تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798387515




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارآزمایی بالینی موفق دست مصنوعی الکترونیکی ایرانی + فیلم و تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: یکشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۶




1439625282064_Nadimi-16.jpg

دست مصنوعی الکترونیکی ساخت محققان کشورمان که با هزینه‌ای معادل یک چهارم نمونه خارجی آماده عرضه به مددجویان است با همکاری یک نوجوان 11 ساله طی شش ماه با موفقیت تست شد. دکتر کاویان پرورش بلدی از مخترعان دست مصنوعی الکترونیکی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا اظهار داشت: در پی اعلام خبر ساخت دست مصنوعی و فراخوان همکاری مددجویان داوطلب برای کارآزمایی بالینی دست مصنوعی در آذرماه سال گذشته که با استقبال زیادی از سراسر کشور مواجه شد با بررسی شرایط داوطلبان، کارآزمایی دست مصنوعی دستاورد را با همکاری دختر خانمی 11 ساله به نام ترمه از بهمن ماه سال جاری آغاز کردیم. این نوجوان باهوش و فعال که با مشکل فوکوملیا(عدم تشکیل پنجه و بخشی از ساعد از بدو تولد) مواجه بوده همانند یک محقق سختکوش در مراحل مختلف آماده سازی و تست پروتز دستاورد با تیم تحقیقاتی همکاری داشت و طی شش ماه گذشته از عملکرد پروتز کاملا ابراز رضایت کرده است. وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که نمونه اولیه پروتز دست مصنوعی در سایز بزرگسال (7.75 اینچ) ساخته شده بود در مشاوره با کارشناسان ارتوپدی فنی نمونه جدیدی با سایز پنجه 6.25 اینچ ساخته شد و در این مدت کوتاه یک مدل آزمایشی حسگر هم برای تمرینات کاربردی و تقویت عضلات موجود در ساعد تهیه شد. نهایتا با قالبگیری از ساعد و ساخت سوکتی برای نصب پروتز، کارآزمایی بالینی پروتز از بهمن ماه گذشته آغاز شد.

دست مصنوعی

پرورش تصریح کرد: پروتز طی شش ماه استفاده ازمایشی، کارکرد کاملا مطلوبی داشته و نیازی به تعمیر و خدمات فنی هم پیدا نکرده است. تغییر حساسیت حسگرها هم که با توجه به افزایش حجم و قدرت ساعد پس از مدتی استفاده از پروتز ضروری است به سهولت و بدون نیاز به کمک دیگران توسط کاربر نوجوان انجام شده است. وی خاطرنشان کرد: دست مصنوعی از دو عدد حسگر حرکتی، مدار الکترونیکی، بخش‌های مکانیکی و باتری‌های قابل شارژ تشکیل شده است. پس از نصب دست مصنوعی، حسگرهای تعبیه شده حرکات عضله بالای دست را به فرمان‌های الکترونیکی تبدیل و به بخش مکانیکی که حکم انگشتان دست را دارد منتقل می‌کنند. در نتیجه بخش مکانیکی که در حکم سه انگشت است، باز و بسته شده و فرد معلول می‌تواند اشیاء مختلف را گرفته و حتی به راحتی بنویسد. پرورش بلدی تصریح کرد: حساسیت حسگرهای پروتز دست مصنوعی قابل تنظیم است به طوری که فرد پس از نیم ساعت آموزش کار با دست مصنوعی می‌تواند به سادگی ظریف‌ترین اشیاء مثل پفک، فنجان چای، قلم و ... را برداشته و استفاده کند. انگشتان این دست مصنوعی هم قدرت تحمل بیش از 50 نیوتن فشار را دارد. وی در خصوص کارایی باتری استفاده شده در دست مصنوعی ابداعی هم گفت: ظرفیت باتری در پروتز کودک، 700 میلی آمپر بر ساعت و در پروتز بزرگسال حدود 1650 آمپر بر ساعت است که مقدار دوام شارژ به میزان استفاده از آن(باز و بسته کردن انگشتان) بستگی دارد ولی به طور متوسط پس از هر بار شارژ برای یک روز استفاده معمول کارایی دارد. ستاری، مدیر عامل مجموعه سازنده دست مصنوعی الکترونیکی (دستاورد) نیز با اشاره به تلاش سه ساله متخصصان شرکت برای ساخت این پروتز کارآمد اظهار داشت: نمونه آلمانی دست مصنوعی الکترونیکی، حدود هفت هزار یورو (30 میلیون تومان) قیمت دارد که با توجه به عدم پوشش بیمه‌یی پروتزها، خرید نمونه وارداتی آن بسیار مشکل است. حجم بازار این محصول در کشور 100 تا 120 دستگاه در سال است؛ بدین ترتیب با تولید نمونه داخلی دست مصنوعی در کشور چند صد هزار یورو در سال صرفه‌جویی ارزی صورت گرفته و از سوی دیگر تعمیرات مورد نیاز دستگاه‌ها که در حال حاضر چند ماه طول می‌کشد در عرض یکی، دو روز در سراسر کشور میسر خواهد بود. وی با بیان این که کارآزمایی بالینی دست مصنوعی دستاورد ادامه خواهد داشت اظهار داشت: در این مرحله از طرح برای تکمیل آزمایش‌های بالینی همچنان نیازمند کمک مددجویان داوطلب هستیم که در صورت همکاری در تست‌های بالینی پروتز می‌توانند با شرایط و قیمت ویژه پروتز را دریافت کنند. علاقمندان به همکاری در این پروژه می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با پست الکترونیک [email protected] تماس بگیرند.

دست مصنوعی

ترمه، همکار 11 ساله محققان پروتز دستاورد هم در گفت‌و‌گو با ایسنا با ابراز رضایت از کارایی دست مصنوعی ایرانی گفت: بزرگترین کاری که دوست داشتم انجام بدهم دست دادن و گرفتن دست دوستانم بود که با این پروتز به راحتی قابل انجام است. خانم نجفی، مادر ترمه هم درباره تجربه خرید و استفاده از دست مصنوعی توسط دخترش گفت: با توجه به وزنی که همه پروتزها دارند و مشکلاتی که به هر حال در کار با هر وسیله ای وجود دارد به عنوان مادر ترمه تنها نقش معرف و پیشنهادکننده استفاده از این پروتز را داشتم و هیچ اصراری برای این کار نداشتم ولی با توجه به روحیه عالی و شاد ترمه شخصا دوست داشتم ترمه کار با این پروتز را امتحان کند تا اگر برای خود او هم کارایی نداشت، راه را برای استفاده سایر بچه هایی که با مشکل فوکوملیا مواجهند از دست مصنوعی هموار کند. خوشبختانه دخترم بسیار با علاقه و جدیت با این دست مصنوعی کار می کند و از این که با وجود آن با نگاه های متعجب دیگران نسبت به نداشتن دست خود مواجه نیست احساس بهتری دارد؛ اگر چه با توجه به نحوه مواجهه ما با این مشکل از بدو تولد ترمه، طوری با مشکل خود کنار آمده که از نحوه برخورد دیگران با این مساله چندان ناراحت نمی شود.
انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن