محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846468070
اهالی سلوک، اولیای الهی و اهل بیت عصمت و طهارت هستند
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آیت الله جوادی آملی:
اهالی سلوک، اولیای الهی و اهل بیت عصمت و طهارت هستند
شناسهٔ خبر: 2861167 - شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
دین و اندیشه > اندیشمندان
آیت الله جوادی آملی گفت: کسی که اهل سلوک است و این راه را طی کرده است، اولیای الهی و اهل بیت عصمت و طهارت هستند. به گزارش خبرگزاری مهر، سلوک الهی نام ویژه برنامه تلویزیونی است که در شبهای ماه مبارک رمضان، از شبکه چهار سیمای جمهوری اسلامی، پخش می گردد که متن و صوت کامل این جلسات اخلاقی و معرفتی تقدیم می گردد.همچنین با توجه به درخواستهای مکرر کاربران با توجه به بازپخش برنامه سلوک الهی سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ از ابتدای رمضال امسال، این جلسات نیز از بخش در محضر استاد دسترس کاربران می باشد.
سلوک الهی جلسه دهم، رمضان ۱۴۳۶
دانلود صوت جلسه
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی جمیع الأنبیاء و المرسلین و الأئمة الهداة المهدیین بهم نتولّی و من أعدائهم نتبرّء الی الله»!
سلوک الهی همانطوری که مباحث آن گذشت، به دو بخش نظر و عمل تقسیم میشود که هرکدام از اینها مراتبی دارد؛ اگر این سلوک الهی بخواهد به صورت فنّی تبیین و تدریس شود، چارهای جز تبیین سلوک نظری نیست و استدلال هم همیشه با قضایا و قیاس همراه است، قضایا و قیاس هم با موضوع و محمول و «حَمْل» مرتبط هستند، «حَمْل» آن وحدت «علیٰ کثرةٍ» است. تاکنون پنج قِسم «حَمْل» تبیین شد؛ «حَملِ اوّلی ذاتی»، «حَملِ شایعِ صناعی»، «حَملِ حقیقت و رقیقت»، «حَملِ مرآة و ذیالمرآة»، «حَمل ظِل و ذیظِل»، البته ممکن است از این دقیقتر هم کشف شود.
کسی که اهل سلوک است و این راه را طی کرده است، اولیای الهی و اهل بیت عصمت و طهارت هستند
عدم دلبستگی و زهد از خصوصیات سالک الهی اوّلین شرط آن زهد است که در دعای ندبه و مانند آن آمده است: «بَعْدَ أَنْ شَرَطْتَ عَلَیهِمُ الزُّهْدَ فِی دَرَجاتِ هذِهِ الدُّنْیا الدَّنِیة»، [۱] بیمیلی و بیرغبتی اوّلین شرط است، نه اینکه انسان ترک کند ولی علاقهمند باشد؛ ترک علاقه و ترک تعلّق مهم است، آنکه گفت:
غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود ٭٭٭ ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزادست[۲]
آزاد اندیشی و گرایش آزاد، از خصوصیات سالک الهی از این مرحله بالاتر آن است که «ز هرچه رنگ تعین پذیرد آزاد است». اگر هر چه متعین بود و این شخص به آن دل نبست، یعنی رهایی مطلق شد، میشود آزاد! یک انسان میتواند در سلوک نظری آزاداندیش باشد و در سلوک عملی به طور آزاد و مانند آن گرایش داشته باشد؛ این «بَعْدَ أَنْ شَرَطْتَ عَلَیهِمُ الزُّهْدَ فِی دَرَجاتِ هذِهِ الدُّنْیا الدَّنِیة» همین است و اینکه گفته شد «صَمْت» [۳] و سکوت از شرایط است، یک بیان نورانی از حضرت امیر(سلام الله علیه) رسیده است که «لَا خَیرَ فِی الصَّمْتِ عَنِ الْحُکْمِ کَمَا أَنَّهُ لَا خَیرَ فِی الْقَوْلِ بِالْجَهْل»؛ [۴] همانطوری که گفتار جاهلانه نارواست، سکوت از حکمت و نصیحت و بهجا هم نارواست؛ این در مراحل ابتدایی است.
سکوتِ محض در برابر پروردگار از خصوصیات دیگر سالک الهی
امّا وقتی به مقام والا بار یافت، جز «صَمْت» و سکوتِ محض هیچ چیزی کارآمد نیست؛ انسان نه با خود مجاز است سخن بگوید و نه با غیر خود! چون در آن مرحله نه خود را میبیند و نه غیر خدا را!
حضرت آدم و ادبِ سکوتِ محض او در محضر الهی بنگیرید و ببینید که در کلاس درس خلیفه اول چه حادثهای اتفاق افتاد و رخ داد. وجود مبارک آدم که الگوی مقام خلافت است، شخصِ آدم خلیفه نبود، بلکه مقام آدمیت «خلیفةالله» است که امروز وجود مبارک ولی عصر(ارواحنا فداه) صاحب این مقام است؛ این مقام خلافت که مقام آدمیت و مقام انسانیت است، چه ادبی داشت وجود مبارک آدم در مَشهد و محضر پروردگار هیچ حرف نزد! نه سؤال کرد، نه درخواستی داشت، نه استفهامی داشت و نه عرض کرد که معنای فلان اسم چیست؛ او فقط سکوت و «صَمْت» محض بود ﴿وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ کُلَّها﴾، [۵] این ادبِ شاگرد در محضر استاد است! اگر کسی سلوک الهی دارد، در پیشگاه الهی چنین است! این همه حقایق عالم و اسمای حُسنای الهی را همین اسمای حُسنایی که در دعای کمیل [۶] در دعاهای دیگر [۷] آمده است که «مَلَأَتْ أَرْکَانَ کُلِّ شَیء» را او به انسان کامل یاد داد؛ امّا او هیچ سؤال نکرد و هیچ حرف نزد که فلان اسم یعنی چه؟ چرا فلان اسم مقدّم است؟ چرا آن یکی عظیم است و دیگری أعظم؟ این سلوک الهی در آغاز قرآن به این صورت برآمده است؛ جهان از سلوک الهی شروع شد و به سلوک الهی ختم میشود، پس اوّلین شرط «بَعْدَ أَنْ شَرَطْتَ عَلَیهِمُ الزُّهْدَ فِی دَرَجاتِ هذِهِ الدُّنْیا الدَّنِیة» است.
جهل و جهالت زدایی از خصوصیات دیگر سالک الهی انسان در این مرحله تا حدودی روشن میشود و اگر نور است حتماً باید تاریکی را بزداید، ممکن نیست که کسی بگوید من عالِم هستم، «الْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللَّهُ فِی قَلْبِ مَنْ یشَاء»؛ [۸] ولی نه جهل علمی جامعه را بزداید و نه جهالت عملی عدّهای را غبارروبی کند؛ اگر نور است، خاصیت نور آن است که تیرگی را بزداید و تاریکی را از بین ببرد. مستحضرید که قرآن کریم از این ستارههای روشن و مصابیح سپهری چنین یاد میکند: ﴿وَ جَعَلْناها رُجُوماً لِلشَّیاطینِ﴾، [۹] اگر شخصی ستاره شد و شخصی روشن شد حتماً باید رَجم شیطانی داشته باشد؛ ستاره باشد و بیرَجم باشد بیکار است و این ستاره نیست ﴿وَ جَعَلْناها رُجُوماً لِلشَّیاطینِ﴾. اگر عالِم باشد و جَهلزدایی نکند، یک؛ جهالتروبی نکند، دو؛ این علم نیست، این مفهوم است و این نور نیست. اگر «الْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللَّهُ فِی قَلْبِ مَنْ یشَاء»، خاصیت ستاره آن است که روشن کند، یک؛ جلوی شیطنت شیاطین را بگیرد، دو. از مصابیح آسمانی و از این فروغ ستارههای سپهری قرآن کریم به عنوان تیر یاد میکند: ﴿وَ جَعَلْناها رُجُوماً لِلشَّیاطینِ﴾. بنابراین سالک الهی در درجه اول باید با زهد حرکت کند، بعد به مرحلهای هم که رسیده است «لَا خَیرَ فِی الصَّمْتِ عَنِ الْحُکْمِ» باید جهان را روشن کند که هم جهل علمی یک عدّه را از بین ببرد و آنها را با خود همراه کند، هم جهالت عملی جامعه را بزداید و آنها را با خود همراه کند، چون معنای ﴿وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً﴾[۱۰] آن است که هم راه را نشان میدهد و هم رفقای خود را تأیید میکند تا این راه را به بهترین وجه طی کنند. وقتی سالک الهی خلیفه شد، باید در محضر ذات اقدس الهی این چیزها را یاد بگیرد، البته در حوزه و دانشگاه رفتن وظیفه همه ماست که علوم را از همینجاها یاد بگیریم، لکن آنکه معلّم حقیقی است فرمود: ﴿اتَّقُوا اللَّهَ وَ یعَلِّمُکُمُ اللَّهُ﴾، [۱۱] آن در درون و نهان و نهانخانه ما با ما سخن میگوید که ما هم در برابر او باید ساکت باشیم، چون خلیفه آن است که در پیشگاه «مستخلفعنه» حرف نزند، او میداند که چقدر عطا کند و به چه کسی عطا کند ﴿یبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یشاءُ﴾، [۱۲] فرمود: ﴿اتَّقُوا اللَّهَ وَ یعَلِّمُکُمُ اللَّهُ﴾، [۱۳] فرمود: ﴿اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاکُمْ لِما یحْییکُمْ﴾.[۱۴] ما خلیفهٴ خداییم و میتوانیم باشیم! اگر خلیفه خداییم و میتوانیم باشیم، اوّلین قدم خلافت این است که در برابر خدا ساکتِ محض باشیم! این دعاهایی که دارد «عُبَیدُکَ بِفِنَائِکَ مِسْکِینُکَ بِفِنَائِکَ فَقِیرُکَ بِفِنَائِکَ سَائِلُکَ بِفِنَائِک» [۱۵] یعنی همین! این ﴿لا یمْلِکُونَ لِأَنْفُسِهِمْ ضَرًّا وَ لا نَفْعاً وَ لا یمْلِکُونَ مَوْتاً وَ لا حَیاةً وَ لا نُشُوراً﴾[۱۶] یعنی همین! در برابر خدا سخن گفتن و در حضور ذات اقدس الهی سخن گفتن روا نیست، اگر کسی به مقام خلافت رسید باید کار آدم را انجام بدهد، البته آن وجود مبارک در قلّه است، میلیونها مرتبه از ماها بالاتر است و ما در دامنه این هستیم، ولی این راه باز است!
خلافت آن است که کسی در حضور «مستخلفعنه» سخن نگوید. مگر او علیم نیست؟ مگر او حکیم نیست؟ مگر او جمیع اسرار و حِکم را بیش از همه و پیش از همه نمیداند؟ مگر نفرمود: ﴿أَ لا یعْلَمُ مَنْ خَلَقَ﴾!؟ [۱۷] بنابراین در برابر ذات اقدس الهی جز تسلیم چیز دیگری نیست، حتی سؤال کردن هم روا نیست؛ البته خودش اجازه سؤال میدهد و به اذن او انسان سؤال میکند؛ این سؤال، سؤال ابتدایی نیست، این پاسخ است نه سؤال، چون او از ما خواست سؤال کنیم که ما هم پاسخ میدهیم و میگوییم چشم! سؤال آن است که ابتدایی باشد و اگر بنده به مقام سلوک الهی بار یافت، هرگز ابتدائاً چیزی از خدا نمیخواهد.
امیدواریم این جلساتی که گفته شد اولاً در گوینده اثر کند، ثانیاً در مخاطبان بزرگ و بزرگوار بیاثر نباشد، ثالثاً خداوند از تهیهکنندگان این برنامهها به «أحسن وجه» بپذیرد، رابعاً از رسانهها و رسانندههای این برنامه، خدای سبحان به «أحسن وجه» قبول بفرماید!
پروردگارا امر فرج ولی خود را تسریع بفرما!
نظام ما، رهبر ما، مراجع ما، دولت و ملت و مملکت ما را در سایه ولی خود حفظ بفرما!
این کشور ولی عصر را تا ظهور آن حضرت از هر گزندی محافظت بفرما!
روح مطهر امام و شهدا را با اولیای الهی محشور بفرما !
خطر تکفیری و سلفی و داعشی را به استکبار و صهیونیسم برگردان !
جوانان مملکت را مشمول دعای ولی عصر(ارواحنا فداه) قرار بده!
در دنیا وآخرت بین ما و قرآن و عترت جدایی نینداز!
............................پانوشتها؛
[۱]. الإقبال بالأعمال الحسنة(ط ـ الحدیثة)، ج۱، ص ۵۰۴.
[۲]. دیوان حافظ، غزل ۳۷.
.[۳] لغتنامه دهخدا، صمت: [ص َ] خاموش بودن.
[۴]. نهج البلاغة(للصبحی صالح) , حکمت ۱۸۲.
[۵]. سوره بقره، آیه ۳۱.
[۶]. الإقبال بالأعمال الحسنة(ط ـ الحدیثة)، ج۳، ص ۳۳۲؛ «وَ بِعَظَمَتِکَ الَّتِی مَلَأَتْ أَرْکانَ کُلِ شَیء».
[۷]. البلد الأمین و الدرع الحصین، ص ۱۸۸؛ «وَ بِأَسْمَائِکَ الَّتِی مَلَأَتْ أَرْکانَ کُلِّ شَیء».
.[۸] مصباح الشریعة، ص ۱۶؛ بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۲۳۶.
[۹]. سوره ملک، آیه ۵.
[۱۰]. سوره نساء، آیه ۶۹.
[۱۱]. سوره بقره، آیه ۲۸۲.
[۱۲]. سوره رعد، آیه ۲۶.
[۱۳]. سوره بقره، آیه ۲۸۲.
[۱۴]. سوره انفال، آیه ۲۴.
.[۱۵] الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج۲، ص ۱۴۳.
[۱۶]. سوره فرقان، آیه ۳.
[۱۷]. سوره ملک، آیه ۱۴.
لینک را کپی کنید
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]
صفحات پیشنهادی
«علوم قرآن در احادیث اهل بیت(ع)» منتشر شد
علوم قرآن در احادیث اهل بیت ع منتشر شد شناسهٔ خبر 2855924 - شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۸ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی کتاب علوم قرآن در احادیث اهل بیت ع اثر دکتر فرج الله میرعرب عضو هیات علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد به گزارش خبرگزاریخاطرات یک مداح از حب اهل سنت نسبت به اهل بیت(ع)
فیلم خاطرات یک مداح از حب اهل سنت نسبت به اهل بیت ع شناسهٔ خبر 2852621 - دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۲ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی دریافت 16 MB خاطرات مداح شهریاری از حب اهل سنت نسبت به اهل بیت ع را در این کلیپ تصویری می بینید به گزارش خبرگزاری مهر در این کلیپ تتحلیل تفسیری آیات پاداش رسالت - بخش سوم و پایانی مودت اهل بیت به مثابه پاداش رسالت
تحلیل تفسیری آیات پاداش رسالت - بخش سوم و پایانیمودت اهل بیت به مثابه پاداش رسالتبا بررسی مجدد آیات نفی کننده مطالبه پاداش رسالت به روشنی تبیین می شود که موده فی القربی پاداش حقیقی رسالت پیامبر است بررسی نوع استثنا در آیه مودت گروهی از مفسرین استثنای این آیه را منقطع دانسته و بارزشهای خانوادگی و روشهای تحقق آن از دیدگاه اسلام - بخش دوم و پایانی روابط درون خانواده در سیرة اولیای الهی
ارزشهای خانوادگی و روشهای تحقق آن از دیدگاه اسلام - بخش دوم و پایانیروابط درون خانواده در سیرة اولیای الهیدر منابع اسلامی استفادة فراوان از این روش به منظور ترسیم الگویی برای خانواده مطلوب به چشم میخورد سیرة پیامبران و اهل بیت عصمت و طهارت در خانواده دربردارندة الگوهای خانواداهل بیت علیهم السلام، سرمشق سالكان
اسوه انسان ها اهل بیت علیهم السلام سرمشق سالكان اهل نگريستن هستند ولى اهل بصيرت نيستند ظاهر را مى بينند ولى از ديدن حقيقت كورند اينانند كه تداوم گناه و تعصب جاهلانه و لجاجت بر چشم باطنشان پرده و حجاب افكنده است به گزارش سرویس دینی جام نیوز سالك كوى دوست بايد در همه شؤون زنایران حافظ قرآن و اهل بیت است/هنر اسلامی را در ایران دنبال میکنم
نقاش اهل بوسنی در نمایشگاه قرآن ایران حافظ قرآن و اهل بیت است هنر اسلامی را در ایران دنبال میکنم شناسهٔ خبر 2852729 - دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۸ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی نقاش اهل بوسنی که در بخش بینالملل نمایشگاه قرآن شرکت کرده معتقد است ایران حافظ قرآن و اهل بیت عخدمت در راه ترویج آموزه های اهل بیت (ع) نعمت بی پایان الهی است
امام جمعه ارومیه خدمت در راه ترویج آموزه های اهل بیت ع نعمت بی پایان الهی است ارومیه - ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت خدمت در راه ترویج آموزه های اهل بیت ع نعمت بی پایان الهی است که باید قدر آن را بدانیم حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریاصلی ترین شاخصه مردم کردستان محبت به اهل بیت(ع) است
در ستاد بازسازی عتبات عالیات قروه عنوان شد اصلی ترین شاخصه مردم کردستان محبت به اهل بیت ع است شناسهٔ خبر 2859627 - چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۰ استانها > کردستان قروه- معاون فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان گفت اصلی ترین شاخص ویژه مردم کردستان محبت به اهل بیت ع بودنمایشگاه بین المللی مشهد میزبان عاشقان اهل بیت(ع) می شود
در شب های قدر نمایشگاه بین المللی مشهد میزبان عاشقان اهل بیت ع می شود شناسهٔ خبر 2852648 - دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۱ استانها > خراسان رضوی مشهد- نمایشگاه بین المللی مشهد همزمان با برپایی دهمین نمایشگاه قرآن و عترت میزبان هزاران دوستدار اهل بیت ع در مراسم معنوی و پر فیض شباصلی ترین شاخصه مردم کردستان محبت به اهل بیت است
در ستاد بازسازی عتبات عالیات قروه عنوان شد اصلی ترین شاخصه مردم کردستان محبت به اهل بیت است شناسهٔ خبر 2859627 - چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۰ استانها > کردستان قروه- معاون فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان گفت اصلی ترین شاخص ویژه مردم کردستان محبت به اهل بیت است که وجهمزمان با میلاد کریم اهل بیت طرح مودت در اردبیل آغاز شد
همزمان با میلاد کریم اهل بیتطرح مودت در اردبیل آغاز شدهمزمان با میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی طرح مودت با هدف عمران و آبادانی امامزادهها و بقای متبرکه اردبیل آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل عصر امروز در جریان آغاز اجرای این ط«نظریه پیچیدگی و فلسفه تعلیم و تربیت» منتشر شد
نظریه پیچیدگی و فلسفه تعلیم و تربیت منتشر شد شناسهٔ خبر 2853534 - سهشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۲ دین و اندیشه > اندیشکده ها انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم کتاب نظریه پیچیدگی و فلسفه تعلیم و تربیت را منتشر کرد به گزارش خبرگزاری مهر مارک میسن نویسنده ااهل بیت(ع) بهترین الگو
قم اهل بیت ع بهترین الگو اهل بیت ع باعث خیر و برکت برای انسانها هستند و بهترین الگو و معیار برای ما اهل بیت ع است به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از قم آیت الله سبحانی امروز در مباحث تفسیر قرآن کریم در مدرسه حجتیه ضمن اشاره به توجه به سیره اهل بیت گفت اهلبایسته های رسانه در تعامل با اهل سنت
یادداشتی از حجت الاسلام فرمانیان بایسته های رسانه در تعامل با اهل سنت شناسهٔ خبر 2787540 - جمعه ۱۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۷ دین و اندیشه > اندیشمندان رسانه های ما بین وهابیت و اهل سنت خلط می کنند عقائد اهل سنت را به نام وهابیت نقد می کنند جوان سنی این را می بیند و می گوید این عقیسومین حرم اهل بیت(ع) میزبان مردم در شب قدر
سومین حرم اهل بیت ع میزبان مردم در شب قدر شیراز- ایرنا - حرم مطهر حضرت احمد بن موسی ع سومین حرم اهل بیت ع میعادگاه مردم روزه دار برای شب زنده داری در نخستین شب قدربود شب نوزدهم ماه رمضان که بنا به روایتی شب قدر است شاهد دعا و نیایش مردم در سراسر استان فارس بویژه در شیراز و بتربیت ۴۰ طلبه متخصص برای نقد وهابیت در موسسه دارالاعلام
یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۱ معاون موسسه دینی دارالاعلام شیعه با اشاره به برگزاری دورههای تخصصی نقد وهابیت از تربیت ۴۰ طلبه در این زمینه و بارگذاری ۲۰۰ هزار کتاب در کتابخانه مجازی این موسسه خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم حجتالاسلام والمسلمینوهابیت ۳ هزار رساله دکترا در رد شیعه تولید کرده است
مدیر شبکه جهانی ولایت وهابیت ۳ هزار رساله دکترا در رد شیعه تولید کرده است شناسهٔ خبر 2855362 - جمعه ۱۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۳ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی تنها در عربستان سعودی ۳ هزار رساله دکترای ضد شیعه در رد عقاید شیعه نوشته شد و به طور مداوم مطالب این تحقیقات را در شبکه های-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها