محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827946718
نقشه عالَم وجود در دستان او
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
به مناسبت شهادت امام محمد باقر(ع)؛
نقشه عالَم وجود در دستان او
آن حضرت را باقر مى خواندند چرا كه علم را مى شكافت و به اصل آن پى مى برد و فروع علم را از آن استنباط مى کرد و دامنه علوم را مى شكافت و وسعت مى داد.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، امام پنجم شیعه، حضرت محمد بن علی علیهماالسلام را باقر مى خواندند زیرا علوم را مى شكافت و باز مى كرد. در لسان العرب نیز ذكر شده است: آن حضرت را باقر مى خواندند چرا كه علم را مى شكافت و به اصل آن پى مى برد و فروع علم را از آن استنباط مى کرد و دامنه علوم را مى شكافت و وسعت مى داد. ابن حجر نیز در صواعق مى نویسد: او را باقر مى خواندند و این كلمه از «بقرالارض» اخذ شده است، یعنى آنكه زمین را مى شكافد و مكنونات آن را آشكار مى كند، زیرا او نیز گنجینه هاى نهانى معارف و حقایق احكام و حكمتها و لطایف را كه جز از دید كوته نظران و ناپاكان پنهان نبود، آشكار مى كرد. از این رو درباره وى گفته مى شد كه آن حضرت شكافنده علم و جامع آن و نیز آشكار كننده و بالا برنده علم و دانش است.
آری، علم هر كس كه پیش او می آمد در مقایسه با علم وی، مانند قطره ای در كنار دریا بود، و مانند جد خود امیرالمومنین علیه السلام چشمه های حكمت از او می جوشید و در پیش بزرگی او، هر بزرگی كوچك بود. اما این دانش گسترده چگونه برای آن امام همام حاصل گشت؟ پاسخ این سوال را در روایتی از حضرتش می شنویم.
ما «كمال» و «تمام» را به ارث می بریم
در یكی از سالها هشام بن عبدالملك به حج آمد، امام باقر و امام صادق علیهماالسلام نیز به حج آمدند، روزی امام صادق علیه السلام در اجتماع عظیم حاجیان ضمن خطابه ای فرمود:
سپاس خدای را كه محمد صلی الله علیه و آله را به راستی فرستاد و ما را به او گرامی ساخت، پس ما برگزیدگان خدا در میان آفریدگان و جانشینان خدا در زمین هستیم، رستگار كسی است كه پیرو ما باشد و نگون بخت آنكه با ما دشمنی ورزد...
امام صادق علیه السلام بعدها فرمود: گفتار مرا به هشام خبر دادند كه متعرض ما نشد تا به دمشق بازگشت و ما نیز به مدینه برگشتیم. به حاكم خود در مدینه فرمان داد تا من و پدرم را به دمشق بفرستد. به دمشق آمدیم. هشام تا سه روز ما را بار نداد، روز چهارم بر او وارد شدیم، هشام بر تخت نشسته بود، درباریان در برابرش به تیراندازی و هدف گیری سرگرم بودند.
هشام پدرم را به نام صدا زد و گفت: با بزرگان قبیله ات تیراندازی كن.
پدرم فرمود: من پیر شده ام و تیراندازی از من گذشته است، مرا معذور دار.
هشام اصرار ورزید و سوگند داد كه باید این كار را بكنی و به پیرمردی از بنی امیه گفت: كمانت را به او بده. پدرم كمان برگرفت و تیری به زه نهاد و پرتاب كرد، اولین تیر درست در وسط هدف نشست، دومین تیر را در كمان نهاد و چون رها كرد بر پیكان تیر اول فرود آمد و آن را شكافت، تیر سوم بر دوم و چهارم بر سوم … و نهم بر هشتم نشست، فریاد حاضران بلند شد، هشام بی قرار شد و فریاد زد: آفرین اباجعفر! تو در عرب و عجم سرآمد تیر اندازانی، چطور می پنداری زمان تیراندازی تو گذشته است.
و در همان هنگام تصمیم بر قتل پدرم گرفت و سر به زیر افكنده فكر می كرد و ما در برابر او ایستاده بودیم، ایستادن ما طولانی شد و پدرم از این بابت به خشم آمد و آن گرامی چون خشمگین می شد به آسمان می نگریست و خشم در چهره اش آشكار می شد، هشام غضب او را دریافت و ما را به سوی تخت خود فراخواند و خود برخاست و پدرم را در برگرفت و او را بر دست راست خود بر تخت نشانید و مرا نیز در بر گرفت و بر دست راست پدرم نشاند، و با پدرم به گفتگو نشست و گفت: قریش تا چون تویی را در میان خود دارد بر عرب و عجم فخر می كند، آفرین بر تو، تیراندازی را چنین از چه كسی و در چند مدت آموخته ای؟
پدرم فرمود: می دانی كه مردم مدینه تیراندازی می كنند و من در جوانی مدتی به این كار می پرداختم و بعد ترك كردم تا هم اكنون كه تو از من خواستی.
هشام گفت: از آنگاه كه خویش را شناختم تاكنون تیراندازی بدین زبردستی ندیده بودم و گمان نمی كنم كسی در روی زمین چون تو بر این هنر توانا باشد، آیا فرزندت جعفر نیز می تواند همچون تو تیراندازی كند؟
فرمود: ما «كمال و تمام» را به ارث می بریم، همان كمال و تمامی كه خدا بر پیامبرش فرود آورد، آنجا كه می فرماید:
« الیوم اكملت لكم دینكم و اتممت علیكم نعمتی و رضیت لكم الاسلام دینا» (مائده / 3)
زمین از كسی که بر این كارها كاملا توانا باشد خالی نمی ماند.
چشم هشام با شنیدن این جملات در حدقه گردید و چهره اش از خشم سرخ شد، اندكی سر فرو افكند و دوباره سر برداشت و گفت: مگر ما و شما از دودمان عبد مناف نیستیم كه در نسبت برابریم؟
امام باقر علیه السلام فرمود: آری اما خدا ما را ویژگیهایی داد كه به دیگران نداده است.
پرسید: مگر خدا پیامبر را از خاندان عبد مناف به سوی همه مردم و برای همه مردم از سفید و سیاه و سرخ نفرستاده است؟ شما از كجا این دانش را به ارث برده اید در حالی كه پس از پیامبر اسلام پیامبری نخواهد بود و شمایان پیامبر نیستید؟
امام بی درنگ فرمود: خداوند در قرآن به پیامبر صلی الله علیه وآله می فرماید:
«زبانت را پیش از آنكه به تو وحی شود برای خواندن قرآن حركت مده».(قیامت / 16)
پیامبری كه به تصریح این آیه زبانش تابع وی است به ما ویژگیهایی داده كه به دیگران نداده است و به همین جهت با برادرش علی علیه السلام اسراری را می گفت كه به دیگران هرگز نگفت و خداوند در این باره می فرماید:
«و تعیها اذن واعیه» (الحاقه / 12)؛آنچه به تو وحی می شود تو را گوشی فراگیرنده فرا می گیرد.
و پیامبر خدا صلی الله علیه وآله به علی علیه السلام فرمود: از خدا خواستم كه آن را گوش تو قرار دهد. و نیز علی بن ابیطالب علیه السلام در كوفه فرمود:
«پیامبر خدا هزار درب از دانش به روی من گشود كه از هر درب هزار درب دیگر گشوده شد … »، همانطور كه خداوند پیامبر صلی الله علیه وآله را كمالاتی ویژه داد، پیامبر صلی الله علیه و آله نیز علی علیه السلام را برگزید و چیزهایی به او آموخت كه به دیگران نیاموخت و دانش ما از آن منبع فیاض است و تنها ما آن را به ارث برده ایم نه دیگران.
هشام گفت: علی مدعی علم غیب بود حال آنكه خدا كسی را بر غیب دانا نساخت.
پدرم فرمود: خدا بر پیامبر خویش كتابی فرود آورد كه در آن همه چیز از گذشته و آینده تا روز قیامت بیان شده است. زیرا در همان می فرماید:
«و نزلنا علیك الكتاب تبیانا لكل شیء» (نحل / 89) ؛ بر تو كتابی فرو فرستادیم كه بیان كننده همه چیز است. و در جای دیگر فرمود: «همه چیز را در كتاب روشن به حساب آورده ایم».(یس / 12)
و نیز فرمود: «هیچ چیز را در این كتاب فروگذار نكردیم». (انعام /38)
و خداوند به پیامبر صلی الله علیه و آله فرمان داد همه اسرار قرآن را به علی علیه السلام بیاموزد. و به امت فرمود: « علی از همه شما در قضاوت داناتر است».
هشام ساكت ماند و امام باقر علیه السلام از بارگاه او خارج شد. (دلائل الامامة، ص 4)
موهبتی الهی
بنابراین خداوند عالم این علم و دانش خود را از روی مصلحت حُسن انتظام شریعت به پیغمبران و اوصیاء و اولیای خود كه ائمه معصومین علیهم السلام میباشند، افاضه اشراقیه فرموده كه آنها به موهبت الهی بر تمام اسرار و رموز عالم واقف هستند و نقشه عالم وجود زیرنظر آنها می باشد و آنچه كه ائمه معصومین علیهم السلام و مخصوصا حضرت امام محمدباقر علیه السلام تعلیم مسلمین فرموده و مكتب باقری بر پایه آن استوار گردیده روی مبانی همین علم و دانش موهبتی و اشراقی افاضی الهی است وگرنه بشر قادر به سلطه بر همه این علوم نیست.
سیره عملی اهل بیت علیهم السلام، سید كاظم ارفع.
سیره معصومان علیهم السلام، جلد 5، ترجمه «اعیان الشیعة»، محسن امین، مترجم علی حجتی كرمانی.
۲۹/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 520]
صفحات پیشنهادی
صوت کامل درسگفتار «نقشه دانش مدیریت اسلامی» منتشر شد
به همت مؤسسه سدید صوت کامل درسگفتار نقشه دانش مدیریت اسلامی منتشر شد شناسهٔ خبر 2917006 - چهارشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۷ دین و اندیشه > اندیشکده ها صوت کلاس دکتر وحید خاشعی با عنوان نقشه دانش مدیریت اسلامی مربوط به دورۀ علم و ایمان به همت مؤسسۀ علمی- فرهنگی سدید منتشرعزمی برای مهار توزیع محصولات فرهنگی عرفانهای کاذب وجود ندارد
یک استاد دانشگاه در برنامه شعبده شوم عزمی برای مهار توزیع محصولات فرهنگی عرفانهای کاذب وجود ندارد شناسهٔ خبر 2914537 - دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۰ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها یک استاد دانشگاه با اشاره به توزیع محصولات فرهنگی عرفانهای کاذب در سطح جامعه گفت عزمی براینماینده مردم کردستان در مجلس عنوان کرد؛ عدالت در بحث وصول مالیات وجود ندارد/لزوم شفافیت در روند وصول مالیاتها
نماینده مردم کردستان در مجلس عنوان کرد عدالت در بحث وصول مالیات وجود ندارد لزوم شفافیت در روند وصول مالیاتهانماینده مردم سنندج دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی به عدم وصول مالیات از برخی از متملکین دارای قدرت اشاره کرد و گفت اجرای عدالت در بحث وصول مالیات وجود ندارد بتشییع پیکر آیتالله خزعلی بر دستان مردم و مسئولان
از دانشگاه تهران تا میدان انقلاب تشییع پیکر آیتالله خزعلی بر دستان مردم و مسئولان پیکر نماینده مجلس خبرگان رهبری از دانشگاه تهران تا میدان انقلاب تشییع شد به گزارش سرویس دینی جام نیوز پیکر آیتالله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبرگان رهبری و عضو سابق فقهای شورای نگهبانمدیرکل منابع طبیعی کردستان خبر داد وجود 120 هزار هکتار لکه خالی برای توسعه باغ در کردستان
مدیرکل منابع طبیعی کردستان خبر دادوجود 120 هزار هکتار لکه خالی برای توسعه باغ در کردستانمدیرکل منابع طبیعی کردستان گفت 120 هزار هکتار لکه خالی برای توسعه باغات در کردستان وجود دارد به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج پیمان باباپیری ظهر امروز در جلسه بررسی توسعه باغات دیم استان کردفارس در گفتوگو با یک مدیر سابق بازرگانی آلومینیوم منتشر کرد افشای پشت پرده واگذاری آلومینیوم المهدی/کارخانه ۳
فارس در گفتوگو با یک مدیر سابق بازرگانی آلومینیوم منتشر کردافشای پشت پرده واگذاری آلومینیوم المهدی کارخانه ۳۱۰۰ میلیاردی را ۸۰ میلیارد تومان فروختند فروش با وجود دستور دادستانی بر توقف مزایدهیک فعال کارگری در مجتمع آلومینیوم المهدی با افشای برخی پشت پرده ها از واگذاری این شرکت/کارخانه 3100 میلیاردی را 80 میلیارد تومان فروختند/فروش با وجود دستور دادستانی بر توقف مزایده
کارخانه 3100 میلیاردی را 80 میلیارد تومان فروختند فروش با وجود دستور دادستانی بر توقف مزایدهبخش اقتصادی الف 24 شهریور 94تاریخ انتشار سه شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۴۵ یک فعال کارگری مجتمع آلومینیوم المهدی با افشای پشت پرده واگذاری آن گفت ظرفیت تولید آلومینیوم المهدی و هرمزامدیر گروه پیشگیری از بیماریهای علوم پزشکی کردستان: ساختار موجود دامپزشکی نمیتواند سلامت غذایی مردم کردستان ر
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای علوم پزشکی کردستان ساختار موجود دامپزشکی نمیتواند سلامت غذایی مردم کردستان را تامین کندمدیر گروه پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت دامپزشکی در کردستان 125 نیرو دارد که با ساختار موجود نمیتواند سلامت غذایی مردم استان را تامینبا حضور مسئولان استانی و شهرستانی جشنواره انگور در یاسوکند برگزار شد/ وجود 42 هزار هکتار باغ در کردستان
با حضور مسئولان استانی و شهرستانیجشنواره انگور در یاسوکند برگزار شد وجود 42 هزار هکتار باغ در کردستانبا حضور مسئولان استانی و شهرستانی جشنواره انگور در شهر حسنآباد یاسوکند برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار جشنواره انگور ظهر امروز با حضور مسئولان شهرستانی و استانی و جتاریخنگاری مقاومت باید معطوف به واقعیات موجود باشد
درگفتوگو با یعقوب توکلی مطرح شد تاریخنگاری مقاومت باید معطوف به واقعیات موجود باشد شناسهٔ خبر 2911948 - شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۷ دین و اندیشه > سایر یک پژوهشگر تاریخ گفت جای تأسف است که علیرغم نظام زجرآور حاکم بر اسرائیل فلسطینیها به این مسئله فکر نکرده و حقایق را بیا-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها