تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798514124




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقتول: کودک، قاتل: کودک


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: ماهنامه دنیای کودک پارسی - فاطمه یزدانی: تیتر خبر به قدری تکان دهنده بود که نمی شد در میان سیل خبرهای روز نادیده اش گرفت: ستایش 6 ساله بعد از تجربه تلخ تجاوز به قتل رسید؛ قاتل هم پسر نوجوان همسایه است. 2 طرف این جنایت هولناک را که بنگری، با کودک طرفی؛ کودکانی که هر 2 به نوعی قربانی اند، قربانی جامعه و موقعیتی که در آن قرار گرفته اند.
 
هر قدر هم که رسانه ها و مسئولان در مذمت نقش شبکه های اجتماعی و اینترنتی در وقوع این جنایت دم زنند و قلم فرسایی کنند، دقیق شدن در جزییات مواردی را برجسته می کند که نمی توان به سادگی از کنارشان گذشت. حاشیه نشینی، فقر و شبکه ای پیچیده از سرخوردگی های عاطفی، جنسی و اجتماعی در موقعیتی وسوسه انگیز امیر 17 ساله را به بیراهه کشاند. با دکتر نیره توکلی، جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، در این باره به گفتگو نشستیم.


مقتول: کودک، قاتل: کودک

 

به گفته جامعه شناسان، بزهکاری نوجوانان متاثر از عوامل اجتماعی بسیاری چون نحوه جامعه پذیری در خانه و مدرسه، تاثیرات گروه همسالان، رسانه ها و موقعیت فرهنگی و محیط زندگی است. شما نقش کدام یک از این عوامل را در بروز بزهکاری و کجروی در نوجوانان پررنگ تر ارزیابی می کنید؟

به نظرم، در این زمینه، خانواده و مدرسه بیشترین نقش را ایفا می کنند، زیرا در بسیاری از موارد به جای آنکه براساس پاسخگویی درست به نیازهای سنی و نیز احترام به دیگران به جامعه پذیری و تربیت کودکان بپردازند، براساس انکار نیازها، بی توجهی و نادیده انگاشتن دیگران با آن ها رفتار می کنند.
 
بنابراین، لازم است در خانواده در سن مناسب روابط محبت آمیز و مبتنی بر احترام به دیگران، اعم از زن و مرد، آموزش داده شود و شیءانگاری دیگران و تلقی آن ها به عنوان وسیله و هدف دست یابی به منافع شخصی و لذت جنسی، آن هم بدون توجه به احساسات طرف مقابل، نکوهش شود. سرکوب و انکار نیازها، به همراه جداانگاری فرد از بقیه و آموزش نگاه ابزاری به دیگران مهم ترین ریشه خشونت در جامعه است.

مصادیق خشونت در جامعه، مانند نزاع و درگیری های هرروزه، به ویژه در مناطق حاشیه نشین چقدر به عادی شدن پدیده خشونت در کودکان و نوجوانان دامن می زند؟

بی شک مشاهده مصادیق خشونت، درست مانند مشاهده فیلم های این ژانر سینمایی، قبح خشونت را در روح جامعه به خصوص کودکان می شکند. با این تفاوت که دست کم در فیلم ها، با توجه به داستان فیلم، توجیهی برای بروز خشونت وجود دارد و علاوه بر آن، معمولا تماشای فیلم ها برای سنین خاص طبقه بندی می شود.
 
اما وجود هر نوع خشونت در ملا عام، حتی به صورت قانونی، توجیه لازم را برای کودکان ندارد. حتی حیوان آزاری و سربریدن حیوانات در محیط های عمومی نیز روحیه لطیف کودکان را خدشه دار می کند.

به طور خاص در موضوع امیر، قاتل ستایش قریشی، با توجه به اطلاعاتی که تاکنون در رسانه ها منتشر شده است، این میزان خشونت را در کجا و چه عواملی می توان ریشه یابی کرد؟

براساس اطلاعات رسانه ها، جز کلی گویی کاری نمی توان کرد. از راه دور نمی توان در مورد امیر، نحوه تربیت و سلامت روحی و اجتماعی اش نظر داد. ضمن اینکه در مدتی کوتاه نیز نمی توان در مورد سلامت روحی وی و اینکه آیا دچار جنون ادواری بوده است یا خیر صحبت کرد.

 

مقتول: کودک، قاتل: کودک

 

کمبود و محرومیت های جنسی برای نوجوانان در دوران بلوغ موضوعی طبیعی است، اما چرا چنین موضوعی به تجاوز به کودکی خردسال و در نهایت قتل ختم شد؟

کودک آزاری های جسمی، عاطفی و جنسی و پدیده قتل در همه جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه پیش می آید. اما به طور کلی می توان گفت که این موضوع در مناطق محروم و حاشیه ای، با توجه به ناکافی و نامناسب بودن آموزش هایی که به کودکان هم در مورد نحوه صحیح ارضای نیازهای جنسی و هم دفاع شخصی در مقابل هر نوع خشونت داده می شود، نمود بیشتری می یابد.

خانواده، به عنوان موثرترین نهاد در جامعه پذیری کودک و نوجوان، چه نقشی در کاهش آسیب های دوران بلوغ و تربیت صحیح فرزندان ایفا می کند؟

روش سرکوب و انکار نیازها و کنجکاوی های کودکان و نوجوانان و دریغ کردن اطلاعات لازم از ان ها، از یک سو، و خشن کردن جو جامعه چه از طریق رسانه ها و چه از طریق دامن زدن به تبعیض های قومی و جنسیتی، از سوی دیگر، نقشی اساسی در شکل گیری انگاره های کودک دارد.
 
بعضی خانواده ها، به جای آنکه با فرزندانشان روابط صمیمانه و دوستانه برقرار کنند، همّ و غم شان را صرف حفظ فاصله ها و به تعبیر خودشان، نگه داشتن حرمت والد- فرزندی می کنند که عملا روشی ناکارآمد است.

کمبود آگاهی های جنسی کودکان و نوجوان ایرانی چقدر در این زمینه آسیب زاست؟

علاوه بر لزوم ارائه آموزش های جنسی به کودکان و نوجوانان با این هدف که در موقعیت های پرخطر قرار نگیرند یا تشویق شوند که چنین موقعیت هایی را به والدین گزارش کنند، باید به آن ها آموزش داده شود که قربانی و متجاوز هر دو ممکن است در معرض تهدید سلامت از نظر ابتلا به بیماری های آمیزشی باشند.

مشاوره دادن به کودکان و نوجوانان در خانواده، مدرسه و دیگر نهادهای آموزشی و گفت و گوی دوستانه و صمیمانه با آن ها، به شرطی که احساس آرامش و امنیت کنند، در پیشگیری اهمیت فراوان دارد. مبارزه با پدیده سرزنش قربانی نیز راه را بر وقوع بسیاری از آسیب های اجتماعی می بندد.

والدین، مدرسه و رسانه ها چه سهمی در ارائه آگاهی های جنسی به کودکان ایفا می کنند و بهتر است از چه روش هایی این موضوعات را برای کودکان تشریح و تفهیم کنند؟

حمایت و آموزش والدین، جبران غفلت یا ناآگاهی احتمالی والدین در این باره در مدارس یا نهادهای اجتماعی و مشورتی دیگر اهمیت بسیار دارد.باید به دختران آموزش داد که هر نوع تعرض جنسی را از طرف هر کسی به اشخاص معتمد گزارش کنند و از اینکه ممکن است مقصر پنداشته شوند نهراسند. آموزش از سنین پایین پیش از درگیر شدن در بحران های بلوغ جنسی هم در مورد دختران و هم در مورد پسران بسیار کارساز خواهدبود.

 

مقتول: کودک، قاتل: کودک

 

• دختران خردسال به آموزش های لازم در برابر تجاوز افراد بزرگسال، چه در داخل خانواده و آشنایان و چه در خارج از خانواده، تجهیز نمی شوند. از سوی دیگر، در برابر موقعیت های پرخطر اجتماعی و گزارش احتمالی تجاوز و حمایت های قانونی پس از آن خلا وجود دارد.
 
اثبات تجاوز و دریافت حمایت های قانونی، اجتماعی و قضایی پس از آن با پیچیدگی های بسیار همراه است. برای نمونه، اگر بر بدن قربانی اثری از جراحت یا مقاومت وجود نداشته باشد، ممکن است رابطه جنسی براساس رضایت قربانی تفسیر شود و مواردی چون خردسال بودن، زیر 18 سال بودن، سوءاستفاده فرد متجاوز از قدرت و مقام خود یا درماندگی و بی پناهی قربانی نادیده گرفته شود.

در بسیاری موارد، با این معضل قدیمی رو به رو هستیم که گزارش تجاوز خطر اعتراف به تن دادن به رابطه نامشروع را به دنبال داشته است. علاوه بر این، گاهی قربانیان یا شاهدان خشونت تلاش کرده اند این موضوع را علنی کنند، اما متاسفانه مسئولان مربوط رسیدگی نکرده اند.





۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن