واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
مقدار فطریه برای روزه دارن و مبلغ کفاره برای کسانی که روزه نگرفته اند/ نظر 11 مرجع فرهنگ > دین و اندیشه - میزان و مبلغ زکات فطره و کفاره روزه توسط مراجع عظام تقلید اعلام شد.
به گزارش خبرآنلاین، مراجع تقلید با قرار گرفتن در آستانه عید سعید فطر میزان زکات فطره و کفاره روزه را اعلام کردند. نظر برخی از مراجع تقلید را در جدول زیر می توانید بخوانید. نام مرجع میزان فطریه و کفاره اعلام شده آیت الله خامنه ای * میزان زکات فطره براساس قوت غالب گندم، هرنفر 6000 تومان می باشد. همچنین مبلغ کفاره روزه بابت هر روز تاخیر 2000 تومان است. آیت الله جوادی آملی * مقدار فطریه سه کیلو گندم، برنج، خرما و مانند آن یا پول آن که در هر مکانی قیمت خاص خود را دارد.
* کسی که پول فطریه را تا ظهر روز عید فطر ندارد قرض کردن بر او واجب نیست. هرچند اگر قرض کند و اداء نماید صحیح است. البته بعد از دریافت حقوق باید فطریه را بپردازد. آیت الله سیستانی * مبلغ زکات فطره برمبنای قوت غالب گندم 5000 تومان می باشد همچنین میزان فطریه برمبنای قوت غالب برنج، سه کیلو برنج می باشد. * کفاره روزه به ازای هر روز تاخیر 750 گرم آرد، برنج، گندم، خرما، نان و ماکارونی به فقیر می باشد. آیت الله وحید خراسانی * زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم براي هر نفر 6000 تومان همچنین میزان مبلغ کفاره، روزی 1500 تومان می باشد. آيت الله صافی گلپایگانی * با توجه به اينكه قيمت گندم در شهرهای مختلف، متفاوت میباشد، لذا روزهداران عزيز لازم است قيمت سه (۳) كيلوگرم گندم يا برنج (قوت غالب) را بر طبق قيمت محل زندگی خود محاسبه نموده و به عنوان فطريه پرداخت نمايند. آیت الله شبیری زنجانی * هر شخص بايد براى خودش و كسانى كه نانخور او هستند، هر نفر يك صاع از خوراكي هاى رايج در آن منطقه، همچون گندم، جو، خرما، كشمش، برنج و مانند اينها، به مستحقّ بدهد و اگر پول يكى از اينها را هم بدهد كافى است، وزن هر صاع به حساب گندم حدود سه کیلو و ششصد گرم است که مومنین می توانند قیمت آن را حساب کنند و به مستحقین برسانند. * مبلغ 6000 تومان بابت فطریه هر نفر به حساب گندم و مبلغ 18000 تومان برای پرداخت زکات فطره به حساب برنج تعیین شده است. * کفاره افطار غیرعمدی برای هر روز بهحساب گندم 900 گرم است که در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مبلغ 1500تومان به شخص مستحق داد تا به وکالت از او برای خودش این مقدار طعام بخرد. این مبلغ برای افطار عمدی 90000تومان تعیین شده است. آیت الله موسوی اردبیلی * زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم براي هر نفر 6600 تومان و میزان مبلغ کفاره، روزی 1700 تومان می باشد. آیت الله سبحانی * با توجه به اينكه قيمت گندم در شهرهای مختلف، متفاوت میباشد، لذا روزهداران محترم لازم است قيمت سه (۳) كيلوگرم گندم يا برنج (قوت غالب) را بر طبق قيمت محل زندگی خود محاسبه نموده و به عنوان فطريّه پرداخت نمايند. آیت الله مکارم شیرازی * زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم در تهران مبلغ شش هزار تومان (6000 تومان) و در شهرستان مبلغ پنج هزار تومان (5000 تومان) و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ پانزده هزار تومان (15000 تومان) اعلام شده است. آیت الله نوری همدانی * بهتر آن است که فطریه از قوت غالب تهیه و پرداخت گردد. مبلغ زکات فطریه امسال برای کسانی که قوت غالب آنان گندم است، برای هر فرد 6 هزار تومان (سه کیلو گندم) است. * افرادی که قوت غالب آنان برنج است، برای هر فرد 18 هزار تومان (سه کیلو برنج) زکات فطره پرداخت خواهند کرد. * مبلغ کفاره افرادی که به هر دلیل توان روزه گرفتن نداشته و عذر موجه شرعی داشتهاند، برای هر روز روزهخواری 1500 تومان است که برای یک ماه در مجموع 45 هزار تومان خواهد بود. آیت الله صانعی * زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم براي هر نفر 5000 تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ پانزده هزار تومان (15000 تومان) اعلام شده است. * همچنین میزان مبلغ کفاره روزه، 2000 تومان اعلام شده است. /6262
کلید واژه ها: عید فطر - مراجع - ماه رمضان - احکام فقهی -
پنجشنبه 25 تیر 1394 - 14:21:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 433]