واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فواید روزهداری؛
تأثیر روزهداری در مقابله با سرطان
روزه گرفتن و محدودکردن کالری دریافتی میتواند رشد تومورهای سرطانی را کند و حتی متوقف کند.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، روزه گرفتن همچنین سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش عوارض جانبی شیمیدرمانی میشود. سه تا پنج روز روزه گرفتن، به هنگام شیمیدرمانی به بیماران توصیه میشود.
مراکز سرطانشناسی و متخصصانی مانند دکتر «والتر لانگو» از دانشگاه «کالیفرنیای جنوبی» آمریکا، پرفسور «تامس سیفراید» از بوستون، دکتر «دامنیک دی آگوستینو»، استادیار داروشناسی مولکولی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و مؤسسه «ماکس پلانک» آمریکا نشان دادند که روزه نقش مهمی در درمان سرطان دارد.
روزه از زمانهای قدیم به عنوان ابزاری درمانی استفاده قرار میگرفته و یک روز روزه گرفتن به جای مصرف دارو، همواره توصیه میشده است.
بین سالهای 2008 تا 2013 میلادی چندین پژوهش در مورد تأثیر قابلتوجه روزه بر بهبود بیماران سرطانی، توقف رشد سرطان، افزایش شانس بقا، کاهش عوارض جانبی داروها و رادیوتراپی و حتی از بین بردن تومورها انجام شده است.
کاهش کالری دریافتی به همراه تغذیه مفید
کاهش دریافت کالری (کاهش انرژی دریافتی بدون سوءتغذیه که معمولاً شامل کاهش 15 درصدی کالری مصرفی است) در زمینه سلامت مبحث جالب توجهی است. کاهش کالری دریافتی در صورت عدم سوءتغذیه سبب طول عمر، سوختوساز بهتر و کاهش خطر بیماریهای مزمن میشود.
در جریان جنگ جهانی دوم، شاخص سلامت مردم بلژیک و نروژ بالاتر رفت و آمار سرطان و بیماری قلبی در این کشورها کاهش یافت، زیرا به دلیل کمبود غذا، کالری دریافتی رژیم غذایی آنها به اجبار محدود شده بود.
در سال 2007 میلادی یک پژوهش دیگر نشان داد که یک روز در میان روزه گرفتن و کاهش کالری دریافتی به 400 کالری برای بانوان و 600 کالری برای آقایان، ارتباط مستقیمی با کاهش قند خون، انسولین و چربیهای بد و نیز کاهش بلندمدت ریسک بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان دارد.
در سال 2013، مجله آنکولوژیست در سرمقاله خود، پژوهشی منتشرکرد که نشان میداد کاهش کالری در بیمارانی که رادیوتراپی انجام میدهند، نتایج درمانی بهتری را به دنبال دارد. این پژوهش نتیجه مشابهی را نیز برای شیمیدرمانی مطرح میکرد.
در سال 2014 میلادی، دکتر والتر لانگو از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان داد که روزه گرفتن سبب مرگ گلبولهای سفید «پیر» در خون میشود. سپس با خوردن مواد مغذی مفید این گلبولها با سلولهای بنیادی جایگزین میشوند. بنابراین سه روز، روزه گرفتن میتواند سبب بازسازی یک سیستم ایمنی قوی شود.
دکتر دامنیک دی آگوستینو نیز پژوهشهای زیادی در زمینه کاهش کالری، روزه و رژیم کتوژنیک در درمان سرطان کرده است. کاهش کربوهیدرات سبب کاهش گلوکز، انسولین و فاکتور رشد شبه انسولین در خون میشود که همگی در گسترش سرطان نقش دارند. وقتی که غذای شما حاوی کربوهیدراتها است، سطح گلوکز و هورمون افزایش مییابد و سبب نوسانات خلقی، التهاب سلولی و توسعه سرطان میشود.
وی میگوید: برای مقابله با سرطان، کاهش کالری واجب است، اما کسانی که طاقت روزه گرفتن را ندارند میتوانند از رژیم کتوژنیک که شامل استفاده از چربی خوب و پروتئین طبیعی و محدودکردن کربوهیدرات است، تبعیت کنند. این رژیم همانند روزه اصولی، سلولهای سرطانی را از غذای محبوبشان یعنی گلوکز یا قند محروم میکند. ایکنا
۲۲/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]