تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بپرهيز از كارى كه موجب عذرخواهى می ‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805641574




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ازدواج مایه رشد و تعالی انسان است


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
جوادی ازدواج مایه رشد و تعالی انسان است

آیت الله جوادی آملی:
ازدواج مایه رشد و تعالی انسان است
بنابراین آنچه از انسان متأهل انتظار می‏ رود همانا طهارت روح و نزاهت چشم و گوش است.



به گزارش سرویس دینی جام نیوز، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در پیامی بمناسبت ازدواج دانشجویی اصول الهی و انسانی را شایسته توجّه در این مراسم دانسته و می نویسد: آنچه شایسته توجّه در مراسم عقد زناشویی است، اصول الهی و انسانی است که در قرآن کریم و سنّت معصومین(علیه‌السلام) بیان شد که ذیلاً به برخی از آنها اشاره می ‏شود.

یکم. عناصر محوری تأسیسِ خانواده و تشکیلِ دودمان، بعد از انتخابِ صحیح و اصطفای درست، دو چیز است یکی دوستی عاقلانه به یکدیگر، و دیگری اغماض رئوفانه از لغزش هم‏دیگر؛ قرآن کریم در این‏باره می‏ فرماید: (ومِن آیاتهِ اَنْ خَلَقَ لکم مِنْ اَنْفُسِکُم أزواجاً لتسکنوا إلیها وَ جَعَلَ بینکم مّودّهً و رحمهً ان فی ذلک لایاتٍ لقوم یتفکرون)، زیرا زندگی بدون دوستی و نیز دوستی غیرعاقلانه که بر وَهم و غریزه برآمده باشد، توان تأمین سعادت خانواده را ندارد، همچنین حیات مشترکْ بدون رأفت و رحمت ثمربخش نیست.

دوم. ملکوت زناشوئی به منزله روح ازدواج بوده و هماره آن را زنده و بارور می‏ کند؛ این چهره ملکوتی نکاح در پیام نغز و دلپذیر رسول گرامی اسلام‏ صلی الله علیه و آله و سلم چنین آمده است: «مَنْ تَزَوَّجَ فَقَد اَحْرَز نِصفَ دینهِ»؛ یعنی هر کس همسر انتخاب کرد نیمی از دین خود را از دستبرد تطاول هوس و از غارت تهاجم هوی حفظ نمود.

بنابراین آنچه از انسان متأهل انتظار می‏ رود همانا طهارت روح و نزاهت چشم و گوش است تا با چنین بدن پاک و چنان روح تابناک توفیق تعالی به قرب الهی تحصیل شود و از فیض فوز دیدار بهره ‏مند گردد.

سوم. زن و شوهر، عامل برقراری پیوند رِحامت و خویشاوندی بین دو خانواده عروس و داماد خواهند بود و حضرت رسول اکرم ‏صلی الله علیه و آله و سلم در خطبه عقدِ حضرت علی بن ابی‏طالب(علیه‌السلام) و حضرت فاطمه زهراٍّ چنین پیوندی را مُلْحَق به نَسَب دانسته و این ارتباط سَبَبی به رابطه نَسَبی همانند دانست.

آیت الله جوادی آملی در بخشهای مختلف این کتاب نیز به زوایای دیگری از این امر خداپسندانه اشاره داشته و آورده است: رسول خدا(ص) فرمودند: «درهای رحمت آسمان در چهار هنگام گشوده می‌شود: هنگام بارش باران، هنگام نگاه فرزند به چهره والدین، هنگام گشوده شدن در کعبه و هنگام عقد ازدواج.»

همچنین آن حضرت فرمودند: «حق فرزند بر پدر سه چیز است؛ از جمله اینکه هرگاه بالغ شد برایش همسر برگزیند.»

او وجود همسر را از عوامل آرامش برای زندگی مرد برشمرده و برتری عبادت او را نسبت به دیگران چنین بیان داشته است: ارزش وجودی همسر (زن) در خانه به اندازه‌ای است که از عوامل آرامش برای زندگی مرد به شمار آمده، گفت وگوی با وی نیز از کارهای نیک و خوب شمرده می‌شود، و نیز دو رکعت نماز شخص همسردار از عبادت شبانه بی‌همسر برتر است.

امام صادق (ع) نیز می‌فرمایند: «پدرم از مردی پرسید: آیا همسر داری؟گفت: نه. پدرم فرمود: برای من خوشایند نیست که دنیا و همه آنچه در آن است برای من باشد و شبی را بدون همسر سپری کنم. سپس فرمود: دو رکعت نمازی که همسردار می‌گزارد برتر است از عبادت مرد بی‌همسری که تمام شب خود را به عبادت بگذراند و روزش را روزه بگیرد. سپس پدرم هفت سکّه زر به وی داد و فرمود: با این پول ازدواج کن.» آن‌گاه از رسول خدا(ص) چنین روایت کرد که: «همسر بگیرید، به راستی که برای شما سبب روزی بیشتر است.»

او رشد و تعالی انسان را در پرتو اختیار کردن همسر دانسته و با استناد به روایات نسبت به تعجیل در ازدواج دختران و نهی ترک ازدواج زنان به سبب خود کفایی مالی یا هر دلیل دیگر آورده است: «انسان در رشد و تعالی خود نیازمند همسر است، از این رو رسول خدا(ص) از اینکه زنان ازدواج را ترک و خود را از شوهران بی‌نیاز کنند نهی فرموده است؛ بر این اساس زنانی که دشواری‌های ازدواج و زندگی مشترک را به سبب خودکفایی مالی یا هر دلیل دیگر تحمل نمی‌کنند فضیلت های بزرگی را از دست می‌دهند که جبران‌پذیر نیست.»
تعجیل در ازدواج دختران نیز از آموزه‌های دینی است، چنان‌که امام رضا (ع) می‌فرماید: «جبرئیل بر پیامبر(ص)فرود آمد و گفت: ای محمد! پروردگارت به تو سلام می‌رساند و می‌فرماید: دوشیزگان چونان میوه بر درخت.اند. هرگاه میوه برسد اگر چیده نشود خورشید آن را تباه می‌سازد و بادها آن را به اطراف می‌پراکنند. دوشیزگان نیز هرگاه بالغ شوند بهترین چیز برای آنان شوهر است وگرنه از فتنه و تباهی در امان نخواهند بود.»

آیت الله جوادی آملی نسبت به تشویق جوانان به ازدواج و نیز ارزش و پاداش میانجیگری و وساطت در این کار خیر در آموزه های دین مبین اسلام تصریح کرد: امام صادق (ع) فرمود: «جوانی از انصار نزد رسول خدا(ص) آمد و از نیازمندی خود نزد وی شکایت کرد. آن حضرت به وی فرمود: ازدواج کن. پس جوان [در فرصت دیگر] گفت: من [ازدواج نکرده] شرم دارم نزد پیامبر(ص) بروم. پس مردی از انصار به وی پیشنهاد ازدواج داد و گفت: دختری زیبارو دارم؛ آن‌گاه وی را به ازدواج آن پسر درآورد و پس از این ازدواج خدا روزی جوان را گسترش داد و نزد پیامبر(ص) آمد و وی را از حال خود باخبر ساخت. رسول خدا(ص)فرمود: ای گروه جوانان! بر شما باد به همسر گزیدن.»

چنان که امام باقر (ع) پس از ترغیب مردی به همسرگزینی و بیان برخی از آثار آن، به نقل از رسول خدا(ص) فرمود: «همسر برگزینید که مایه افزایش روزی شماست.»

شایسته است مسلمانان در انجام کار خیر و برآوردن حاجت دیگران، وساطت کرده و مشکلات آنان را حل کنند. رسول خدا(ص) فرمود: «بهترین مردم کسی است که به مردم سود برساند، آنان را به هم نزدیک کند و در امر خیر، آن‌ها را یاری کند.»

امیرمومنان (ع) می‌فرماید: «بهترین شفاعت آن است که میان دو نفر در ازدواج میانجیگری کنی تا خدا آن دو را گرد هم آورد.»

پاداش وساطت در ازدواج

بهره‌مندی از لطف خدا در قیامت: امام صادق (ع) فرمود: «هر کس زمینه ازدواج مجردی را فراهم کند، از کسانی است که خدا در روز قیامت به او نگاه [لطف‌آمیز] می‌کند.»

ازدواج با همسران بهشتی: رسول خدا(ص) فرمود: «هر کس در ازدواج حلالی بین دو نفر اقدام کند تا اینکه خدا آن دو را گرد هم آورد، خدا در روز قیامت همسری از حورعین به ازدواج او در‌آورد.»
  منبع: شفقنا



۲۴/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن