واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در پاسخ به مخاطبین جام؛
حکم استفاده از تریاک
استعمال مواد مخدر و استفاده از آنها مطلقا حرام است.
به گزارش سرویس دینی جام نیـوز، در پی درج نظری ذیل مطلب «توبه فردی که گفت آقای فلسفی معتاد است» توسط یکی از بینندگان محترم سرویس دینی جام نیـوز، ارائه توضیح و پاسخ ذیل ضروری به نظر می رسد. این مخاطب محترم نوشته اند: اصلا مگر مصرف تریاک حرام است ؟ در این زمینه فتوایی دیده نشده است. تریاک عصاره خشک شده گل خشخاش است که با تیغ کشیدن به دور کاسبرگ این گل به دست میآید. به خاطروجود مرفین در تریاک وخاصیت ضد درد و بیحس کننده آن ازاین ماده در مصارف پزشکی استفاده می شود. مصرف طولانی مدت و مداوم تریاک باعث مقاوم شدن بدن و به وجود آمدن مقاومت بدنی (تلورانس)، و در نتیجه بروز اعتیاد میشود. براساس مطالعات صورت گرفته مصرف ترياك بدون در نظر گرفتن اثرات مصرف همزمان سيگار و ساير عوامل خطر ، احتمال مرگ و مير را در مقايسه با افرادي كه ترياك مصرف نميكنند، دو برابر بيشتر ميكند و اين افزايش خطر مرگ و مير در زنان معتاد، بيشتر از مردان و تا 150 درصد است.
همچنین احتمال ابتلا به سرطان معده در افراد ترياكي سه برابر، سرطان مري 2،5 برابر، سرطان ريه سه برابر و سرطان حنجره و مثانه بيش از دو برابر است.1 مراجع معظم معظم تقلید نیزبا نگاه فقهی به مصرف این مواد پرداخته اند: نمونه ای از نظرات فقها رو ذکر میکنم که بنابر فتواى برخی از مراجع استعمال مواد مخدر حرام است: حضرت امام(ره): هروئین حرام است و ارتزاق به آن جایز نیست واعتیاد به تریاك جایز نیست و معتاد در صورت عدم لزوم ضرر (یعنى اگر ضرر نداشته باشد) باید آن را ترك كند و خرید و فروش یا كشت منوط است به مقررات دولت اسلامى و تخلف جایز نیست (استفتاآت، ج 2، ص 35 الى 37). مقام معظم رهبرى: استعمال مواد مخدر و استفاده از آنها مطلقا حرام است، به خاطر ضررهاى فردى و اجتماعى كه بر آنها مترتب است و به همین جهت خرید و فروش و حمل و نقل و نگهدارى آنها هم حرام است مگر در مورد معالجه مرض آن هم به تشخیص پزشك حاذق و مورد اعتماد كه در این مورد استعمال آن به مقدار ضرورت اشكال ندارد. (اجوبةالاستفتاآت، ج 2، س 324 و 325) حضرت آیت اللّه ملکوتی: در غیر مصرف داروئی آن هم به اجازه پزشک ومراجع صالحه مطلقا، ولو سنتی آن جایز نیست وحرام است.
حضرت آیت اللّه فاضل لنكرانى: استعمال مواد مخدر و خرید و فروش آنها حرام است و استعمال دخانیات نیز اگر زمینه اعتیاد را ایجاد كند حرام است و معتاد در صورت عدم ضرر باید آن را ترك كند و خرید و فروش یا كشت منوط است به مقررات دولت اسلامى و تخلف جایز نیست. (جامع المسائل، ص 249 – 250)
آیت اللّه مكارم شیرازى: استفاده از مواد مخدر براى هیچ كس جایز نیست مگر این كه اگر كسى بخواهد آن را ترك كند جانش به خطر بیفتد. همچنین معامله (یعنى خرید و فروش) این مواد باطل است ، (استفتاآت، ص 155) 1-رييس مركز تحقيقات گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران در مصاحبه با مشرق
۱۶/۰۸/۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]