تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854173395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مراتب نماز


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
مسجد مراتب نماز

آیت الله مظاهری؛
مراتب نماز
آنان‏كه به مقام خشوع نرسيده باشند، نماز واقعى برايشان دشوار و سنگين است. چنين افرادى به خاطر ترس از جهنم و طمع بهشت نماز می خوانند.



 
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، نماز صحيح، نمازى است كه مقدمات و مقارنات آن مطابق دستورهاى اسلام انجام شود؛ كلمات آن درست ادا شود و قيام، قعود، ركوع و سجود آن به درستى انجام شود.
در مقابل اين نماز، نماز باطل قرار دارد و آن نمازى است كه نمازگزار عبارت‏هاى آن را به طور صحيح ادا نمی كند؛ حمد و سوره را اشتباه می خواند، ركوع و سجود را درست انجام نمی دهد، نماز را تند می خواند و كلمات آن را شمرده و درست ادا نمی كند. چنين نمازى صاحب خود را نفرين می كند و شخصى كه مورد نفرين نماز قرار گيرد، از رحمت خداوند دور می شود و رسول اكرم (صلی الله علیه وآله) و امامان معصوم (علیهم السلام) روز قيامت او را شفاعت نمی كنند. از پيامبراكرم (صلی الله علیه وآله) نقل شده است كه فرمودند:
«شخصى كه نماز را سريع می خواند و ركوع و سجود آن را ناقص انجام می دهد، مانند مرغى است كه از زمين دانه بر می چيند.»
نماز صحيح سه قسم دارد:
1- نمازى كه موجب رفع تكليف می شود؛ يعنى نمازگزار آن را از نظر شرعى صحيح می خواند و كليه شرايط صحت را دارا می باشد، اما آداب ظاهرى و باطنى نماز رعايت نمی شود؛ به عبارت ديگر، نمازگزار هنگام خواندن نماز به كارهاى خود فكر می كند، يا با دست‏ها و موهاى خود بازى می كند؛ چنين نمازى موجب رفع تكليف می شود، اما داراى تأثير تربيتى و معنوى نيست و نزد خداوند ارزشى ندارد و نمی تواند عامل صعود انسان به معراج شود. «الصلوة معراج المؤمن».   2- نمازى كه خضوع ظاهرى در آن رعات می شود و نمازگزار علاوه بر آنكه نماز را صحيح می خواند، كلمات را شمرده ادا می كند و ركوع و سجود آن را به طور كامل انجام می دهد، آداب ظاهرى نماز را نيز مراعات می كند؛ يعنى اذان و اقامه می گويد، نماز را با رعايت ترتيل می خواند و مستحبّات آن را نيز انجام می دهد، اما در نماز حضور قلب و خشوع ندارد. با تمام وجود به خداوند توجّه ندارد و افكارش متوجّه امور دنياست. از پيامبراكرم (صلی الله علیه وآله) نقل شده است كه فرمودند:
«مَن صَلَّى رَكعَتَين لَم‏ يحدَث فيِهما نَفسه بِشَیءٍ مِنَ الدُّنيَا غَفَرَ لَهُ مَا تَقدَّمَ مِن ذَنبِهِ».
كسى كه دو ركعت نماز بگزارد و در آن دو ركعت در انديشه ى امرى از امور دنيا نباشد، تمام گناهان گذشته ى او بخشيده می شود.1   مرحوم شيخ حرّ عاملى (قدس‏ سره) روايتى را در وسائل الشيعه نقل می كند و می گويد: حَمّاد كه يكى از راويان جليل‏ القدر، مورد اعتماد و از اصحاب اجماع است- يعنى روايت‏هايش را تمام اصحاب قبول دارند- می گويد: روزى خدمت امام صادق (علیه السلام) شرفياب شدم. امام (علیه السلام) فرمودند: حمّاد! آيا نماز خواندن می دانى! گفتم: بلى اى فرزند رسول خدا! حضرت فرمودند: برخيز دو ركعت نماز بخوان.
حمّاد می گويد: دو ركعت نماز معمولى خواندم؛ معلوم می شود كه نماز او صحيح بوده، ولى خشوع را مراعات نكرده است. حمّاد می گويد: نماز را تمام كردم؛ چهره مبارك حضرت امام صادق (علیه السلام) درهم كشيده شد و فرمودند: حيف است يك مسلمان پس از شصت سال نماز خواندن، شيوه صحيح آن را نداند. حمّاد می گويد: در برابر امام صادق (علیه السلام) شرمنده شدم. امام فرمودند: من دو ركعت نماز می خوانم. امام (علیه السلام) ابتدا اذان و اقامه گفتند و سپس نماز را با حضور قلب و با رعايت آداب ظاهرى و باطنى به جا آوردند. بعد فرمودند: حمّاد اين‏گونه نماز بخوان.   3- نمازى كه داراى خشوع باشد؛ يعنى نمازگزار آداب ظاهرى و باطنى نماز را رعايت كند، در نماز حضور قلب داشته باشد، هنگام نماز خود را در محضر خداوند احساس كند و به يقين بداند كه پروردگار عالم او را می بيند. پيامبراكرم (صلی الله علیه وآله) می فرمايند:
«اعبُد الله كَانَّكَ تَراهُ وَ إِن لَم تَكُن تَراهُ فَإنَّهُ يَراكَ».
خداوند را آن‏چنان پرستش كن كه گويى او را می بينى و اگر تو او را نمی بينى، پس مسلّماً او تو را می بيند.2 قرآن شريف می فرمايد:
«قَدْ أفْلَحَ الْمُؤْمِنونَ الَّذِينَ هُمْ فِى صَلاتِهِمْ خَاشِعُونَ» همانا اهل ايمان رستگار می شوند؛ آنان كه در نماز خشوع می ورزند.3   از پيامبراكرم (صلی الله علیه وآله) سؤال شد خشوع چيست؟ حضرت فرمودند:
«خشوع عبارت است از تواضع و فروتنى در نماز و اينكه بنده قلب خود را به طور كامل متوجّه خدا سازد.»4   حضور قلب در عبادات، روح و روان آن‏ها محسوب می شود و نورانيت و مراتب كمال عبادت‏ها به خشوع و مراتب آن بستگى دارد. هيچ عبادتى بدون حضور قلب، مقبول درگاه احديت واقع نمی شود و مورد لطف و رحمت ربوبى قرار نمی گيرد. خداوند در قرآن كريم می فرمايد: «وَ اسْتَعيِنُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلوة و إنَّهَا لَكَبيرة إِلَّا عَلَى الْخَاشِعيِنَ» از شكيبايى و نماز يارى جوييد و اين دو جز براى اهل خشوع، امرى بزرگ و دشوار است.5   آنان‏كه به مقام خشوع نرسيده باشند، نماز واقعى برايشان دشوار و سنگين است. چنين افرادى به خاطر ترس از جهنم و طمع بهشت نماز می خوانند. همه اشخاص می توانند در نماز خضوع و خشوع را مراعات كنند، به شرط آنكه تمرين كافى در اين زمينه داشته باشند و نيز داراى اراده اى قوى باشند.    
پی نوشت: 1. المحجة البيضاء، ج 1، ص 349
2. مكارم الاخلاق، ص 458
3. مؤمنون/ 2- 1
4. بحارالانوار، ج 84، ص 264
5. بقره/ 45  
اسلام آیین رستگاری، آیت الله حسین مظاهری
 
 




۰۳/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن