است.
*اسلام در نظام فلسفی و فکری، چه برتری ای نسبت به تمدن غرب دارد؟ آیا تمدن غرب، در ساختن نظامهای مدنی موفقتر نبوده است؟
**با توجه به مطالعاتی که داشته ام برآورد من این است که بسیاری از متفکران غربی در پی یافتن نقش مثبت دین در زندگی مدرن هستند. برای مثال یکی از فلاسفه شهیر غربی، هابرماس، بهترین نمونه است. او فردی ملحد با دیدگاهی مثبت به دین است. دانش جهان شمول است و ما می توانیم علم و دانش را از هر کسی و در هر جایی فرا بگیریم.
از سوی دیگر باید هر علم خوبی را از هر جایی بیاموزیم اگرچه این منبع می تواند اسلامی یا غربی باشد. قطعا بسیاری از مسلمانان با نگاه به پیشرفت های علمی و تکنولوژی غرب آن را تحسین می کنند و امروزه عده ای از غربی ها که تمدن و پیشرفت شان مدیون تمدن اسلامی است، نگاهی مثبت به عناصر مذهبی کشورهای اسلامی دارند.
همان طور که هابرماس در بعضی از کتب خود تاکید دارد، مذهب می تواند اخلاقیات را به جامعه مدرن وارد کند. وی اشاره می کند که اخلاقیات عنصر منحصر به فرد و غالب در مذهب است که می تواند به جامعه سکولار این امکان را بدهد تا در کنار مذهبیون به طور یکپارچه زندگی کنند. البته من معتقدم که جهان با تفکر سکولار پابرجا نخواهد ماند. جهان به طور قطع به مذهب نیاز دارد تا جوامع بهتری را در خود ببیند. بنابراین اسلام و غرب باید به مبارزه با بی اخلاقی در سراسر جهان بپردازند.
*در پایان، آیا کتاب خاصی هست که برای فهم بیشتر معارف، به افراد غیرمسلمان (و غیر شیعه) معرفی کنید؟ آیا این کتاب بر روی اینترنت قابلیت دسترسی دارد؟
** به نظر من این که چه کتابی را بخوانیم زیاد اهمیت ندارد اما با اتمام روز باید نگاهی منتقدانه به مطالب مطالعه شده داشته باشیم. من معتقدم مطالعه کورکورانه و منفعلانه کتب مذهبی بی فایده است. مطالعه باید همراه با تفکر باشد و این هر دو می تواند به تفکر منتقدانه منجر شود. اما همان طور که پیشتر اشاره کردم نگاه به سیاست خارجی امریکا از دید نوآم چامسکی می تواند اولین قدم برای درک بهتر از زوایای تاریک ابرقدرتهای جهان باشد. هم چنین مطالعه کتب هابرماس می تواند به ما در داشتن دیدگاهی متعادل درباره مذهب یاری رساند. هردوی این ها متفکران غربی هستند و کتب ایشان به راحتی قابل دسترسی است.
..................................................
مصاحبه: زهرا کریمی
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ - ۰۸:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]
صفحات پیشنهادی
امام خمینی(ره) به دلیل اعتقادات از اقلیتهای دینی حمایت می کرد/ مسیحیان زیادی با دیدن روش زندگی امام(ره) شیعه ش
دین و اندیشه یک کارشناس دینی امام خمینی ره به دلیل اعتقادات از اقلیتهای دینی حمایت می کرد مسیحیان زیادی با دیدن روش زندگی امام ره شیعه شدند حجت الاسلام حمید طباطبایی با تأکید بر اینکه مسیحیان زیادی با دیدن روش زندگی امام ره شیعه شدند گفت امام خمینی ره نه به خاطر دیپلماسی10 شاخصه عدالت در تفکر امام خمینی از نگاه رئیس مرکز اسلامی انگلیس/ نگاهی به کنفرانس انقلاب همه جانبه
10 شاخصه عدالت در تفکر امام خمینی از نگاه رئیس مرکز اسلامی انگلیس نگاهی به کنفرانس انقلاب همه جانبه فرهنگ > دین و اندیشه - کنفرانس انقلاب همه جانبه در بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران 9 فوریه امسال در مرکز اسلامی انگلیس درلندن برگزار شد به گامام خمینی حکیمی است که نگاه سیاسی و راهبردی به حکمت دارد/ امام(ره) حکمت را پیشینه و پشتوانه حکومت می داند
دین و اندیشه یک استاد دانشگاه در گفتگو با مهر امام خمینی حکیمی است که نگاه سیاسی و راهبردی به حکمت دارد امام ره حکمت را پیشینه و پشتوانه حکومت می داند یک استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه حضرت امام ره به عنوان یک حکیم فقیه و مفسر متعالی اخلاقی و عرفانی نظامی را تأسیس کرده وآیا امام خمینی (ره) قائل به تحریف قرآن بودند!؟
آیا امام خمینی ره قائل به تحریف قرآن بودند برخی از افرادی که این کتاب را به زبان عربی برگردانده اند در ترجمه رعایت امانت را نکرده و آن جایی که ایشان سخن دیگران در مورد تحریف قرآن را بیان می کنند به گزارش سرویس دینی جام نیوز آیا امام خمینی ره قائل به تحریف قرآن برابطه نهضت امام خمينی با مسئله مهدویت از زبان متفکر غربی/ چرا توجه به رابطه انقلاب اسلامی و مهدویت مهم است
دین و اندیشه در گفتگو با مهر عنوان شد رابطه نهضت امام خمينی با مسئله مهدویت از زبان متفکر غربی چرا توجه به رابطه انقلاب اسلامی و مهدویت مهم است دکتر شفیعی سروستانی با تبیین رابطه انقلاب اسلامی با مسئله مهدویت به مقاله یکی از متفکران غربی در کنفرانسی در دانشگاه تلآويو اشاره کرارائه بیش از 120 کتاب و مقاله دیجیتالی درباره امام حسن عسکری(ع)
ارائه بیش از 120 کتاب و مقاله دیجیتالی درباره امام حسن عسکری ع فرهنگ > دین و اندیشه - مرکز تحقیقات رایانهای قائمیه اصفهان بیش از یکصد و بیست کتاب و مقاله دیجیتالی پیرامون امام حسن عسکری علیه السلام را در سایت خود بارگذاری کرد مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان اامام خمینی(ره) اسلام را از انجماد سياسي و فرهنگي رهانید/انقلاب اسلامی الهامبخش جنبشهاي مردمي در سراسر جهان ش
دین و اندیشه مهدی گلجان در گفتگو با مهر امام خمینی ره اسلام را از انجماد سياسي و فرهنگي رهانید انقلاب اسلامی الهامبخش جنبشهاي مردمي در سراسر جهان شد یک عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه امام خمینی ره اسلام را از انجماد و ايستایی سياسي و فرهنگي حاکم بر جوامع اسلاماجرای آشنایی پروفسور حسابی با امام خمینی/ روزی که اتومبیل پروفسور در خیابان ولیعصر منفجر شد
ماجرای آشنایی پروفسور حسابی با امام خمینی روزی که اتومبیل پروفسور در خیابان ولیعصر منفجر شد فرهنگ > دین و اندیشه - سیدایرج حسابی فرزند دکتر سیدمحمود حسابی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن به شرح خاطراتی از پروفسور حسابی و دیدار ایشان با حضرت امام خمینی رههشدار امام خمینی درباره "توبه های مصلحتی"
هشدار امام خمینی درباره "توبه های مصلحتی" ۲۷ سال قبل در چنین روزی هایی صبح ۵ بهمن ۱۳۶۵ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۰۷ امام خمینی سخنرانی در جماران در جمع اعضای شورای مدیریت حوزه علمیه قم درباره ضرورت توجه به حوزه علمیه مطالبی فرمودند متن کامل این سخنرانی را که در جعضو مجمع علمای شیعه افغانستان در گفتوگو با فارس: پیشرفت کشورهای اسلامی در صدر برنامههای امام خمینی(ره) بود
عضو مجمع علمای شیعه افغانستان در گفتوگو با فارس پیشرفت کشورهای اسلامی در صدر برنامههای امام خمینی ره بودعضو مجمع علمای شیعه افغانستان با اشاره به انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی در 22 بهمن سال 1357 اظهار داشت که پیشرفت کشورهای اسلامی در صدر برنامههای امام خمینی ره بوهشدار امام خمینی درباره «توبه های مصلحتی» در حوزه های علمیه
هشدار امام خمینی درباره توبه های مصلحتی در حوزه های علمیه تهران - ایرنا - صبح 5 بهمن 1365 امام خمینی ره در جماران و در جمع اعضای شورای مدیریت حوزه علمیه قم درباره ضرورت توجه به حوزه علمیه مطالبی فرمودند پارسینه با این توضیح که سخنان امام ره در جلد 20 صحیفه امام خمینی صفحاتتصویرهایی از زندگی امام خمینی(ره) درباره مردی خواستنیتر از باران
تصویرهایی از زندگی امام خمینی ره درباره مردی خواستنیتر از باراننوشته بود به تهران آمدم ولی موفق به دیدارتان نشدم آقا روی نامه نوشت تا این مادر شهید را به ملاقات من نیاورید من به ملاقات کسی نمیروم خبرگزاری فارس - حسین قرایی این روزها چیزی که زیاد منتشر میشود کتاب است و چیبا حضور علما و روحانیون اهل سنت و اهل تشیع کردستان همایش امام خمینی(ره) احیاگر سنت نبوی در سنندج برگزار شد
با حضور علما و روحانیون اهل سنت و اهل تشیع کردستانهمایش امام خمینی ره احیاگر سنت نبوی در سنندج برگزار شدهمزمان با ایام مبارک دهه فجر و با حضور علما و روحانیون اهل سنت و اهل تشیع کردستان همایش استانی امام خمینی ره احیاگر سنت نبوی در سنندج برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از سننعضو موسسه عاشقان ولایت در تایلند: جهان توسط امام خمینی (ره) بیدار شد/حضور 70 هزار شیعه در تایلند
عضو موسسه عاشقان ولایت در تایلند جهان توسط امام خمینی ره بیدار شد حضور 70 هزار شیعه در تایلندعضو موسسه عاشقان ولایت در تایلند گفت جهان توسط امام خمینی ره و با افکار و عقاید ایشان از خواب غفلت بیدار شد و دامنه اسلام ناب محمدی ص به بسیاری از کشورها کشیده شد به گزارش خبرگزارآیتالله حسینی بوشهری: امام خمینی(ره) ذخیره خداوند برای شیعه بود
آیتالله حسینی بوشهری امام خمینی ره ذخیره خداوند برای شیعه بودمدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه امام ره ذخیره خدا برای شیعه بود گفت روحانیت در انقلاب و دفاع مقدس پیشقدم بود و اگر امدادهای الهی و حضور روحانیت نبود انقلاب در بسیاری از زمینهها با شکست مواجه میشد به گزارشدر گفتگوی فارس با پرویز مردانی مطرح شد؛ از شرکت در رژه مقابل امام خمینی تا پاکسازی شهر پاوه
در گفتگوی فارس با پرویز مردانی مطرح شد از شرکت در رژه مقابل امام خمینی تا پاکسازی شهر پاوهشب 21 بهمن پدر حاج خانم زنگ زد و گفت ریختند توی پادگان انقلاب دارند کسانی که در رژه شرکت داشتند را تیرباران میکنند صبح که رفتیم پادگان دیدم از هر گوشه آن صدا میآید به گزارش خبرنگار حماسیدعلی خمینی: برخی اشتباه فکر میکنند دوران امام تمام نشده
سیدعلی خمینی برخی اشتباه فکر میکنند دوران امام تمام نشدهتاریخ انتشار جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۰ ۵۰ حجت الاسلام سیدعلی خمینی گفت بعضی این حرف را زدند که دوران امام تمام شده و امروز دوران جدیدی است که نسبت به قبل منقطع است در حالی که رهبری از ابتدا تا امروز بر این-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها